×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Добри новини! Камчия продължава да се пълни с бързи темпове


Добри новини! Камчия продължава да се пълни с бързи темпове
Към момента в язовира има вода за следващите най-малко 365 дни
24 Януари 2021, Неделя, 18:52 ч.
Автор: Флагман.БГ

Язовирът продължава да има среден дневен дебит, по-висок от средния разход

Язовир Камчия продължава да се пълни близо 20 дни след обилните валежи от дъжд, които увеличиха полезния му обем до 50% капацитет и спаси региона от водна криза. Новината идва от ежедневния бюлетин на МОСВ за състоянието на водните басейни, където данните за петък, 22 януари, показват, че за денонощие в Камчия притокът е почти 3 пъти повече от средния ежедневен разход. 

По последни данни язовирът, снабдяващ Бургас и Варна с вода, към момента е пълен на 71% от общия си капацитет – 166 млн. кубика от общо 233 млн. куб.м, а полезният му обем – този, който може да се използва за питейни нужди, към момента е достигнал до 57.54% или 90 млн. кубика. При среден разход от 2 кубични метра в секунда, това значи, че дори и всякакъв приток към язовира да спре в тази минута, в него все още има вода за цели 520 дни напред.

Припомняме, че в петък министърът на околната среда и водите Емил Димитров, заяви, че след големите дъждове в началото на месеца вече няма нужда от икономии с водата в язовира.

„Няма нужда да правиш икономии, при положение че имаш вода за цяла година. Така че веднага в момента, в който дойде повече вода, ние ще увеличим и възможността за потребление, като, разбира се, есента вече ще мислим, ако няма достатъчно, как да остане за по-дълго време в следващата година. В момента имаме вода, колкото е оползотворена миналата година. Ами, разбира се, че веднага трябва да увеличим обемите“, каза още министърът на околната среда и водите.

Той изрази надежда да има още валежи и язовир "Камчия" да е още по-пълен и да може да прелива дори в околните, свързани с него други язовири като Цонево, където ситуацията от края на м.г. досега не се е променила особено. Припомняме, че нивото на водата в яз. Цонево, който се намира на границата между Бургаска и Варненска област, е толкова ниско, че старият мост изплува над повърхността, а Чудните скали, чиято красота е свързвана с водните обеми под тях, останаха „на сухо”.


В категории: Бургас


12
Коментара
12
Коментара по темата
12.
До
25.01.2021 09:14:35
0
8
Гешев
Провери за безстопанственост управата на Вик Бургас.
Загубите са огромни...
11.
ЕЙ ГОВЕДА
25.01.2021 07:15:20
0
3
ВОДА ЩЕ ИМА, ВСИЧКО Е ЖУС! !!
ДА НЕ ВЗЕМЕ СЕГА НЯКОЕ ОТ ВАС, ДА СИ ПРОДАВА ХОТЕЛА, РЕСТОРАНТА... ДА ВСЯВА ПАНИКА И ДА ПОДБИВА ЦЕНИТЕ! :)
10.
Браво на Бойко!
25.01.2021 00:14:23
5
19
Обеща,че ще има вода и ето!Велик държавник!Само чекмеджето му се напълни по-бързо от язовирите!
9.
До зомбайо
24.01.2021 23:48:45
1
12
Чети преди да коментираш. Има 160 0бщо. 70 са мъртъв обем. Остават 90чисто ползваеми, което е около 60% oт полезния обем.
8.
Запознат
24.01.2021 23:14:11
3
13
ВЕЦ ът e на деривацията преди пречиствателната станция, а не отделно! Поне да бяхте ходили там, а не да говорите глупости! А чия собственост е и колко плаща- важно е, но не за конкретния случай! Истината е банална: консуматорите се увеличиха в пъти за последните 30 години, климата се промени драстично, а нови язовори в областта няма! Да извикат Доган и СтаниШеф да изхарчи 10 млрд лева!
7.
чочо
24.01.2021 21:40:53
5
29
добре, че е майката природа, че тея кавали щяха да ни оставят жадни.
6.
nov
24.01.2021 20:52:54
7
4
tezi ,, komunisti,, kakvo sa stroili izovir ili vec ..........
5.
Зомбайо
24.01.2021 20:38:38
11
4
Измамници такива. Оня ден писахте че има 90млн.куб.м вода сега вече има 166млн.куб.м за 3 дена се напълни 70млн.куб.м вода. Това ли твърдите. :)))))
4.
Не е нужно да си професор
24.01.2021 20:37:25
1
16
Към днешна дата има вода за 520 дни.Но сметките не са толкова прости.Ако няма валежи ,няма как да има вода за 520 дни.Водата нали се изпарява ,особено в горещите дни и тогава разхода не е само това което минава през тръбата за Бургас и Варна.
3.
Камчия
24.01.2021 19:56:01
2
17
Каде и колко плаща веца?80милиона кубика вода минава.
2.
Мима Иванова
24.01.2021 19:45:22
3
20
Също така думан на ВЕЦа и на Тадаръков кюлето на Дуган!!
1.
Мустафа Ходжа
24.01.2021 19:06:06
4
24
Сега му е майката пълен думан на веца,машала за бай Доган))
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Тази вечер ще има кулинарно състезание  Те бяха една най-креативните двойки на "Денсинг старс", но напуснаха шоуто Те бяха една най-креативните двойки на "Денсинг старс", но напуснаха шоуто Танците са вълшебство, което открих. Благодаря на Михаела, че не се отказа от мен, каза Виктор Още една връзка се зароди след "Хелс Китчън" Още една връзка се зароди след "Хелс Китчън" Само в 6-ия сезон на кулинарното риалити вече има цели две съвсем нови двойки, който се залюбиха по времето на шоуто Цирк в бТВ с участието на тази водеща Цирк в бТВ с участието на тази водеща Цънцарова не може да си прочете текста Боядисват 2024 червени яйца в Бачковския манастир Боядисват 2024 червени яйца в Бачковския манастир Те ще бъдат раздавани на социални домове и нуждаещи се хора Велико Минков притеснен за децата на Габриела, можело да им навреди Велико Минков притеснен за децата на Габриела, можело да им навреди Утре или във вторник се очакват резултатите от ДНК-теста, който трябва да определи дали той е биологичен баща Българите полагаме най-малко извънреден труд в целия ЕС Българите полагаме най-малко извънреден труд в целия ЕС Според данните на Евростат през 2023 г. 7,1 на сто от заетите в страните от ЕС са се трудили повече часове на основното си работно място Земетресение разлюля български град Земетресение разлюля български град Трусът е в района на Пазарджик Бивш волейболист се бори с тумор, жена му моли за помощ Бивш волейболист се бори с тумор, жена му моли за помощ 20 хил. евро на седмица струва лечението му, каза тя КЕВР реши: Газът поевтинява през май КЕВР реши: Газът поевтинява през май От дружеството информират, че предложената цена за май е със 7% по-ниска от действащата за предходния месец април
Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори