×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Топ рибар от Ченгенето: Отказахме да блокираме с лодките си сараите на Доган, сега Христо Иванов ни отмъщава


Топ рибар от Ченгенето: Отказахме да блокираме с лодките си сараите на Доган, сега Христо Иванов ни отмъщава
Обяснихме на Иванов, че ние с политика не се занимаваме, разказа Димитър Янчев пред депутатите от земеделската комисия
21 Януари 2021, Четвъртък, 16:42 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Съпредседателят на "Демократична България" поискал подкрепа от моряците преди прословутия си "десант" на 7 юли 2020 г.

Не е редно Христо Иванов да забърква рибарската общност в политиката. Това заяви пред парламентарната комисия по земеделие Димитър Янчев - водач на сдружението „Морски сговор“ на рибарите от Ченгене скеле.

Той защити законодателното предложение на осмината депутати от ГЕРБ, с което се цели дългоочакваното узаконяване на постройки в рибарското селище.

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов обаче твърди, че реалната идея е друга - да се спаси от събаряне сграда в близост до сарая на Ахмед Доган в парк „Росенец“.

Димитър Янчев обясни, че преди да направи прочутия си „десант“ на 7 юли 2020 г., Иванов първо отишъл при рибарите на Ченгене скеле.

Поиска да блокираме с лодките си сараите на Доган. Ние отговорихме, че не се занимаваме с политика. И сега ни се връща, заяви пред депутатите шефът на „Морски сговор“.

Това е много некоректно, да не кажа друга дума, изкоментира ядосано Янчев.

Земеделската комисия обаче отложи гласуването на промените в Закона за рибарството и аквакултурите, през който се очаква да се прокара поправката, заради липсваща нотификация от Европейската комисия.

Днес в комисията за подкрепа на рибарите пристигнаха и депутатите от ГЕРБ Димитър Бойчев и Иван Вълков, макар че не са членове на парламентарния орган. Единият е областен, а другият общински координатор на ГЕРБ за Бургас. Вълков е и главен вносител и радетел на поправката за узаконяването на постройките на Ченгене скеле. 

Ветеранът от Ченгенето Димитър Янчев разказа подробно пред народните представители историята на рибарите от селището - защо се е появило то, как през 1972 г. по време на комунистическата власт Градският народен съвет ги изгонил с близо хиляда лодки от местостоянката им в Бургас, за да се строи пристанище. Започнало насилственото им извеждане, макар че това били "колоритът и красотата на един морски град". 

Възникването на рибарското селище на Ченгенето било "естествена реакция", която струвала много на "морските вълци". 

Неправилно се твърди, че сме "заграбили", правилно е да се каже, че ни изгониха. Ние нищо не сме заграбили. Все едно че това е някаква ривиера. Трябва да престанат тези клевети, отсече Димитър Янчев. 

Той обясни, че през последните десет години градът се отворил за рибарите от Ченгенето, направило се много за тях. Влезли в сила Общ устройствен план, Подробен устойствен план, които регламентират района. 

Имало решение на Общинския съвет и за обявяването му за селищно образувание. От Ченгене скеле кандидатствали и пред ЮНЕСКО, за да бъдат обявени за нематериално културно наследство. Искали да създадат и училище, за да обучат децата "как да оцеляват край брега на морето". 

Работило се по създаването и на етнографски комплекс. 

Той обаче ще бъде един хербарий, ако рибарското селище го няма, посочи още шефът на "Морски сговор". 

Рибарите имали много сериозна подкрепа и от културната общност в града в лицето на Стефан Диомов, Тони Димитрова, от художници-маринисти, сдружение на бургазлии, работещи в София и др. Всички те настоявали за запазване на уникалното морско селище. Освен това нямало и къде другаде да отидат рибарите - всички места в района били неподходящи или се водели защитена зона. 

Ченгене скеле ставало и все по-привлекателна туристическа атракция, посещавана от много българи. 

В един момент думата взе Александър Сабанов - депутат от "Обединени патриоти", партия ВМРО. Той обясни, че едва ли не законодателният текст бил заради Доган, както твърдели Христо Иванов, както и бившият парламентарен лидер на ГЕРБ Цветан Цветанов. Сабанов поиска обяснение от Димитър Янчев по въпроса. 

Тогава шефът на "Морски сговор" разказа историята около "десанта" на Христо Иванов. 

Янчев категорично отрече законовите предложения да засягат сараите на Ахмед Доган, които били на съвсем друго място. Според него Христо Иванов умишлено заобикалял правната страна на въпроса. 

Проектът на депутатите от ГЕРБ касаел само две селищни образувания - едното било на 3, а другото на 10 километра от имотите на Доган. 

От "Морски сговор" възнамерявали да излязат и със становище за "много некоректното" поведение на Христо Иванов. 

От още едно рибарско сдружение изразиха подкрепа пред земеделската комисия за каузата на колегите си от Ченгене скеле и призоваха въпросът да не се политизира. 

Не е ясно какво ще е становището на БСП. Те все още се колебаели как да гласуват заради оставащи съмнения, че поправките са стъпка за уреждане на незаконен имот на Ахмед Доган, както обясни пред "Флагман" депутат от соцформацията. 

 


В категории: Политика


77
Коментара по темата
77.
Рибар
27.01.2021 16:17:17
0
0
Димитър Янчев е всичко друго но не и рибар тоя така наречен ТОП Рибар няма никакво право да говори от имерто на рибарското здрожение. Всички стари рибари от ченгенето знаят много добре какво беше преди да се настроят тия минерета и джами на мястото на Яхтклуба беше прекрасен малак плаж достъпен за всеки прекрасно и китно местенце за плаж и забавление. Но сега тази ГРОЗОТИЯ която се извисява на мястото на ЯХТКЛУБА трябва да бъде саборена. МИТКО БРАДАТА заедно с женаси така наречени рибарски представетили нямат никакво право да говорят от името на рибарското здрожение те риба са хващали само в магазина. А НАГЛАТА МУ ЖЕНА ОТПРАЩА ХОРА КОИТО ИСКАТ ДА СИ ЗАКУПЯТ ПРЯСНА РИБА праща ги в Созопол. АКО ОТНОВО ЧУЯ ОТ НЕЯ ИЛИ МИТКО БРАДАТА че на РИБАРСКО СЕЛИЩЕ ЧЕНГЕНЕ НЕ СЕ ПРОДАВА РИБА ЩЕ ГИ ПРАТЯ ДА ПРЕДСТАВЛЯВАТ здрожението на ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ в с.Твардица
76.
Митака
24.01.2021 19:57:23
0
3
Христо Иванов е циркаджия и скандалджия, който търси евтина сензация на чужд гръб.
75.
АМИИИ
24.01.2021 16:14:49
1
0
ТЕЗИ В ЧЕНГЕНЕТО СА ВСЕ ВЪЛЦИ ПРАВЕЩИ СЕ НА НЕВИННИ АГЪНЦА . ВСИЧКИТЕ ИМ ИМОТИ СА НА НЕЗАКОННО ЗАГРАБЕНА ЗЕМЯ С НЕЗАКОННИ ПОСТРОЙКИ И ТОВА СЕ ЗНАЕ ОТ ГОДИНИ. КАК ДА СЪДЕЙСТВАТ КАТО И ТЕ СА КАТО НЕГО.
74.
наблюдателен
24.01.2021 11:27:53
1
4
С тези поправки се цели узаконяване на незаконни сгради, на заграбена държавна и общинска земя. Всеки който отиде на Ченгене скеле ще се убеди, че преобладават постройки /палати/ ,които един рибар с години риболов не може да спечели средстава да ги изгради. Ако се защитава интереса на рибарите и интереса на държавата и общинската собственост,както и на закона, общината може да изгради рибарско селище по проект с лодкостоянки и прилежащи постройки. Пример за това има в Поморие там се изпълнява и втори етап от такъв проект, където изградиха лодкостоянки, цех за ремонт , обслужващи постройки, хладилни камери, пазар за продажба на риба и т.н. Подобно е и в кв.Сарафово, където рибарите ползват не малко екстри. Прав е Хр.Иванов и разкрива типично за управляващите схеми ,през промяна в преходните и заключителни разпоредби на закона зад красивата форма защитавайки поминъка на рибарите да узаконим незаконно построените вили и палати на заграбената държавна или общинска собственост. Ако незаконната постройка на плажа на "Росенец" за която има решение на Община Бургас за събарянне не бъде съборена , ще е показателна за въвеждането на тази поправка от група депутати от ГЕРБ преди коледната ваканция.
73.
копувам рибарска лодка
22.01.2021 21:37:18
1
1
оборудвана и регистрирана –цената няма значение свържете се със сараите Росенец!
72.
Пацо
22.01.2021 19:37:37
2
3
Иванов в гадняр и ще си връща до гроб
71.
Олигофрена Дебилчо
22.01.2021 19:01:04
1
4
Къде се скри бе мишок?Ела да дърпаш долна яка ,поне ще смъкнеш малко.Заприличал си на торба с лайна джендър.
70.
Калин
22.01.2021 16:33:15
2
7
Христо Иванов е един дребнав човек и слуга на Прокопиев и компания.
69.
До джендъра с големите букви
22.01.2021 16:16:42
1
3
Аве, педеруга мръсна. Псуваш Доган, ама иначе обичаш турските тираджии да те порят кат риба с рязаните си бургии нали? Айде фостата манаф долен!
68.
ДА ВИДИМ КОЛКО ????????????
22.01.2021 12:46:45
24
2
ОТ ТЕЗИ ""ЗАСЛУЖИЛИ ""ГРАЖДАНИ ЩЕ БЪДАТ В ""ПРОВЕТРЕНИТЕ ""///проверените другари///ЛИСТИ НА ГЕРБ ЗА ИЗБОРИТЕ!!!!!!!!
67.
ДО 66 БРАВО
22.01.2021 12:41:23
21
1
ПО ЧЕСТО ИМЕНАТА НА ГЛАСУВАЛИТЕ ЗА ДА БЪДЕ ХАРИЗАН ПЪТЯ НА ""САРАИТЕ"!!!!!!!ТЕЗИ КОИТО РАЗДАВАТ СОБСТВЕНОСТА НА БУРГАЗЛИИ СЯКАШ ИМ Е БАЩИНИЯ
66.
Еее, ма начи!
22.01.2021 12:23:27
0
1
ЕРБ - Анелия Тодорова Иванова, Антонио Христов Душепеев, Бойчо Стоянов Георгиев, Борис Петров Ангелов, Веселин Матеев Пренеров, Виолета Маркова Илиева, Георги Иванов Маринчев, Георги Петров Дракалиев, Димчо Грудев Грудев, Евелина Василева Михалева, Ивайло Димитров Колев, Иван Георгиев Гаврилов, Калояна Живкова Петкова, Красимира Семова Маркович, Николай Георгиев Стоянов, Пеньо Николов Мечков, Петър Тотков Статев, Севдалина Христова Турманова, Сотир Николов Сотиров, Тодор Жаков Йосифов, Тони Артюн Минасян, Юлиян Жеков Кулев, Юлиян Христов Георгиев

БСП - Йордан Георгиев Георгиев, Павел Маринов Маринов, Чанко Миндов Мирчев

ДПС - Шерафет Асан Мехмед

НФСБ - Боян Диянов Дяков, Милен Ненчев Ненчев

СДС - Георги Митев Митев, Станимир Димитров Апостолов

„Средна европейска класа“ /СЕК/ - Георги Събев Събев, Кирил Кирилов Начев

„Демократична България“ - Димитър Георгиев Найденов

„Движение България на гражданите“ - Живко Иванов Табаков, Костадин Евгениев Андонов, Манол Божидаров Тодоров, Стоян Демирев Грозев

„Ние, гражданите“ - Стоян Иванов Колев
65.
ДОГАН СИ ВРЪЩА ПЪТЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
22.01.2021 10:10:15
24
5
""ВАС върна на Доган шанса да придобие пътя към летните сараи в ""Росенец""!!!!!!!!Що мълчите бе жулналисчетата !!!!!Иначе поръчкови статии в интерес на ""РИБАРСКАТА""ХИЖА ДОГАН САРАЙ ЩЕ СИ ИЗПОЧУПИТЕ РЪЦЕТЕ ДА ДРАЩИТЕ ааааа????????????????
64.
Иван
22.01.2021 09:27:07
2
10
Няма по продажна сган от тъй наречените ,,рибари,,всички са пенсионери с не малки пенсии....и само ревът ,не че няма днес ни хора ...ама....(свестните колеги няма да ми се сърдят) погледнете ръководствата на сдруженията в Поморие и Несебър и си правете сметка.....
63.
Мишо до 59 Капи
22.01.2021 08:18:26
1
3
Ей това е разликата между теб и мен. Ти гледаш романтиката в морето, а аз работата. Ти ходиш на плаж, а аз плажа го гледам само от морето.
62.
Ехх
22.01.2021 00:48:41
3
10
Христо Иванов хабер си няма от Митьо брадата,Проданов, Стойно и другите ачкакани. Ама схемата за настройване е измислена и дай да има жертва. Покрай 15 тимата рибаря,ще си узаконим палатите със сладки приказки,истории,легенди...
61.
До57 Олигофрена
21.01.2021 21:53:46
4
4
Дебилчо Джендаров,колкото успя да спреш строежа на паркинга и бус лентата ,толкова и ще ти слуша някой глупостите.Бита карта си палячо.Свършен отвсякъде ....
60.
ТЯ Кьовеши ясно заяви
21.01.2021 21:50:45
23
6
При посещението си по покана на Българските правоохранителен орган ВСС ""ИЗЧИСТЕТЕ СЪДЕБНАТА СИ СИСТЕМА И ТЯ ЩЕ ПРОЧИСТИ ВСИЧКО ОСТАНАЛО""""Показателно е Румъния дръпна в пъти след като партиините им крадци търкат наровете из занданите!!!!!!!!!!
59.
Капи
21.01.2021 21:42:47
3
6
До 44 Мишо
Много романтично. Пропуснал си лунната пътека. Ама романтика корем не пълни,къща не дига. Посочи ми определение в закон за рибар? Хайде. Писах го и по долу. Няма такова. Това е една дума. Никакъв статут. Е,как несъществуващи по закон,могат да притежават нещо? Това го може само Доган. Жалко. Поредната гавра с хората.
58.
Що
21.01.2021 21:41:11
5
11
само Доган.Ами разходете се до вилата на Плевналиев в Черноморец.Защо никой не се възмущава ,че не може да отиде и да изкара миди от скалите пред малката му спретната виличка?Останахате на Ченгенето.Нали сте възмутени граждани.Ами Рибарското селище на Пода?Къщички има там романтика тишина няма навалица...красота .Или рибарското селище ,което се заформя западния бряг в самия залив Ченгене скеле.?Къщички бунгалца.....Едно не е законно.Рибарството е дух ,не е професия....нито място.Ама дребните зависливи душички как да го разбират.Подпорна стена тип хотел на Алепу,хотел на плажа Слънчака,вили на самите камъни по брега може ама рибарски селища не..Защото Спонжи боп квадратни гащи Хр.Иванов реши да става национален герой .
57.
ЩО МЪЛЧИТЕ ЗА ""ПЪТЯ""БЕ
21.01.2021 21:39:39
21
6
ЩО БЕ ФЛЕГМАНСКИ ""журналистчета""???????????????ВАС Е ВЪРНАЛ РЕШЕНИЕТО ЗА"" ПЪТЯ"" НА БУРГАСКИЯ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД !!!!!!!!И ЩО ЛИ ТАЗИ СЪДЕБНА СИСТЕМА ТАКА РАБОТИ ПО ВОЛЯТА НА ""САРАИТЕ""ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА НЕ Е ЛИ РАЗКАРАМЕ ТАЗИ МАФИЯ ДОГАН ЩЕ ВЗЕМЕ И ПЪТЯ И ПЛАЖА !!!!!!!!!!И КЕЛ ФАЙДА ЧЕ ОБЩИНСКИТЕ НИ УПРАВНИЦИ ПОВЕЧЕ ВЛАСТ НЯМА ДА ВИДЯТ!!!!!!!!!ЧЕ И ТОЗ ТОП РИБАР ТРЪГНАЛ ДА МЕУ ОЗАКОНЯВА ""РИБАРСКИЯ"" САРАЙ!!!!!!!!!!!АЙ СИКТИР БЕ
56.
Bingo
21.01.2021 21:30:07
3
22
Моите уважения към рибарите, но до колкото си спомням всички бяхте срещу акцията на Х. Иванов, щото ви казаха, че проекта за канализацията ще пропадне ако не се уреди улицата и плажа на Доган. Вие достойнство нямате ли и не се ли усещате, че ставате заложници на политически игри. Нямаше ли един мъж между вас да се опълчи на кмета и да каже, че е недопустимо да обвързват такъв важен за вас проект с незаконни действия в услуга на Доган. Вие българи ли сте или подлоги на ДПС. Даже и в Руенска община ще намеря повече мъже, които ще се опълчат на Доган отколкото в Рибарското селище.
55.
XX
21.01.2021 21:20:46
0
1
До Трол/30

Ми иди ти бе, що другите да ходят навсякъде?!
Или викаш, доган не трябва да се пипа?!
54.
XX
21.01.2021 21:15:03
7
18
Браво на Христо Иванов, че мачка местния Ган-ьо!
53.
До джендъра с големите букви
21.01.2021 20:53:42
2
13
А ти си приготви халката че те чака нощна бухня. Рязаните карабини с тировете те чакат на околовръстното. Педеруга мръсна!
52.
До 52 Олигофрена
21.01.2021 20:46:39
0
13
Джендър от това положение ,което е в момента печелят точно тия ,които нареждаш.Ама си толкова глупав,че дори не можеш да го проумееш.Нормално все пак взе шамари на Трапезица.мозъка не ти е много вред.Ходи ли да те скопят някъде тъпо стрaнаджанско говедо.
51.
ПРЕЛЯ ЧАШАТА
21.01.2021 20:37:06
20
2
ПРИГОТВИ СЕ
50.
*********
21.01.2021 20:30:30
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
49.
*********
21.01.2021 20:27:34
22
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
48.
до 44 ТОЧНО ЗА ПРОФЕСИЯ ГОВОРИМ!!!!!!!!!!!!!
21.01.2021 20:23:43
22
8
За да НЕ МОГАТ тези които не си вадят хляба чрез тази професия да ползват ПРЕДИМСТВАТА ОБЛАГИТЕ КОИТО ЗАКОНА ЩЕ ДАДЕ НА ПРОФЕСИОНАЛНИЯ РИБАР !!!!!!!!ЩОТО В МОМЕНТА ЩЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВА И РИБАР ""ДОГАН САРАЙ ""И ИЗРЕДЕНИТЕ В №45!!!!!!!!!!!!!!ХА СЕГА ТИ ЧЕСТНО МИ ОТГОВОРИ КОЛКО СТЕ ТЕЗИ КОИТО СИ ВАДЯТ ХЛЯБА ОСНОВНО С РИБЪРЛЪК БЕЗ ДОХОДИ ОТ ДРУГА РАБОТА КОЯТО ИМ Е ОСНОВНА ????ЩОТО АКО СИ ЧЕСТЕН ОНЕЗИ КОИТО ИМАТ СТАБИЛНИ ДОХОДИ ОТ ДРУГА РАБОТА И ИДВАТ ДА СЕ ПРАВЯТ НА РИБАРИ СА ЗНАЧИТЕЛНО ПОВЕЧЕ ОТ ВАС !!!!!!!!!!САМО ЧЕ ВИЕ МИСЛИТЕ ЧЕ ЕНОРМАЛНО ЗАКОНА ДА ВАЖИ И ЗА ""ГОЛЕМИТЕ""КЛЕЧКИ!!!!!!!!ПОВЯРВАЙ МИ НЕ Е НОРМАЛНО И ТОЧНО ХРИСТО ИВАНОВ ИСКА ДА ОБЪРНЕ НЕЩАТА ЗА ДА ИМА ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА И ПРАВОВ РЕД !!!!!
47.
Иван
21.01.2021 20:19:14
14
17
Христо Иванов е подмолен човек, който обича отмъщението като своя господар Прокопиев!
46.
СпамБот
21.01.2021 20:09:06
1
4
Приказваш ли си сам понякога?
45.
ПРОБЛЕМА Е ТОП РИБАРЯ!!!!!!!!!!!
21.01.2021 19:59:45
29
12
ДИМИТЪР ЯНЧЕВ ДА ИЗИСКА ОТ ЗАКОНОДАТЕЛЯ КАКВО Е ТОВА ТОП РИБАР ИЛИ ИЗОБЩО РИБАР КОЙТО ЩЕ ПОЛЗВА ПРЕВИЛЕГИИТЕ КОИТО ЗАКОНА ДАВА ???????????ЗАЩОТО ИЗВЕДНЪЖ ЩЕ СЕ УСТАНОВИ ЧЕ ИМА ""ДОГАН–РИБАР""/МИТНИЧАР –РИБАР/ОБЩИНАР–РИБАР/БИЗНЕСМЕН РИБАР //И КВОТО ОЩЕ СЕ СЕТИТЕ –РИБАР !!!!!!!!И НА ТАБЕЛАТА ДО РИБАРСКО СЕЛИЩЕ ЩЕ Е НУЖНО ""ДОГАН РИБАРСКИ САРАИ!!!!!!!!!!!/МИТНИЧАРО РИБАРСКО!!!!!!!!!!!! /ОБЩИНСКО –РИБАРСКО!!И ТЕ ТАКА УРЕЖДАТ СЕ СЪС ЗАКОН ЗА ЛИЧНО ПОЛЗВАНЕ!!!!!!!!!ЯНЧЕВ ДЪРЖАВАТА Е ПРЕВЪРНАХТЕ В РИБАРСКО СЕЛИЩЕ ААААААААА??????????????
44.
Мишо до 39
21.01.2021 19:55:44
6
9
Узаконява ли се думата моряк,шофьор,стругар и т.н.?
Това е професия човече. Професия като всяка друга, но...
Има едно голямо НО.
Трябва да:
1.Обичаш морето
2.Да гледаш на него като свой дом
3.Да гледаш на него като на Бог
4.Да гледаш на него като Майка хранилница
5. Да гледаш на него като единствения ти съдник.
6.Да си свикнал с дни да не ядеш
7.Да усещаш вятъра преди да е задухал
8.Да знаеш до къде ти стигат възможностите
9.Да подушваш
пе де раса от километри
10. Истината да е твоята пътеводна звезда
11. Да не ближеш задници на никой
12. Да уважаш морето,флората,фауната,рибите,гларусите
И още много...
Знаеш ли колко ми пука какво пишат тъпаците тук? Не ми пука човече. Защото
Бог е с нас и с истината. А истината човече, е като свободата, и се намира на върха на бойното копие както казва Дон Кихот...
Дали сме Дон Кихотовци човече? Не знам. Времето ще покаже.
43.
*********
21.01.2021 19:44:09
25
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
42.
Бургазлия
21.01.2021 19:39:40
5
20
Моля всички, които водят спор с олигофрена, който пише с големи букви да не си правят труда да спорят с него!
Индивида, (ще го нарека джендър защото е безполов), е с много рядко психично заболяване. Не му обръщайте внимание. По цял ден виси като изпразен хой и драска под всяка тема. То не е политика, то не е ковид, то не е право, то не е рибарлък, то не е чудо. Подминавайте коментарите му и просто го игнорирайте. Съвсем скоро ще разберете кое е лицето. IP - то му светна и ще бъде разкрит за назидание на всички читатели!
41.
А ти мязаш
21.01.2021 19:34:25
1
3
На пе де рас
40.
До Мишо
21.01.2021 19:32:21
22
8
Ми то е от изключителен интерес за вас да се узакони що е това рибар–човек прехранващ се с този поминък .Щото тогава цялата сган от хитреци правещи се на рибари ще изчезнат от ""РИБАРСКОТО СЕЛИЩЕ""–селище за рибари и и само вие ще ползвате правата които закона ще ви даде.Сега ви използват и доган и един куп тарикати.Гражданите след ""уйдурмата""със вече са наясно!
39.
От
21.01.2021 19:25:19
1
3
Това безвремие и не регулиране нещата в селището ще се продължи по този начин, който е в момента. Селището ще си остане така, както е в момента. От това ще спечелят всички, които се примслачвам към рибарска общност там. С Доган и без него все тая
38.
Топ рибар ли
21.01.2021 19:24:20
2
9
по ми мяза на топ ка вал тоя
37.
*********
21.01.2021 19:13:29
23
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
36.
Мишо
21.01.2021 19:09:26
8
10
Пляс пляс педалите...толкова джендъри на едно място не бях виждал скоро...
Рибарите сме си рибари и никой не бръснем за слива. Бараките сме си построили върху тресавище, не като хотел Дюн върху пясъка на Сънито.
Властта се сменя. Днес едни,утре други.
А ние сме си вечни.
Що не е жив Пандира,та да ви тегли една майна...
35.
Пак схеми
21.01.2021 19:04:40
5
30
Как да узаконим сарая на Доган и покрай него незаконните си палати, а пък да се изкараме, че го правим уж за рибарите, То е ясно, че някой от тях ще намажат и затова полират ибрика.
Със сигурност обаче Христо Иванов нищо няма да си узакони там. Балъкчиите не се били занимавали с политика. Че тоя народ дето атакува сарая на Доган с политика ли се занимаваше???????
Рибарското селище следваше да е само за ползване за тези които искат да се занимават с рибарлък, а не да се узаконява като селищно образувание.
Какво пречи общината да направи едно рибарско селище по проект и да дава под наем лодкостоянки и бунгала там, ами ще прави селищно образувание където всички имоти ще станат частна собственост и последното за което ще се използват е за рибарство.
34.
До31Олигофрена
21.01.2021 18:59:42
2
5
Помияр ти пак ли изскочи от дупката си гнусно дебело вонящо същество. Добре, че е майка ти да поддържа някъква хигиена, че ще пукнеш в лайна си Дебилчо Добрев. Хубаво яде шамарите на Трапезица гнусляр. Тъй и ще пукнеш гнусляр сам, като куче... Няма какво да се скопяваш... Едно нищо си
33.
Да
21.01.2021 18:55:59
2
7
Този човек е вурху собствена земя там, ама другите са самонастанилисе и какво ще се подарява? На "рибарите" каналите, а на Доган "Догансарай" !!!!!
32.
ало АДМИНИСТРАТОРА
21.01.2021 18:37:37
30
14
ПАК СИ ПОСТАВИЛ 20 ОТРИЦАТЕЛЕН ВОТ НА КОМЕНТАР№26 ЩО БЕ????????????ИМА ЛИ НЕЩО НЕВЕРНО !!!!!!!!ФАКТ Е ЧЕ КМЕТА НИКОЛОВ И ТОЗИ ЯНЧЕВ ЩЯХА ДА ХАРИЗЯТ НАЩА СОБСТВЕНОСТ СЯКАШ ИМ Е БАЩИНИЯ !!!!!!!!!!!!!И СЕГА НЯМА ДА МИНЕ НОМЕРА !!!!!!!ТОЯ ЯНЧЕВ ДА НЕ ГОВОРИ ГЛУПОСТИ И ДА ПРАВИ ГРАЖДАНИТЕ УМИШЛЕНО НА ИДИОТИ АМИ ПЪРВО ДА СЕ УЗАКОНИ КАКВО Е ТОВА РИБАР!!!!!!ЩОТО И ДОГАН ИМА ЛОДКА И ОНЕЗИ С ВИЛИТЕ///според коментар№24/// МИТНИЧАРИ ГРАНИЧНИ ПОЛИЦАИ ОБЩИНАРИ И ПОЛИТИЦИ МОГАТ ДА ИЗТЪПАНЯТ ПО ЕДНА ЛОДКА И ТАКЪМИ ЗА ЦВЯТ !!!!!!!!!!!!!!АЙ СИКТИР БЕ ОБЩИНСКИ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА НИВО НА КОМЛУШКИ МАНГАЛ ПО ,разтягане на локуми !!!!!!!ДО КЪДЕ Е ДОКАРАХМЕ С ТАКИВА ПРЕДСТАВИТЕЛИ В МЕСТАТА ВЛАСТ!!!!!!!!
31.
Чекмедже войвода
21.01.2021 18:36:46
12
5
Пак казвам не си играйте с етническата карта.То кервана си върви
30.
Трол
21.01.2021 18:29:40
25
14
Искам да питам г-н Христо, защо не протестира пред палата на Прокопиев на Германката? Защото там разни хора също са ограничили достъпа до брега. Защо не ходи да протестира пред стената на Алепу? Защо не пообиколи св. Влас, Несебър, Равда. Бодили на самия бряг има и на юг? Безобразията на Доган са само върха на пирамидата. Защо г-н Христо спря с Доган? Само той ли нарушава законите?
29.
Администратора до джендъра с големите букви!
21.01.2021 18:22:45
6
14
Избухах ти минуси щото си мръсна, долна педеруга. Айде марш на околовръстното да ти порят цвайтера, манафче долно!
28.
Генерал Борисов
21.01.2021 18:21:34
5
13
ГЕРБ обгрижват бъдещия си явен коалиционен партньор, защото те и сега си партнират, ама скришом. Каквото и да си говорим, г-н Доган е незаобиколим фактор в нашата политика и е най-далновидния политик в момента и в бъдеще. И не би било правилно да считаме, че няма право да си построи дом край морето, както всеки български гражданин
27.
Мара Мичковица
21.01.2021 18:16:17
6
20
Естествено, че промените са за Доган. Може би ще намажат и рибарите, но може би. А може би не. Каквото е рекъл Аллах.
26.
*********
21.01.2021 18:06:41
22
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
25.
Сарая
21.01.2021 18:04:07
3
19
Не рибари а балъци ...
24.
В рибарското селище
21.01.2021 17:57:53
2
41
има поне 5 вили, който са на митничари, поне 5 -на хора от гранияна полиция и няколко на общинари и политици!
А кой с каква политика се занимава и кой с рибарлък е друга бира...!
23.
ало АДМИНИСТРАТОРА
21.01.2021 17:56:05
38
20
ЩО МАНИПУЛИРАШ ВОТА В ПОЛЗА НА ДОГАН –ТОЙ ЛИ ТИ ПЛАЩА ???????РЕГИСТРИРАМ ПОЛОЖИТЕЛЕН ИЗЛИЗА ОТРИЦАТЕЛЕН ХАХАХА НАДУПИЛ СИ СЕ НА РЕЗАКА ААААААА??
22.
Доган
21.01.2021 17:53:51
1
21
Кой глупак се осмелява да сравнява сарайте ми с тея съборетини, де е Ямбол, де е Истамбул
21.
ще допълня и МНЕНИЯ ОТ????????
21.01.2021 17:51:11
28
15
СТАТИЯТА ПО СЪЩАТА ТЕМА //19 01 2021/"""..........СКАНДАЛНИ МАНИПУЛАЦИИ.......""СПОРЕД КОМЕНТАР №1ПОВЕЧЕТО СГРАДИ В """ЧЕНГЕТО""НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ПЕТНАЙСТИНАТА РИБАРА /вадещи труден хляб чрез рибарлък/А СА НА ВАЖНИ КЛЕЧКИ ОТ БУРГАС !!!!!!!!!!!СПОРЕД КОМЕНТАР №80 ТЕЗИ СГРАДИ ""ОЦЕЛЯЛИ""//как ли?//ПРИ ПРЕМАХВАНЕТО НА ДРУГИТЕ НЕЗАКОННО ПОСТРОЕНИ НА ЗАГРАБЕНИТЕ ЗЕМИ СА НА ДЕПУТАТИ ОБЩИНАРИ ШЕФОВЕ НА БОЛНИЦИ БИЗНЕСМЕНИ И МНОГО ДРУГИ СЕГА СЕ ОПИТВАТ ДА ГИ УЗАКОНЯТ!!!!!!!ТАКА Е В БЪЛГАРИЯ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ И НАРУШИТЕЛИТЕ СЕ ТОЛЕРИРАТ
20.
питанка
21.01.2021 17:49:17
11
49
Къде ви е моряшката гордост бре рибари ? Надупени на властниците. Ако онези грабят милиони и строят сарай то тези с моряшките фланелки по една барака върху държавна земя. Жалкари а не рибари ! Колко милиона дадохме от бюджета за пречиствателна станция уж за жалкарите а всъщност за Доган. Поне бъдете мъже и приемете Ахмед Доган за Почетен баш Рибар. Цаци от Ченгенето !
19.
Христо Истината
21.01.2021 17:46:08
22
21
До на рибарите колибите и фургоните ли опряхте, защо не говорите за Сънито или Созопол, какви хотели и къщи се построиха на брега на морето по цялото черноморие. А вие дрънкате за 2 миризливи канала където ако ги няма рибарите човешки крак няма да стъпи в тоя змиярник и комарник.
18.
Пълни глупости
21.01.2021 17:45:51
4
37
Рибарското селище на "Ченгене скеле" съществува много преди 1972 год.Отделен въпрос е, че част от "пришълците" наистина са от преместените лодки, които бяха на мястото на днешното "Пристанище Бургас Запад"!
Този не зная колко е "Топ рибар", но в момента го играе точно политическа бърсалка, въпреки че твърди, че не се занимавал с политика!
17.
Капи
21.01.2021 17:45:21
3
28
Ние рибари нямаме,ама озаконяване постройки до морето. В тези поправки имали изрично отбелязани - рибарски постройки,хижи на рибари...Естествено ,че няма,защото в нито един закон няма определение що е рибар- професия,занаят,хоби. Е ,какво рибарско озаконяват,бе,Баш Бе рибар Янчев. Ние самите нямате статут. Ей,мушморок ефенди.
16.
един нормален
21.01.2021 17:43:38
4
36
не се притеснявайте!
От ГЕРБ ще се погрижат всичко незаконно да стане съвсем законно! Сякащ не са го правили преди, а?
15.
До 14
21.01.2021 17:43:33
0
3
Явно си изкярил там от клецане. Знаеш ти.
14.
До 12
21.01.2021 17:40:17
0
7
От еба*ето в Сарая поне ще изкяри нещо човека. Там едва ли има клецане без продоволствия. Така че... мадафакай са
13.
Рибар
21.01.2021 17:39:45
4
61
Това не е ли онзи рибар, който се появи на снимка с Бойко голи до кръста в някаква лодка? Е очевидно щом е негов човек ще защитава Сараите на Доган, еми дано ви бутнат незаконното селище дето живеете като на курорт там
12.
До 8
21.01.2021 17:37:30
15
6
Теб да не са та онождали рибарите, че ги мразиш толкова. Ако не са, иди на гости в сараите на Сокола. После ще пропишеш с още по-широки и разкрачени букви
11.
ТОП рибар?!?!?!
21.01.2021 17:36:50
5
40
Топ крадци и мръшляци са масово там. Зор да си узаконят и те бараките с на Доган сараите.
Дано не!
10.
*********
21.01.2021 17:36:30
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
Казвам се Елена
21.01.2021 17:32:16
7
30
Казвам се Елена. И мен ме тварят рибарите, защото около рибарските селища по цялото българско Черноморие е абсолютен бом бок!!!!!!! Пийс мада фака. Мързеливци дето се клатят по лодките по цял ден и си разбиват гръбнаците да дърпат мрежи. Да си намерят нормална работа. Аре мада фака, пийс
8.
ХАХА ДО 1 ТИ ЯВНО СИ ОТ ""ШАЙКАТА"
21.01.2021 17:28:48
35
21
И КЪЛНЕШ ХРИСТОИВАНОВЩИНАТА ДЕТО ВИ ВАДИ КИРЛИВИТЕ РИЗИ !!!!!!!!!!!!!ИМАЛИ НЕЩО ЗАКОННО В ТОЗИ ""ДОГАН САРАЙ ""????????????С ЧИЯ ПОМОЩ ПРЕЗ ЧИЕ УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА БОРИСОВСКОТО!!!!!!!ПРИ ЧИЕ УПРАВЛЕНИ НА ОБЩИНАТА СЕ ОПИТА МУ ХАРИЗИ ""ПЪТЯ""СОБСТВЕНОСТ НА ГРАЖДАНИТЕ НА БУРГАС ОПИТВАЙКИ ПАК С ВЕРСИЯТА """ЗАРАДИ РИБАРИТЕ"" –ПРИ ДИМИТЪР НИКОЛОВОТО ааааа????????????НЕЩО ДА ОТГОВОРИШ ЧЕ ВСЕ НЯКОЙ НЕЩО ЗАРАДИ РИБАРИТЕ
7.
Mamasita
21.01.2021 17:28:22
4
16
Nikakvi zakoni za tezi murlqchi!!!!! Da si subirat partakeshite i da ostaviat obshtinata da si pravi etnografski kompleks.
6.
Топа на топа
21.01.2021 17:26:12
6
48
ТОП рибаря и той вероятно има незаконна къща в рибарското селище. Сега разбирам що ги блещи тези глупости. А това, че не е отишъл да протестира пред Сарая, който му е до гъ*а значи е пълен бастун и няма никакъв проблем с това. Баси нещастните хора.
5.
МОРСКИ
21.01.2021 17:26:12
2
47
Много са тези които искат за сметка на истинските рибари да си озаконят незаконните палати .Всичко що е незаконно да се срине със земята .Кви са тез два три ката вили ..
4.
Тц тц
21.01.2021 17:22:12
5
58
Ама как няма да ги защитават, нали се канят да направят бараките им и заграбените държавни земи, съвсем легални. Да си трупат още отпадъци там и да превръщат целия район в миризливо сметище. Защо не прокараха закон, за да узаконят циганските къщи - има семейства, които от години живеят в циганските квартали. Каква е разликата? Едните цапат в града, а другите край морето.
3.
един нормален
21.01.2021 17:19:15
11
62
Абе то е ясно, че всичко се прави, за да се спасят сараите на Доган, но защо ги разиграват тия циркове не знам!
И тия, рибарите, уж не се занимават с политика, ама сега са се впрегнали денонощно да зашитават тезата на ГЕРБ и Доган!
Гнусна работа...
2.
Биотретика
21.01.2021 17:17:02
10
64
Не са прави рибарите, не разбират, че ги използват за паран. Плюс това са бетер циганите. Флагман, идете се разходете малко в Ченгенето. Ще направите страхотни снимки.
1.
оцетаря
21.01.2021 17:08:54
72
18
Прави са рибарите. Аман от нагли христоивановци.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Една пета от българите изразяват одобрението си за служебния кабинет на Димитър Главчев, а 39% не го одобряват Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Дават ги на калпак и никой не знае дали тези пенсионери, които са на минимална пенсия, нямат други доходи, призна Иванка Шалапатова Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   И Общинският съвет в Бургас иска от вътрешния министър полицейски участък в кв. Сарафово И Общинският съвет в Бургас иска от вътрешния министър полицейски участък в кв. Сарафово Този социален проблем засяга 6 000 жители на квартала, чийто брой нараства почти двойно през летния сезон Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати
Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори