×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Обновяват парка пред "Поморина" в Бургас по програмата "Моят град, моят квартал, моята улица"


Обновяват парка пред "Поморина" в Бургас по програмата "Моят град, моят квартал, моята улица"
Този район ще се промени напълно
09 Март 2021, Вторник, 14:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

На  място пред блок 1 в жк. "Славейков" ще се появят удобна алейна мрежа, нови тротоари, осветление, хубава паркова мебел

Парковото пространство зад бл. 1Б в к-с „Славейков“ има хубава дървесна растителност, но всичко останало е амортизирано с годините или повредено. Жителите от района бяха бързи и единни в искането си за обновление. Техният е един от проектите, които Общината вече започна да изпълнява с тазгодишния бюджет на програмата "Моят град, моят квартал, моята улица".

Така на това място ще се появят удобна алейна мрежа, нови тротоари, осветление, хубава паркова мебел. Ще бъде внесено допълнително озеленяване. Подобен проект се изпълнява на още едно място в „Славейков“, до бл.16: https://www.burgas.bg/bg/novini/obshtinata-shte-prevarne-zapustyal-teren-v-slaveykov-v-hubav-malak-park.

* За програмата:

Програма за благоустрояване на вътрешноквартални пространства "Моят град, моят квартал, моята улица" e инициатива на кмета Димитър Николов, която толерира активните и задружни бургазлии. Където съседите са най-единни, промяната идва по-бързо. Подробна информация за нея можете да откриете тук: https://www.burgas.bg/bg/info/index/1517.

С тази програма Община Бургас дава възможност на хората от един голям жилищен блок да обсъдят предварително от какво имат най-голяма нужда - детски кът, зона за спорт, повече паркоместа, зона за отдих с повече зеленина, нещо друго. После да попълнят и подадат заявление за благоустрояване на прилежащото към сградата пространство, с което да покажат, че гледат в една посока.

Допустими за финансиране по програмата са цели сгради (блокове) в режим на етажна собственост, построени върху терени, които са общинска собственост, предназначени за жилищно строителство. Заявлението за кандидатстване се подава от органите на управление в етажната собственост, представляващи Сдружение на собствениците или Общото събрание, надлежно регистрирани в общинска администрация.

Инициативата има за цел да направи средата на обитаване в комплексите и кварталите по-привлекателна, по-социална, по-безопасна. Успешно реализираната в Бургас програма за саниране показа, че когато има обща идея за подобряване условията на живот, съседите могат да се сдружават и да работят в екип.

"Моят град, моят квартал, моята улица" функционира на конкурентен принцип, толерирайки по-активните и задружни собственици в многофамилни жилищни сгради. До този момент са подадени 125 заявления. 50 от тях вече са администрирани и за тях са разработени идейни схеми. 




В категории: Бизнес


13
Коментара
13
Коментара по темата
13.
nobody
10.03.2021 12:40:24
0
0
От бургазлии по големи простаци няма.Незнам за Ямбол и Сливен ,но в Бургас остава само измет.Човека иска да ви прави градинки вие само се оплаквате.Колкото до трафика затова са виновни хората не кмета.Нали и за 100 метра растояние си ходите с колите .Така ще е .Има вело-алеи из целия град ама що да ги ползвате нали ще заслабнете.Не съм за тия педали от герб,но видимо града се промени последнити години.
12.
Петя
10.03.2021 09:04:52
1
1
това е пространството ПРЕД блок 1Б, а не зад. Отпред не се използва за нищо, освен за преминаване. Трябваше да се ремонтира пространството ЗАД блока, на което има детски площадки и игрище и се позва от живущите наоколо. Отново хубава работа, ама българска...........
11.
Гражданин
09.03.2021 18:05:34
1
6
Сега остана само и да го санират блока, все пак е лице на главна артерия!
10.
Значи
09.03.2021 17:51:01
0
0
Не прочетох статията, ама снимките са пред блок 1 б. По нататък не ми се четеше.
9.
Тракийски
09.03.2021 15:20:51
3
19
На Димитър Николов Йоан Костадинов му е като Буквар.
3 мандата нищо смислено , на 4-тият - градинки .
8.
АЛО тролАДМИНИСТРАТОРА
09.03.2021 15:13:17
3
6
ЩО ИЗТРИ КОМЕНТАР №4???????????????ТРИЕНЕТО НА КОМЕНТАРИ Е ПРЕСТЪПЕН ПРОИЗВОЛ!!!СВОБОДАТА НА МНЕНИЕ Е ЗАЩИТЕНА ЧРЕЗ ЧЛ.39/1/ ОТ КОНСТИТУЦИЯТА И ЛИСАБОНСКИЯ ДОГОВОР!!!!!!!!!!!!ВСЯКАКВИ ВАШИ ""ПРАВИЛА""ПРОТИВОРЕЧАЩИ НА ВЪРХОВНАТА ПРАВНА НОРМА ЧЛ.39/1/ СА НЕДЕЙСТВИТЕЛНИ!!!!!!ХАХА """коментара беше изтрит заради НЕДОКАЗУЕМИ ТВЪРДЕНИЯ"""!!!!!!!!!!ХАХА ТИ ДА НЕ СИ УПЪЛНОМОЩЕН ДА АДВОКАТСТВАШ БЕ///????????///хаха АКО НЯКОЙ Е ОБИДИЛ НАКЛЕВЕТИЛ ИЛИ ДРУГО ПРОТИВОПРАВНО ДЕЯНИЕ /като оная клевета с която ще се занимае УПЪЛНОМОЩЕНИЯ ЗА ТОВА ОРГАН////""ПРАВИЛАТА""" ВИ СА ПРОТИВОЗАКОННИ И ВИ СЛУЖАТ ДА ЗАПУШВАТЕ УСТИТЕ НА ХОРАТИ И ПРОКАРВАТЕ КОМЕРСИАЛНИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ!!!!!!!!!!!!!!!!!
7.
ГРАДИНКА С ПЕЙКИ
09.03.2021 14:56:26
6
6
И МАЙКИ С БЕБЧЕТА НА ТЕЗИ ПЕЙКИ И МАЛКИ ДЕЧИЦА ИГРАЕЩИ НАОКОЛО НА МЕТРИ ОТ ИНТЕНЗИВЕТ ГРАФИК НА АВТОМОБИЛИ !!!!!!!!!!!ИМА ЛИ НОРМАЛНИ ГРАЖДАНИ В БУРГАС ДА ИМ КАЖАТ ЧЕ ТАКЪВ ПРОЕКТ Е САМО ПУНТА МАРА ДА СЕ УСВОЯТ ОТ ""НЯКОЙ ""НАШТЕ ПАРИ!!!!!!!
6.
АЛО тролАДМИНИСТРАТОРА
09.03.2021 14:50:01
6
3
С ТАНКО №3:4:5И 6 КОМЕНТАР !!!!!!!!!!ТИ НАС НА ИДИОТИ ЛИ ШИ НЪ ПРАЙШ АААААААААААА???????????? ПО ИЗПИТАН ЧЕНГЕДЖИИСКИ ТЕРТИП ДА ОТКЛОНЯВАШ ВНИМАНИЕТО ОТ ИСТИНСКАТА ТЕМА !!!!!!!!!!!!!!А ТЯ Е ЗА КАКВИ ""ПРОЕКТИ""И ""КОЙ""И КАК ""УСВОЯВА""" НАШИТЕ КИНТИ !!!!!!!!!!!!!МИ ТЕ ГРАЖДАНИТЕ СА НАЯСНО ЗА КАКВО СТАВА ДУМА
5.
ДО 7 "БЪРЗИ"КИНТИ МУ Е МАЙКАТА!!!!!!!!!!
09.03.2021 14:42:58
4
5
""МАЛКИ """""" БЕЗ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ ""ПРОЕКТИ"" КАТО ЗА НАШИ ХОРА
4.
*********
09.03.2021 14:37:36
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
3.
CTAHKO
09.03.2021 14:35:19
0
15
Кмете,крайно време е да се предложи в ОС нормативна наредба за строги санкции за лица трошящи,рушащи и вандалстващи елементи по общите градски части и площи.
Например някой селяк от сливенско или ямболско като бъде уловен от камерите да троши и вандалства по съораженията и парковата мебел (която е закупена с нашите пари от данаци,такси и евро.субсидия) да се наказва с заплащане в 10тоторен размер да заплати щетите и 100часа обществено полезен труд. Така хем ефективна превенция на селянията прииждаща от каде ли не и полза от тези рушащи паразити.
2.
Е ТВА СЕ НАРИЧА
09.03.2021 14:19:21
8
4
ПОРЪЧКА НА ""НАШТА"" ФИРМА ДА ВЗЕМЕ ЕДНИ ПАРИЧКИ ОТ ДЖОБА НА ГРАЖДАНИТЕ!!!!!!!!!!!!!!АМИ ТРЯБВА ДА СИ ГОЛЯМ ИДИОТ ЗА ДА ПРАВИШ АЛЕЙКИ И ГРАДИНКИ В КОИТО ГРАЖДАНИТЕ ЩЕ ДИШАТ МРЪСТНИЯ ВЪЗДУ ОТ НЕПРЕКЪСНАТИЯ АВТОМОБИЛЕН ТРАФИК ПО ""ДЕМОКРАЦИЯ """!!!!!!!!!!!ЕЙ СЕГА ОЧАКВАМ ДА ИЗСКОЧИ НЯКОЙ ДЕБИЛ И ДА ЗАПОЧНЕ ДА МЕ УБЕЖДАВА КАК ИЗВЕДНЪЖ ВЪЗДУХА ЩЕ СЕ ПРОЧИСТИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА """АЛЕЙКИТЕ""ПЕЙКИТЕ И ЗАДЪРЖИТЕЛНОТО"" ГЪСТО""ОСВЕТЛЕНИЕ////И ТИЕЗИ ФИРМИ СА ОТ ""НАШТЕ"" ХОРА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!АЛО ГРАЖДАНИТЕ НЕ СА ТЪПАЦИ И СА НАЯСНО С ВАШТЕ""ПРОЕКТИ""!!!!!!!!!!!!!!!!АМА СЪЩО ВИЖДАТ КОЛКО МЕСТА ИМА ЗА ОПРАВЯНЕ ЗА КОИТО СТЕ СЛЕПИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1.
Митку Николов
09.03.2021 14:14:23
5
13
Малееее толкова много място може поне две 7-8 етажни кооперацийки да изникнат там и да се настанят още селяндурковци от сливен и ямбол.Какви градинки какво озеленяване....Трябва да станем най гъсто населения град за живеене
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори  Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Само от продажбата на дела си във винарната "Миравел" красавицата е получила 50 милиона Колко ще ни струва великденския козунак Колко ще ни струва великденския козунак Козунаци в София се продават и за десетина, и за 20, че и за 100 лв. в някои от най-снобските пекарни в центъра на столицата Утре започва най-голямото географско събитие в България Утре започва най-голямото географско събитие в България Ще има над 500 участници от цялата страна 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори