×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Адвокат съветва малката дъщеря на убитата край Созопол Юлия как да не плаща дълга й


Адвокат съветва малката дъщеря на убитата край Созопол Юлия как да не плаща дълга й
9-годишното момиче е принудено да плаща кредита на убитата си майка
Тема в развитие
Прокуратурата проговори за кръвните проби на Юлия, която бе убита от неизвестен шофьор край Созопол 9-годишното сираче на прегазената край Созопол Юлия принудено да изплаща банковия й кредит Вижте колата, която блъсна Юлия Ангелова край Созопол, на местен човек е! Ексклузивно! Таксиметровият шофьор от фаталната нощ с Юлия, която загина на пътя, проговори пред Флагман Юлия оставя сираче 13-годишно момиченце, след като таксиджия от Созопол я пусна в ръцете на смъртта Разкрит е таксиджията, взел Юлия от “Ginny bar”. Алчността му я убила на пътя! Нови разкрития за загиналата край Созопол Юлия: Стана ясно как се е озовала на пътя Зловещи подробности за загиналата на пътя край Созопол Юлия Кошмар! Втори шофьор е прегазил убитата  пешеходка край Созопол, той подал сигнал на 112 Трагедия край Созопол! Шофьор уби на пътя 34-годишна жена и избяга
виж още
скрий
04 Февруари 2021, Четвъртък, 08:21 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Дали блъснатата жена е употребила алкохол няма правни последици според адвокат Людмил Рангелов, тъй като тя е била пешеходец, движещ се по правилата

Застрахователят имал право да накара семейството на пометена от кола на пътя край Созопол Юлия Ангелова да плати дълга й към банката, а след това да възстанови сумата. Това каза пред Нова телевизия адвокат Людмил Рангелов. 

При инцидент през миналото лято младата жена от София бе пометена от кола на пътя край Созопол. Въпреки изяснените обстоятелства около тази трагедия застрахователите отказват да покрият заема и така се оказва, че детето дължи 30 000 лева. 

В нощта на 26 юли кола помита 34-годишната Юлия Ангелова. Шофьорът бяга без да окаже помощ и втора кола удря отново младата жена. След множество травми майката на 9-годишно момиче умира. 

Няколко месеца след инцидента шофьорът е установен, но заради малкото доказателства днес е на свобода. Сега 9-годишното дете живее с баща си. 

Бившият съпруг на Юлия Цветелин Цеков недоумява защо дъщеря им трябва да изплаща остатъка от кредита

„Тя ме попита дали, ако го хванат, ще я заведат при него, за да й каже в очите какво е направил с майка й. Искам справедливост. Нека да се разбере какво е станало и човекът, който е виновен, да си понесе отговорността!“, призова бившият съпруг на Юлия Цветелин Цеков. 

Докато чака справедливост, дъщерята на блъснатата жена получава известие за кредит с остатък 27 000 лева. Дългът е застрахован, като при смърт компанията трябва да погаси задължението в пълен размер. Вече седми месец това не се случва. Бившият съпруг на Юлия недоумява защо. 

„Разговарял съм с експерт оттам. Той ми обясни, че когато излязат със становище, ще бъдем уведомени или от тях, или от банката“, разказва бащата на 9-годишното дете. 

Междувременно застрахователят иска от Окръжната прокуратура в Бургас експертиза за това дали Юлия е била пияна. 

Изпратени са кръвни проби за анализ в две съдебно-медицински лаборатории – в Бургас и във Военна болница София. 

„Никъде не пише, че пешеходецът не може да употреби алкохол и да си ходи по улицата. Тя е била в насрещното движение и се е движила пеша, както се прави по принцип“, коментира бившият й съпруг. 

Експертизата трябва да е готова до месец. Дали блъснатата жена е употребила алкохол няма правни последици според адвокат Людмил Рангелов, тъй като тя е била пешеходец, движещ се съгласно правилата. 

За да плати застрахователят на това дете остатъка от кредита, първо то, чрез свой законен представител трябва да погаси до пълния размер кредита в банката, каза адвокат Людмил Рангелов

„Съдебната практика преодолява такава претенция, като изисква от застрахователя да докаже, че употребата на алкохол от пешеходката има някаква та дори и косвена причинно следствена връзка с пътното произшествие. Това е само един мотив за забавяне“, добавя той.

Застрахователят имал право да накара семейството първо да плати дължимото, а след това да възстанови сумата, обяснява юристът, който е и заместник-председател на Висшия адвокатски съвет. 

„За да плати застрахователят на това дете остатъка от кредита, първо то, чрез свой законен представител трябва да погаси до пълния размер кредита в банката. Това предвижда законът“, добавя той. 

През това време въпросите в главата на 9-годишната дъщеря на Цветелин са много.

„Пита ме дали майка й сега е на по-добро място. Иска от мен да ходим на гроба й и правим това често. Дори в момента е на психолог. Възстановява се. Мълчанието е от всякъде и ние стоим в едно неведение. Не знаем нито какво става с досъдебното производство, нито какво се случва с въпросния кредит. Просто стоим и чакаме“, разказва бащата на 9-годишното момиче. 

Той се опитва да върне животът им към нормалното. 

„Съпругата ми е бременна в шестия месец. Малката много се радва. Това е едно от нещата, които я вдигнаха. Надявам се на справедливост и виновният да си получи наказанието! Ако това не се случи, вторият човек, който я удря на пътя, ще понесе цялата вина“, добавя Цветелин. 

От застрахователната компания изпратиха становище до Нова телевизия, в което се казва, че случаят е с висока сложност и изисква събиране и преглед на множество доказателства с цел установяване на обективната истина и вземана на обосновано решение от застрахователя при спазване на законоустановените срокове.
 




Автор
24
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
24
Коментара по темата
24.
Трол
04.02.2021 12:24:30
1
5
И защо не ви се говори за шофьора? Нали е установен? Таксиметровият шофьор го разпънахте на кръс, защо се премълчават факти?
23.
Трол
04.02.2021 12:19:21
1
4
"Няма правни последици, защото е пешеходец, движещ се по правилата." Ето за това са се хванали. Кой казва, че се е движела по правилата? Може да е била по средата на платното, може да е пресичала, може да е изкочила внезапно. Никой не може да докаже какво точно се е случило.
22.
Lidka
04.02.2021 11:38:01
0
8
Защо за бога трябва вторият шофьор да изтърпява каквато и да е вина?! Той се е обадил на 112 и моментално е станало ясно, че това не е първия удар от кола върху жената.
21.
До номер 17
04.02.2021 11:31:50
0
9
С две думи казано: застрахователя продава надежда
20.
Гербаджия
04.02.2021 11:16:51
0
10
Застрахователите за измамници за разстрел са... Измет... Иначе са и опънали 2 бона застраховка... И какво покрива един голям ....трепане
19.
дo 19
04.02.2021 11:16:38
3
5
Да пусне декларация за отказ от наследство, но майката може да е оставила наследство по-голямо от тези 30 хил. лв.
18.
Защо
04.02.2021 11:13:43
0
13
не казвате името на застрахователната компания? Така може да си помислим, че всички са от един дол дренки ... и сигурно няма да сме далеч от истината!
17.
Lawyer
04.02.2021 11:02:13
1
4
Бащата на детето да му пусне декларация за отказ от наследство и да го духат и банкери и застрахователи.
16.
Срам!!!!
04.02.2021 10:59:21
0
6
Това не са застрахователи, това са живодери!
15.
Немо
04.02.2021 10:11:05
0
11
Всяко едно застрахователно събитие, при което застрахователя трябва да заплати обезщетение, в България винаги е с "висока сложност"...особено висока.
Законодателното лоби, което имат в Парламента, заедно със банкерите, им създаде отлична среда за издевателстване (законно разбира се) над гражданите.
За тях не съществуват законови разпоредби, които да ги задължават на практика, да изплащат обезщетение.Условията при които изплащат такова, в случай на застрахователно събитие, са описани в договорите им.След "експертната оценка" и "вътрешното им разследване" , просто казват - "Няма да платим - съдете ни!"
А в случай като този, това е доста трудна задача (скъпа и продължителна).Те и на това разчитат, че повечето хора няма да могат да си защитят правата.
Банките и те са в същата "глутница", въпреки че охотно продават наред застраховки по своите кредити, на "преференциални цени" и на практика застраховките по тези кредити са в тяхна полза, те изобщо не се чувстват страна в спора и вместо да притиснат застрахователя, чиито застраховки продават, те се правят на удобно разсеяни, заели позицията: "Ние нашите пари ще си ги търсим от теб, а ти ако се разбереш със застрахователя да НИ изплати обезщетението по застраховката (която ние ти продадохме) - добре!"
Иначе при всеки удобен случай надават вой : "Българина има ниска финансова култура, Българина не се застрахова..."(неще мамка му и Българин, още някой лев да сподели с нас, казано по-просто).
По света, отказ за изплащане на обезщетение, може да стане само в случай на доказана застрахователна измама, това се доказва от следствие, прокуратура и съд!По света, изключително правилно на процеса му казват "продавам застрахователни полици", т.е аз си плащам за услуга която ще получа в случай на определено събитие.Тук застраховането е едно "митично тайнство" при което на "свещен ритуал" ти "жертваш" едно пари, на "олтара" на застрахователя, с вярата и надеждата, че един ден "Великият дух" ще те възнагради...(ако не в тоя, то в отвъдния живот)!
14.
до 14.
04.02.2021 10:10:12
2
5
Ще видим дали бащата ще ги осъди.
13.
Д2
04.02.2021 09:57:20
0
10
Всичките застрахователи са такива. Независимо дали става въпрос за човешки живот, автомобил или недвижимо имущество. Правят всякакви номера само и само за да не плащат.
12.
До 10
04.02.2021 09:53:39
2
5
Презумпцията на този текст изобщо няма отношение към този случай. Който и адвокат да наеме бащата ще ги осъди...
11.
до 12
04.02.2021 09:46:36
2
5
На пътното платно има ли алея за пешеходци?Лятото писаха ,че се е движила в средата на платното.А относно детето .Спокойно може да направи отказ от наследство с разрешението на РС ,ако е в негов интерес.
10.
До 10
04.02.2021 09:43:23
0
8
Чети по-горе, приятел. Там пише, че според разследващите жената се е придвижвала правомерно! Да проверят за глаукома и кокоша слепота , а и за халтавост на ставите, може да е залитнала ...Мизерници.
9.
До 10
04.02.2021 09:39:27
0
6
То, че има много неуредици и много неподготвени хора заемат длъжности е факт, но се убедих, че повечето журналистически статии тук са от махленските седянки, прихванати с неразрешени технологични средства и всяващи смут.
8.
10.
04.02.2021 09:28:20
6
7
В застрахователния закон си пише ,че ако загубиш живота си по твоя вина не се изплаща застраховката.Естествено че ще искат кръвна проба .Тя е слязла незнайно в какво състояние на пътното платно.Сама е изложила живота си на риск.Застрахователя има право.
7.
Ami
04.02.2021 09:16:38
0
12
Те не са свикнали да дават Кой знае на кой крадец и престъпник е тая фирма.Трябва веднага да се погаси от застрахователя.Стига измисляхте прости закони Направо закриите парламента и всичките тез да хидят на работа.Некадърници
6.
Gfg
04.02.2021 09:15:44
0
11
Няма такава умряла Държава..
5.
Флеги
04.02.2021 09:05:02
0
15
За тия закони в полза на банки и застрахователи са виновни гнусните лобисти от НС. Най-мазния лобист е лидер на близка до вас партия!!!
4.
АФН спи
04.02.2021 09:02:29
1
14
Кажете тази застрахователна компания коя е. Какви са тия застрахователи, дето един мижав кредит не могат да покрият и се усукват, като калайджии? Да задължите едно малолетно дете, акъла ми не побира, как е възможно! Пари могат да видят най- рано след девет години, евентуално, ако детето не си хване адвокат и да ги осъди. А дотогава - да правят, каквото прави вятъра...
3.
2
04.02.2021 08:53:04
1
6
Абе Флагман, вие не си ли четете сайта? Това го писахте точно преди ден. И вчера пак. Едни и същи новини, с.различни автори. Затова спират да ви четат хората.
2.
булгаристанов
04.02.2021 08:51:39
1
21
Добре дошли във булгаристан. Жалко подобие на държава, пълна с абсурди
Убиеца на свобода и невинен, а банката си иска парите от 9 годишно дете. Само да питам, щом 9 годишно дете може да наследи кредит, може ли 9 годишно дете да изтегли кредит по същата логика ?
1.
Bingo
04.02.2021 08:44:47
2
20
Поредната простотия в законодатеството обслужваща застрахователното лоби. Нищо важното е джипката да върви.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори