×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]gman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Утре, 27 януари, започва ваксинирането на потребителите и персонала на домовете за възрастни хора в София
  • Затягат условията за почетни бургазлии, ще искат по 1000 подписа за номинация
  • През 2020 г. случаите на домашно насилие се увеличили с около 4 000
  • Протестното отваряне на заведения се отменя
  • В САЩ вече се влиза само с отрицателен тест за COVID-19
  • Напусна ни известният художник Ганчо Карабаджаков
  • Можем да ваксинираме от 50 хил. до 100 хил. души на ден, твърди здравният министър
НА ЖИВО

Важно! Обявиха кои ще получават по 24 лв. на ден заради локдауна в България


Важно! Обявиха кои ще получават по 24 лв. на ден заради локдауна в България
Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева издаде заповед, която описва точно кой има право да кандидатства по програмата "Запази ме"
27 Ноември 2020, Петък, 20:25 ч.
Автор: Флагман.БГ

Компенсации ще може да получи и персоналът детски градини и ясли, кина, дискотеки, пиано и нощни барове, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева издаде заповед, с която утвърди икономическите дейности, в които работещите могат да получат компенсации от 24 лв. на ден заради въведените с акт на държавен орган ограничения на дейността в периода от 27 ноември до 21 декември. По тази мярка подкрепа ще могат да получат заетите в барове, механи, винарни, бирарии, кафенета, езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи. Право на компенсации ще имат и работещите във фирми за организиране на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма.

Заповедта с всички определени икономически дейности може да видите на следния линк: https://www.mlsp.government.bg/uploads/24/legislation/zapoved-kym-pms-325-ot-26-11-2020.PDF

Допустими за подпомагане са всички търговски обекти в случай, че търговският обект се намира на територията на търговски център тип МОЛ с изключение на магазини за хранителни стоки, дрогериите, оптиките и зоомагазините.

Компенсации ще може да получи и персоналът детски градини и ясли, кина, дискотеки, пиано и нощни барове, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито.

Право на такава подкрепа ще имат и заетите в икономическите дейности, свързани с концерти, създаване и представяне на представления на живо като оперни, оперетни, циркови и други сценични произведения, работещите в музеи, както и режисьори, продуценти, сценографи, дизайнери на костюми и осветление, технически специалисти.

За компенсации ще могат да кандидатстват  и заетите в сектори, свързани с всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер, както и работещите в солариуми, сауни, салони за отслабване и масаж.

Работниците и служителите ще имат право да получат финансова подкрепа за не повече от 60 дни, в които са ползвали неплатен отпуск във връзка с наложените ограничения за осъществяване на дейността, за която са наети. За работещите на 8-часов работен ден, уговорена в основния им трудов договор, компенсацията ще е 24 лв. за всеки ден, в който са в неплатен отпуск. В случаите на непълно работно време размерът на компенсацията ще се определя пропорционално на уговореното работно време в трудовия договор.

Работодателите са длъжни да запазят заетостта на работниците и служителите, за период, който е равен на този, през който са изплащани компенсации. Те трябва да информират работещите за възможностите да получават средства по правителственото постановление. Желаещите да получат тази финансова подкрепа е необходимо да предоставят на работодателя писмена декларация по образец, в която посочват периода за ползване на неплатен отпуск и банковата си сметка, по която да се изплащат компенсациите.

Работодателят или упълномощен негов представител ще подава в дирекция “Бюро по труда” по месторабота документи за изплащане на компенсациите. Документите ще се разглеждат в срок от 10 работни дни след получаването им. Агенцията по заетостта ще публикува на интернет страницата си информация за работодателите и броя на техните работници и служители, които са одобрени или неодобрени за изплащане на средства до 2 работни след вземането на решение за това. Компенсациите ще се изплащат до 5 работни дни след одобрението на подаденото заявление.

Подробна информация за начина на кандидатстване за компенсации вижте тук: https://www.az.government.bg/pages/zapazi-me/
 


В категории: Политика


14
Коментара
14
Коментара по темата
14.
Аз
28.11.2020 19:18:38
0
0
Не намирам тази "помощ",
така регламентирано, кой ще я получи ,
за адекватно
осигуряване на минимално неизбежно необходимо за оцеляване

на целия български народ

.... Това си е избирателен геноцид... А потърпевшите са Много много хора....

..... Не ни стигаше редовния геноцид...
А сега= Редовния геноцид + изключително отежнено положение ( основно от Ковид), с неосигурените минимуми за оцеляване на много СЕМЕЙСТВА (индивиди)....

.... Трайте си, трайте си.... Те касапите това ги устройва...
13.
Бойко
28.11.2020 11:39:16
0
2
Важно! Ще има ковид бонус + 13 и 14 заплата, съобщиха от пресцентъра на МС. В тази тежка криза ние подпомагаме държавните служители на 1-ва линия.
12.
Гарантирано от ГЕРБ
28.11.2020 11:04:55
0
5
Борисов и Reptilii Sacheva лъжат, властта наглее, няма бонуси, а хората умират..
Хората умират - едни от лечението, други от липса на такова.
Зa cлучвaщoтo ce в здрaвнaтa cиcтeмa в Бългaрия e крaйнo нaлoжитeлнo дa бъдe прeдизвикaн мeждунaрoдeн oтзвук и дa бъдe привлeчeнo внимaниeтo нa eврoпeйcкитe и мeждунaрoднитe инcтитуции и мeдии, здрaвни и прaвoзaщитни oргaнизaции.
11.
баба Гицка
28.11.2020 10:26:43
0
5
А бе, господа политици, как ще разберат баба ти и дядо ти на село какво значи"локдаун". Толкова няма ли дума на български, която да замести тази чуждица.
10.
някой
28.11.2020 10:20:57
1
8
Ставам и лягам с тази слоница Сачева. Голямо натягане голяма работа. Ще кажеш, че тя ги дава тези пари от джоба си, "колко съм добричка и колко загрижена за вас"..
9.
гласоподавател
28.11.2020 10:11:23
1
5
до 8 nedovolna.Абе не знам за софиянци,ама ние тука с колегите дето сме съкратени се организираме за Коледно....сурвакане.
8.
nedovolna
28.11.2020 09:37:50
1
3
Хайде София защо спряхте протестите вие сте най близичко до хрантутници и тикви!!!
7.
гласоподавател
28.11.2020 08:00:43
0
4
Оставете ги тези тактики -разделяй и владей (кои щял да взима мизерните ПОДАЯНИЯ) ,целящи да имитират загриженост към народа и същевременно раздор (защо на тях,а не на нас),Другаде е скрит ключа за бараката - ПУБЛИЧНО ДА СЕ ИЗНЕСАТ данните за НЕТНО получените възнаграждения на 240-те ХРАНТУТНИКА в парламента от началото пандемията до настоящия момент + тези на обслужващите ги (секретари,шофьори,пиари и т.н).Имам предвид всичко получено - участия в комисии,бордове и каквито там други форми за ЛАПАНЕ НА НАРОДНА ПАРА имат ,като опции.Да видим тогава гладния (народа) дали ще вярва на сития (хрантутниците в парламента) ,като му се казва,че положението е тежко за всички.....p.s.хрантутниците са толкова нагли и самозабравили се,че даже си гласуваха да работят от вкъщи- щели да присъстват....виртуално
6.
Ами
28.11.2020 07:18:55
1
4
Това,трябва да,е автоматично без,да,се налага хората да ходят някъде.Има,си компютри работодателя е да хората които осигуряеа и веднага автоматично държавата започва да им плаща.Държавните чиновници не са от най умните и са фоста мързеливи.Навън това се орави от 3 или 4 души за цял град понеже е автоматично.В бг вероятно трябват 50 човека при положение че има същите компютри.Е кой не работи сега.Бат Бойко всички тези хора са йрайно мързеливи начело с теб понеже не им се плаща и не работят.Не трябва абсолютно нищо да се затваря това няма да помогне.Само трябва едун път дневно вечер да се казва колко са болните.И всичко е наред
5.
Make
27.11.2020 22:29:00
1
8
Отлагат Коледа, отбелязваме я на Македонската дата?


СКОПЕЛЕ, ТАЯ ГОДИНА СТАВА ВСЕ ПО-НЕЛЕПА - Новите мерки срещу COVID-19 ще включат и отлагане на Рождество Христово.

Причината е опасението, че въпреки призивите и ограниченията, все пак мнозина ще се съберат с роднините си, ще пътуват и ще пазаруват масово, за да отбележат светлия празник.

"Помните за Великден как беше с КПП-тата. Неизбежно е. Единствено може да отложим Коледа, за да се поуталожи малко Ковида" - казаха властимащите.
Най-вероятно празникът ще бъде отложен с 2 седмици и по този начин ще съвпадне с отбелязването му в Македония - нещо, което страната ни може да използва, за да изгладим отношенията си с братовчедите.

Разбира се, вероятно Коледа ще бъде отложена за лятото, когато ще може навън да се събираме.
4.
Отврат си
27.11.2020 22:14:39
0
3
.
3.
Роби
27.11.2020 21:21:58
1
29
Бойко искам ти да изкараш една седмица с по 24лв на ден. Но без служебни коли, пари и карти и т.н. Просто ти, едно дете и жена, която има същите 24лв. Една седмица. Бих дал всичко което имам за да видя тази седмица
2.
Super e
27.11.2020 20:53:28
2
23
А почивните дни има ли 24 лв. или тогава е 0 лв. бойко мафиота започва от утре да пита "щастливците" - добре ли е. Ако герб жени си продадат чантите и обувките ще съберат милиони евра.
1.
Гого
27.11.2020 20:29:40
3
20
Смях в залата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Красимир и Станимир, които обраха апартамента на бургазлия, отиват в затвора за 2 години Красимир и Станимир, които обраха апартамента на бургазлия, отиват в затвора за 2 години

Двамата изгладнели варненци бяха хванати по време на специализирана полицейска акция

5 неща, които да обмислите, преди да си легнете с шефа 5 неща, които да обмислите, преди да си легнете с шефа

Не очаквайте началникът ви да има специално отношение към вас

3 причини мъжете да не се влюбват във вас 3 причини мъжете да не се влюбват във вас

Вижте къде може би грешите

Крими тийнейджъри пребиха бургазлия от кв. Горно Езерово за 100 лв. Крими тийнейджъри пребиха бургазлия от кв. Горно Езерово за 100 лв.

Извършителите са на възраст между 11 и 18 години, някои имат и досиета

Какво е второто лице на всяка зодия Какво е второто лице на всяка зодия

Вижте тук

Чудесен десерт: Бананови мъфини със сушени сливи Чудесен десерт: Бананови мъфини със сушени сливи

Невероятно вкусни са

Поредно проучване сочи: Строгият локдаун и затварянето на бизнеси не помагат, а вредят Поредно проучване сочи: Строгият локдаун и затварянето на бизнеси не помагат, а вредят

Хора с хронични заболявания бяха оставени на произвола на съдбата заради серия от грешни предположения и политическа арогантност, пише Раян МакМакен

Бургаско студио слага с отстъпка филъри на мъжки устни за Св. Валентин Бургаско студио слага с отстъпка филъри на мъжки устни за Св. Валентин

Досега тази процедура беше основно за жени и събуждаше еротични мисли за френска любов

Нова министерска заповед: Моловете и кината отварят на 1 февруари, ресторантите – на 1 март Нова министерска заповед: Моловете и кината отварят на 1 февруари, ресторантите – на 1 март

Маските вече няма да може да се заменят с шлемове или други средства

Туроператори предупреждават: Не бързайте с резервации в чужбина Туроператори предупреждават: Не бързайте с резервации в чужбина

Препоръката се отнася и за съседна Гърция

Атака с нож във Франкфурт, петима са пострадали Атака с нож във Франкфурт, петима са пострадали

Нападателят е задържан

Италианският премиер подаде оставка Италианският премиер подаде оставка

Джузепе Конте се надява да му връчат отново върнатия мандат и да направи ново правителство

 

АстраЗенека предложи на ЕС да започне доставки на ваксината си по-рано АстраЗенека предложи на ЕС да започне доставки на ваксината си по-рано

Предложението е било направено на две извънредни срещи, проведени вчера

Над 150 арестувани на протести срещу полицейския час в Нидерландия Над 150 арестувани на протести срещу полицейския час в Нидерландия

В две от населените места са изпратени специални части на полицията

Ваксината на Модерна предпазвала от новите щамове на COVID-19 Ваксината на Модерна предпазвала от новите щамове на COVID-19

Това показвали проведените изследвания

Катрин и Даная от ОУ "П.Р. Славейков" са финалисти в състезание по творческо писане на английски език Катрин и Даная от ОУ "П.Р. Славейков" са финалисти в състезание по творческо писане на английски език

Отличното представяне на възпитаничките на ОУ "П.Р. Славейков" ги нареди сред18-те финалисти в последния кръг на състезанието

 

Рибарските портове - любимо място за разходки и риболов и през зимата Рибарските портове - любимо място за разходки и риболов и през зимата

Всички новоизградени портове имат освен лодкостоянки и свободни зони за риболов

 

Откриха мъртъв бивш гръцки министър на яхтата му Откриха мъртъв бивш гръцки министър на яхтата му

Сифис Валиракис вероятно се е подхлъзнал и е паднал в морето

Момче на 11 г. e най-младата жертва на COVID-19 в Хърватия Момче на 11 г. e най-младата жертва на COVID-19 в Хърватия

По неофициална информация детето не е боледувало от други болести

Норвегия с пълно затваряне в Осло и още 9 общини заради британския щам на COVID-19 Норвегия с пълно затваряне в Осло и още 9 общини заради британския щам на COVID-19 Забранени са всички масови събития с изключение на погребенията, а както и масовите спортни и развлекателни дейности за деца и възрастни
Костадин Ангелов, министър на здравеопазването Костадин Ангелов, министър на здравеопазването Парадокс е, че аз воювам с вас за вашето здраве Виц на деня Виц на деня Скандал!
Жената към мъжа:
- Сега отивам в кухнята и ще строша цялата посуда!
Мъжът доволно:
- Върви, купил съм пластмасова - многоскандална!
Виц на деня Виц на деня - Добре де, ти никога ли не си имала "мокри" сънища с мен?
- Имала съм. Веднъж сънувах, че те давя.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Лекарството, към което никой никога няма да има алергия, това е нежността
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори