×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • След 15 май в Царево и Ахтопол няма да се строи
  • Жълт код за значителни снеговалежи е в сила за 14 окръга на Румъния
  • 64-годишна жена загина при пожар в Сливен
  • Дългът на България за 2023 г. е 23.1% от БВП
  • Започва консервация на постамента на Паметника на съветската армия в София
  • Двама души са ранени при нападение с автомобил в Йерусалим
  • Отбелязваме Международния ден на Земята
  • Разследват смъртта на сърна в Старозагорско
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Стига популизъм! Проектът за подземен паркинг до хотел "България" ще е полезен за Бургас


Стига популизъм! Проектът за подземен паркинг до хотел "България" ще е полезен за Бургас
Проекта за подземен паркинг ще помогне за развитието на Бургас като дестинация за конгресен туризъм, смята общинският съветник Йордан Георгиев
18 Януари 2021, Понеделник, 16:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: Иван КОЛЕВ

Някои хора се опитват да извлекат политически дивиденти и атакуват идеята, без да са вникнали в същността й, нужно е по-отговорно поведение, смята Йордан Георгиев

 

Йордан Георгиев е общински съветник от БСП, председател на комисията по спорт към ОбС. Преди няколко дни той взе активно участие в общественото обсъждане за изграждане на подземен паркинг до хотел „България“ (Вижте нашата тема в развитие).

Какви бяха аргументите му да подкрепи проекта и защо смята, че той е полезен за Бургас, вижте в нашето интервю.

- Г-н Георгиев, включихте се дейно в общественото обсъждане на проекта, но впоследствие се оказа, че изразявате лична позиция, а не тази на БСП. Какви бяха вашите аргументи да подкрепите проекта?

- Най-лесно е в подобна ситуация да подходиш като популист. Да се обявиш против и да опиташ да извлечеш политически дивиденти, още повече, че ситуацията е предизборна. Виждам, че някои колеги го правят. Явно смятат, че така се прави политика, това е тяхно право. Аз преди всичко бих подходил прагматично. Считам, че този проект е полезен за Бургас, защото ще реши част от проблемите в централната градска част.

Направих проверка в Общината и установих, че в момента хотелът реално няма паркинг, има подземен за около 30 автомобила и е изкупил 30 места от синята зона пред входа. Те са крайно недостатъчни и гостите започват да паркират в близките улици, където и без това местата са кът. По този начин центърът се затапва и бургазлии, които трябва да посетят някоя от институциите, няма къде да спрат. Това е първата и съществена полза от подземния паркинг – колите на хотела ще освободят цялата градска част около него.

Друга полза ще е обновяването на градинката в супер центъра. Колкото и да се твърди, че е историческа, тя не е. През 70-те там е имало къщи, които са отчуждени и премахнати, а след строителството на хотела пространството е оставено за зелена зона, която последно е обновявана по времето на Йоан Костадинов. Нито е историческа, нито модерна. Бургас има нужда от съвременно пространство.

- Да, но там има трайни насаждения, които ще бъдат унищожени. Дървото в центъра на градинката е емблематично…

- Не съм съгласен с вашата констатация. Защо трябва да бъдат унищожени? Общината може да изиска от инвеститора да ги запази. Има достатъчно добра технология, която се прилага в цяла Европа. Подобни дървета се вкарват в обсадна тръба, която ги обгражда с достатъчно голям периметър и се явява колона на подземния паркинг. Това е съвременна технология, която е приложена в много европейски градове. В Брюксел, Стокхолм, Копенхаген и Тел Авив от години се изграждат подземни паркинги под исторически паркове или сгради, за да осигурят паркирането на живущите и да не се струпват коли по улиците.

- А няма ли опасност за Арменската църква?

- Дълбочината е твърде малка, за да има притеснения за Арменската църква. Говорим за едно подземно ниво – колкото за жилищна сграда, което е напълно безопасно. На общественото обсъждане разбрахме, че инвеститорът е направил геоложко проучване. Специалисти са гарантирали с имената си, че няма да има проблем. Мисля че трябва да вярваме на експерти. Може би инвеститорът трябва да убеди църковното настоятелство, че храмът ще остане незасегнат. Що се касае до еврейския паметник, Алеф (Център за еврейско-българско сътрудничество) да постави условие на инвеститора при преместването на паметника да извърши всички съгласувателни процедури с Министерството на културата.  

- Не се ли опасявате, че строителството може да се забави и дълго време да остане зейнала дупка в супер центъра?

- Има достатъчно механизми, които да гарантират, че това няма да се случи. Общината може да изиска голяма банкова гаранция и да постави срок, например от 1 година. Ако не се спазят сроковете, да усвои гаранцията и да довърши паркинга. Има способи, които могат да се приложат. Ползите за Общината няма да са малко. Освен, че ще се освободи центъра от коли, ще се осигурят и финансови средства, защото паркингът или ще се даде на концесия, или ще се учреди възмездно право на строеж.

- Не може ли хотелът да използва паркинга на пл.“Св.св.Кирил и Методий“?

- Най-малко не е удачно. Става въпрос за 5-звезден хотел. Не може да караш гостите си да вървят с куфарите през целия център. Хотел „България“ е строен през 70-те, когато туристите са идвали с влакове и автобуси. Сега вече ситуацията е много по-различна, всеки пътува с автомобил. Комплексът е много голям, за да може малкият паркинг да обезпечи нуждите му. А и нали искаме да развиваме конгресен туризъм? Нужно е по-отговорно отношение, защото има и допълнителна добавена стойност, за която в момента никой не говори. Всеки се упражнява да е анти. Нали, когато се направи един конгрес в Бургас, гостите ще дойдат тук, ще останат няколко дни и ще харчат парите си. Нужно е да подкрепим инвеститорите, които искат да вложат парите си в Бургас. Да избягаме от популизма и фалшивите новини. Бургас се нуждае от подобен проект. Тази идея бе представена още преди 20 години от покойния арх.Петко Йовчев, който бе категоричен, че по този начин ще се реши проблема с паркирането в тази част на града. Трябва да се слушат именно експертите.  Според мен инвеститорът трябва да направи кръгла маса, на която да събере специалисти – архитекти, инженери, урбанисти, за да обсъдят казуса на експертно ниво и след това гражданите да обсъдят как да изглежда градинката, да стане по-красива и модерна.

- Познавате ли инвеститорите в този проект?

- Знам накъде биете, но не познавам лично семейство Лечеви. Виждал съм ги, но не се познаваме. Нямам пряк контакт с тях и изобщо това не е моят аргумент, за да подкрепя този проект. Разбрах за него, когато и всички останали – с писмото на инвеститора в Общинския съвет. Изслушах аргументите и съм категоричен, че ще е полезен за Бургас.


В категории: Политика


Флагман.БГ Почина много известна режисьорка Почина много известна режисьорка 23/04/2024, Вторник 12:08 0
84
Коментара по темата
84.
*********
21.01.2021 16:16:30
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
83.
Ееееее
20.01.2021 16:13:55
0
2
Нали направиха вече конгресен център в пристанището, там да не би да е зает вече целогодишно, че да ви трябва и нов? Хайде стига с тези глупости. Унищожихте едно предприятие заради кръчми, хотел и други глупости, сега искате и в центъра на града да си оставите..........
82.
*********
20.01.2021 09:42:11
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
81.
До 79
19.01.2021 20:04:31
0
4
Напълно съм съгласен. Само с коментари и недоволство в мрежата нищо няма да се случи, колкото и да си пишем тук и да псуваме след година паркинга ще е факт. Трябват действия и да им покажем , че не са недосегаеми.
80.
*********
19.01.2021 11:52:25
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
79.
Бургазлия
19.01.2021 10:01:50
1
25
Понеже виждам, че тези господа са станали доста нагли и са загубили всяка връзка с реалния свят, е време да се обединим физически и да ги притиснем! Те на това разчитат - че хабим енергия тук и няма да реагираме! Да се направи инициативен комитет, да има реални хора в него, да направим истинска подписка, протест, да извикаме нациопалните телевизии! Да им зададем въпросите, на които няма отговор - а именно - как се купуват места от Синята зона? Къде са обявени тарифите и редът за това? Кой им ги е продал? Защо ли си мисля, че тази работа с паркинга се готви доста отдавна, но сега е удобно време - пандемия, та хората да не обърнат внимание на тези злини? Питали ли са живеещите наоколо - това са само тесни улици, къде ще въртят и обръщат тези автобуси?
78.
Ха ха ха
19.01.2021 09:52:50
6
18
БСП-то май загубиха изборите, преди те да са започнали.....!!!!!!
77.
Манго Джери.
19.01.2021 07:55:55
0
19
Може ли общината да ми отстъпи и на мен едно право на строеж някъде в морската градина, би било добре. Аз ще си направя къща и отгоре ще посадя тревичка, няма да преча и ще се отчета където трябва. Дори съм склонен да назнача на половин работен ден камериерка и иконом, тъй де, да помагам на общината да бори безработицата.
76.
Трол
19.01.2021 07:15:17
0
29
Хайде, ако обичате да обясните на какъв принцип се продават паркоместа от синя зона? Всички ли ще може да си купим? Гостите не ги ли очаквате повече със самолети да пристигат? Конгресеният център нали е на морска гара? Там има паркинг, и хотели има. Как до сега функционира хотела без подземен паркинг? Защо общински съветник се застъпва за нечий бизнес?
75.
Капи
19.01.2021 06:40:50
1
3
До Дядо Йоцо
Ти какво против имаш " съпътсващите" хазарта бизнеси?:) Аааа,няма да ги бараш. Много са си добре,тия бизнеси. Едно хубаво нещо и ти тука плюеш. Ние на тия " бизнеси" ще разчитаме да вдигнат икономиката на града.. И на само нея ще " вдигнат". :) :)
74.
Петър
19.01.2021 05:58:15
0
8
Отчуждени за хотел!!
Знаете ли на колко настоящи/бивши властимащи са "отчуждавани" имоти за нуждите на партията?
Нито един!!
Избирайте си после палачите.
73.
Дядо Йоцо
19.01.2021 04:51:33
0
28
Данчо, кой прави конгреси в казино, бе братко? За такива баламурници ли ни мислите? Израелци и араби ще идват да играят комар, в центъра на града ще се развива хазарт, с него и съпътстващите останали пороци. Сещаш ли се кои?
72.
Дима
19.01.2021 00:58:25
0
31
Конгресен център! Ха, ха! Страхотна лъжа! Тоя най - нагло ни пързаля! На хазарта вече му казват Конгресен туризъм! Бла, бла! Не стига, че унищожиха единствения интелигентен и голям ресторант, на мястото на който наблъскаха машинки, да могат яко да си губят парите глупави хора. Щели конгресите туристи да си харчат парите в града ни. Конресните, т.е. хазартните турусти от Турция, където забраниха хазарта, и които пристигат с коли в България заради хазарт ще си харчат парите само в хотела. Другата лъжа за паркоместата - забравете ние обикновените хора да можем да ги ползваме. Ще ни откаже инвеститора с високи цени. Е, кое според господина ще е направено за бургазлии? Абсолютно нищо!!!
71.
Krasi
18.01.2021 22:56:57
0
42
Айде стига вече.
На града са му нужни градинки, дървета, въздух.
Тия паркинги са напълно излишни.
Поредната недомислица.
Има паркинги съвсем наблизо. В цял свят гостите обикалят с куфарите, ще обикалят и в Бургас. Все пак става въпрос за 200 метра.
Ако има пък имат толкова специални гости, хотелът има мениджъри, ще намерят начин да го обслужат качествено. Винаги има начин.
Без да рушат градинките в центъра.
Стига рушвети. Един път помислете и за хората, а не само за собствения си джоб.
70.
до 58
18.01.2021 22:42:44
0
29
Защо да няма къде да паркира - на 200-300м е паркинга на площад "Кирил и Методий" и още на толкова е паркинга на операта. Почти празни - чакат ги!
И какво общо има паркинга с работните места??? И с пазаруването по магазините??? Що за тъпи аргументи, нямащи нищо обща с паркинга???
69.
до 58
18.01.2021 22:40:36
0
19
Защо да няма къде да паркира - на 200-300м е паркинга на площад "Кирил и Методий" и още на толкова е паркинга на операта. Почти празни - чакат ги!
68.
Gordon Shumway
18.01.2021 22:33:24
0
28
Интересно - как хотелът си е изкупил 30 места от синята зона? Гласоподавателите, избрали тези прекрасни общински съветници могат ли да си купят места в синя зона? Каква е тарифата и къде се продават? Защото ако става въпрос за абонамент, то правата върху тези места са в делнични дни от 9 до 19 ч. И би трябвало през останалото време да са за свободно ползване, ама май не е такъв случая?
67.
*********
18.01.2021 22:06:08
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
66.
*********
18.01.2021 21:58:38
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
65.
Марин
18.01.2021 21:46:40
0
39
Откога на хазартния туризъм му казват конгресен туризъм? Стаите като кутийки ли са 5 звездни? От най-хубавия ресторант направиха няколко малки по 70-80 места. Там ли ще се хранят участниците във въображаемите им конгреси? Лечеви знаят ли , че участниците в конгреси пристигат със самолети, а любителите на хазарта пристигат с коли от съседни държави? Докога ще подаряваме бизнес на БСП олигарсите?
64.
Bulgar
18.01.2021 21:34:26
0
13
Да бе да като като кажат 10 лв на час и няма да препарира питам имали цена за паркинга
63.
Сиси
18.01.2021 21:03:25
1
15
Двама се караха на гарата, коя Мента била по-голяма - Синята или Червената...?
62.
Бай Ставри от затвора
18.01.2021 21:00:23
0
25
Защо ли, аргументът за конгресния туризъм напомня за световния шампионат по шахмат във Васюки, предложен от Остап Бендер...?!
61.
*********
18.01.2021 20:40:34
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
60.
бай Оня
18.01.2021 20:37:50
42
8
И аз не съм много съгласен да пипат градинката, но хотел България е култов за Бургас и ако това е цената за съживяването му, съм склонен да бъде платена. Но новите му собственици предварително да гарантират, че ще бъде достъпен за всички бургазлии. На времето едва ли има бургазлия, който не е ходил да пие кафе в Мецанина на България, в Градината, в ресторанта, дискотеката, в нощния бар или в ресторанта на последния етаж. Да не стане така бургазлии да си жертват градинката, а хотела да стане място запазено само за богаташи.
59.
*********
18.01.2021 20:33:29
1
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
58.
Аз
18.01.2021 20:31:11
53
9
Според мен паркинг трябва да се изгради, не гонете инвеститорите от града, не можеш по пет пъти да обикаля из града и да няма къде да спреш, това е за добро на бизнеса в града, в тоя хотел ще бъдат разкрити работни места, или мислите, че градът ни е толкова богат, че няма нужда от инвеститори. Ще се разкрият работни места, в хотела ще отсядат гости на града, те ще се разхождат в този град, ще пазаруват в нашите магазини, ще си харчат парите в нашият град, не бъдете първични, а бъдете разумни.
57.
Ееее
18.01.2021 20:12:55
5
32
Голяма наглост, голяма работа!!! Щял да се освободи ЦГЧ от колите на клиентите на хотела! Много постно беееееее!!! Вход/изход към паркинга откъм Александровска. Няма откъде. Или от градинката на св. Богородица!?! Смешниииик!!!!
Конгреси ....Хахахаха!!! 5 звезди - хахахах! Къде му е парка на този 5-звезден хотел?!? Въобще не му е мястото на тоя грездей там!!! Ама предходните комуняги го тупнаха и няма мърдане. Някой ден накъде ще го събарят не знам? Направето го и 10 звезди!!! Дори да две пак ще е полупразен. Кой глупак, ще идва да почива тук, че и претенции за паркомясто да има?!?! Има два такива в Морската градина/гара. Или по червена линия ще е задължително отсядане в него на партийците?!?
56.
*********
18.01.2021 20:05:17
3
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
55.
*********
18.01.2021 20:03:20
1
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
54.
СОФКА И КОКО
18.01.2021 19:58:26
1
25
НА 55 СЪМ И ЖИВОТА МИ МИНА ВСЕ В СТОЕЖИ И КАЛ, ТО НЕ БЯХА ПРОКАРВАНЕ НА КАБЕЛИ, НОВИ ТРОТОАРИ ПРЕЗ 1 ГОДИНА , МОРСКА ГРАДИНА , ГЛАВНА УЛИЦА, ПЛОЩАДИ , ГРАДИНКИ, СМЯНА НА НАСТИЛКИ ПРЕЗ ГОДИНА , ПАК КОПАНЕ ЗА КАБЕЛИ И КАНАЛИЗАЦИИ, ВЕЛОАЛЕИ, СТРОЕЖ ДО СТРОЕЖ НА НОВИ ЖИЛИЩНИ КОМПЛЕКСИ И ПОСЛЕ ПАК НА НОВО, В ЕДИН МОМЕНТ СЕ СЪБУЖДАШ ОТ ДРУГАТА СТРАНА НА ЗЕМЯТА И ЗА КАКВО Е БИЛО ВСИЧКО ТОВА КАТО СЛЕД 50 Г. НИКОЙ НЯМА ДА ГО ПОМНИ ТОВА ПОКОЛЕНИЕ
53.
489392
18.01.2021 19:55:47
2
34
Да не барат градинката, единственото зелено петно в тоя бетонен център! Да го построят под блока но тоя другар паркинга!
52.
Локдаун
18.01.2021 19:33:58
2
21
Меркел и сие ни готвят ПЪЛЕН локдаун, какъв конгресен туризъм ! Ковидиотията няма край.....конгреси само хоумофис
51.
Гражданин
18.01.2021 19:19:03
0
35
Някой хора за пари са способни да продадат и душата си!
50.
До Данчо
18.01.2021 18:51:22
1
26
Значи твоите съпартийци от Бургас искат да извлекат политически дивидент, защото казаха, че ти говориш от свое име, а те не са съгласни?
49.
*********
18.01.2021 18:49:52
0
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
48.
bTv
18.01.2021 18:40:28
0
14
na korupcia mi mirishe zdravo !!!!???
47.
Кунчо
18.01.2021 18:27:21
2
66
Паркинът ще е толкоз полезен за Бургас, колкото този господин е полезен за Бургас.
46.
Елена Раданова
18.01.2021 18:07:50
1
47
Много полезен, особено за собствениците на хотела...:))))
45.
Фантомас
18.01.2021 18:06:26
0
47
Трябва общинските съветници и кметовете да са на срочен шест месечен договор.Като се скатават,не изпълняват обещанията си,крадат,помагат на разни мутри и работят срещу гражданите и общината,Уволнение!Ако трябва и затвор.
44.
*********
18.01.2021 18:01:10
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
43.
Гочо
18.01.2021 17:56:30
8
36
Опичайте си акъла за кой ще гласувате ! ГЕРБ са изпечени измамници !
42.
Аз предлагам
18.01.2021 17:51:48
2
52
Инвеститора, който иска паркинг за 100 автомобила да преработи сегашният подземен бар , който на две нива ще осигури дори и 200 места за автомобили ! А нов бар да си направят над ресторанта, разположен в пристройката,да го надстроят един вид !
От друга страна щом конференции ще се правят в този хотел, за чий им е изобщо бар , но както и да е !
Не е необходимо като къртици да завземат общински терен с измислени мотиви!
41.
Шефа
18.01.2021 17:41:56
1
61
За конгреси и конфернции в Бургас вече има такъв център на Морска гара и там има достатъчно паркоместа.
40.
Няма връзка
18.01.2021 17:38:19
2
59
Семейство Лечеви са спонсори на БСП ...
Този е общински съветник от БСП...
Друга връзка не виждам !
Пък и каква връзка с обществения транспорт, частния транспорт , паркирането има общинбски съветник, председател на комисията по спорт към ОС ?
Виж , ако щеше да се строи стадион, спортна зала или тенис кортове, иди-дойди, ама в случая си е ч1исто политически обвързан!
И е грозно да се заиграва с "популизма"!
Да отречеш нещо, което ще ти съсипе центъра на града не е популизъм!
Не се ли поучиха от "ползата" от подобни подземни паркинги в град, застроен на 2 метра над морското развнище!??
39.
До г-н Георгиев
18.01.2021 17:37:43
1
58
Г-н Георгиев, моля обяснете какво значи "закупил места от синята зона". Това нова услуга на общината ли е? За всеки, или само за някои? Колко струва? Значи ли, че като съм абонат на Синята зона съм си закупил мястото пред блока и никой няма право са спира на него? Живеещите в райони със синя зона и обикалящи да търсят места за паркиране ще бъдат много щастливи да научат отговора!
38.
наблюдателен
18.01.2021 17:34:30
1
51
Не може да ни заблудят с подобни изказвания. Ако направата на този паркинг е полезен за бургазлии, кметът отдавна щеше да е намерил финасиране и да изпълни проекта дори още в предишните мандати. Г-н съветник от БСП , не сме 2007г. когато се подаряваха общински терени на инвеститори под формата на концесия или отстъпено право на строеж. Общински съветник може да дава мнение, но задължително да се допита до бургазлии и да защитава и прокарва проекти в полза на обществения интерес а не на частни какъвто е при този случай. А бургазлиии вече са информирани. Отдавна община Бургас строи, придобива и управлява дори държавна собственост, изготвя проекти, намира финасиране по оперативните програми или друг начин и ги изпълнява значими за бургазлии проекти. Ако се докаже, че това паркингче, е полезно и значимо за бургазлии няма пречка общината да го изгради като инвеститор, и го знаят всички в сградата на общината и общинския съвет, а не да се дава на частни инвеститори и да се говори за популизъм.
37.
*********
18.01.2021 17:32:44
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
36.
*********
18.01.2021 17:21:21
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
35.
Желаещ
18.01.2021 17:20:02
0
32
Аз дори си мисля, че трябва да направят подземен паркинг десетина нива, за да има място за всеки желаещ от града и гостите на града и да остава. А подземната река може да бъде впрегната за кафенетата и разните му там заведения под земята, кенефи, поливане на подземните градинки и даже за басейните, които най-вероятно ще бъдат изградени също там.Аз бих си закупил две паркоместа, стига да мога да се вредя на дългият списАк. Разраства се моят Бургас ей, расте и лабаво нема !!!
34.
Язон
18.01.2021 17:16:38
0
47
За малко да съборите църквата Кирил и Методий с тези подземни паркинги. Сега вземете съборете и хотела.
33.
Центъра
18.01.2021 17:13:46
0
47
До вчера бяха затворени улиците в центъра заради ремонта "за по красив център" .. сложиха нови павета .. и сега пак да затворят пътя и след една година да е разбито всичко, което до вчера правиха .. егати затвореният кръг. Дишаме прахоляк и си чупим колите само и плащаме най-високи данъци.
32.
*********
18.01.2021 17:13:38
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
31.
Бург1
18.01.2021 17:07:33
13
5
я кви интересни коментари?нова дупка-нов късмет!а относно подземния пакинг-до Sss-МАЙ НЕ СИ ВЛИЗАЛ ВЪТРЕ?да-големичък е-ама е супер-за 350-400 коли е!и какви са тези глупости за наводнени нива и т.н.Всичко си е ок-сухо топло и охраняемо-абонат съм от 2г и съм много доволен!
30.
Ехааа
18.01.2021 17:05:59
0
51
А дали това няма да е паркинг, копие на онзи до Св. Св. Кирил и Методи? Сума ти време да стои разкопан, сума ти проблеми да причини за движението и хората в района и накрая да стои празен, заради баснословни цени от частника? Тоя народ си заслужаваме всичкото, дето търпим и псуваме вечер по телевизота. Ехааа, колко апатична и проста нация станахме, жал ми е...
29.
и още
18.01.2021 16:59:16
0
53
Моля да бъде представена транспортна схема с вход и изход към и от паркинга, за да добием представа как ще се организира движението в района, освен колите как ще се движат автобусите, за които говорят. С тия семпли картинки при готов идеен проект, както казват, нищо не се разбира. И как специалистите в общината и услужливите общински съветници взимат отношение в полза на инвеститора без да знаят подробности. Тук е важно мнението на непредубедени и отговорни специалисти - урбанисти, архитекти, хидрогеолози, конструктори, пътни инженери, мислещи и милеещи за града. Нека те кажат отговорната си дума! И след това нека гражданството на Бургас също каже думата си! Имаме горчив опит с подземния паркинг на площад "Кирил и Методий"! Нека не допускаме втори гаф!
28.
Лост
18.01.2021 16:58:29
0
44
Като гледам всичко е наред и до конгресния туризъм опряхме. Ами да вземе да падне хотелът, но в посока на кметството.
27.
*********
18.01.2021 16:53:55
1
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
26.
Sss
18.01.2021 16:53:32
3
61
Ще е полезен за нечий джоб....Колко е полезен паркинга под Кирил и Методий...винаги е празен??? Аман от Гробаджийски схеми за грабеж
25.
Преди избори
18.01.2021 16:52:19
0
35
4 месеца преди изботите дойде време да някой да се разплати за обещаното. Не е миналите или на предстоящите. Популизъм явно е всичко, което е в защита на правата и подобряване качеството на живот на бургазлии. Но пък всичко, което обслужва частни интереси, пълнещи правилните джобове... е, това е истина, спешна, неотложна.
24.
БЕ ЛОБИТО И УСИЛИЯТА СА ЗА КОЙ????????????????????
18.01.2021 16:50:10
0
35
ЯСНО Е КОЙ ЩЕ ""УСВОИ""КИНТИТЕ !!!!!!!ГРУД И КОМПАНИЯ !!!!ТАМ Е ЗАРОВЕН КЛЮЧЪТ ОТ БАРАКАТА !!!!!!!!!И ЛЕЧЕВА ПРАВИЛНО Е НАСОЧИЛА ""ИНВЕСТИЦИЯТА""КЪМ НАШТЕ ХОРА !!!!!!!ВСИЧКО ОСТАВА НА ""СЪВЕСТА"" НА НАШИТЕ ИЗБРАННИЦИ !!!!!!!!!!!"""по делата ИМще ги познаете""
23.
RE-1
18.01.2021 16:46:46
2
25
Бате Данчо, ти си пич.
Но да оправи своите бакии в Созопол.
22.
Въпросният паркинг
18.01.2021 16:45:17
0
73
се лобира от сенчестите интереси зад х-л България. Това ясно си личи от документите им за ремонта и преустройството, което вече позавършиха. Хотелчето иска да си разшири частния паркинг. Това няма да е паркинг за мен или вас, простосмъртните. Това ще е поредния частен паркинг, пълнещ нечии гуши. Това няма да е обществен паркинг синя зона. Ще бъде доста солен платен паркинг, ако изобщо лица не гости на хотела се допускат. Това вече им е обещано, че ще стане, от някои съветници и не само (платили са си, където трябва). От вас, стадото зависи какво ще стане. Не ви ли е странно как "изведнъж" изникна идеята за този паркинг и колко силно се лансира, че е "спешен"?
21.
МИСЛЕТЕ !
18.01.2021 16:42:47
0
41
Няколко въпросчета:
- като се запазят дърветата със споменатата технология , колко паркоместа ще останат? Няма ли да искат още разширение?
- като как точно ще стане спазването на сроковете, като имаме предвид за колко време се направи реконструкцията на хотела и как срока бе удължен с една година?
- от кога хотел "България" е петзвезден??? Или това е всъщност целта - вдигане на категорията?
- като как виждате да "се освободи" центъра от колите" и да се осигурят места за паркиране? Живея в центъра, плащам си годишна такса за синя зона и със страх излизам с колата, тъй като не знам как и къде ще намеря после място за паркиране. Поискайте моля справка от общината колко места има за паркиране в синята зона в ЦЕНТЪРА и на колко живущи са издадени стикери - ще се изненадате много! Писали сме писма до кмета, не едно и две, и от ресорните отговорни все ни връщат едни и същи отговори - знаем за проблема ви и мислим за решаването му. Голяма мисъл ги е налегнала, става вече 3-4 години! Този паркинг не е решение на проблема!!!
- как ще бъде овъзмездена общината като собственик на земята? Във въпросния паркинг ще бъдат допускани само гости на хотела.
- говорили ли сте със специалисти, участвали в проектирането и строителството на басейна и спа-центъра в сутеренния етаж на хотела, за да се осведомите за високите подпочвени води и проблемите, които съществуват с тях? Като знаем качеството на строителството ни, колкото и да се бият в гърдите, особено решаването на проблемите с подпочвените води, предполагаме какво ще стане след време в този паркинг!
20.
Бургазлия
18.01.2021 16:38:24
0
76
КАТЕГОРИЧНО СЪМ ПРОТИВ ПОСТРОЯВАНЕ НА ПАРКИНГА.
Ще обслужва гости и собственици на хотела.
Ще разрушат улиците, ще затворят улиците, ще влизат камиони и багери, повече от една година до хотела.Ще има задръствания и нервни шофьори.
Ще наложат високи цени, непосилни за бургазлии, като паркинга под църквата "Се.св.Кирил и Методий"
НЕ
19.
МИСЛЕТЕ !
18.01.2021 16:37:53
0
45
Няколко въпросчета:
- като се запазят дърветата със споменатата технология , колко паркоместа ще останат? Няма ли да искат още разширение?
- като как точно ще стане спазването на сроковете, като имаме предвид за колко време се направи реконструкцията на хотела и как срока бе удължен с една година?
- от кога хотел "България" е петзвезден??? Или това е всъщност целта - вдигане на категорията?
- като как виждате да "се освободи" центъра от колите" и да се осигурят места за паркиране? Живея в центъра, плащам си годишна такса за синя зона и със страх излизам с колата, тъй като не знам как и къде ще намеря после място за паркиране. Поискайте моля справка от общината колко места има за паркиране в синята зона на паркинга и на колко живущи са издадени стикери - ще се изненадате много! Писали сме писма до кмета, не едно и две, и от ресорните отговорни все ни връщат едни и същи отговори - знаем за проблема ви и мислим за решаването му. Голяма мисъл ги е налегнала, става вече 3-4 години! Този паркинг не е решение на проблема!!!
- как ще бъде овъзмездена общината като собственик на земята? Във въпросния паркинг ще бъдат допускани само гости на хотела.
- говорили ли сте със специалисти, участвали в проектирането и строителството на басейна и спа-центъра в сутеренния етаж на хотела, за да се осведомите за високите подпочвени води и проблемите, които съществуват с тях? Като знаем качеството на строителството ни, колкото и да се бият в гърдите, особено решаването на проблемите с подпочвените води, предполагаме какво ще стане след време в този паркинг!
18.
Гошо
18.01.2021 16:35:13
0
79
Браво - Бургазлии са рядко единодушни в случая: това е една огромна глупост, която ще създаде огромни проблеми с трафика в центъра на града.
Нека не позволяваме на тази очевидна лобистка идиотия да се случи.
Да си припомним какво стана с проекта за интегрирания градски транспорт: наеха чуждестранен консултант, платиха му милиони и направиха точно обратното, на това, което ги посъветва за да угодят на "правилните" хора!
17.
gradski
18.01.2021 16:34:22
0
64
Този за първи път го виждам. Куцо и сакато събрано в този общински съвет. Инвеститори били? Ние трябва сме най-простите за да им дадем безплатно подземен паркинг. То ясно, че са си платили на такива, като този комсолец...
16.
*********
18.01.2021 16:34:16
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
15.
*********
18.01.2021 16:32:45
0
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
14.
Туризъм
18.01.2021 16:30:43
0
95
А защо не съборите общината и не направите аквапарк на нейно място? Така гостите на хотела, дошли на конгрес, ще могат да разпуснат и да оставят пари и там.
13.
Пантелей
18.01.2021 16:30:36
32
13
Й.Георгиев е стабилен ! Държи се здраво за кмета и затова ще успее ! Пък вие се пръснете през гърба !
12.
*********
18.01.2021 16:27:15
1
12
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
11.
Marinero
18.01.2021 16:27:04
1
96
Повечето бургазлии също нямат място за паркиране, но никой общински съветник не се е застъпвал за нас и да ни урежда подземен паркинг? Що така?
10.
Прав е човека
18.01.2021 16:26:46
5
49
Бургас ще стане центъра на конгресите в света. Тук ще се стича целия свят.
9.
Морския
18.01.2021 16:24:50
0
46
Те и подземна връзка ще искат до магистрала тракия после.
8.
*********
18.01.2021 16:22:39
0
16
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
ДО 5 КЪВ ЪКЪЛ БЕ ИДИОТ !!!!!!!!!!!!!!!
18.01.2021 16:22:30
2
48
ЗНАЧИ ЧЕ ТЕЗИ ДЕТО СМЕ ГИ ИЗБРАЛИ САСЕ ПРОДАЛИ1!!!!!!!!!!!!ТО ЯСНО ЩЕ СИ ПРОЛИЧИ ПРИ ГЛАСУВАНЕТО НА ОБЩИНСКАТА СЕСИЯ
6.
maznik
18.01.2021 16:22:11
0
57
Как не са го номинирали за личост на годината тоя! Градинката не е много историческа, на около 50 години :)
Паркинг на 5ти километър, там има парцели, ако искат и 1000 места да си направят.
5.
*********
18.01.2021 16:20:51
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
4.
Бургас
18.01.2021 16:17:59
1
82
Ако позволим този паркинг, значи нямаме капка мозък.
3.
*********
18.01.2021 16:17:30
0
11
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
2.
Бсп
18.01.2021 16:09:33
2
94
Аз, като член на БСП не съм съгласен да има паркинг там. И това не е популизъм, уважаеми Йордан Георгиев. Вие сте там, защото ние сме ви дали тази позиция след като сме гласували за вас като общински съветници. и като такива вие трябва да изпълнявате нашите искания, а не да си правите каквото ви падне. Не ме интересува на Весела Лечева ли е, на който ще да е хотелът. Ние не искаме такъв паркинг там. Вие сте длъжни да се съобразявате с избирателите си.
1.
*********
18.01.2021 16:07:43
1
24
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Левите сили ще се явят раздробени на изборите 2 в 1 Левите сили ще се явят раздробени на изборите 2 в 1 Хитът на последния кметски вот в София Ваня Григорова оглави нова коалиция под името "Солидарна България" Доц. Мирчева оглави Отделението по Кардиология на МБАЛ „Бургасмед“ Доц. Мирчева оглави Отделението по Кардиология на МБАЛ „Бургасмед“ Доц. Мирчева ще осъществява платени консултации към ДКЦ „ Бургасмед ”, а от началото на май ще предоставя и консултации с направление от личен лекар Официално! Зелената зона в Бургас ще работи целогодишно Официално! Зелената зона в Бургас ще работи целогодишно Има и корекции в Синята зона, вижте какви Светият синод извадил епископ Йеротей от листата за сливенски митрополит заради протестите Светият синод извадил епископ Йеротей от листата за сливенски митрополит заради протестите Те заглушиха Божия глас в душите на тези хора, а той не се разграничи от тях, коментира митрополит Антоний Малко дете с разбита уста в образователен център в Пловдив Малко дете с разбита уста в образователен център в Пловдив  Според персонала то е паднало на двора, но по тялото му няма следи от охлузвания Симеон Дянков очаква победа на ГЕРБ на изборите със значителна преднина Симеон Дянков очаква победа на ГЕРБ на изборите със значителна преднина Бившият финансов министър се похвали, че е преподавал на Кирил Петков в Харвард Пепи Еврото искал да залее прокурор с киселина Пепи Еврото искал да залее прокурор с киселина Илиана Кирилова обаче отказа да коментира скандалните снимки с пудела и пачките с пари, имало за това забрана Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско За пореден ден полицейската сводка е пълна със случаи за водачи, хванати да шофират след употреба на наркотични вещества 5 причини да няма романтика във връзката 5 причини да няма романтика във връзката Ако интимността във връзката ви е предимно физическа, имаща за цел да задоволи сексуалното ви желание, но само толкова, имате проблем с романтиката Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Ето кои са те 
Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Престъплението било разкрито благодарение на добрата система за видеонаблюдение в британската столица Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Израелският президент Ицхак Херцог призова "свободния свят" за общи действия дори и да се бие, ако е нужно
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори