×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Битката с мафията и политическото задкулисие ще бъде трудна и продължителна


Битката с мафията и политическото задкулисие ще бъде трудна и продължителна
Мафията е проникнала в партиите, институциите, държавни органи, регулатори, съдебна власт, казва Милен Любенов
26 Декември 2020, Събота, 21:45 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Загуба на ГЕРБ на изборите не би била изненада, смята политологът

Милен Любенов е доктор по политология, преподавател в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалист по партии и партийни системи. Бе секретар по вътрешната политика на експрезидента Росен Плевнелиев. Изпратихме му няколко въпроса за обобщение и прогнози по повод края на 2020 г.

- Г-н Любенов, каква бе политическата 2020 г. в България? Как бихте обобщили?

- Година на тежко изпитание. Пандемията промени коренно начина ни на живот. Във вътрешно-политически план годината може да се обобщи с политическата криза и протестите срещу управлението и главния прокурор, чийто резонанс ще продължи и в предизборната кампания.

- Ще окаже ли епидемията от Covid-19 влияние върху изборите през 2021 г.? В каква посока?

- Безспорно пандемията ще окаже влияние върху резултатите от изборите. Последиците от нея ще бъдат в основата на предизборната кампания и вероятно ще изместят други теми. Опозицията ще се възползва от ситуацията - тя ще постави акцент върху слабостите, които показа управлението при справянето с кризата както в здравен план, така и по отношение на икономическите последици и подкрепата за бизнеса.

- Очаквате ли сериозно разместване на пластовете в партийно-политическата система през новата година?

- Очаква ни фрагментиран парламент, защо не и като този след изборите през 2014 г. Предстои формиране на сложна коалиция, която вероятно ще бъде с по-кратък мандат. Новото правителство ще се сблъска с тежките предизвикателства и последиците от пандемията. Основната цел, която може да обедини партии с различна идейна ориентация, са извършването на конституционни и законодателни промени в частта за съдебната власт и по-специално в прокуратурата.

- Каква е вероятността за генерална промяна в управлението след парламентарните избори, включително и по отношение на задкулисните фактори у нас?

- Битката с мафията и политическото задкулисие ще бъде трудна и продължителна. Мафията е проникнала в партиите, институциите, държавни органи, регулатори, съдебна власт. Промяната е възможна с непрестанен граждански натиск. Европейските институции доказаха тази година, че няма да стоят безучастно. След пандемията очакванията са ми, че натискът към България ще се засили. Европа няма да търпи страни, които имат проблеми с върховенството на правото, медийната свобода и които проявяват автократични тенденции.

- Очаквате ли политическа интервенция в съдебната система предвид протестите през 2020 г. срещу главния прокурор и Висшия съдебен съвет?

- Опозиционните партии дадоха такова обещание. По този въпрос има широк обществен консенсус и политическите партии, които подкрепиха протестите, ще трябват да отговорят на тези очаквания. С конституционни и законодателни промени, при събиране на мнозинство, вероятно ще бъде прекратен мандатът на сегашния ВСС и ще бъде избран нов. Промени ще бъдат търсени по отношение на контрола на главния прокурор и създаване на процедура за неговото освобождаване. Вероятно ще бъде променен и законът за КПКОНПИ, с който да бъде отстранен Сотир Цацаров. Досега комисията действа много повече като "политическа бухалка", отколкото като ефективен и обективен инструмент за борба с корупцията. Исканията за оставка на главния прокурор няма да спрат. Опитът на прокуратурата да "изпере" премиера е, меко казано, скандален. Престъпление, извършено от премиера, няма, съобщиха от градска прокуратура, но така и не установиха коя е "Мата Хари". Този казус не е затворен и може да бъде възобновен след изборите.

- Кои партии имат шансове да станат първа политическа сила след вота? Възможни ли са изненади?

- Загуба на ГЕРБ на изборите не би била изненада. Скандалите около партията и нейния лидер ще продължат да преследват ГЕРБ и в предизборната кампания. А последиците от пандемията в здравен и социално-икономически план ще носят допълнителни негативи за партията и управлението като цяло. Изненада може да дойде единствено при по-широко обединение на извънпарламентарната опозиция и общо явяване на изборите, което обаче на този етап изглежда малко вероятно.

- Какви са очакванията Ви за президентския вот в края на 2021 г.? Румен Радев ще получи ли втори мандат?

- Радев има всички шансове за преизбиране. В края на четвъртата година от мандата си продължава да бъде с най-висок рейтинг сред политиците. Решаващи ще бъдат следващите му стъпки в политически план. Заявката за промени в конституцията, които вероятно той ще внесе в Народното събрание след изборите, ще имат важно значение за това как ще завърши неговият мандат. Партиите, подкрепящи протестите, също ще излязат със свои предложения. Президентът може да изиграе ролята на модератор на конституционните промени. Ако положи усилия за намиране на консенсус по време на политическите консултации, които ще проведе с парламентарните партии след изборите, това ще бъде голям позитив в края на неговия мандат. По всичко личи, че ще заложи на инициативен комитет за издигането му за втори мандат като независим кандидат и ще търси по-широка партийна подкрепа. БСП ще подкрепи Радев. Пред социалистите няма друг ход. Радев се радва на голяма подкрепа сред левите избиратели и едва ли ръководството на БСП ще тръгне срещу своите, като търси алтернативен кандидат.


В категории: Политика


18
Коментара
18
Коментара по темата
18.
възмутен .
27.12.2020 21:04:51
0
0
Покрай васинацията отклоняваме вниманието на безработните чийто места в държавната администрация от години наред продължава да се заема от пенсионери АПЗ и такива отдавна придобили право на пенсия .
17.
ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА!!!!!!!!!!
27.12.2020 11:51:55
24
3
УМНИТЕ НАРОДИ ПРЕДИ ДА ЗИНАТ ЗА ТЕХНИЯ ХЛЯБ//описаното многообразие от КАСТИ всяка с интереси//!!!!!!!!!!!!!!ТРЯБВА ДА РАЗБЕРТ ЧЕ ЕДИНСТВЕНО ЗАКОНА //изпреварващо СПРАВЕДЛИВО БАЛАНСИРАЩ ТЕЗИ ОТНОШЕНИЯ!!!!!!!!!!!!!/И ЗАКОНООПАЗВАЩИТЕ ОРГАНИ !!!!!!!!!!!!!!УМНИТЕ НАРОДИ НЕ ГИ ДОПУСКАТ ДО ВЛАСТА СЪМНИТЕЛНИ ИНДИВИДИ ИЛИ ИМАТ МЕХАНИЗМИ БЪРЗО ДА ПОПРАВЯТ ГРЕШКАТА /за най малката ГРЕШКА ОСТАВКА !!!!/КОГА ЩЕ ГИ СТИГНЕМ ТАНЗАНИИЦИТЕ??????????????
16.
ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА!!!!!!!!!!
27.12.2020 11:51:18
12
2
УМНИТЕ НАРОДИ ПРЕДИ ДА ЗИНАТ ЗА ТЕХНИЯ ХЛЯБ//описаното многообразие от КАСТИ всяка с интереси//!!!!!!!!!!!!!!ТРЯБВА ДА РАЗБЕРТ ЧЕ ЕДИНСТВЕНО ЗАКОНА //изпреварващо СПРАВЕДЛИВО БАЛАНСИРАЩ ТЕЗИ ОТНОШЕНИЯ!!!!!!!!!!!!!/И ЗАКОНООПАЗВАЩИТЕ ОРГАНИ !!!!!!!!!!!!!!УМНИТЕ НАРОДИ НЕ ГИ ДОПУСКАТ ДО ВЛАСТА СЪМНИТЕЛНИ ИНДИВИДИ ИЛИ ИМАТ МЕХАНИЗМИ БЪРЗО ДА ПОПРАВЯТ ГРЕШКАТА /за най малката ГРЕШКА ОСТАВКА !!!!/КОГА ЩЕ ГИ СТИГНЕМ ТАНЗАНИИЦИТЕ??????????????
15.
ДО 13 ВНУШАВАЩИЯ НЕЩО???????????
27.12.2020 10:38:42
21
3
""Свят каго цвят""В КОЙТО ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА !!!!!!!!ВАЖНОТО ПРИ ОПИСАНИТЕ ОБЩЕСТВЕНИ ПРОЦЕСИ Е ДАЛИ СА СПРАВЕДЛИВИ В СМИСЪЛ ЗЛОУПОТРЕБА С ВЛАСТ!!!!!!!!!!!!!!!ВЛАСТ ДАДЕНА ОТ СУВЕРЕНА ЗА ИЗГОДЕН ОБЩЕСТВЕН БАЛАНС ПРИ ТЕЗИ ОТНОШЕНИЯ !!!!!!!!!!!!!!""Кой ще ни пази от пазачите""В СЛУЧАЯ ОТ ЗЛОУПОТРЕБА ОТ ЗАКОНОДАТЕЛНИЯ ОРГАН/а още по лошото е некадърностаИМ/!!!!!!!!И НАЙ ВЕЧЕ ОТ ЗАКОНООХРАНЯВАЩИТЕ ОРГАНИ –ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР И СЪДЪТ !!!!!!!!!!!
14.
Данчо щайгата
27.12.2020 01:15:45
2
4
Как може да зададете такъв тъп въпрос дали ковид 19 ще изиграе роля на изборите еб@ти и тъпия сайт
13.
GEORGIEV
27.12.2020 00:34:16
18
11
последния,последния коментар .....флегмани...четете и се образовайте.....иначе за никакъв х.....неставате....освен за подложка на боко...
12.
GEORGIEV
27.12.2020 00:26:48
16
6
Горната каста. Това са технократите, професионалистите, които управляват статуквото за горните класи. Те служат както в правителствения, така и в частния сектор.
Държавна номенклатура. В Съветския съюз номенклатурата бяха ключовите администратори на всички сектори. Сега тази класа се дефинира като добре платени правителствени администратори, осигурили си влас и сигурност. Всички те заедно упражняват властта си, като си играят със системата и максимизират бъдещите си пенсии и настоящи доходи.
Средната класа. Трудно за дефиниране понятие, което в повечето страни от цивилизования свят вече се е размило. Това са хората, които от икономическа гледна точка, имат такъв доход, че могат да си позволят собствено жилище, един или повече от автомобила и всички останали блага, които позволяват живеенето на средностатистически живот.
Работещите бедни. Класата, чиито доход е под този на Средната, така че не позволява едно или повече от нещата, гарантирани от дохода на средната класа. Хора без апартамент, под наем; работници; без автомобил; живеещи от заплата до заплата.
Зависими от държавата. Наричани „бедни“, това са хора, които често се оказват в по-добро положение от Работещите бедни. Класата се дефинира с това, че „членуващите“ в нея получават различни социални добавки, като помощи, хранителни пакети, майчински, пари за инвалидност и т.н. Нерядко тази група използва различни методи да изкарва допълнителен доход чрез работа „на черно“.
Мобилни креативни. Може би най-интересната класа от новодефинираните. Това е тепърва развиваща се група от хора, които ясно могат да се дефинират като тези, загубили вяра в държавата и вярващи само на мрежата. Това са хората, работещи за себе си, фрийлансъри, чиито умения не се ограничават само в една сфера. Хора, които могат да сменят работа в различни сфери от месец на месец. Често те влизат по доход в някои от другите класове на обществото – от горната класа до работещите бедни и дори зависимите от държавата.
________________________________________
11.
GEORGIEV
27.12.2020 00:25:14
17
6
Новата класова система в света отговаря и за България, вижте 9-те нива на власт и икономическа (не)зависимост

В наши дни между някои от дефинираните групи се разразяват сериозни конфликти, които могат да доведат до тежки финансови и дори политически последици
Наскоро дефинираната от Чарлс Хю Смит нова класова система на света отговаря перфектно и на случващото се в България. Вместо ниска, средна и висока класа, Смит дефинира цели 9 различни такива и описва конфликтите между тях, които рано или късно ще ескалират, достигайки до краха или рестарта на политическата и/или икономическа система. Тази прогноза, макар и леко мрачна, не е учудваща, тъй като тъкмо заради голямата пропаст между бедни и богати, през историята човечеството е ставало свидетели на не една или две революции със спорен резултат.
Дефинираните от Смит 9 класа на обществето са писани за САЩ, но видно от случващото се по света, в Европа и дори в България, те изглежда отговарят почти едно към едно с класовата система в целия т.нар. „цивилизован свят“. Те са дефинирани както следва:
Дълбоката държава. Хибридна асоциация от политически и икономически елементи и играчи, част от върха на обществото, финансовата и индустриалната върхушка, която реално управлява нацията или нациите без да се допитва до населението, както формалния политически процес в демокрациите повелява.
Според Смит, говорейки за САЩ, Дълбоката държава инкорпорира в себе си както меката сила, така и твърдата – от военния комплекс, през дипломацията, разузнаването, финансите, рекламите, енергията, медиите до образованието – система на глобална доминация.
Ключове елемент при Дълбоката държава е, че тя взима решения при закрити врата, след което те се ратифицират и имплементират от „повърхностното правителство“, в случая Народно събрание. Членството в този клас не е зависимо толкова от финансовото богатство на индивида, колкото от връзките и властта му.

Олигархия. Дали ще се нарече клептокрация или плутокрация – това е без значение. Всеки е чувал терминът „олигархия“. Това е много малка класа в обществото – хората в 0.01% от населението – които обаче притежават по-голямата част от финансовите блага. Те на практика притежават политическата машина и пишат правилата и законите, които би трябвало да управляват техните индустрии, да определят размера на данъците им и т.н.
Новодворяните. Екстремно богатата класа от хора, които са директно под олигарсите. Те притежават значителна част от благата, но не управляват директно политическите процеси така както олигархията го прави. Вместо това те използват лобисти, които да защитават интересите във властта. Новодворяните са влиятелна част от политико-икономическата класа и имат връзки по целия сявят.
10.
GEORGIEV
27.12.2020 00:23:02
2
8
flegmi.....каде е предния коментар.....явно много вие страх да покажете истината на хората които мислят по-различно от вас
9.
ГЕ
27.12.2020 00:10:49
7
13
ФЛАГМАНИСТО....ОТВОРИ СИ ОЧИЧКИТЕ И ГЛУХИТЕ УШИЧКИ.......ГЛЕДАЙ КАКВО ТИ ГОВОРИ ПРОСТОЛЮДИЕТО....- ТАМ Е ИСТИНАТА, А НЕ КАКВО КАЗВА БОКО...
8.
GEORGIEV
27.12.2020 00:05:32
1
3
Новата класова система в света отговаря и за България, вижте 9-те нива на власт и икономическа (не)зависимост

В наши дни между някои от дефинираните групи се разразяват сериозни конфликти, които могат да доведат до тежки финансови и дори политически последици
Наскоро дефинираната от Чарлс Хю Смит нова класова система на света отговаря перфектно и на случващото се в България. Вместо ниска, средна и висока класа, Смит дефинира цели 9 различни такива и описва конфликтите между тях, които рано или късно ще ескалират, достигайки до краха или рестарта на политическата и/или икономическа система. Тази прогноза, макар и леко мрачна, не е учудваща, тъй като тъкмо заради голямата пропаст между бедни и богати, през историята човечеството е ставало свидетели на не една или две революции със спорен резултат.
Дефинираните от Смит 9 класа на обществето са писани за САЩ, но видно от случващото се по света, в Европа и дори в България, те изглежда отговарят почти едно към едно с класовата система в целия т.нар. „цивилизован свят“. Те са дефинирани както следва:
Дълбоката държава. Хибридна асоциация от политически и икономически елементи и играчи, част от върха на обществото, финансовата и индустриалната върхушка, която реално управлява нацията или нациите без да се допитва до населението, както формалния политически процес в демокрациите повелява.
Според Смит, говорейки за САЩ, Дълбоката държава инкорпорира в себе си както меката сила, така и твърдата – от военния комплекс, през дипломацията, разузнаването, финансите, рекламите, енергията, медиите до образованието – система на глобална доминация.
Ключове елемент при Дълбоката държава е, че тя взима решения при закрити врата, след което те се ратифицират и имплементират от „повърхностното правителство“, в случая Народно събрание. Членството в този клас не е зависимо толкова от финансовото богатство на индивида, колкото от връзките и властта му.

Олигархия. Дали ще се нарече клептокрация или плутокрация – това е без значение. Всеки е чувал терминът „олигархия“. Това е много малка класа в обществото – хората в 0.01% от населението – които обаче притежават по-голямата част от финансовите блага. Те на практика притежават политическата машина и пишат правилата и законите, които би трябвало да управляват техните индустрии, да определят размера на данъците им и т.н.
Новодворяните. Екстремно богатата класа от хора, които са директно под олигарсите. Те притежават значителна част от благата, но не управляват директно политическите процеси така както олигархията го прави. Вместо това те използват лобисти, които да защитават интересите във властта. Новодворяните са влиятелна част от политико-икономическата класа и имат връзки по целия сявят.
Горната каста. Това са технократите, професионалистите, които управляват статуквото за горните класи. Те служат както в правителствения, така и в частния сектор.
Държавна номенклатура. В Съветския съюз номенклатурата бяха ключовите администратори на всички сектори. Сега тази класа се дефинира като добре платени правителствени администратори, осигурили си влас и сигурност. Всички те заедно упражняват властта си, като си играят със системата и максимизират бъдещите си пенсии и настоящи доходи.
Средната класа. Трудно за дефиниране понятие, което в повечето страни от цивилизования свят вече се е размило. Това са хората, които от икономическа гледна точка, имат такъв доход, че могат да си позволят собствено жилище, един или повече от автомобила и всички останали блага, които позволяват живеенето на средностатистически живот.
Работещите бедни. Класата, чиито доход е под този на Средната, така че не позволява едно или повече от нещата, гарантирани от дохода на средната класа. Хора без апартамент, под наем; работници; без автомобил; живеещи от заплата до заплата.
Зависими от държавата. Наричани „бедни“, това са хора, които често се оказват в по-добро положение от Работещите бедни. Класата се дефинира с това, че „членуващите“ в нея получават различни социални добавки, като помощи, хранителни пакети, майчински, пари за инвалидност и т.н. Нерядко тази група използва различни методи да изкарва допълнителен доход чрез работа „на черно“.
Мобилни креативни. Може би най-интересната класа от новодефинираните. Това е тепърва развиваща се група от хора, които ясно могат да се дефинират като тези, загубили вяра в държавата и вярващи само на мрежата. Това са хората, работещи за себе си, фрийлансъри, чиито умения не се ограничават само в една сфера. Хора, които могат да сменят работа в различни сфери от месец на месец. Често те влизат по доход в някои от другите класове на обществото – от горната класа до работещите бедни и дори зависимите от държавата.
________________________________________
И очевидно между различните класи в момента се наблюдава напрежение. Някои от тях работят една с друга, други се ненавиждат, трети не се харесват, но се уважават. Смит дефинира конфликтите към момента като четири на брой.
Не е изненада, че Дълбоката държава, Олигарсите и Новодворяните не са в конфликт, тъй като общото при тях са властта и финансовото състояние, съответно и политическите интереси, които повече или по-малко съвпадат.
Конфликт има обаче между Държавата и Горната каста, която плаща по-голямата част от данъците. Те мразят това, а в същото време са на мнение, че държавата не е способна да осигури на децата им нормално образование, здравеопазване, инфраструктура и средна социална сигурност. Горната каста също ненавижда и Олигарсите и Новодворяните, които плащат по-малък процент за данъци.
В същото време Работещите бедни очевидно ненавиждат Горната каста и Олигархията. Те обаче мразят и Зависимите от държавата, голяма част от които живеят по-добре от тях, въпреки че не работят.
Въпреки че звучи очаквано Зависимите от държавата да харесват положението си, голяма част от тях също мразят Държавата.Зависимостта обикновено води до омраза, а това само се подсилва от бюрокрацията и огромните количества документи, които са необходими за получаване на социални помощи.
Междувременно администриращите статуквото, технократите и професионалистите живеят в същия балон като Новодворяните. За тези групи „системата работи перфектно за мен, значи трябва да работи перфектно и за всички останали“. Но истината е, че тя работи само за горния ешалон от обществото, които неуморно се опитва да защитава и поддържа собствения си балон на спокойствие. И в същото време се отдалечава все повече от грубата действителност на останлите 80% от хората.
Казано просто, пише Смит, наблюадаваните класови войни в България и света са неизбежено следствие на живота в икономическа система, в която „всичко е позволено, ако имаш достатъчно пари, а печелившите прибират всичко“. И докато работещите бедни се бъхтят по цял ден да поддържат система, която не е проектирана в техен интерес, то супер-богатите просто продължават да трупат все повече и повече капитал.
Победителите са защитени от системата и държавата, а загубилите са финансово разфасовани от смачкващи дългове и данъци или унижавани от зависимостта си към държавата. В крайна сметка това е порочен кръг, от който може да се излезе, само ако не участваш в играта. И това е най-големият проблем на системата, в която живеем.
7.
Я
26.12.2020 23:51:57
7
11
Другарю тои 7 ти е отговорил Но аз съм психотерапевт и работя с правата лопата като то та изсуча два пъти в чугунената глава и ще ти се поясни какво е комунизма и какво е капитализъм
6.
Едуард
26.12.2020 23:01:09
5
8
Трудно се изгражда гражданско общество по тези географски ширини поради особеностите на манталитета/ това е определящо под мотото 'всеки народ си заслужава съдбата', ако не беше така бутафорната 1997 г. нямаше да е определяща, а до годините 1956, 1968, 1980 определящи манталитета на Вишеградската четворка, достойно щеше да е и нашата година за да покажем че не сме и няма да бъдем 'разменна монета' на чужди интереси
5.
До комундела
26.12.2020 22:52:25
17
31
Ами марш в Северна Корея ве шматко.
И да не забравиш да вземеш Фатмака и Импексовата пастарма. Уроди мръсни!
4.
Комунист
26.12.2020 22:35:11
40
15
Самия капитализъм е престъпление към човечеството ! Мафията е частната собственост, капитала, бизнеса, те винаги са били свързани с управляващите. Управляващите работят за тях, не за народа в тази система. Не залъгвайте хората. Единственото решение е унишожение на капитализма, на частното собственост и връщане собствеността на народа. НАРОДОВЛАСТИЕ, КОМУНИЗЪМ се нарича. Няма друго решение
3.
БТВ и НОВА ТВ
26.12.2020 22:33:57
3
17
Двете големи телевизии bTV и "Нова тв" регулярно нарушават законовите ограничения да не се излъчват повече от 12 минути реклама на час...
2.
Дре
26.12.2020 22:28:38
3
15
Тази битка все още не е започнала. Ще разберете кога ще се случи по жертвите на магистрати, както в Италия преди време.
1.
Чекмедже войвода
26.12.2020 22:18:02
13
9
С тези пълни чекмеджета няма кой да ни спре
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева
Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него 
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори