×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Спомени от соца: Когато 25 декември не беше Коледа, а един обикновен ден


Спомени от соца: Когато 25 декември не беше Коледа, а един обикновен ден
Главните роли на белобрадия старец и принцесата с бяла рокля и корона се изпълняваха от колеги на родителите
25 Декември 2020, Петък, 09:13 ч.
Автор: Флагман.БГ

25 декември си бе един най-обикновен учебен или работен ден

А имаше време, когато нямаше Коледа … Не съвсем, но поне не официално. Православната църква си отбелязваше празника по всички правила на канона, но това оставаше някак си встрани, приглушено, само за най-ревностните вярващи. Въобще 25 декември си бе един най-обикновен учебен или работен ден и очакванията ни бяха насочени към големия празник, който поглъщаше в себе си всичко – Нова година. По онова време, преди повече от 25 години, моето поколение бяхме деца, безкрайно щастливи по тази най-главна причина, пише socbg.com.

А в навечерието на Нова година щастието ни се умножаваше, тъй като тогава получавахме подаръците си, не на Коледа. Задължително по един от работата на мама и на тате. Там, където работеше моят баща, не организираха новогодишни тържества за децата. Една вечер след работа татко просто ми донасяше подаръка. Беше доста прозаично, някак си анонимно, затова и не се вълнувах особено, имаше единствено малко любопитство. Оттогава знам – не е важно само какво ще подариш някому, но и как. Затова пък от работата на майка ми задължително имаше новогодишен празник за децата – с елха, Дядо Мраз с торба, от където той вадеше подаръците и Снежанка, която да краси пейзажа и да му помага.

Главните роли на белобрадия старец и принцесата с бяла рокля и корона се изпълняваха от колеги на майка ми. Обикновено тържествата се правеха в банката, където тя работеше, но една година бе в Кукления театър. За да получа подаръка си, тогава за пръв път се качих на сцена – много отговорно място в детските ми очи. Пред другите, ма сцена, няма как да се скриеш. Хубаво и страшно.

Истински вълнуващият спомен от онзи новогодишен празник обаче е нещо съвсем незначително като събитие, но оставило у мен силна следа. Както често става при спомените, това не е случка, а усещане, състояние на душата. Смрачава се, вървим с майка ми към въпросния Куклен театър. Тя ме държи за ръката, прехвръкват рехави снежинки пред лицето ми. След броени дни е Нова година. Аз съм радостно развълнувана от неизвестния подарък, от празника. И обгърната от блаженото чувство на защитеност и сигурност.Това са двата детайла, които ще помня винаги – ръката на мама и снежинките.

Новата година на моето детство през 70-те – 80-те години бе немислима без украсената елха. Екологично мислещите ни съвременници може да се ужасят, че нямаше изкуствени дръвчета. Но тогава алтернатива липсваше, а и през ум не ни минаваше да щадим борчетата, които се отглеждаха специално, за да бъдат отсечени за Нова година. Много харесвах новогодишните си играчки за елха, особено най-старите. Купувани са от мама още, като съм била съвсем мъничка, така че за мен те са били винаги у дома. Всяка година купувахме поне по една нова играчка, за да обогатим украсата, а и заради счупените – като малка обичах да ги докосвам с едно пръстче, изпънато напред. То се оказваше по-силно, а играчката по-крехка от очакваното и поразията бе на лице. Всяка играчка си имаше име: „камбанките“, дядо Мраз“, „лимончето“, „чайничето“, „гроздовете“, „бъчонката“, „елхичката“, а върхът бе „ракета“.

Причината бе проста – елхата стоеше в моята стая, върху масата и аз спях почти в подножието й. Чувствах се като сред боров лес. Нощем чувах как понякога игличките падат, а украсата проблясваше вълшебно в тъмнината. Бе леко загадъчно, романтично и много, много хубаво. За бананите по онова време, за което разказвам, се е изписало много – те станаха негов символ. Само че аз свързвам Новата година не толкова с този чуждоземен плод плюс портокалите, които също се появяваха именно тогава, а с фурмите, вероятно защото съм ги обичала повече. В почти тийнейджърска възраст съм, метнала съм крака върху облегалката на фотьойла и гледам едно чешко филмче на новогодишна тематика. Помните ли чешките приказки? Едновременно с това бавно и славно ям фурми, наслаждавам се на вкуса им, на филма и на едва доловимото трополене в съседната стая – мама готви задължителните у дома за Нова година сърми. Ако блаженството може да бъде описано, това е то!




В категории: Ретро Флагман


47
Коментара
Слънце по морето днес
Слънце по морето днес 26/04/2024, Петък 09:27 0
47
Коментара по темата
47.
аз
26.12.2020 17:03:05
3
11
Ако мога да използвам една дума за социализма, това е Спокойствие. От там до Щастието има една крачка. Безвъзвратно загубено.
46.
До Дарт мол
26.12.2020 12:17:16
3
14
Тогава беше бедно и сиво времето, а сега са бедни и сиви душите ни! Нека всеки сам да прецени за себе си, кое е по- важно!
45.
SDF
26.12.2020 11:21:42
1
8
до 27
Аз съм кръстен в църква тогава и двете ми деца също и редовно ходих на църква с моята баба и защо не срещнах полицаите и взех че завърших без да ми намалят поведението!
44.
Дарт Мол
26.12.2020 00:52:51
6
14
Няма нищо общо преди и сега.
До 89 г. Коледа се празнуваш по селата,а в градовете църквите бяха пълни с милиция. Голямото иху беше на Нова година, тогава и телевизията пускаше малко повече анимация за деца, татковците можеха да видят някоя кълка от балета на ГДР-то, а майките да оплакнат око с Карел Гот. Като това беше гвоздеят в първите часове на Новата година, преди 12 ч. беше времето на Хачо Бояджиев и неговата Новогодишна програма. Бедно време беше, сиво време, несравнимо с пъстротата и празничния коледен дух в свободните държави. След 89 г. Коледата и у нас полека-лека започна да придобива комерсиален облик.
Рождественската нощ, обаче е преди всичко радост от раждането на Спасителя, а не белобрад дядо който разнася подаръци.
43.
Българина
25.12.2020 23:06:30
0
10
По времето на бай Тошо Коледа не беше през декември, а на 6-ти или 7-ми януари.Губи ми се точната дата. Бабите правеха коледен хляб, ошаф и разни други гозби, а ние(младежите от селото) обикаляхме като коледари с едни дълги геги/сопи. Пеехме на всеки стопанин, а той ни даряваше с вино/ракия и мезе. И задължително - с кравайчета, каквито от години май не съм виждал...
42.
бай Драгой
25.12.2020 22:26:38
0
11
"А имаше време, когато нямаше Коледа. Но поне не официално. Православната църква си отбелязваше празника по всички правила на канона".

Баща ми работеше в НХК - Лукоил пускат инталация по Английски проект преди Нова Година. Анлийския Супервайзор казва излизам в отпуска от 20 декември до 06 януари следващата година. Всички от управлението са в шок. Пуска продължава след Иванов ден 07 януари, Времето е 1963 година.
41.
гумочката
25.12.2020 20:32:41
1
5
Касабова що трие? Голяма работа като съм писал, че детето ми прилича на нея
40.
!
25.12.2020 19:41:08
1
6
Туй момиченце, Касабова ли е?
На нея ми прилича. Я да видим и Кидерова в детската каква е била
39.
Gotti
25.12.2020 17:38:15
15
24
Само дърти комундета тука и манипулиран вот в тяхна полза от флегманите :)
38.
дядо Йоцо
25.12.2020 17:38:07
0
13
Не се карайте другари. Всичко е минало бешело. Не страдайте и не хулете. Давайте напред!.
37.
До 36
25.12.2020 17:28:07
8
6
Напомняш ми за оня дето изпил по погрешка шепа антидепресанти вместо хапчета за диария!! Пак му "свършили работа" де, на финала казал- до шия съм в л.йна, обаче грам не ми пука!! Весели празници!
36.
До31
25.12.2020 15:08:45
4
8
Ей за това говорим, че не бива да съдиш за хората по собственото си нещастие и черногледство! И ако толкова си затънал, недей да висиш тука и да облъчваш с депресия и простотия, а работи и търси начин да се оправиш! А за нас "скиорите и богаташите" от Флагман, не се притеснявай! С борчове или не,след, като сме оптимисти и лежим и пишем коментари поне няма да се самоубиваме, като вас черногледите. Хахаа.
35.
Iiii
25.12.2020 14:56:28
7
15
Помня комшйката леля Ленче, все идваше с един пеньоар с разкопчано последно копче долу и горе на циците, нямах търпение да дойде да пият кафе с майка ми и да си бъбрят,аз задължително излизах да я поздравя и после се осамотявах в стаята си.... ех спомени :))))))
34.
*********
25.12.2020 14:50:42
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
33.
калчо тариката
25.12.2020 14:29:33
21
28
И аз хич не го харесвам комунзма! И то него може да го харесват само некви честни балъци бачкатори, хитрите и умни хора няма какво да му харесват! Аз съм си тарикатче по природа и сега направя някоя далавера и после две години може да не работа въобще! А при комунизма това нямаше как да стане, даже можеше и в затвора да ме вкарат гадните прасета! Така че демокрацията си е супер, наркотици и курви на корем, хубави коли и яки къщи на морето. Който му е домъчнало за комунизма да си ходи в Русия или Северна Корея!
32.
Психотерапевт до 18
25.12.2020 14:29:27
2
6
Благодаря за помощта.От кога му обяснявам ,че не е син на баща си.Какви ли не терапии не му назначих ,но това не подлежи на лечение.Диагнозата му е Имбецилен.
31.
До 29
25.12.2020 14:25:40
32
21
Аз ще ти обясня как българинът си позволява всичко това! На кредит!!! Всичко ДОСЕГА в тази държава беше на кредит! Вземаш пари за почивки, апартаменти, коли, дрехи, телефони, компютри, лечение, образование и какво ли не!! Даже и за цици!! Вземаш защото дават и всички така правят, а как ще връщаш, нямаш и хал хабер! Затова навсякъде има залепени бележки от колекторски фирми! Връщаш се от ски в Банско, а на вратата ти бележка за задължения! Знам че ти не си такъв и щракаш с пръсти и всичко ти е ок! Работата ти върви и парите те бият по портфейла! Знам бе! И съм страшно учуден, че вместо да си гледаш пашалъка на Коледа, дремеш във Флагман и обясняваш колко си напред! Със сигурност ще ти повярват, убеден съм!
30.
До28
25.12.2020 14:17:02
9
22
Говори за твоите деца, защото почвам да мисля, че нямаш деца!
Ако твоите са такива, значи си се провалил, като родител, ако не и всичко им е наред, радвай се! Но да даваш оценка на всички без да ги познаваш. Не разсъждаваш, като човек с деца. Кажи за твоите деца, защото тях би трябвало да познаваш най-добре!
29.
До 20ти коментар
25.12.2020 14:09:39
12
22
Другарю, как написа толкова небивалици и ги събра в един текст?
Значи, пътуват, харчат, обикалят света, а у нас ресторанти и барове до сутринта, но викаш "нямат сигурност и спокойствие", а? Как някой, който, няма сигурност и спокойствие си позволява всичко това?
Аз и мойте роднини, приятели, познати и въобще всички си живеем спокойно и сигурно и "Дай Боже" така да е! А то лошото, като дойде не подбира социализъм, капитализъм или друго. Много хора пострадаха и тогава. Явно, не ти е лесен живота в днешно време, дано да се оправиш. Лично за мен в днешните времена на свободен избор и възможности е лесно, ако разбира се, не си стар или много болен. Защото образование и работа има бол само да не те мързи и да си търсиш оправдание, а и може да си потърсиш късмета по света, сега се пътува свободно.
28.
До 26
25.12.2020 14:06:12
35
25
Неграмотни, обездвижени, асоциални, болни, зависими от наркотици, без каквато и да е ценностна система, озлобени едни към други!! Това са съвременните деца! Кажи им, че са щастливи, може и да ти повярват!
27.
N
25.12.2020 13:53:14
14
24
Намаляване на поведение за ученици, които са забелязани до църква. Отряди до църквите да следят, кои ходят. Ама той шефът от горе си знае работата. Рано, рано му прибра Щерката горе.
26.
До 23 типичния ганьовец.
25.12.2020 13:40:18
7
23
Нима твърдиш, че твойте деца са нещастни? А тях попита ли ги,можеш ли да им кажеш в лицето, че са нещастни?
Излагайте самите вас, колкото искате и се вайкайте, че сте нещастни, но да обременявате и децата с това.
Простотията ви е толкова фрапираща, че е вредна за околните!
25.
Тита
25.12.2020 13:38:52
0
2
Грешка- от 1958
24.
Тита
25.12.2020 13:38:06
1
2
До 16: от 1858 Коледа к на 25.12, това, че някои от нашите баби и дядовци го празнуваха по стар стил, на 07.01, няма нищо общо:)
23.
.....
25.12.2020 13:32:42
29
26
Това бяха най-хибавите години за децата. Подаръците ни не струваха по 1500лв.,но....бяхме щастливи :)
22.
Я
25.12.2020 13:20:58
14
33
Каква Коледа бе другари и другарки Шумкарите дойдоха на власт като взривиха църквата Света Неделя и отровиха царя
21.
+++ ; ---
25.12.2020 13:16:12
2
4
Хайде да вкарате ред е плюсове и минуси!
20.
до 15
25.12.2020 13:02:26
43
27
И какво значение има, че пътуваш и харчиш, като няма никаква сигурност за семейството и приятели? Сега спокоен ли си за децата си, за роднини, ако им се наложи вечер да се приберат по-късно. Или, ако имаш баба и дядо на село и не знаеш кой ще почука на вратата им? Или умираш от удоволствие да ядеш европейските боклуци и да знаеш, че умишлено се унищожи селското ни стопанство? И магазините не бяха празни, не говори глупости. Това, че нямаше такъв избор, както е сега, да, вярно е. Но поне не ядяхме гмо. Панелка имаше за всеки и всеки можеше да е изплати. А пък, ако критерий за благополучието ти е това, каква кола караш и колко е чакаш......ами жалко за теб, определено си материалист. Имаше работа за абсолютно всеки. По два пъти в годинате всеки можеше да отиде на почивка. Разбира се и този строй си имаше недостатъци, но в сравнение със сегашния си е направо приказка.
19.
Соца та соца
25.12.2020 12:32:43
5
19
ех, цървуляги селски още щеше да ходите със свинските цървули по нивичките на село, докараха Ви в градовете и вече трето поколение сте все същите прости селяндури ,ГЕН ,тъй си умрете селяндури ,независимо за кви се имате докато сте живички

ЧЕСТИТА КОЛЕДА
18.
Пак ли ти бе, ГЕРБ трол?
25.12.2020 12:27:25
8
12
Абе, колко пъти да ти се обяснява, че онзи, който шибаше майка ти и заради който тя заряза теб и баща ти, не беше от ГЕРБ, а от ЕВРО-РОМА!
Фанелката му беше с надпис "ГЕРБ", такава му дадоха безплатно, а иначе си беше манго. И сега плюеш ГЕРБ всякаш те отвориха на майка ти краката и те я накараха да избяга с манго!
17.
ГЕРБ трол
25.12.2020 12:11:46
13
20
Мен сега повече ми харесва, защото ако бяхме още в комунизма сега щях да се трудя честно и да получавам скромно заплащане за труда си, а сега такива като мен нищо не правим и въпреки че сме неграмотни, чекмеджетата ни са пълни с пачки и злато!
И си имаме пистолет, ето така за всеки случай!

Мръсни комуняги, искаха да ни лишат от тези благинки!
16.
мислещ
25.12.2020 12:08:09
7
19
Малоумниците от Флагман поне да знаеха, че нямаше как 25 декември да е нещо по-различно от обикновен работен ден, защото по това време Коледа се празнуваше по стар стил в началото на януари, а не както сега- през декември!
Ама нерде Ямбол, нерде Стамбул...
15.
До Иван Митев от ФБ
25.12.2020 11:30:55
20
37
Иване, айде стига шаблонни изрази, това с боядисването се изтърка. Това, което построихте го заграбиха екс-комунягите превърнали се в капиталисти, а някои от тях, като Баневи и другите,не само го заграбиха, а го и нарязаха. За мен и семейството ми нищо не си построил, всичко си построихме сами. Не сме нито политици нито комунажки ченгета, а хора, които с труд и предприемчивост постигнахме достатъчно. И като повечето хора сме по-богати и устроени от "онова време". И да твърдиш, че тогава, не е имало мизерия е налудничаво. Липсваха най-елементарни неща, магазините бяха празни. За кола се чакаше 10 години, а една панелка се изплащаше цял живот, най-големите умове в това направление, говорейки за онази икономика я наричат "икономика на дефицита". Вече има толкова информация, че всеки, който желае и има поне малко "мозък" може да лесно да разбере за какво става дума, а и всички нормални хора вече знаем. Вече почиваме, харчим и пътуваме, толкова много, че да се говори за "онази приказка" е глупаво. За съжаление ганьовското си е в нас и мрънкането и преиначаването са ни първа природа. Лично аз и моите познати, всички имаме повече от преди и децата ни са много по-задоволени.
14.
*********
25.12.2020 10:57:53
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
13.
До бургазлията
25.12.2020 10:52:27
18
50
Наборе, не сме от най-младите, та, не ни съжалявай много. Видяхме и тогава и сега. Ако си бил прост бачкатор и не си бил от помазаните връзкари с големите превилегии, недей ни разправя тъпотии. Ако сега си закъсал и си зле, и децата ти са калпави, и не са се реализирали, не ви е виновно днешно време.
12.
бургазлия
25.12.2020 10:42:00
46
45
Съжалявам младите. Нито могат да разберат колко по-хубав бе живота тогава, ното ще разберат някога.
11.
До 9
25.12.2020 10:32:42
16
27
Не бе фантазьор, за Изгрев, М. Рудник, Славейков ти говори, ама ти и тях имаш за странджа. Вода нямаше, тока на режим, а кал до ушите.
10.
До 6 шизофреника
25.12.2020 10:25:56
24
47
Спирай алкохола и опиатите, цървул. Малко ли педали бяхте само че се криехте. Крадливи, лъжливи, педали и коври с фалшив морал. Педал си бил тогава, педал си и сега, само че дърт.
9.
До 5
25.12.2020 10:15:01
23
17
В това странджанско село, където си живял и досега е така, сталинчо!
8.
Раждество Христово!
25.12.2020 10:13:18
2
25
И сега за невехите е Коледа. Всички православни е Рождество Христово и винаги сме го чествали по традиция. Амин
7.
Турчин
25.12.2020 10:12:32
6
10
Ха ха ха.Фурнаджийски Лопати.
6.
До 1
25.12.2020 10:07:30
129
67
Друго е да има 59 пола и лекари, учители и инженери да ровят по кофите за боклук, нали? И айде ако обичате, 25 годишни пръдльовци да НЕ ни обяснявате как сме живели ние като млади!! Когато всички деца бяха жизнени, здрави и слаби! А не затлъстели, неграмотни и без социални контакти, заместени от компютри и телефони! Така че "честито баня" на мен и чесгито 4 хронични болести и асексуалност на теб ! Кое си избираш??
5.
Сталин
25.12.2020 10:00:24
43
89
По соца беше добре.Вода нямаше а като имаше я пълнехме в 100съда.Топлихме вода на колоните.Режим на тока имаше всекиден.Бред блока 20 см кал.За хляб поставих рекорд на Гинес за чакане.А комунистите и преди и сега изкрадоха страната.
4.
Иван Николов
25.12.2020 09:59:01
7
21
Стара статия от миналата година...
3.
Marinero
25.12.2020 09:55:26
12
30
Аман от претоплени манджи.
2.
Лили Иванова
25.12.2020 09:36:32
83
44
Ех времена. Ако можеше да върнем времето назад и да съм отново на 25г.
1.
Мизерно време.
25.12.2020 09:33:47
59
112
Честито баня, соццървули! Никога повече да няма, такава мизерия комунистическа!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Тя е реалният победител на кметския вот за София, призна лидерът на ГЕРБ  Тя започва прощалното си турне през лятото Тя започва прощалното си турне през лятото Лили Иванова се оттегля от сцената  Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев След изборите изобщо не знаем дали ще разговаряме с ПП-ДБ, каза бургазлията Краката предадоха тази велика българка Краката предадоха тази велика българка Актрисата е закъсала сериозно с краката и не можела да пази равновесие без помощ Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Тя обяви, че лидерът на ГЕРБ и Пеевски и добави, че след изборите нямало да управляват с него, но с партията на Борисов можело, ако поемат ангажимент за реформи Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Не става ясно нито къде се е случило то, нито с кого, но подозренията, естествено, падат върху настоящата й половинка Стефан Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън "Не ми се работи, не ми се готви, но това не е концерт пожелание. Важните сте вие. Затова продължаваме", заяви шефът Решават за извънредни мерки и обявяване на епидемия срещу коклюш Решават за извънредни мерки и обявяване на епидемия срещу коклюш Пик на заразените с коклюш се очаква в края на май Добра новина за столичани, метрото ще се разшири с още две станции в "Люлин" Добра новина за столичани, метрото ще се разшири с още две станции в "Люлин" "Метрополитен" обяви конкурс за строител на продължението към Околовръстния път Комисията "Митници" праща доклада си в прокуратурата, убедени са, че се доказало участието на Асен Василев Комисията "Митници" праща доклада си в прокуратурата, убедени са, че се доказало участието на Асен Василев Докладът е изпратен на прокуратурата 
Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Смяната на министрите, ясно показва, че има борба на различни интереси в остатъка от Сглобката Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори