×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Звезда от „България търси талант“ се забърка в COVID-скандал, блокираха я заради „Потоп“


Звезда от „България търси талант“ се забърка в COVID-скандал, блокираха я заради „Потоп“
Звездата от „България търси талант“ Павлина Йосева – Пинчето си навлече гнева на управниците на Фейсбук заради стихотворение. Администраторите я изкараха фалшификатор
30 Януари 2021, Събота, 11:05 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Стихотворението на Пинчето е цензурирано, защото ... съдържало фалшива информация за  COVID-19

Звездата от „България търси талант“ Павлина Йосева, която е по-известна сред почитателите на поезията и бардовете като Пинчето, се забърка в голям скандал. Само заради няколко метафори в „Потоп“ Фейсбук я изкара фалшификатор. Стихотворението е цензурирано от администраторите на социалната мрежа, а това породи дискусия в профила й за свободата на словото. 

„Публикацията ви нарушава нашите стандарти на общността по отношение на невярната информация, която би могла да причини физическа вреда. Само хората, които управляват Pavlina Yoseva – Павлина Йосева, могат да видят тази публикация. Насърчаваме свободното изразяване, но не разрешаваме фалшивата информация относно COVID-19, която би могла да допринесе за за нанасяне на физически вреди“, пише в мотивите на администратора на Фейсбук за изтриването на стихотворението „Потоп“. 

Не разбирам как застрашавам другите и съм опасна..., споделя авторът. 

Пинчето от "България търси талант" е може би първият поет, обявен за фалшификатор, заради стихотворение

„Не проумявам това с мен ли се случва... Пиша вредни и опасни за здравето на хората... Метафори...“, добавя тя. 

„Все още не съм блокирана, но съм предупредена. Част от стиховете ми нямат право да бъдат публикувани и споделяни... Писаха ми доста приятели, които са опитали да шернат стихотворението ми "Потоп". И те автоматично получават предупреждение“, сподели пред репортер на Флагман.БГ известната поетеса. 

Пинчето от „България търси талант” с нов моноспектакъл
 

Не за първи път се случва български писател да бъде блокиран заради фалшива информация, но да посегнеш и на стихотворение, защото в него се съдържа думата COVID-19 си е направо кощунство. 

„Не проумявам... Вече и метафорите са опасни...“, споделя известната поетеса, която неотдавна впечатлила бизнесмен от Бургас с „италианския“ си език. След като успя да покори и сърцата на представителите на журито на „България търси талант“ с хумора си на въображаем език, тя сподели, че не знае нищо на италиански. 

Пинчето омаяла бизнесмен в Бургас, заради хумор на въображаем език, я карал да превежда документи
 

Ето какво се случва със стиховете и мислите ни... Кой разбрал - разбрал. Без думи съм. Новата реалност - в действие!

Публикувахте от Pavlina Yoseva в Петък, 29 януари 2021 г.

 

„Ще премине и този шок... Но наистина не знам накъде върви светът...“, коментира поетесата от „Кръга на барда“.

Неотдавна администраторите на мрежата й наложили цензура и заради снимка. 

„Бях пуснала снимка на кукли с маски... Кукли, да! За деца! Изтриха я... Без думи“, разказва Пинчето. 

ПОТОП
автор: Павлина Йосева©

Гърми и тътне – трещят епохи!
Валят вселенски, а удрят лично.
От Светлината до Мефистофел
е къса крачка към дълго нищо.
Лумтят пожари – зелено-хищни,
треви избухват почти до Господ!
Горчат смокини, сладнеят вишни – 
животът вика смъртта на гости.
И въздух жежък, почти оловен,
почти отровен, почти противен.
Небето тежко – хиляда слона! 
Току - да паднат, аха - да литнат!
Тук шепа „хора” въртят Земята –
вид психопати – вирусолози.
Планират смърти, намятат маски,
слънца чипират, луни извозват…
Не съществува ни миг покоен, 
ни дъх родилен. Ни лъч молитва!
Кое какво е?! Къде защо е?!?
Днес беше утре, а вчера идва.
Планета няма, ни Космос вече!
Ни черни дупки, ни бели дати.

Откак човекът е безчовечен
е в карантина и Свободата!
 


В категории: Животът


5
Коментара по темата
5.
Българина
30.01.2021 18:43:03
0
1
Добре дошли в 'свободния' свят.
Където свободата на словото и печата са гарантирани(уж).
4.
:) :) :)
30.01.2021 16:15:26
0
5
Просто си закрийте акаунта във ФБ и толкова.
Използвайте други начини да споделите това, което искате да кажете.... :)
Май "социалните" мрежи все по-явно започват да управляват... всичко и всички
3.
Хахах
30.01.2021 11:46:54
1
10
Ами напускате рязко фейсбук и ги цензурират вие , ама не може те да го направите защото без фейса сте нищо и си натискате парцалите и само мрънкате като жени . Затова си правят каквото искат с вас (шматки)
2.
Защо се очудвате
30.01.2021 11:33:14
0
5
Стадото трябва да е в ужас и страх. Или си мислите, че сцените в САЩ са само за тяхна употреба а ние сме в безопасност? Сами им се тикаме в ръцете, никой не ни кара да използваме мрежите им.
1.
Българин
30.01.2021 11:16:00
3
5
Шибаняците на Тръмп посегнаха че на нея ли...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие „Пратете екип, защото престъпността расте, появяват се и все повече нарушители на ЗДвП, зоват местните жители Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Фолкдивата неузнаваема, сравниха я с нейна колежка Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жертвата, която е на 64 години, е получила медицинска помощ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Ветроходното състезание ще започне с Парад на участниците пред Морската гара ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското Районната избирателна комисия ще е с четирима зам.-председатели Прекратиха дело за 527 лв. по давност след 17 години протакане Прекратиха дело за 527 лв. по давност след 17 години протакане Бавното правосъдие е равно на липса на правосъдие Кога да си мием зъбите – преди или след закуска Кога да си мием зъбите – преди или след закуска оказва се, че отговорът не еднозначен ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка 26 пъти изпитващ сменил посоката, въпреки инструкциите на таблета ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? Тя е безспорен авторитет и може да застане на върха на държавата  Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Чаените торбички съдържат танин – това вещество ефективно се бори с плака и петна по съдовете
Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба 
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори