×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кобрата загубил от Джошуа заради психоатаки и COVID-19


Кобрата загубил от Джошуа заради психоатаки и COVID-19
Подобни психоатаки имаше и срещу Кличко. Липсата на достатъчно хора на тренировките е една от причините за загубата на Кобрата, каза боксьорът Петър Белберов
14 Декември 2020, Понеделник, 08:05 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

 Екипът на шампиона се опитва да спечели битката в психологически план още преди да е започнала, коментира боксьорът Петър Белберов

Психоатаки и липса на достатъчно хора по време на тренировките заради пандемията от COVID-19 попречиха на Кубрат Пулев да спечели мача срещу Антъни Джошуа за световната титла по бокс. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия боксьорът Петър Белберов, който бе един от спаринг партньорите на Кобрата. 

„Закономерно Антъни Джошуа си спечели мача. Много добре е проучил Кобрата от техническа гледна точка и тактически много добре си изпълни стратегията, която му бе зададена от неговия екип. Успяваше да контрира Пулев във всеки един момент“, коментира държавният шампион и трикратен победител в турнира „Странджа“. 

„Не мога да коментирам стила на Кобрата. Джошуа показа по-добра игра. Зад него стои сериозен екип“, добави той.

„Джошуа тренира в една зала заедно с националния отбор по бокс на Великобритания. За всеки един боксьор те държат клипове дори от състезания в Казахстан и Узбекистан, където няма пряко излъчване. Екъпът на Джошуа проучва всичко и всеки един детайл се отработва“, заяви Белберов. 

С Кобрата играхме в началния етап на подготовката му и след това се качихме в базата в Белмекен, уточни той.

Всесилен Джошуа изпепели мечтата на Кубрат Пулев и България
 

След като водещият Виктор Николаев го пита дали покрай коронавирус е имало проблем с броя на хората, с които може да има тренировки, боксьорът отговори, че това е една от основните причини и за загубата на Кобрата.

Журналистът Тодор Христов пък заговори за психоатаки. 

„Обстановката в залата беше много враждебна. Това беше шоу, направено така, че Джошуа да го спечели“, добави той. 

„Срещу Кличко британците процедираха по същия начин. Не пуснаха целия му екип до кантара, на пресконференциите. Целта е противникът да се почувства по-малък, опитват се да спечелят битката в психологически план още преди да е започнала“, каза още Петър Белберов.

Треньорът на Кубрат Михаил Таков пък каза в „Денят започва“ по БНТ, че боксьорът е бил болен от коронавирус месец преди мача.

"Когато в тениса се заразиха, Григор имаше едни месец почивка, след това два месеца тренировка и след това започна да се състезава. Докато тука нямаше възможност за отреагиране, за отлагане на мача и влизане в състезание. Всичко стана в една такава доста тежка обстановка и нямаше изход", коментира треньорът.

Болестта при Кубрат е минала в движение като една настинка. Но въпреки това, според треньора му е оказала голямо влияние на физическата му издръжливост.

„Болестта си оказа влияние, във всеки рунд се видя на какво ниво е физическата подготовка, а преди срещата нямаше спаринг. Подготовката преди един такъв мач, той трябва да е готов на 110-115% за един такъв голям мач, а при положение, че физически се чувства зле... Иначе имаше желание, видимо нищо не показваше, че има някакви колебания за излизането на мача и влизането му в боя. Той е един голям боец", каза още Таков.

Детелин Далаклиев заяви в „Тази сутрин“ по бТВ, че е очаквал повече от Кобрата, но в Лондон боксьорът ни е бил сам срещу Англия - една държава, в която се работи много по-професионално. Той отдаде поражението и на психическата умора от желанието на Кубрат да постигне нещо голямо, да се възползва от шанса си.

„Преди време бях казал, че Кубрат ще играе добре с Джошуа, но ме изуми това, което видях. Имам честта да съм бил в залата на Джошуа, да познавам половината от екипа му, защото играх в Англия. Хората там са големи професионалисти, обаче Кобрата има страшни оръжия“, подчерта боксьорът.

„Последната година и половина гледаме как той е супер добре физически, има много хубава предна ръка, но Джошуа беше толкова подготвен тактически, че изолира всяко едно негово движение и беше водещата фигура. На Кобрата предната ръка не му помогна, дори бързината. Затова загуби според мен", коментира той.

Пулев бе нокаутиран в деветия рунд пред 1000 души в "Уембли Арина". Загубата е едва втора за него в професионалната му кариера. Предишната дойде през 2014 г., когато отстъпи на легендата Владимир Кличко в първата си битка за световната титла.


В категории: Спорт


18
Коментара по темата
18.
до Ивайло
16.12.2020 11:17:47
0
5
Кобрата никога няма да стане добър треньор, защото му липсва много като поведение. На какво ще учи децата? Трябва да му забранят да става треньор, защото щетите за трениращите ще са непоправими
17.
Covid: Remeber Who I am да ти е*а майката
16.12.2020 11:14:26
0
4
Когато е бил уж болен от Ковид са го чипирали без да разбере при лечението и след това Бил Гейтс е играл вместо него с джойстик на XBox и е загубил щото не е добър геймър. Жалко за нашия, иначе щеше да е шампион сега. Тоя ковид e*а майката на целият свят.
16.
Флагман
14.12.2020 11:49:52
8
1
Пак се повтарям, нужно ли е да четем под подобна статия коментарите на пъпчиви момченца, утупкващи по 2 дюнера на ден?
15.
Nidqlko
14.12.2020 11:36:48
0
4
Нали взе парата ко да го мислим
14.
Язе съм буксьорин
14.12.2020 10:54:42
0
10
На нашия боксов междугалактически разрушител му липсва само една китка зад ухото кат излезе на ринга.С тез високо вдигнати ръчички дет ги пери кат малко дете дет са пази майка му да не му запали врата ми прилича се едно Елениното оро е зафанал.Само една бяла кърпа да размаха и веки е повел хорото.
13.
cic
14.12.2020 10:53:09
1
10
Обстановката в залата беше много враждебна. Това беше шоу, направено така, че Джошуа да го спечели“, добави той...
Колкото и да беше враждебна обстановката,каквото и да се пише и казва сега е безполезно- видяхме, че Пулев беше просто утрепан от Джошуа, за наше съжаление. Беше повече от явно, че Пулев не бе готов и психически, и физически за този мач,а сега да се изтъкват и причините за това са просто халосни патрони!
12.
Ъперкът
14.12.2020 10:50:27
0
12
Божинката на бокса е вече безинтересна тема ! Преди 6 години срещу Кличко все още мнозина му се връзваха. Сега вече е ясен.Обществото ни е поумняло. Борисов и Пулев сиамски близнаци по празни приказки !
11.
Бахаха
14.12.2020 10:33:04
0
9
Тоз другия фантязьор, взимай коврата и си бийте анти ковид ваксина, шматки
10.
Андреа
14.12.2020 09:45:23
0
18
На КАЛПАВИЯ Х.... ВСЕ НЕЩО И НЯКОЙ МУ Е ВИНОВЕН.
9.
Турчин
14.12.2020 09:22:50
0
11
Каква кобра ба.Смока си е смок
8.
24часа
14.12.2020 09:15:25
0
19
По всичко личи че има измама и заговор срещу нашето скромно момче Затова докато вие хеитвате ние с бат Петьо блъсков действаме светкавично Говорихме с кмета РЕШЕНО Е срещата ще се преиграе в зала арена Бургас след нова година като свалим коледната украса и украсим залата Кобрата ще излезе под съпровода на гадуларя слави Трифонов След всеки рунд фолкпевица ще излиза до кръста гола да обявява следващия За тв правата ще отговаря кана Рачева защото получи награда за борба с корупцията Света ще види какво значи истинско шоу
7.
Стига вече
14.12.2020 09:05:50
2
29
Кобрата загуби щото е в пъти по слаб, това му е нивото, толкова може. Стиловете им са на светлинни години. Иначе е леке да, сещам се как пребиваха хора в мания с спас генов и трошаха всичко в кенефа, докато веднъж не попаднаха на христо коня...
Очаквайте го в депутатската листа на герб, там и му е мястото точно.
6.
Emo
14.12.2020 09:02:48
0
14
3 лева на вятъра , Киро Киряза срещу кубрат или Кюбо чука дето мн са има за бияч , бургас не по 3 по 30 ще плати за такава среща.
5.
Bibi
14.12.2020 08:56:31
0
26
Кубрат който го познава е ужасно лике , телевизите ми написаха как сладко да говори , родолюбец , джошуа с тренюра му е било по трудно сугурно , нашия лъв , не наща овца , някой видя ли да посегне овцата , незнам как 2 пъти допълзявя да на излага , нито държание нито умения , да спира да на излага
4.
Бай Ганьо
14.12.2020 08:47:47
0
32
Със сигурност е имало репресия, но ако загубиш БЕЗ обичайната ни селяндурщина на кантара цяла България щеше да е с него, а сега голяма част се разграничи от него. Кубрат знаеше, че няма да спечели, но отиде да си напълни касичката, а Кличко и Джошуа го държаха по няколко рунда "жив", заради рекламодателите.
3.
ДА БЕ.......????
14.12.2020 08:36:58
1
36
Вервай си.......Кобрата го млатиха като,мачка у дувар,оня беше по-добър и техничар и му разката фамилията......Психоатаки .....Covid.....????? Дрън-дрън......
Ако не се е чувствал добре Пулев,да не е излизал на ринга.....
Кофти е ,че много се изхвърляше преди двубоя,да беше си траял,никой нямаше да се ядосва,че е загубил,случва се и с най-добрите.....ама с тази голяма уста ,сам се докара дотам,хората да го псуват.....
2.
Ивайло
14.12.2020 08:35:33
12
16
Това,което постигна Кобрата не е никак малко-би се за титлата при най-тежките,в тази катигория,в която са се били мноого големи имена,които няма да изброявам.
Но простата истина,колкото и да боли тя е,че Кобрата е по-слаб боксьор от Джошуа.И сега всякакви "капацитети" да обясняват,че вирусаа,психоатаките,липсата на противници и какво ли още не са причината за загубата...звучи глупаво...
Онзи дебел мексиканец го доказа-биеш се без страх и побеждаваш.
Скоро вероятно няма да имаме пак мач за световните паяси с Бг участие...нека се радваме и на това,което е постигнал Кобрата.
За него,според моето лично мнение остава едно-окача ръкавиците и започва да се наслаждава на другата част от живота.Там също е важно:семейство,деца,треньорство...
1.
.
14.12.2020 08:33:27
2
45
Кратък анализ на двубоя

Кубрат Пулев - циркаджийско поведение, клонящо към просташко. Силен на думи, силен в дискотеките, силен в показността. Слаб в победите срещу силни опоненти.
Притежава надценени боксови умения - няма гард, нервен, бавен, еднотипна игра, неясна тактика, посяга плахо, пропуска възможности, разчита на 1-2 тежки удара. Може да пласира по 3-4 удара, но не го прави. Не разбира и играта на противника, не прави стратегия, не е адаптивен, не импрозивира. Предният му крак беше изпънат като патерица, не удряше в тялото съперника си, а търсеше единствено главата и най-важното - не рискува и няма сърце. Така или иначе губеше, трябваше да вложи всичко в един рунд. Или печели, или губи, но той не го направи и загуби без да се е опитал да спечели.
Треньорите му не ги коментирам, защото не знам какво са му казали, но съдейки по играта му или те не стават, или той, а май и двете.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Чуждите инвестиции намаляха с половин милиард Чуждите инвестиции намаляха с половин милиард Привлеченият дялов капитал през първите два месеца на годината възлиза на 16,6 млн. евро Чия е служебната строителна министърка? Чия е служебната строителна министърка? И Виолета Коритарова се използва като аргумент в спора дали ГЕРБ или ПП-ДБ има (по-голям) дял в кабинета "Главчев" Фики на косъм се откаже от музиката, писнало му от хейта Фики на косъм се откаже от музиката, писнало му от хейта Хейтът тотално съсипва попфолк певецът Сексът в „Ергенът“ вече не е мираж. Валерия и Алек го направиха в морето Сексът в „Ергенът“ вече не е мираж. Валерия и Алек го направиха в морето Красавицата споделила, че е било много страстно, но и доста неудобно Украинка се изгаври с ченгета от РУ-Несебър, ето какво се случи Украинка се изгаври с ченгета от РУ-Несебър, ето какво се случи 60-годишната чуждестранна гражданка, но временно пребиваваща в Слънчев бряг, опитала да ги подкупи с 20 лв., но се озовала в ареста Община Царево с мащабни инфраструктурни проекти Община Царево с мащабни инфраструктурни проекти За реализацията им администрацията ще си партнира с различни институции НСИ: Българите удвоиха своите доходи през последните 10 години НСИ: Българите удвоиха своите доходи през последните 10 години Реалните доходи1 на домакинствата нарастват с 10.0% през 2023 г. в сравнение с 2022 г. Този терен край ж.к.“Меден рудник“ не е златна мина, а бомба със закъснител Този терен край ж.к.“Меден рудник“ не е златна мина, а бомба със закъснител Собственикът „Бермар инженеринг“ дава втори частен съдебен изпълнител на прокурор заради опита за неправомерна продажба Откриха издирвано 13-годишно момче Откриха издирвано 13-годишно момче Предадено е на родителите в добро здравословно състояние Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Налично е обосновано предположение, че двамата са извършили престъпленията, в които са обвинени, смята тричленен състав на САС
Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори