×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Завръща ли се Ахмед Доган активно в политиката


Завръща ли се Ахмед Доган активно в политиката
В момента текат номинациите на ДПС по общини, 2/3 гласовете са за почетния председател
10 Февруари 2021, Сряда, 20:00 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Лидерът на партията Мустафа Карадайъ – възможен водач на листата за Бургаска област, сред номинираните е и Делян Пеевски

Завръща ли се почетният председател на Движението за права и свободи (ДПС) Ахмед Доган активно в политиката? Отговора на този въпрос предстои да разберем съвсем скоро, когато партията ще подреди листите си за предстоящия парламентарен вот на 4 април. 

Ахмед Доган се оттегли от лидерския пост на ДПС в началото на 2013 г. Той управляваше формацията цели 23 години. На Осмата национална конференция на партията на 19 януари с.г., по време на която срещу него бе извършено покушение с газов пистолет от бургазлията Октай Енимехмедов, Доган предаде щафетата на Лютви Местан. Оттогава почетният председател стои в сянка.

Осем години по-късно от онзи исторически за политиката момент отново се заговори около името на Доган и това той да стане фактор още в следващото Народно събрание. Повод за слуховете станаха номинациите, които текат в момента в партията. 

По информация на Флагман.бг името на почетния председател е било предложено вече в няколко общински конференции. Една от тях е именно бургаската структура на партията, 2/3 от активистите са посочили Доган. На заседанието делегатите са изтъкнали, че новият парламент се нуждае от "политик като него"

„Дочухме, че и на други конференции в страната са го номинирали. За някои от присъстващите да чуем името му бе изненада. 2/3 от присъстващите посочиха името му. Но да не забравим, че няма невъзможни неща, нищо чудно да го видим в следващия парламент“, каза пред Флагман.бг наш източник от общинската структура в Бургас. 

Номинациите в областта започнаха през миналата седмица, на тях бяха излъчени и други силни имена в партията. Най-много гласове, след Ахмед Доган, получи лидерът Мустафа Карадайъ - за водач на листата. Не е изключено това да се случи, тъй като в ДПС залагат на знаковите си фигури да застават начело на кандидатите за депутати. Делегатите посочиха името и на Делян Пеевски да се бори за депутатско място от региона.

Сред другите имена се откроява това на Севим Али от Айтос, който бе сочен за евентуален водач. Той е първи мандат депутат, изключително активен и се счита за острие на партията. През последните години ДПС иска да налага нова вълна политици, а Али е точно от тях – със солидно образование и опит в политиката. Преминал е поетапно по всички стъпала в йерархията. Голямото желание на цялата младежка структура в Бургас е той да бъде водачът на листата за региона. Севим Али е изградил Младежкото ДПС във вида, в който е днес – с качествени и подготвени кадри. 

Ако сценарият се развие по този начин – само с местни кандидати, се очаква да има голяма битка за второто и третото място.

В 44-ото Народно събрание ДПС спечели две депутатски места от Бургаския избирателен район. В парламента влязоха Севим Али и Ангел Исаев. Вторият бе изгонен от партията заради феномена 10/10 и стана независим.

Очаква се ръководството на партията да гласува доверие на Руен за избираемото второ място. Сред номинираните засега от общината са кметът Исмаил Осман, лидерът на ДПС-Руен и председател на Общинския съвет Ешереф Ешереф, както и бившият депутат Дурхан Мустафа. 

Пред Флагман.бг Исмаил Осман категорично отрече амбицията си да стане депутат. „Поел съм ангажимент пред избирателите си и ще го изпълня, оставам кмет на Руен“, каза Осман.

Ешереф Ешереф и Дурхан Мустафа бяха сред кандидатите и през 2017 г. Дурхан Мустафа дори бе на второ място и успя да влезе в парламента след оттеглянето на водача Камен Костадинов заради скандалите с феномена 10/10. Но след натиска, на който бе подложен, напусна депутатския си стол. Публична тайна е, че в община Руен хората са разделени заради Дурхан Мустафа - една част го харесват, друга не. Той е от депутатите от региона с най-много години в парламента, бивш кмет е и на община Руен. През 2017 г., когато отново седна на депутатското място, част от лидерите на структурите в региона хвърлиха оставка. Напрежението се успокои едва когато се оттегли, а на негово място влезе третият в листата - Севим Али.

На този вот при добро структуриране на листата ДПС може би ще успее да вкара трети човек в следващото Народно събрание. Обсъжда се мястото да бъде поверено на Сунгурларе. Засега фаворит е общинският съветник Ружди Хаджен. Хаджен доскоро бе областен младежки лидер, но малко след местните избори оглави общинската организация в Сунгурларе. Другият вариант е третото място да е за Поморие. Номинации от морската община са получили председателят на ДПС-Поморие Бейхан Мустафа и Сезгин Кадил – младежкият лидер в Поморие. И двамата са общински съветници и сред активните лица на партията в общината. 

Знаковата фигура Камен Костадинов, който бе водач през 2017 г. на ДПС в областта, се очертава да води листата в Монтана, научи още Флагман.бг. Костадинов е отговорник за тази част на България и на тези избори избобщо няма да присъства в бургаската листа.

Предложенията не се гласуват, а се подреждат по азбучен ред и се изпращат до централното ръководство на партията, което взима последното решение. От ЦОБ били доволни от работата на структурите в област Бургас и се очаква да им гласуват доверие, казаха още наши източници. 
 




Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
37
Коментара по темата
37.
Турчин
12.02.2021 11:26:32
1
3
До тези които се наричат патриоти и славят Левски,Ботев,Петко войвода и сие:
1. Левски е продаден и предаден от своите съмишленници от БРЦК (Букурещ). Цялото му досие от БРЦК се явява в ръцете на турската полиция преди да бъде заловен и именно то там полицията се добива с негова снимка. До тогава тя не е притежавала снимката на Левски.
2. Смъртната присъда на Левски е издадена заради смъртта на 12 годишно дете причинено именно от Левски чрез задушаване. По време на делото съдът пита семейството на детето дали прощава на Левски за да бъде изпратен на заточение.Семейството отказва и присъдата е изпълнена. И тримата български представители в съда настояват Левски да бъде обесен. Един от тях,дълги години след "освобождението" е депутат в българския парламент а братът на Левски Пътър Кунчев умира еднорък и въшлясъл в Карлово, майка му се хвърля в кладенеца от сиромашия и глад.
3. Христо Ботев е убит от своите съчетници. Убиват го и цяла нощ спят без да го заровят в гроба.Оставят го така гол голичък на чукарите без почит и уважание.
4.Капитан Петко Войвода хваща гората в името на справедливоста но загива в пандизите на "освободена България" изяздат го плъховете и умира в неописуеми болки и мъки. Българи убиват и Капитан Петко Войвода.
В българската история няма "велик" човек който да не продаден или предаден от българин. Бенковски, Волов,Караджата....Хиляди са...Ако аз бях се родил българин щях да се обеся на деня в който навърша 18 години.С този исторически срам не може да живее нормален човек. И още нещо, на света няма нация която да краде и разорява собственната си държава. "Има ли келепир" е присъщо само на българите и после "кой ми с..ра в гащите", ами ти си го направи сам самичък.
36.
Турчин
12.02.2021 11:13:20
2
5
Именно заради срамните, пълни с омраза,завист и ненавист коментари тук и на всякъде където има новина за турчин и Турция делото на Ахмед Доган ще бъде важно в ежедневието на турчина в България. Именно той, Ахмед Доган изведе турчина от тютюновото поле,краварника,овцефермата, стоителния обект, газката и го направи ЧОВЕК. Даде му права,даде му възможността да види,че турчинът може по-вече от шофьор, тракторист,комбайнер,строител и тютюнопроизводител. Турчинът видя,че и неговите деца могат да бъдат инжинери,учители, професори, ръководители,депутати,области управители, кметове на села и градове. Ахмет Доган отвори вратите на българската държава за над 5000 турски младежи, изгонени по-късно от мракобестното герберофашистко правителство. Иде видов ден, ако не на 04.04.2021 то няколко години по-късно. Турчинът обезателно и с право ще заеме мястото си в политическия и икономически живот на Република България. А до тогава, ако на софрата си имам един залък хляб няма да го ям, няма да го дам на моите деца, ще го дам на Ахмед Доган защото АЗ и ПОКОЛЕНИЯТА СЛЕД МЕН ИМАТ НУЖДА ОТ НЕГО. НИЩО,ЧЕ АЗ МОГА ДА УМРА ОТ ГЛАД.ВАЖНОТО Е АХМЕД ДОГАН ДА ЖИВЕЕ. А ВИЕ СИ БЛЕЙТЕ И ЗЛОБЕЙТЕ.АХМЕД ДОГАН НЕ КРАЛ ПО-ВЕЧЕ ОТ НИТО ЕДИН БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК, ТОЙ НЯМА СНИМКИ ОТ ЧЕКМЕДЖЕТА ПЪЛНИ СЪС ЗЛАТО И ЕВРО...
35.
Ахмед
11.02.2021 12:36:05
3
6
30 години доносника Сава барабар с компания лашка простите турчуля,а те хайманите гласуват под строй за него. Няма да се събудят Тея хора. Няма надежда. Умът кой!
34.
Хайдутин Крали Марко
11.02.2021 12:29:56
3
2
Аз феса Доган съм го ебали ве мишки турски , ай ходите си в Анадола никой не ви е викал от голямата екскурзия се върнаха мангалите хем ебаните хем насрани , в газовите камери и на сапун мръсна сган миризлива чалми смотани фесовите ебаните гъзове педали
33.
Емигрант
11.02.2021 12:14:52
3
0
Доги никога не е излизал от политиката! Той просто никога не е ходил на работа. Дори и когато беше официално депутат, влизаше в парламента като проститутка в църква.
32.
До 31
11.02.2021 11:27:45
3
1
На теб и без вкарване те заболя.
31.
До войводата
11.02.2021 11:03:52
1
1
Ако ти трябва сапун да ти изпратим да си намажеш, за да не те боли. Резаците не прощават.
30.
ДО ПЕТКО ВОЙВОДА
11.02.2021 10:56:17
1
2
Господин Петко войвода, на теб фесовете нищо не са ти направили, убиха те твоите, съжалявам те, гледайте филма до края и се уверете в истината за османското робство.
29.
Додю
11.02.2021 09:59:54
0
2
Миглена защо няма кандидат от Дпс ,хората там не искат да чуят за Дпс,защо
28.
Ангел Исаев - Хатиту Георгиева
11.02.2021 09:08:00
2
8
Работим заедно
27.
Петко войвода
11.02.2021 08:49:51
6
4
В гората и на сапун всички фесове и мангали
26.
Вий луди ли сте?
11.02.2021 08:44:11
2
4
Той си опъва конците от конака, ама да се бута у политиката и да дава интервюта това го забравете
25.
Тутт
11.02.2021 08:36:44
2
1
Емел изтрий бързо коментара за Севим
24.
*********
11.02.2021 08:35:39
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
23.
Дернев
11.02.2021 07:46:35
2
2
#14
Не са. Те само лапат баница, колкото им дадат. Ако не са те, други ще сложат. Даже сега се чудят с кого да заменят ББ. Лошото е, че все се спират на все по - неудачни заместители и БГ постоянно затъва. И като гледам ще продължава да затъва.
22.
Коджакафалията.
11.02.2021 07:37:28
1
5
Ами,че той никога не си е тръгвал от политиката.Комунизма,ни научи,да крадеме,защото ние ги лъжехме,че работим,а те ни лъжеха,че ни плащат.
21.
Стига
11.02.2021 07:06:24
0
10
Стига с тези депутати. Кога ще ги намалят наполовина тези хрантутници? Всеки влиза в политиката да вземе, а не даде на България. Да сравнят имотните им декларации при влизане в парламента и при приключване на всеки мандат. Разликата между получените възнаграждения и фактическото финансово състояние да се конфискува в полза на държавата. Само тогава политиците ще бъдат в парламента заради политиката.
20.
*********
11.02.2021 05:22:15
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
19.
Хаджен
11.02.2021 01:35:51
4
3
Бехчет Емурлов!!!!!
18.
Йордан Цонев ДПС
11.02.2021 00:40:49
6
2
Ние от ДПС начело с д-р Ахмед Доган никога няма да признаваме турско малцинство в България
17.
*********
10.02.2021 23:44:53
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
16.
А.Д.
10.02.2021 23:02:15
2
7
Май ще лъскате рязаната карабина след изборите.
15.
Кой
10.02.2021 22:42:54
2
11
Кой ще ближе сладоледът на Доган? Бургаските протестиращи вече го направиха.
14.
Тъпи мутри...
10.02.2021 22:19:29
6
8
Доган и Борисов ся проклятието на България. Хора без визия. Единия Вторачен в пачки, другия в къщи. По примера на ботоксовото джудже на токчета и анадолския манаф. Прост народ, прости управляващи крадци. Междувременно БВП на глава население в Румъния вече е 50% над българското, а като влизахме в ЕС бяха зад нас.
13.
*********
10.02.2021 22:06:26
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
12.
*********
10.02.2021 22:00:02
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
11.
Сабри Бей ДС ДПС
10.02.2021 21:59:22
5
1
Гара Буново БУМ
10.
Хасан Азис
10.02.2021 21:57:48
3
2
Не напразно турците ни наричат нас кърджалиите РУМ ДЬОНМЕСИ
9.
Сикишев
10.02.2021 21:53:37
3
10
Доносниците на ДС губят политическа почва под краката си.Ще използват целият арсенал с който разполагат , защото усещат че са на пързалката.Началото на края на ДПС започна БЕЗВЪЗВРАТНО и връщане назат няма.
8.
ееееееееех
10.02.2021 21:40:41
1
14
А стига е. Бах го няма край тоя преход. Въртим се в омагьосан кръг. Такива като тоя трябваше да са по затворите и може би вече щяхме да забравим прехода. Ама не, продължава
7.
до 3
10.02.2021 21:39:23
4
14
По голям предател от него няма! С какво е помогнал на електората си- с нищо. Пардон сгреших -ограби ги. А те като овце продължават да му вярват , а може би не???
6.
Турчин
10.02.2021 21:37:14
5
10
Не на русчиите комунисти доносници ционисти от гяурското дс дпс
5.
До Мишо
10.02.2021 20:56:20
8
9
По голям българин е само от Тиквата че е крал повече от него :D
4.
гюлназие
10.02.2021 20:46:28
8
7
ашколсун
3.
Мишо
10.02.2021 20:25:58
23
21
Ахмед Доган е сериозен политик, независимо дали това се харесва на някого или не.
Той е по-българин от много българи,но малко хора го разбират.
Желая му успех.
2.
Ха Ха
10.02.2021 20:17:19
2
11
Че той кога не е бил в политиката???
1.
Hassan Nasrallah
10.02.2021 20:16:48
2
6
Махмуд си отива нали Емчи
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори