×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

НОЩ с готовност за избори на 28 март, но президентът май ще ги насрочи за април


НОЩ с готовност за избори на 28 март, но президентът май ще ги насрочи за април
Румен Радев със здравния министър проф.Костадин Ангелов, началника на ваксинационния щаб проф.Красимир Гигов и доц.Ангел Кунчев от НОЩ
05 Януари 2021, Вторник, 11:58 ч.
Автор: Флагман.бг, снимка: Архив

Ще има секции за преболедували ковид-19, а карантинираните ще бъдат освобождавани, за да гласуват

 

Националният оперативен щаб има готовност да осигури план за провеждането на парламентарните избори на 28 март, но е много вероятно те да бъдат отложени за април от президента Румен Радев. Това стана ясно след едночасова среща на държавния глава с членове на НОЩ, министъра на здравеопазването проф.Костадин Ангелов и началникът на Националния ваксинационен щаб проф. д-р Красимир Гигов. 

Румен Радев бе категоричен, че като президент е изключително важно да се гарантира здравето и живота на хората, но и правото им на свободен избор. "Можем да почерпим опит от другите страни, провеждали вече избори в тези условия", допълни държавният глава. Той се обърна към медицинските специалисти и ги попита какви мерки се предвиждат, как ще гласуват хората в изолация или в болница, какъв ще бъде броят на увеличение на заболелите, на починалите.

"Предлагам ви да оставим всички политически аспекти. Трябва да знаем как ще се отразят ваксините. Как хората ще упражнят правото си на глас, ако са в болница. Има законови изисквания и трябва да знаем ще можете ли да се вместите в тях с мерките", попита Радев здравния министър.

Датата на изборите се насрочва с указ от президента на републиката 60 дни преди провеждането им.

Главният държавен здравен инспектор доц.Ангел Кунчев започна Румен Радев с настоящата ситуация в борбата с пандемията и представи предложенията на НОЩ за провеждане на вота. "Обсъждали сме варианти за организиране на самостоятелни секции за хора, които са преболедували, или временно премахване на карантината в рамките на 1-2 часа, за да могат те да осъществят правото си на глас, има варианти и за гласуване по списъци на карантинираните лица, но във всички начин ще се намери начин да упражнят правото си на глас, каза доц. Ангел Кунчев.

„В интерес на всички български граждани е да осигурим провеждането на честни и безопасни избори, което разбира се няма да е лесна задача, както и досегашната. За да бъдем толкова внимателни, има няколко причини. Те са, че в момента има няколко фактора, които са с неясна сила на въздействие върху епидемичния процес, а те са до каква степен ще запазим много положителната тенденция, която успяхме да постигнем и от втората половина на ноември досега да има постоянен спад на заболеваемостта, а вече и на смъртността и натоварването на здравната система. Част от тях са влиянието на тези празници, въпреки че моето лично впечатление е, че имаше добро спазване на мерките, все пак те доведоха до малко по-интензивни контакти, дори на ниво семейство, приятелски кръг. Неминуемо това ще повиши леко заболеваемостта“, отчете той.

По думите на доц. Кунчев по-притеснителен е факта за наличието на 2 нови щама на коронавируса. 

„Този от Великобритания и този от Южна Африка. Специално този от Великобритания показа едно седемкратнно увеличаване на заболеваемостта в Източна и Югоизточна Англия, което няма как да пренебрегнем. Също така натрупването на все по-голям контингент от имунизирани и преболедували, което е с положителен знак, защото колкото повече имунни хора имаме, толкова по-малък терен оставяме за развитие на вируса“, допълни той. 

Проф. Гигов уточни, че ваксинационният щаб си изпълнява много добре задачите до момента. По думите му при една добра организация може изборите да проведат r на 28 март. "От 18 до 22 януари очакваме 35 000 дози. През месец февруари очакваме два пъти по 35 000 дози. С Модерна" имаме договор за 500 000 дози", каза проф. Гигов.

"Не би трябвало да имаме затруднение при ваксинирането на хората в зависимост от количеството на ваксините. Ако дойдат 2000 или 3000 ваксини, ние можем да ги използваме", коментира той на въпрос на Радев по колко души дневно може ваксинира здравната ни система.

 


В категории: Политика


9
Коментара по темата
9.
HOHO
05.01.2021 21:26:56
0
11
Хаха Радев бил всявал ужас хахахахаха по смешно нещо не бях чел скоро :)))) на мен Радев не ми пречи изобщо, дори ми е забавно като е там, хубаво е да има такива клоуни като него да се забавляваме и разведряваме. А Бсп е по-саката от всякога, най-смешната опозиция за всички времена е сегашната Бсп, преди им се дразних, но сега направо ги съжалявам...толкова са каталясали горките, че на изборите пак безинтересна и скучна категорична победа за Герб с много голяма разлика.
Вече и бабите и дядовците разбраха че червени олигарси като Божков които за взели милиардите на народа, управляват любимата им Бсп а Радев и Корна са просто служители и слуги :))),
8.
*********
05.01.2021 19:47:07
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
7.
Да се знае
05.01.2021 16:46:47
18
7
Минусите на противниците на Герб ги цъкат от Флагман
6.
От 5 Гробари
05.01.2021 15:01:41
25
7
Какво става е гробари, защо така ми нацъкахте минуси е гробарчета? Нали вашия боко е много велик, защо ми цъкате минуси тогава, защо треперите и се тресете от ужас само като чуете Радев?
5.
Гробарите и Радев
05.01.2021 14:14:53
24
13
Радев направо влудява гробарите. Личи си от коментарите отдолу. Хайде кажете гробари, как така Радев, един човек без дефакто никакви правомощия, е виновен за това, че счупихме рекорд по смъртност, че дефакто няма икономически мерки, че сме на 1 място по корупция в ЕС, че сме на 111 място по свобода на медиите в света? Нали великият ви боко управлява вече 7 години непрекъснато, защо така са такива резултати е гробари?
4.
хахаха
05.01.2021 13:00:15
9
20
До оня ден Борисов не подаваше оставка, щото нямало кой да поеме, а днес вече нямало значение, че Бойчето нямал да бъде премиер?! А сега още един път си напънете партийно облъчените мозъчета да измислите друга опорна точка!
3.
До 1
05.01.2021 12:44:50
18
30
Много Ти се иска ГЕРБ да загуби, но на кукуво лято! Това, че Борисов няма да е премиер, няма голямо значение! Има и други достойни хора в България - Николай Младенов, Димитър Николов и други!
Професор Костадин Ангелов е лекар, не е женен за министерския стол и не се натиска за него!
Жалкото е, че Фатмака Радев, едва 3,5 години след избора му, се опитва да показва някаква активност, защото го е страх, че ако изборите са на 28 март, в законовия срок и сам определи този срок, става мишена, особено при пандемия!
2.
Гумен ФатмакаОФФ
05.01.2021 12:16:32
23
44
Ама защо ме плюете бе ,българи ?! Аз си знам ,че съм тъп ,неграмотен ,завистлив ,корумпиран и продажен ,ама ... нали вие гласувахте (преди четири и кусур години) за мене ?! Що гласувахте ?! Сега ,ще ме търпите (барем до Септември) ,до тогава трябва да изпълня задачите ,дадени ми от тов. Решетников ,щото иначе - ресто на кеша и Деса ще ме бие. Благодаря за вниманието.
1.
не разбрах
05.01.2021 12:09:21
29
21
Какво общо имат НОЩ с изборите? Насрочват се избори, Бойко губи и съответно здравният министър е друг
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Поради надграждане на електронните системи временно са затруднени част от процедурите - ускорена и бърза услуга - за издаване и замяна на свидетелство за управление на моторно превозно средство Мъртво пиян катастрофира с голфа си Мъртво пиян катастрофира с голфа си Полицаите се хванаха за главите  Търсех си любовта в Ергенът, но не е намерих, призна Алек Търсех си любовта в Ергенът, но не е намерих, призна Алек Майка ми винаги е имала мнение за всяко едно нещо, което се случва около мен, обяви той  Вече има пет жалби срещу епархийския избор за сливенски митрополит Вече има пет жалби срещу епархийския избор за сливенски митрополит Трима от тях са от Малкотърновската духовна околия и двама - от Бургаска духовна околия Двама загинаха при сблъсък на круизен кораб с лодка в Дунав Двама загинаха при сблъсък на круизен кораб с лодка в Дунав За инцидента е съобщено късно снощи, след като на пътя, 55 километра северно от Будапеща, е открит мъж с рана на главата Утре шофьорите да се движат с повишено внимание между 60-ти и  62-ри км на АМ „Тракия“ в посока Бургас Утре шофьорите да се движат с повишено внимание между 60-ти и 62-ри км на АМ „Тракия“ в посока Бургас Трафикът поетапно ще е само в изпреварващата лента за частични ремонти на настилката Стана ясно на кого е скъпият джип от катастрофата с два трупа в Пловдив Стана ясно на кого е скъпият джип от катастрофата с два трупа в Пловдив От прокуратурата проверяват как мощният джип, чиято стойност се оценява на над 100 000 лева, се е озовал в ръцете на неопитния младеж, който притежавал свидетелство за управление на МПС едва от 3 години Зоозащитници излязоха на протест в Бургас срещу садизма над животните Зоозащитници излязоха на протест в Бургас срещу садизма над животните Свидетелствайте, ако станете очевидец на подобна сцена, зоват те Въпреки провала си, тя няма да се откаже от телевизията Въпреки провала си, тя няма да се откаже от телевизията Още, когато приела да стане водещ на „Вечерното шоу”, младата дама била наясно, това не е нейното предаване
Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден  
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори