×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как Георги Георгиев от БОЕЦ вече не иска прокурор за ген. Мутафчийски, а помощ


14 Декември 2020, Понеделник, 12:45 ч.
Автор: Флагман.бг

Лидерът на свързаната с Цветан Василев организация се намира във ВМА с COVID-19, въпреки че до скоро твърдеше, че началникът й е престъпник

Две думи – „осанна“ и „разпни го“, думи които описват целия екзистенциален преход на човечеството, днес изглеждат все по-актуални в редица обикновени житейски ситуации, а тези, които ги изричат нерядко са разбрали смисъла и посланията им по трудния начин. Красноречив пример за това е случаят на лидера на сдружението, свързано с банкера-беглец Цветан Василев – БОЕЦ, който през последните дни, заедно със съпругата си, се оказа тежко болен от коварната зараза COVID-19, пише legalword.bg.

От публикация на привърженици на Георги Георгиев във Фейсбук става ясно, че той е заразен от две седмици, а миналия вторник е бил приет в болница във Видин, откъдето е родом. Тежко се оказва състоянието и на съпругата на Георгиев, която се е влошила в петък и също се е наложило нейното хоспитализиране. Може би за някои ще се яви обикновен детайла, че макар и изразената признателност към лекарите и медицинските лица, които са се погрижили за живота и здравето на Георгиев и съпругата му, към момента двамата се намират в болници в София. На този етап съпругата на лидера на БОЕЦ – Мариела е приета в клиника "Лозенец", а Георги - във ВМА, като не е ясно кое е наложило преместването им от видинската болница в столицата.

❗️Скъпи приятели, бихме искали да знаете, че упоритите ни общи усилия да накараме здравната система да заработи и да...

Публикувахте от БОЕЦ - България Обединена с Една Цел в Неделя, 13 декември 2020 г.

Парадоксално или не, на 18 май т.г. малко след провокативното интервю на журналистката Миролюба Бенатова с началника на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски, при което той предупреди, че, ако мерките не се спазват повсеместно, то ще се стигне до кризисни нива на заболяваемостта, както и че предстои много хора да загубят битката за живота си, не кой да е друг, а именно Георги Георгиев от името на БОЕЦ подаде сигнал до прокуратурата, в който поиска срещу ген. Мутафчийски да започне разследване, а той публично да бъде обявен за престъпник, заради това, че е предупредил за тежките последици, до които пандемията ще доведе. „БОЕЦ считаме, че това е престъпление по чл. 326, ал. 1 и ал. 2 от НК с предвидено наказание до 5 години затвор и глоба от 10 000 до 50 000 лева.  Като утежняващо вината е обстоятелството , че генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски извършва престъплението в качеството си на длъжностно лице – председател на Националният оперативен щаб, чиято отговорност и задължение е да информира обществото и така обявената от него позиция в това интервю, че „много хора ще измрат, яко ще измрат”  предизвиква настъпването на значителни вредни последици изразяващи се в масови притеснения сред българското общество и паника от една страна и срив на доверието в НОЩ и държавните институции от друга страна“, написаха през май от сдружението на Георгиев, като лично се похвалиха с геройството си да поискат разследване за началника на ВМА в страницата си в интернет. Нещо повече – в съобщението си относно сигнала срещу ген. Мутафчийски от БОЕЦ си позволяват дори да го наричат „носна кърпичка“ и „бушон на Борисов“, демонстрирайки пълното си презрение към него, а с това и към цялата здравна система и опитите на медицинските лица да поведат с положителен резултат във войната с пандемията. Именно организацията на Георгиев бе и една от най-активните борци срещу въвеждането на по-строги мерки в България и бе сред най-шумните рупори на съпротивата срещу тях.

Не така обаче стои въпросът сега, когато се оказва, че Георгиев и съпругата му са станали обект на едни по-специални грижи от останалите граждани в столичните болници и в частност във ВМА, тъй като явно средствата и усилията на медиците във Видин са им се сторили недостатъчно добри. Сега вече близките и привържениците на Георгиев не мислят, че лекарите са „носни кърпички“, а изразяват увереност, че в лечебните заведения ще бъдат положени максималните грижи за ментора им. Самият факт, че лидерът на БОЕЦ и съпругата му са получили по-специални грижи от повечето граждани, за част от които видяхме как губят битката за живота си пред самия праг на болниците, предизвика недвусмислено и реакции от свидетелите на случващото се, като някои от коментарите около новините за здравословното състояние на Георгиев бяха именно в посока, че ситуацията очевидно говори за двоен стандарт. Излиза така, че, ако си върл противник на всичко държавно, в това число и на здравните грижи в държавата си и целенасочено и последователно работиш, за да бъдат дискредитирани институциите, то тогава задължително ще получиш повече внимание и повече грижа, ако това ти се наложи.

А дали подобна претенция е морална и справедлива може всеки сам да прецени за себе си, особено на фона на драматичните нива на заболеваемост, постигнати в страната ни именно заради хора като Георгиев и последователите му, които обявиха мерките за ненужни, а пандемията –  за измислена, след което бързо поискаха помощ за себе си и семействата си, при това с преимущество. 


В категории: COVID-19


10
Коментара
10
Коментара по темата
10.
Динко
16.12.2020 08:50:24
1
1
Георги Георгиев беше на хранилка при крадеца Цветан Василев. Да потърси помощ от него.
9.
Крис
15.12.2020 21:57:16
0
2
Жалко продажно човече. Слугуваше на Василев за някой лев.
8.
Росен
15.12.2020 18:35:47
0
2
Парите от измамника Цветан Василев няма да свършат работа, ако си против всички.
7.
*********
14.12.2020 17:55:26
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
6.
1ви и 3ти е аналенЛъжец
14.12.2020 16:34:30
10
0
Ей тъпак, ако не ти плащат за това драскане значи си болен психар. Нито Жоро нито жена му са с един бъбрек, урод шизофренясъл! Ти да останеш с един и майка ти!
5.
Ганьовцииии, срам от бога, нямате!
14.12.2020 14:15:05
10
23
Затова сте най-болни и най-бедни в Европа! Радев, Нинова,този урунгел Боец и МангърПидала дърт ви правят на балъци, ама и Боеца като Нинова се уредил във ВМА, а други умират пред болниците. Нямало Ковид ли, има имаааа и едно просто стадо имааа, някъде на Балканите!
4.
До оня ден
14.12.2020 13:38:14
6
28
горяха маски,а и в момента шепата "протестери" с постоянна заетост,крещят срещу хората и разнасят К19!
Долна пасмина,за парата продават си душата!
3.
един нормален
14.12.2020 13:32:55
23
18
Някой от Флагман случайно да е с един бъбрек? И били ли се лекувал в бургаската болница, камо ли във видинската, която отдавна е без лекари?

Питам и отговор не искам от кафявите медии!

А и не знаех, че Мутафчийски разполага с живота на хората и определя кой може да се лекува в болницата, която не е за простосмъртни! Хората са си платили и ще ги лекуват, тези които не могат да плащат- ще умрат!

В държавтаа на Тиквата и кафявите медии е така!
2.
356
14.12.2020 13:25:43
15
30
Тоя влах е толкова нагъл че просто във Видин никой не го смята за нищо Лятото се подвизаваше в София и скачаше срещу правителство лекари и де що свари Е сега кажете ми заслужава ли такова внимание като не е спазвал мерките и се е заразил при все че знае какво му е състоянието Ненормален човек краде гониха го отвсякъде обаче нахалството му е безкрайно И ако се излекува да си седне на задника че стана за резил на цяла България Такова говедо не заслужава грам внимание
1.
ЕВАЛА ФЛАГМАН!
14.12.2020 13:15:47
23
24
ПО МАНИПУЛАТИВНА СТАТИЯ ОТ ТАЗИ, ЗДРАВЕ МУ КАЖИ!! ПЪРВО УДОБНО ПРОПУСКАТЕ ФАКТА, ЧЕ И ДВАМАТА ПАЦИЕНТИ СА С ПО ЕДИН БЪБРЕК И ОСНОВНО ТОВА НАЛАГА ПРЕМЕСТВАНЕТО ИМ!! ДРУГ Е МОМЕНТА, ЧЕ СЪС СИГУРНОСТ ИМА И ДРУГИ ЗА КОИТО ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО!! НО, СЪС СИГУРНОСТ НЕ Е ПРИЩЯВКА!! И ВТОРО, БЪРЗО ВЛОШАВАЩАТА СЕ ОБСТАНОВКА В ЕВРОПА И ТЯ ЛИ Е ЗАРАДИ ДЕЙСТВИЯТА НА ВЪПРОСНИТЕ ЛИЦА?? И ТРЕТО, ВМА СОБСТВЕНОСТ НА ГЕРАЛ МУТАФЧИЙСКИ ЛИ Е, ЧЕ ДА ОПРЕДЕЛЯ КОЙ, КОГА И КАК ДА СЕ ЛЕКУВА ТАМ?? И ЗАПОМНЕТЕ, РЕВАНШИЗМЪТ Е МНОГО СЛАДКА ХРАНА, НО КОГАТО Е ЗА СМЕТКА НА ЧОВЕШКИ ЖИВОТ Е КАТО ЛЪЖИЧКА С ЛАЙНА В КАЦА МЕД!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева
Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него 
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори