×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо Джина Карано бе уволнена от „Дисни“ и „Мандалореца“


Защо Джина Карано бе уволнена от „Дисни“ и „Мандалореца“
Не, тя не е расист, твърденията й не са „отвратителни и недопустими“, а истината вече не е базирана на факт, а на мнението на силните на деня – залезът на свободното слово настъпи
12 Февруари 2021, Петък, 13:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Актрисата си позволи да изрази мнението си в либералните социални мрежи и да си помисли, че няма да я цензурират

Тънката линия между политиката и забавлението изглежда е на път да бъде напълно заличена, след като актрисата и бивш ММА боец Джина Карано загуби ролята си в най-популярният в света сериал от света на Междузвездни войни – Мандалорецът. В официално становище от LucasFilm – закупената и поробена от „Дисни“ компания, която стоеше зад едни от най-обичаните филми от миналото – пишат, че актрисата „... вече не работи за (нас) и няма планове тя да се завърне в бъдещето. Нейните постове в социалните мрежи, които очернят хората на базата на техните културни и религиозни предпочитания са отвратителни и недопустими“.

Толкова за свободата на изразяване и толкова с личното мнение, личното пространство. Щом си в социалните мрежи, трябва да спазваш определени либерални правила, да се слееш с останалата маса от крайно леви. Иначе могат да те уволнят, да те превърнат във враг и да разрушат целия ти живот. Това е посланието на либералите. Но какво толкова „отвратително“ и „недопустимо“ има в изказванията на актрисата, която през последните 2 години се превърна във фаворит на феновете, а ролята й в действителност представяше една от обичаните от левите тропи – тази на силната жена?

Е, публикациите й в Тwitter и Instagram вече са изтрити, но с помощта на фенове, те са запазени като скрийншотове. 

„Евреите са били бити на улицата не от нацистски войници, но от собствените им съседи... дори деца :( „Тъй като историята е променена, повечето хора днес дори не осъзнават, че за да се стигне до момента, в който нацистите лесно могат да събират хиляди евреи, правителството първо е успяло да накара собствените им съседи да ги мразят само защото са евреи. Как това е по-различно от това да мразиш някого само заради политическото им различие?“


Това е мнението на Карано, което я уволни. И ако намирате нещо „отвратително“ и „недопустимо“ в него, то вие сте част от проблема. Защото абсолютно никога отбелязването на историческа истина не би могло да бъде наречено с такива прилагателни.

Написаното от актрисата не само е вярно. То е предупреждение за това, което се случва днес в САЩ, а и в целия т.нар. "западен" и "развит" свят. Където консервативно настроените хора са подложени на буквална цензура, на насилие, а съвсем скоро напрежението в някога сочената за демократична държава ще достигнат точката на кипене и физическата сецесия между двата лагера – либерали и консерватори – ще започне по един или друг начин.

Но в същото време уволенението на Джина Карано заради подобно изказване не е толкова изненадващо.

След като думите на Доналд Тръмп „Приберете се по домовете си с мир и любов“ могат да бъдат разтълкувани като „насаждащи насилие“, то изглежда всеки неудобен може да бъде „канцелиран“ или затрит от социалните мрежи, а защо не и от физическия живот, по каквато и да е причина?

Измислете си я просто. Не сте съгласни с мнението на някого по политически въпрос? Той е расист! Проблемът е решен...

И това ни връща на реалната причина за уволнението на актрисата. Тя не е расист, това е очевидно. Изказванията й не са „отвратителни“. Тя е уволнена заради това, че си е позволила да мисли сама и още по-лошо – да изразява в публичното пространство собствените си мисли.

Прозорецът на Овертон вече е затворен. Докато допреди 10 години бе немислимо някой да бъде уволнен от работата си а животът и кариерата му съсипани заради изказване на мнение, днес, стъпка по стъпка, приемайки безизразно всяка форма на цензура през годините, това вече е факт. А от тук нататък ще става по-зле. 

И за да приключим текста подобаващо, ето още една публикация от „отвратителните“ публикации на Джина Карано – момичето, което си позволи да мисли за себе си:

„Ако посетите югозападната пустиня и заловите 100 червени мравки и 100 големи черни мравки и ги поставите в буркан, нищо няма да се случи. Ако обаче разтресете буркана, след което го отворите и изсипете съдържанието му на земята, мравките ще започнат агресивно да се нападат докато накрая не се избият една друга. 

Това е така, защото червените мравки мислят, че черните са врага, който е разклатил буркана, докато реално истинският враг е този, който е разклатил буркана. 

Точно това се случва в обществото ни днес:
Либерали срещу консерватори;

Черни срещу бели;

Защитници на маските срещу противници на маските;

Истинският въпрос, който трябва да си зададем обаче е: „Кой клати буркана и защо?“
 


В категории: Политика


16
Коментара по темата
16.
До 14
12.02.2021 22:27:00
0
2
То си трябва интелект за да разбереш, какво казват въпреки обяснението в статията ;-))) Изглежда ще трябва със специален превод и термини на високо ниво за региона да се пишат подобни статии. Нещо от сорта на... и са маняк, ве, колко е лека тая, въй.......
15.
_|_ за соросоидните тролчета
12.02.2021 20:08:46
0
4
Искам да напомня на соросоидните тролчета,че според тяхната логика Пеевски е най-честният бизнесмен в държавата,корупция няма,Борисов е най-великият управник,изборите,които провеждаше Цветанов са безукорни,палатът на Доган е рибарска хижа и т.н..Ако следваме западната партийна линия всичко различно от тези твърдения са фалшиви новини,конспирации и насаждане на омраза щом не са оспорени от зависимите съд и официални медии.Всеки,който оспорва тези твърдения трябва да бъде освободен от работа и да му бъде спрян достъпа до социални мрежи медии,обществени прояви и събития,за да се ограничи разпространяването на тези "вредни" мнения и твърдения.Това дали ви звучи добре,понеже точно това защитавате?За двойния стандарт няма да отварям дума дори,когато индийското правителство поиска от Туитър да затвори местни профили разпространяващи фалшиви новини им беше отказано с аргумента,че се нарушавала свободата на словото,но пък иначе нямаше проблем да се изтрият консервативните профили в САЩ.
14.
Мартин Дебелото G
12.02.2021 19:06:54
3
0
И какво целите с тая статия като е качвате в този жултурник тук ?
13.
Str до Гошо
12.02.2021 16:09:57
1
8
едно време на това му викахме софизъм. Все пак според мен e недопустимо да се затваря устата на който и да e. Аргументи срещу аргументи. Защото кой ще решава което e истина което не, кое e "насаждане на омраза " Може би министерството на истината?
12.
До Str от Гошо
12.02.2021 15:40:44
5
1
Точно това означава "Cherry picking" - показват се няколко избрани факти, които да подкрепят дадена теза, без да имаме цялата картина, а тя е следната.

1. Джина Карано не е уволнена от "Дисни", понеже никога не е била назначавана. Просто не ѝ е предложен нов договор.

2. Цитираната публикация е поредната от серия нейни изяви, които ако се разглеждат заедно показват тотално различна картина

3. Като обществена компания "Дисни" ще бъдат държани отговорни, ако популяризрат човек, който съзнателно разпространява дезинформация и фалшиви новини.

Та - на фона на всичко това всъщност излиза, че всъщност Джина Карано е тази, която сее разделение и противопоставяне.

Това са фактите. А личното ми мнение, е че причините за нейното поведение са най-вече невежество и недостатъчно образование.
11.
Str
12.02.2021 15:26:44
1
6
Не съм следил дамата в интернет пространството обаче това което казва с този пример e, че някой се опитва да ни раздели и противопостави за да се саморзправи по лесно с нас в бъдище. Не виждам kak оневинява фашистите като разкрива начините им на действие. Дори напротив. Това e исторически факт. Затова българите спасяват своите евреи, защото пропагандата не e успяла да раздели българи и евреи. Ако наистина това e цитата заради който са я уволнили, това e позор за съвремената ни демокрация.
10.
Str
12.02.2021 15:26:39
0
6
Не съм следил дамата в интернет пространството обаче това което казва с този пример e, че някой се опитва да ни раздели и противопостави за да се саморзправи по лесно с нас в бъдище. Не виждам kak оневинява фашистите като разкрива начините им на действие. Дори напротив. Това e исторически факт. Затова българите спасяват своите евреи, защото пропагандата не e успяла да раздели българи и евреи. Ако наистина това e цитата заради който са я уволнили, това e позор за съвремената ни демокрация.
9.
Божидаров
12.02.2021 15:16:02
4
4
„Евреите са били бити на улицата не от нацистски войници, но от собствените им съседи... дори деца" Това е първото изречение под снимката на жената във Вашата статия! А Тръмп бе блокиран , защото призова поддръжниците си към насилие! А призивът му "Приберете се в къщи" беше след, като разбра, че е настъпил мотиката!
8.
До Божидаров
12.02.2021 14:41:08
1
7
Г-н Божидаров, къде в текста на актрисата прочетохте, че тя заменя гоненията ОТ нацистите с гоненията ОТ съседите? Аргументът й е, че първото е следствие на второто.

А относно Тръмп, цитираният туйт беше цензуриран от twitter точно поради причината: Inciting violence = насажда или призовава за насилие.
7.
Божидаров
12.02.2021 14:00:16
11
3
Господин Русчев, думите за които съдят Тръмп за насаждане на насилие са съвсем други, а не тези, които сте написали! Защитавайте тезата си, но не лъжете! А да каже някой, че евреите не са бити и гонени от нацистите, а от съседите си е защита на фашизма!
6.
Тракийски
12.02.2021 13:50:30
1
17
Флагман, какво ви става бе ? Постанали сте нещо, което може да се нарече статия . Че е и интересно и добре написано. Това не е във Ваш стил ! Я някой да пусне нещо за Николета Лозанова или Бойко
5.
България на 3 ракии
12.02.2021 13:33:35
1
16
Истината не е на мода и никога не е била.
Всеки който изразява мнение което противоречи на всеобщо приетата пропаганда е расист и тесногръд. Ако искаш да видиш истината, просто виж кои неща не са позволени да се казват.
4.
miko
12.02.2021 13:20:15
6
6
За разлика от фанатчините статии на Бошкоф, тази е много точна.
Браво Русчев.
3.
Гошо
12.02.2021 13:20:06
8
12
Препоръчвам на автора да провери какво означава термина "cherry picking". След това да се разрови в информацията за Джина Карано и да види истинската причина защо е уволнена. Въпросният цитат за евреите, който умело се пробутва е само върха на айсберга. Дамата е известна с пропагандиране на фалшиви новини, расизъм, насилие и т.н. доста преди тази ескалация и беше естествено да се стигне до това.
Изобщо - консерваторите започнаха да се чувстват доста некомфортно, когато срещу тях изполват собствени им методи - омраза, ксенофобия, манипулации...
Единственото правдиво нещо в цялата статия е това за разделението - крайните либерали са същия дол дренки като крайните консерватори. А истината е както винаги някъде по средата и нещата никога не са само черни или само бели. Но за съжаление здравият разум става все по-дефицитна стока напоследък.
2.
Капи
12.02.2021 13:19:58
1
4
Бошката се ската,изкочи Руската. Що за напъни? Женицата и друг път е имала наподобяващи изказвания. Не и е сефте. А до колко Дисни е запазило Лукас...? Той Джордж си прибра едни 3.5 млрд и още около 1 за консултант на ония безделник Дж.Дж Аабрамс....
1.
Капи
12.02.2021 13:19:45
3
8
Бошката се ската,изкочи Руската. Що за напъни? Женицата и друг път е имала наподобяващи изказвания. Не и е сефте. А до колко Дисни е запазило Лукас...? Той Джордж си прибра едни 3.5 млрд и още около 1 за консултант на ония безделник Дж.Дж Аабрамс....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори