×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще отпадне ли забраната за празнуване на Нова година в ресторантите след 22:00 часа?


Ще отпадне ли забраната за празнуване на Нова година в ресторантите след 22:00 часа?
Не е желателно да има новогодишно хоро, каза Марияна Николова. Тя сподели, че е готова
29 Декември 2020, Вторник, 09:42 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Ще предложа на Националния оперативен щаб да разрешим на хората да се веселят до полунощ, каза министър Николова

Забраната за празнуване на Нова година в ресторантите на хотелите след 22:00 часа може да отпадне. Това намекна министърът на туризма Марияна Николова. 

„Най-важно е опазим живота и здравето на хората, а така също да осигурим и спокойствие на туристите. Не е без значение и обстоятелството, че щабът прие факта, да има лимитиран час за работа на ресторантите 22:00 часа“, каза тя в „Тази сутрин“ по бТВ. 

„На този етап резервациите, които имаме в спа и в зимните курорти е на 30%, но очакваме в последната минута да има допълнителни заявки, тъй като и времето позволява. На Бъдни вечер и на 25-ти посетих като таен клиент спа хотели във Велинград и видях хората да си вечерят спокойно, но въпросите, които ми отправят са за празнуване до полунощ, за да посрещнат хората Нова година“, заяви министърът на туризма. 

Тя обеща да предложи на Националния оперативен щаб да бъде разрешено на хората да се веселят до полунощ при спазване на мерките за дистанция. 

„Предложението на бранша е поне до 00:30 часа да могат да работят ресторантите в хотелите, за да могат гостите да посрещнат Новата година, вместо да разнасят храни и напитки в стаите. Мисля, че така ще е и по-хигиенично вместо туристите да се разхождат и събират в хотелите“, коментира Николова. 

„Няма да се допуска никакво струпване на хора. Няма да се допускат специални програми, или увеселителни тържества, които да създават рискове за формиране на групи и за елиминиране на дистанцията“, добави тя. 

Не съм убедена, че е правилно да има новогодишно хоро, заяви министърът. 

„Вчера направих инспекция. На Ястребец има туристи, на Пампорово и в Банско също“, добави тя. 

Марияна Николова сподели, че е готова да се ваксинира публично. 

Ако сме дисциплинирани и спазваме трите „Д“-та, ще може в средата на януари да говорим за разхлабване на мерките, добави тя.  

На Нова година проверки няма да правя, заяви Николова. 

"2021-ва ще е годината на надеждата и на възстановяването. Ние трябва да излезем от тази пандемия", подчерта тя. 


В категории: Животът


Слънце по морето днес
Слънце по морето днес 26/04/2024, Петък 09:27 0
15
Коментара по темата
15.
е
29.12.2020 14:47:02
1
8
То дали е до 22 или два часа повече е същата простотия. Той ковида работно време няма. Безпринципна и безотговорна политика в полза на нечии тесни интереси. Хотелите да били отворени, Магазините и автобусите препълнени, е къв е смисъла? Или ще е затваряне за всички за месец или два, с раздаване на пари за затворените докато отмине кризата или всичко да си работи и да се свършва.
14.
наблюдателен
29.12.2020 14:36:33
2
8
Това решение е Двоен стандарт и Дискриминация. С какво повече застрашават хората, заведенията извън хотелите. При положение, че спазват същите мерки за безопастност като в хотелския ресторант и са направили немалко инвестиции за предоставяне на безопастна среда. Само, че барове, кафета и ресторанти, ще останат затворени и един сектор е реално дискриминиран. Още едно недобре обмислено решение, което си е практика за управляващите.
13.
Бургазлия
29.12.2020 14:26:01
1
8
Българина е безсмъртен. Хората мрат, он се преражда. Магазините пълни-баба до баба, улиците фраш, кебапчийници, дюнерджинийци, гюруси, меса, салати, кебапи, времетена , уискита, рикии , вина ... Всеки ден е последен за българина,който живее като осъден на смърт на следващия ден.Поне 99% от хората няма да спазят и 1 препоръка или мярка. Пожелавам здраве на всеки с желанието и мозъка да пази другия, не само от ковид, от катастрофи, боища и всичкото ни е в генома. Не бъдете тарикати, който ще празнуват че "Не са ги хванали в нарушение и им е минал номера. Весело посрещне на всички !!
12.
do 11
29.12.2020 13:09:05
4
6
на дистанция ще си играем?? ти май не си гледал как Коцето ботокса го "ваксинираха" а 30 мисирки седяха една върху друга да го снимат? или само в телевизиите и банките няма кромид а да и онези за бързи кредити без които не можем затова ги оставиха хахаха
11.
До 8
29.12.2020 13:00:15
1
10
Рискови са местата, където има събрани много хора, включително и заведенията.Абитуриентите как си предаваха заразата?. Безопасно е само, ако хората си седят кротко по масите, но на Нова година това няма как да стане.То и събиранията по апартаментите е същата работа. Най- добре е навън, ама нали трябва да се наплюскаме като за последно...
10.
777
29.12.2020 12:59:42
9
5
Работно време До 00:30 на 01.01.2021 г.?!?!? Що за простотия?!? Това е все едно да продават билет за театър примерно или кино, но същите да затворят точно преди представлението, прожекцията. Тая празнувала ли е някога Нова година с компания навън. Сигурно е голяма задръстенячка и си ляга в 00:05 часа в първите минути на новата година. Никой никога не е контролирал ресторантите в хотелите, за разлика от същите но не в хотел. И сега ще бъде така и по-рано от 2-3 след полунощ едвали ще затворят. Има ли смисъл заради едното празнуване точно на нова година да се правят такива простотии. Тази веднага да си подава оставката!!! По - добре да се изчака още малко до 11.01 и без това се вижда, че мерките дават резултат и процента на заразените е два пъти по-малък от преди 30 дни. И после да се разреши отварянето на ресторанти и прочие.
9.
*********
29.12.2020 12:40:26
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
8.
Жоро
29.12.2020 12:37:06
8
8
Редно е да отпадне, вече и на Крушите в гората е ясно, че не ресторантите са развъдник на Ковид! Особенно след свинщините на които се нагледахме в останалите, странно защо, да работят големи търговски вериги и Джъмбо! Нека някой да обясни, защо е необходимо ресторантите да стоят затворени, след като на практика, никой не контролира къде и как големи групи от хора ще се събират и празнуват!? Но както и да е, безумието с медийната атака срещу ресторантите съвсем излезе от контрол... А и нека някой да обясни разделянето на хотелски ресторанти и ресторанти извън хотелите! И да разбира се ако може да бъде обяснено и "Работното време" на вируЗа... Както и да е, хей така в шеги изакачки минава денят! Бъдете усмихнати и здрави!
7.
Жалка картинка
29.12.2020 11:58:14
2
19
Тая след време ще е в учебниците като едно от най-големите недоразумения които са били във властта.
6.
А не отворят
29.12.2020 11:57:37
1
15
А си заминава министърката.
Ножа е в кокала,
ресторантьорите гладни,келепира
голям по тези празници.
Няма как,ще отворят, а и хора ще играят.
Ще видите накъде ще тръгне кривата на заболели след Нова година.
Тъжно,но факт.
5.
Простотии!
29.12.2020 11:52:41
1
34
Какво толкова ще ви стане, ако посрещнете Новата година само с най- близките?Ресторантите и шумните купони ли ще ви направят щастливи? Мвого сте зле, ако е така...Поводи за празнуване винаги ще има, само да сме здрави. Пожелавам го на всички!
4.
Heavyweight
29.12.2020 11:11:17
12
9
По-добре да отворят всички заведения и хората да се пръснат по тях . Така или иначе ще се празнува . Ни виждам как ще е по безопастно да се заврът по 40 човека ва апартамент ...
3.
До 1
29.12.2020 11:03:21
12
12
Чета ти навсякъде коплексарските дрисни!! Ти ли си новият, модерен българин, а насранко?! Ти, насраното асоциално джендърче!! Такива като теб, спомени нямат! Безполов герой, анализиращ НОРМАЛНИТЕ ХОРА! Министърката щяла да предложи на НОЩ да РАЗРЕШАТ на хората да се веселят до полунощ!!!!! Това ли те зарадва ве, пъпеш?!! Нали утре ще предложи да ти разрешат колко пъти да ходиш до тоалетна и с коя ръка да биеш чикии!! И ти си доволен и се смееш на тези, които се опитват да останат нормални! Малоумник....
2.
?
29.12.2020 10:16:06
1
23
Че то има ли ограничения? Фейсбукът е пълен с реклами на ресторанти с новогодишна програма. Далеч преди това предложение. Договаряли са се предварително с министърката ли? Или тя им е говорител?
1.
Гербаджия
29.12.2020 09:55:41
7
35
Ганьо пак да се налива с ракия да се напие да пада да се излага. На бой да налита. Кючеци да играе. Цигания до шия, той е най силния. Обатачен до уши в кредити хахах смях иначе закоравял страстен купонджия.. Не народ а мърша. Поета го е писал и е прав за нищо не ставаме. Факт реалност. Другото е България на три морета, Господ е българин. Ужас
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Краката предадоха тази велика българка Краката предадоха тази велика българка Актрисата е закъсала сериозно с краката и не можела да пази равновесие без помощ Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Тя обяви, че лидерът на ГЕРБ и Пеевски и добави, че след изборите нямало да управляват с него, но с партията на Борисов можело, ако поемат ангажимент за реформи Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Не става ясно нито къде се е случило то, нито с кого, но подозренията, естествено, падат върху настоящата й половинка Стефан Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън "Не ми се работи, не ми се готви, но това не е концерт пожелание. Важните сте вие. Затова продължаваме", заяви шефът Решават за извънредни мерки и обявяване на епидемия срещу коклюш Решават за извънредни мерки и обявяване на епидемия срещу коклюш Пик на заразените с коклюш се очаква в края на май Добра новина за столичани, метрото ще се разшири с още две станции в "Люлин" Добра новина за столичани, метрото ще се разшири с още две станции в "Люлин" "Метрополитен" обяви конкурс за строител на продължението към Околовръстния път Комисията "Митници" праща доклада си в прокуратурата, убедени са, че се доказало участието на Асен Василев Комисията "Митници" праща доклада си в прокуратурата, убедени са, че се доказало участието на Асен Василев Докладът е изпратен на прокуратурата  Красивата украинка Мария и най-голямата интригантка от "Ергенът" Криси останаха без рози Красивата украинка Мария и най-голямата интригантка от "Ергенът" Криси останаха без рози За сметка на това Екатерина получи две рози - една от срещата си с Алек и втора от вечерта на елиминациите Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън За два месеца ти научи много. Симона, ти си детето чудо на Hells Kitchen. Ти изненада абсолютно всички, каза й шефа  Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов
„Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака 
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Смяната на министрите, ясно показва, че има борба на различни интереси в остатъка от Сглобката Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори