×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ситуацията в Бургас е тежка, всички болници и ковид отделения са пълни


Ситуацията в Бургас е тежка, всички болници и ковид отделения са пълни
Очакваме мерките, които бяха въведение да дават своето отражение тази седмица, подчерта кметът
07 Декември 2020, Понеделник, 13:33 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Проблемът ни не са бройките легла, не са ни лекарствата, нито оборудването, проблем са ни лекарите, каза градоначалникът

 

Кметът на Бургас Димитър Николов посрещна днес съоръженията, в които ще се съхраняват ваксините на Pfizer. Хладилниците ще се монтират в сградата на Регионалната здравна инспекция. Ще могат да поемат 175 хил.ваксини, които да се съхраняват до 6 месеца при температура минус 86 градуса.

Имунизирането срещу Ковид-19, по утвърдения план, ще започне веднага, след като те бъдат одобрени от здравните власти. Димитър Николов отговори на няколко въпроса, свързани с борбата с коронавируса.

-Г-н Николов, каква е ситуацията с развитието на пандемията в Бургас?

-Тежко е в момента! Всичките ни болнични заведения, които работят с ковид, са пълни. По последни данни имаме около 15 свободни места, които може би и в момента се заемат. Тази сутрин ми казаха лекуващите лекари и управителите на болници, че предстои да изпишат пациенти, които са категорично възстановени и оздравели. Така че ще имаме нова възможност да настаним други болни. Обсъдихме и възможността допълнително да се разкрие още един резерв с около 30 нови легла. Но пак казвам, проблемът ни не са бройките легла, не са ни лекарствата, нито оборудването, проблем са ни лекарите. Голяма част от лекарите са извън строя, или боледуват в момента, или са под карантина (по последни данни около 120 медици, б.а.). Имаме и отказ на лекари, които са на по-висока възраст и се притесняват за своето здраве. Благодаря на всички, които безотказно работят в Ковид отделенията. Още малко остана, фризерът е тук, очакваме Европейската комисия да одобри ваксините и започваме имунизация.

Кметът Димитър Николов: Пращаме полиция да следи за струпване в хипермаркетите

-Отчита ли се намаляне на нивото на заболелите през последната седмица.

-За Бургас конкретно не, за съжаление. Очакваме и мерките, които бяха въведение да дават своето отражение в настоящата седмица и да имаме известен спад. Всеки ден следим нивата, опитваме се да осигурим нужните легла, медицински специалисти и предпазно облекло. В момента има някакво запитване за осигуряване на още предпазни облекла за нашите болници, което ще направим. Сутринта говорихме с управителя на Белодробната болница д-р Евелина Трошанова, защото започнаха да се появяват много пациенти с белодробни заболявания, които са с отрицателни PCR тестове, но се нуждаят от спешно болнично лечение. Белодробната болница почти изцяло, на 80 %, е с ковид болни, така че сега трябва да мислим да осигурим болнични стаи и легла за пациенти, които са с белодробни заболявания и да не смесваме двата потока. Това е много важно! Белодробната болница е единствена в целия региона. Няма друга такава и няма други отделения в останалите болнични заведения.

-А какви са вариантите? 

-Започваме да разместваме и може би ще приемаме повече ковид пациенти в останалите болници, за да осигурим ресурс в Белодробната болница и "чисти" легла.

-Ще дадете ли предписание за големите хипермаркети, за да не се получава това струпване, което видяхме в Пловдив?

-Сутринта отделихме голямо внимание на този случай. Лично комисар Неделчо Рачев и ОДМВР-Бургас са ангажирани с министерска заповед да осигурят този контрол. Колегите от РЗИ са с много други допълнителни ангажименти покрай пандемията и не може да се отделя много ресурс оттам. Така че основно разчитаме на ОДМВР да извършва тези проверки. Знам, че са Джъмбо и по-големите хипермакети правят проверки, очаквам да кажат дали са констатирали такива отклонения.

 


В категории: Бургас , COVID-19


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
37
Коментара по темата
37.
Ковид
08.01.2022 13:14:33
0
0
Положението е страшно ! Пазете се , не ходете в молове и големи вериги , децата да минават дистанционно обучение ! И две седмици нека си седнем на задниците за спрем вълната в зародиш ..
36.
питър бросев
11.12.2020 17:08:38
0
0
до пост 24 - за уволнението на лекарка - заповедтта гласи ако не прегледаш болен от ковид се уволнява не защото не си го прегледал а защото си го отклонил от един триажен център в друг - по скоро - конкретно от Семировата болница към умбал бургас - където съществува другарско недолюбване - но само за пред хората - семир и миразчийски са подръжници на герб .и още нещо при един добър юрист от типа на марковски но има ли пари ? щеше малката специализант кардиоложка да си върне достойнството .
35.
ПЕНКО
11.12.2020 17:04:20
0
0
лекар началник на отделение в умбал бургас получава около 4000 лв и е болен от коронавирус и е яростен противник неговото отделение да стане ковид . така е и сега функционира не като ковид а като отделение каквото си е било . зам началника му каза ,че сега е получил заплата 5000 лв за този месец но е бил сред ковид командированите и му предстои друга работа . пита се в задачата защо лекарите в ковид отделенията не достигат след като е изчислено ,че като командироват почти всички лекари от отделенията за по 10-15 дни няма да стигнат лекарите до края на епидемията
34.
*********
08.12.2020 20:22:06
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
33.
бургазлия
07.12.2020 22:27:51
0
16
В допълниние, нямаме си лекари защото няма пари за високи /заслужени/ заплати за медиците, но пък ще си имаме самолети, бойни кораби и нови бронирани машини за милиони.
32.
наблюдателен
07.12.2020 22:08:58
1
13
Кметът на Бургас е добър управленец но е част от статуквото. Сам знае защо няма лекари, причината е ясна за всички, ниските заплати в здравеопазването и липсата на реформи. Няма как със заплати от 800 до 1500лв. да има качествено здравеопазване и изобилие от кадри. При това заплащане здравните работници ще бягат навън и ще има липса на медици. При едно нормално заплащане ще има лекари в държавни и общински болници. Но управляващите казват все че все няма пари. Но имаме пари за спортна зала за милиони, басейни без посетители, морска гара без кораби, конгресен център без конгреси, и най-вече в дни на пандемия болнични легла без лекари. Промяна на системата и избори е решението
31.
До 9
07.12.2020 21:42:33
1
9
Правилната логика е - щом училището е онлайн и пазаруването в Джъмбо да е онлайн, хем си имат онлайн магазин.
Но проблемът е в безразсъдството на тези хора, които се трупат там, като че ли светът ще свърши, ако не си купят пластмасовите боклуци точно сега и точно от там.
30.
До 28
07.12.2020 21:36:51
1
4
А трябва ли непременно да се юрвате?
Ако ви се пазарува има и малки магазинчета и магазини онлайн с право на връщане, ако не харесате стоката.
Ако ви се юрва - имате цяла планина и времето беше хубаво - юрнете се по баирите да поотслабнете малко!
29.
Бург
07.12.2020 18:01:39
2
15
Затвориха МОЛ ГАЛЕРИЯ където нямаше грам струпвания и се чистеше непрекъснато за да работи Джъмбо, Айко, Кауфланд, Била,Лидл, Метро и др. само в Галерия не работят и то половината,защото оптики, аптека,мобилни опретори, изипей, лили, лидл работят!!! ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ!!!
28.
До 28
07.12.2020 17:31:10
5
5
Ми къде да са юрнем ве в Айтоската "Перла" ли
27.
Попов
07.12.2020 17:17:53
4
33
То бива селяния, простотия, лигавене, ама чак толкова...Юрнаха се странджанските главочи по Метро, Джъмбо и пр., Но после, като лапнат тръбата виновни са им Докторите, че не са предвидили, че сельо ще се зарази.....Хубав град сме, но много простаци живеят в него!
26.
*********
07.12.2020 16:29:30
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
25.
Бургазлия
07.12.2020 16:22:23
2
23
Купон да има, пък нека се мре...Няма друг такъв град! Затваряй всичко, иначе лошо ни се пише!
24.
бургазлийка
07.12.2020 16:05:49
4
23
А стига, бе! Сериозно ли липсват лекари? А защо уволняваме бургаски лекари тогава? Ааааа, ето защо! За да назначаваме търновци и варненци! Ето как ще се справим с проблема! Ще вземем лекари от други общини, ще им дадем общински жилища без пари и големи заплати, пък бургаските лекари да си търсят късмета по света. Ето, намерихме решение! Нали, кмете?
23.
Marinero
07.12.2020 15:39:59
8
58
Може да нямаме лекари, но имаме спортна зала за 90 милки, басейн без посетители, морска гара без кораби, конгресен център без конгреси. Кмете, знам, че не всичко зависи от теб, но по тази логика може и в град без граждани да се превърнем. Жалка работа сме.
22.
purki4
07.12.2020 15:35:59
4
17
Кметяга и по зле ще става брат! с фестивалчето събота и неделя. стягай се. Гурото каза на 14 ти отваряме забавачниците няма нищо това е само един грип. не реви майка. стягай са! кавали с кавали недни загорски!и тоя дебил търкалящ се по улиците с шише мин вода няма ли да го спрете най после дето пише с кредата. смотаняк. той съвсем изтрещя тоя босяк смотан миризлив. разкарайте го!
21.
Не може да бъде....
07.12.2020 15:23:58
2
6
Такива прозрения са вклад в съкровищницата на световната мисъл.
20.
az
07.12.2020 15:12:33
6
15
Бре струва ми се нещо,че не искате децата онлайн само ,защото ще ви изгорят тока и изразходят водата за отопление и хигиена.Бреее страшни граждани сте
19.
*********
07.12.2020 15:06:46
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
18.
до 17
07.12.2020 14:56:10
6
26
"Ако според теб Онлайн обучението е училище, заслужаваш 50 камшика. "
Че защо не е? Учителят ти е един и същ, било то онлай нили присъствено. Програмата също. Каква разлика има? Отваряш наспан сутрин Teams слушаш си урока можеш и да го запишеш. Имаш въпроси питаш. След часа винаги можеш да им пишеш на лично в чата, Съвсем спокойно си учиш и записваш. Правиш си домашното имаш си календар. Предаваш, оценяват и колкото си научил. Който не иска да учи, да повтаря или да се отписва (след 10клас).
17.
До 11
07.12.2020 14:49:09
19
9
Хей СтейХоумовец, да те информирам, че училищата в Бургас, не работят. Ако според теб Онлайн обучението е училище, заслужаваш 50 камшика. Ако мислиш, че тренировките (без значение кои спорт) са безсмислени, значи затластял индивид, които не може да хване една топка ако му я хвърлят. Страшна мърша
16.
до 14
07.12.2020 14:47:56
5
11
Щом има свободно време да се захване с друго хоби, и пак ще му минава времето. Кой ви е виновен, че сте фокусирани само върху едно?
На училище всички сме били. Сега ако кажеш от програмата на МОН какво не можеш да научиш вкъщи ще ти напиша Отличен.
Досега чух мрънкащите клишета на БГМамка.
15.
...
07.12.2020 14:40:29
7
16
Абе не виждате ли главния проблем в момента е че пейките в парковете не са демонтирани. Кмете пращай армията да прибира пейките.
14.
До 11
07.12.2020 14:38:31
11
5
Такива въпроси би задал само дебил, който нито е тренирал, нито е ходил на училище.
13.
Попвълчев
07.12.2020 14:33:38
1
23
В Англия е топ сикрет, къде се съхраняват ваксините, тука се изтъпаниха и ги показаха на целия свят.
12.
*********
07.12.2020 14:30:15
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
11.
до Родител
07.12.2020 14:24:11
8
12
Първо, какво като не ходи на тренировки?
Второ, училището не е спирало.
10.
до 8
07.12.2020 14:22:08
4
19
Разликата е че не бива Общината да организира сбирщина на хора. Магазините които изреди са си частни. Повечето от които доставят без да има нужда да си губиш времето да ходиш. Не трябваше въобще да се насърчава струпване нах ора с тези дървени постройки.
9.
Родител
07.12.2020 14:20:17
5
36
Ако може някой също така да ми обясни разликата защо на коледен базар може, а на тренировки с деца - не може, дори и навън?
Защо в Джъмбо може, но на училище - не може?
8.
Ивайло
07.12.2020 14:11:36
13
27
Чета коментари...какво още да ви каже кмета?10 месеца се дъвче едно и също 24/7 навсякъде,така че,който иска ще си носи маска,който не иска-нито кмет,нито премиер ще го накара.

Защо да не разкриват коледен пазар?
Който иска ще отиде,който се страхува-стои вкъщи.Значи в хипермаркетите можем да ходим,в Джъмбо също,в Декатлон-може....а на коледни базари-не!Някой да обясни каква е разликата.

А относно липсата на лекари...това се очакваше.И липсата ще стане още по-осезаема с това тяхно заплащане.И това не е отсега...това е трупано с години.
Сега берем плодовете на това.
7.
Frrr
07.12.2020 14:07:04
0
26
Защо ми се струва кмете, че и сам не си вярваш....
Много ми е интересно как ще протече контролът? С молби? С актове?
Иначе видях, че много хубав коледен базар има и хич няма май хора там?
6.
До 4
07.12.2020 14:05:00
6
48
Какво да заблуждава хората. Вчера една госпожа на опашката само дето не ми се качи отгоре. Ми то бива, бива нагляри. Кмета, не може да сложи на всеки трошляк по един пъдарин.
5.
:)
07.12.2020 14:04:00
2
18
Как пълни ве, има 500 заразени и 1500, "излекувани". Би трябвало болниците да са по разтоварени.
4.
Флегман
07.12.2020 13:58:23
1
53
В нито един голям магазин мерки не се спазват, недей заблуждава хората, не са кьорави.
3.
Какво се случва с България
07.12.2020 13:51:30
4
80
Митьо, вместо да правите с боса си борисоф нова спортна зала, никому ненужна,
Трябваше през лятото да подготвиш болниците за втората вълна.
2.
ТИ ДА ВИДИШ
07.12.2020 13:50:17
4
55
Не бе разкривай коледни пазари, къщички и т.н. пък то положението само ще се оправи.
Излез и кажи на хората "Има вирус СПАЗВАЙТЕ МЕРКИТЕ"
1.
*********
07.12.2020 13:41:29
2
14
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори