×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Какво ни каза президентът в новогодишната нощ


01 Януари 2021, Петък, 09:04 ч.
Автор: Флагман.бг

2020-а бе и годината на българското събуждане. Хиляди заявиха волята си да сложат край на лъжата, беззаконието и корупцията, обяви държавният глава

 

Изпращаме трудна и разломна година, пандемия, в която загубихме скъпи хора, мъчителна адаптация към нов начин на живот. 2020-а бе и годината на българското събуждане. Хиляди заявиха волята си да сложат край на лъжата, беззаконието и корупцията. Братството на почтените хора се роди на площадите. Бърка онзи, който мисли, че то е угаснало. Това заяви президентът Румен Радев в новогодишното си приветсттвие към българския народ по случай настъпването на новата 2021 година.

Ето пълния текст на новогодишното обръщение на президента Румен Радев:

Скъпи съотечественици,
Минути ни делят от 1 януари – новото начало, което тази година повече от всякога очакваме.
България и светът изпращат една трудна и разломна година. Преживяваме пандемия, в която загубихме скъпи хора. Преминахме мъчителна адаптация към нов начин на живот – на работа, учене и общуване.

Първата ми мисъл днес е към българите, които посрещат празника самотни и в недоимък, опечалени и обезверени. Към хилядите лекари, сестри и санитари, които понесоха тежестта на сполетялото ни бедствие. Към дежурните от всички служби в новогодишната нощ. В дни на кризи и изпитания, всеки от нас може да усети радостта от доброто, сторено на ближния. Такива периоди сполетяват всеки от нас и е важно силните да подкрепят пострадалите с разбиране и грижа, с внимание и жест, с материална и човешка съпричастност.

През 2020-а животът напомни на всички нас колко струват свободата, солидарността и човещината. България и светът мъчително преосмислят заблудите от епохата на егоизма.

Но 2020-а бе и годината на българското събуждане. Хиляди заявиха волята си да сложат край на лъжата, беззаконието и корупцията. Братството на почтените хора се роди на площадите. Бърка онзи, който мисли, че то е угаснало. Героите на гражданската доблест са непримиримите хора, които месеци не спират да отстояват свободата и закона по площадите, храбрите българи, които в малките градове не се уплашиха да излязат срещу местните дерибеи, студентите, които заявиха, че България трябва да бъде европейска демокрация. Онези достойни българи в институциите, в съда и в медиите, които въпреки натиска, останаха верни на принципите и истината.

Антимафиотският консенсус обединява милиони честни българи у нас и зад граница, а несправянето с пандемията, разорението на малкия бизнес, бедността и ширещото се безправие само потвърдиха неотложната нужда от радикална промяна.

През 2021-ва година два пъти ще отидем на избори. Организацията им трябва да гарантира здравето и правото на глас на всеки българин.
Недопустими са каквито и да било оправдания за отлагане на машинното и дистанционното гласуване. Обществото ни вече се организира срещу фалшификациите на вота.

Имаме нужда от лидерство. Лидерство, което не само да изведе страната от дълбоката здравна, икономическа и социална криза и от пандемията на страха, но и да започне демонтажа на порочния управленски модел; да укрепи държавността и законността; да пресече кражбите; да издигне образованието, здравеопазването, науката и културата в истински приоритет, а човека – в основна ценност; да поеме смело към утрешния ден, към европейското ни бъдеще, към модернизация и ускорен растеж на икономиката и доходите; да възвърне авторитета на държавата; да защити красивата ни природа; да утвърди почтеността, знанието и компетентността в управлението на България.

В куража, волята и дружните ни усилия е ключът към успеха. Народът ни е надживял много изпитания. Държавата ни неведнъж е възкръсвала за нов живот. Оставили сме ярка диря в културата, науката и спорта. Неведнъж сме изумявали света с дарованията си. Вярвам, че предстои да разгърнем съзидателната енергия, която нашият талантлив народ носи в гените и характера си.

Здраве и благословена година на всеки от вас, скъпи сънародници! Пожелавам ви година, в която да имаме дързостта, вдъхновението и решимостта да сбъднем онази промяна, за която копнеят сърцата на милиони българи.

Сега е времето!

Да ни е честита новата 2021-а година!

 

 


В категории: Политика


22
Коментара
Флагман.БГ Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата 25/04/2024, Четвъртък 09:21 0
22
Коментара по темата
22.
Бай тоз
03.01.2021 08:40:24
0
3
Тоз не е президент това е безделник.
21.
До 123
01.01.2021 21:13:11
20
0
Ще ти кажа какви сте ти и твоето семейство- насранковци!!
20.
123
01.01.2021 20:08:27
2
25
Е президенте каква стана тя Аз и моето семейство излиза че не сме почтенни хора защото не сме били по площадите Ние всички работим и съвестно си плащаме всички данъци а тези ваши почтенни колко данъци плащат Това слово си беше чиста обида към честния български народ
19.
Гунчо до долният
01.01.2021 19:53:17
32
4
Така като ми гледаш написаното, дали съм неграмотен и не зная как се пише? А това, че по цял ден пишете тук едни и същи мантри, набити в тъпите ви кратуни от ПИК, БЛИЦ, ПРЪЦ и ДРИС ви прави страшно компетентни политически анализатори, така ли? 20 годишни пръдльовци, дето един лев не сте изкарали през живота си ще давате сериозна оценка на човек завършил Ескадрилно училище в САЩ!! Ето заради такива плиткоумни патенца като вас, един наистина неграмотен селянин от Банкя си разиграва коня вече 10 години!! Даже и не знам защо съм седнал да кореспондирам с папагалчета като теб! Преписвай мантри от нета, разнасяй лимонада по кръчмите и щракай с пръсти!!
18.
до Гунчо
01.01.2021 17:43:55
3
23
Ей такива сте поддръжниците на президента - неграмотници. Президент се пише с "и", а не като теб с "е". Зяпнали сте го като телета, а той си "плете кошницата". Той ви каза ясно и категорично, че иска цялата власт за себе си, сега и веднага. Той ще управлява под давлението на Деса. Снощи едвам се стърпя да не размаха пак юмрука. Чудеше се къде да ги дене тези ръце.
17.
00
01.01.2021 15:21:03
3
14
абе тоя защо всичките му речи го избива на политически
16.
Просто племе!!
01.01.2021 13:32:30
33
12
Друго е да излезе Бокича и да каже колко километра мантинела е поставил, нищо че трябва да е два пъти повече на база парите от ЕС!! Как управляваме, все още, най-добре пандемията!! Нищо че мрат пред болниците и сме в челните места по смъртност!! Как му правили компромати, нищо че сам призна че са го снимали!! Как спасяват бизнес в криза, нищо че вдигнаха осигурителната ставка!! Нали това искате всички църкащи мишки под мен?? Да ви лъжат нагло как правят всичко за вас! Как тези, които протестират срещу тези лъжи са предатели и прошляци!! И на този фон искате президента да излезе и да ви каже и той колко добре живеем и се справяме с проблемите!! Е просто племе сме и това е......
15.
krum
01.01.2021 13:19:35
22
11
За да направите оценка на президента, трябва да сте много добре запознати с политиката!
За да направите оценка на министър председателя, трябва да погледнете стандарта на живот в България. Доходи, икономика, образование, здравеопазване,корупция, съдебна система,престъпност и т.н.
Пандемията не е оправдание!!!
14.
Цв.
01.01.2021 12:57:30
15
27
Ами аз съвсем умишлено не го гледах и съм много доволна, защото ми беше ясно какви ще ги сътвори, а не исках да си развалям настроението с един мухляр!
13.
Коментар
01.01.2021 12:52:29
22
9
Каза, че на изборите през март на ГЕРБ и Бойко им се еба мамата
12.
До 8
01.01.2021 12:33:06
7
20
Пии една зелева чорба и си лягаи
11.
Я
01.01.2021 12:26:48
11
31
Др президент пожелавам ти дълъг живот че много грехове имаш да плащаш Толкова злобен прос и алчен за власт и пари Жалко
10.
Хахахаха
01.01.2021 12:24:35
11
28
снощи цяла България видя слугата на Черепа как се беше овъртял с ракия и какви простотии наговори :))))))))))
9.
cristianna47
01.01.2021 12:22:19
16
32
Не съм очаквала че може да се изкаже по този позорен начин в новогодишната нощ. Предизобрна агитация, политическа жлъч и кал....
Страшно ми падна в очите този човек.
8.
Гунчо
01.01.2021 12:18:16
51
21
Достоен МЪЖ И ПРЕЗЕДЕНТ!! Да е жив и здрав!! Жертва на не една оплюващи кампании от всякакъв род и всякаква форма!! От близки до властта медии и медийки! Обаче имам един въпрос- защо не видяхме снимки от шкафчето му, от спалнята му, на кюлчета злато и пистолети? Отговора е прост- ЗАЩОТО НЯМА ТАКИВА!! Това хубаво да го запомнят всички ГЛУПЕНДЕРИ под мен!! После да не се чудят защо ще бъде избран след време! Да, не е опитен политик, но това в България е огромен плюс, защото опитен политик по нашите ширини означава опитен КРАДЕЦ И МАНИПУЛАТОР!!! А както виждате по коментарите под мен, прост материал за манипулиране колкото искате!! А за това, че бил разеденител на нацията е най- смешният съвременен виц!! Коя нация разединява ве, олигофренчета?!! Тази дето по цял свят е известна злобата, завистта и плюенето по сънародниците си ли? Тази която предаде Левски ли? Или която затвори Капитан Петко Войвода да изгние в пандиза? Която оплюваше и проклинаше вчера Пулев, Григор и Стоичков!! Тази която в чужбина не само не си помага, а си ПРЕЧИ!! СЛЕПИ ОВЦЕ.....
7.
Българина
01.01.2021 10:49:55
23
42
Мислех, че по-зле от Пленьо няма, но види се - има. Радев го надминава.
Честита Нова Година на всички!
Живи и Здрави!
6.
Тая лукова глава
01.01.2021 10:35:16
28
43
Трябва жив да се изгори на кладата!
С кеф ще ида на избори да гласувам против тоя чакал.За първи път виждам такъв идиот. Имахме льолью,имахме вафльо имахме всичко ама такъв разединител на нацията сме нямали!
5.
Кавал
01.01.2021 09:50:04
30
45
Тоя льотчик доказа че случайно попаднали хора в политиката не трябва да се допускат . Пълен тиквеник . Поне за празниците можеше да не си ги мерят . И единия и другия не трябва и ден повече да са на поста си .
4.
митко
01.01.2021 09:43:59
25
57
Мен специално президента не ме поздрави Той си поздрави площадните протестъри неговите хора направи си предизборна агитация и с това приключи Такъв президент не го смятам и за лукова глава Щом е решил че ще поздрави Божков Бобоков и сие ще има да чака да гласувам за него Хайде да минават тия месеци и да ни се маха от главата че като го видя по телевизията вече знам какво ще каже и ми се качва кръвното Е дай Боже тази година да случим на президент
3.
????
01.01.2021 09:34:44
5
19
АБЕ МАА МУ СТАРА ?? АЗ НА НЯКОЛКО РАКИИ ПРОЧЕТОХ -КАКВО НИ КАЗА ПРЕЗИДЕНТА В ПЪРВАТА БРАЧНА НОЩ !!! А СЯ ДЕ ???
2.
дебили бургас
01.01.2021 09:27:30
37
55
Президент аРРадев отново показа, че е един червен лайномет!
1.
Киро
01.01.2021 09:17:15
33
68
Вместо да излезе и поздрави хората за новата година. Той за избори протести машини корупция ае страшен президент имаме.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ-СДС и ДПС свалиха кворума за започване на заседанието, за да спасят Росен Желязков ГЕРБ-СДС и ДПС свалиха кворума за започване на заседанието, за да спасят Росен Желязков След 30 минути ще има нова регистрация Обединението на левицата зациклило заради Ваня Григорова? Вземала еднолични решения Обединението на левицата зациклило заради Ваня Григорова? Вземала еднолични решения Не се разбрахме и по отношение на политиката, приоритетите и кадровото обезпечаване на представителството в изборите, каза Костадин Паскалев Тошко Йорданов: Кирил Петков е лицемер, снощи късаше ризи, а днес спаси Росен Желязков Тошко Йорданов: Кирил Петков е лицемер, снощи късаше ризи, а днес спаси Росен Желязков Кворумът се провяла, Росен Желязков ще спаси поста си  Дебора с покъртително признание, паник атаките я съсипват, а организма й не разграждал алкохола Дебора с покъртително признание, паник атаките я съсипват, а организма й не разграждал алкохола Попфолк дивата разказа как е катастрофирала и призна, че вечерта се пила 4-5 чаши вино в комбинация с приспивателно  Ще отложат ли с още една година либерализацията на пазара на тока? Ще отложат ли с още една година либерализацията на пазара на тока? Премахването на регулираните цени ще доведе до тежки социални проблеми Протест пред Съдебната палата в София, близките на загиналия Филип настояват за справедливост Протест пред Съдебната палата в София, близките на загиналия Филип настояват за справедливост Организирано е и шествие до пешеходната пътека, където беше прегазено момчето Народното събрание остава без председател? Свалят Росен Желязков в последния работен ден Народното събрание остава без председател? Свалят Росен Желязков в последния работен ден ПП-ДБ и БСП му показаха "червен картон" Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете
Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 25 април 2024, четвъртък Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори