×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Важно! Обявиха кои ще получават по 24 лв. на ден заради локдауна в България


Важно! Обявиха кои ще получават по 24 лв. на ден заради локдауна в България
Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева издаде заповед, която описва точно кой има право да кандидатства по програмата "Запази ме"
27 Ноември 2020, Петък, 20:25 ч.
Автор: Флагман.БГ

Компенсации ще може да получи и персоналът детски градини и ясли, кина, дискотеки, пиано и нощни барове, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева издаде заповед, с която утвърди икономическите дейности, в които работещите могат да получат компенсации от 24 лв. на ден заради въведените с акт на държавен орган ограничения на дейността в периода от 27 ноември до 21 декември. По тази мярка подкрепа ще могат да получат заетите в барове, механи, винарни, бирарии, кафенета, езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи. Право на компенсации ще имат и работещите във фирми за организиране на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма.

Заповедта с всички определени икономически дейности може да видите на следния линк: https://www.mlsp.government.bg/uploads/24/legislation/zapoved-kym-pms-325-ot-26-11-2020.PDF

Допустими за подпомагане са всички търговски обекти в случай, че търговският обект се намира на територията на търговски център тип МОЛ с изключение на магазини за хранителни стоки, дрогериите, оптиките и зоомагазините.

Компенсации ще може да получи и персоналът детски градини и ясли, кина, дискотеки, пиано и нощни барове, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито.

Право на такава подкрепа ще имат и заетите в икономическите дейности, свързани с концерти, създаване и представяне на представления на живо като оперни, оперетни, циркови и други сценични произведения, работещите в музеи, както и режисьори, продуценти, сценографи, дизайнери на костюми и осветление, технически специалисти.

За компенсации ще могат да кандидатстват  и заетите в сектори, свързани с всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер, както и работещите в солариуми, сауни, салони за отслабване и масаж.

Работниците и служителите ще имат право да получат финансова подкрепа за не повече от 60 дни, в които са ползвали неплатен отпуск във връзка с наложените ограничения за осъществяване на дейността, за която са наети. За работещите на 8-часов работен ден, уговорена в основния им трудов договор, компенсацията ще е 24 лв. за всеки ден, в който са в неплатен отпуск. В случаите на непълно работно време размерът на компенсацията ще се определя пропорционално на уговореното работно време в трудовия договор.

Работодателите са длъжни да запазят заетостта на работниците и служителите, за период, който е равен на този, през който са изплащани компенсации. Те трябва да информират работещите за възможностите да получават средства по правителственото постановление. Желаещите да получат тази финансова подкрепа е необходимо да предоставят на работодателя писмена декларация по образец, в която посочват периода за ползване на неплатен отпуск и банковата си сметка, по която да се изплащат компенсациите.

Работодателят или упълномощен негов представител ще подава в дирекция “Бюро по труда” по месторабота документи за изплащане на компенсациите. Документите ще се разглеждат в срок от 10 работни дни след получаването им. Агенцията по заетостта ще публикува на интернет страницата си информация за работодателите и броя на техните работници и служители, които са одобрени или неодобрени за изплащане на средства до 2 работни след вземането на решение за това. Компенсациите ще се изплащат до 5 работни дни след одобрението на подаденото заявление.

Подробна информация за начина на кандидатстване за компенсации вижте тук: https://www.az.government.bg/pages/zapazi-me/
 


В категории: Политика


14
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 2
14
Коментара по темата
14.
Аз
28.11.2020 19:18:38
0
0
Не намирам тази "помощ",
така регламентирано, кой ще я получи ,
за адекватно
осигуряване на минимално неизбежно необходимо за оцеляване

на целия български народ

.... Това си е избирателен геноцид... А потърпевшите са Много много хора....

..... Не ни стигаше редовния геноцид...
А сега= Редовния геноцид + изключително отежнено положение ( основно от Ковид), с неосигурените минимуми за оцеляване на много СЕМЕЙСТВА (индивиди)....

.... Трайте си, трайте си.... Те касапите това ги устройва...
13.
Бойко
28.11.2020 11:39:16
0
2
Важно! Ще има ковид бонус + 13 и 14 заплата, съобщиха от пресцентъра на МС. В тази тежка криза ние подпомагаме държавните служители на 1-ва линия.
12.
Гарантирано от ГЕРБ
28.11.2020 11:04:55
0
5
Борисов и Reptilii Sacheva лъжат, властта наглее, няма бонуси, а хората умират..
Хората умират - едни от лечението, други от липса на такова.
Зa cлучвaщoтo ce в здрaвнaтa cиcтeмa в Бългaрия e крaйнo нaлoжитeлнo дa бъдe прeдизвикaн мeждунaрoдeн oтзвук и дa бъдe привлeчeнo внимaниeтo нa eврoпeйcкитe и мeждунaрoднитe инcтитуции и мeдии, здрaвни и прaвoзaщитни oргaнизaции.
11.
баба Гицка
28.11.2020 10:26:43
0
5
А бе, господа политици, как ще разберат баба ти и дядо ти на село какво значи"локдаун". Толкова няма ли дума на български, която да замести тази чуждица.
10.
някой
28.11.2020 10:20:57
1
8
Ставам и лягам с тази слоница Сачева. Голямо натягане голяма работа. Ще кажеш, че тя ги дава тези пари от джоба си, "колко съм добричка и колко загрижена за вас"..
9.
гласоподавател
28.11.2020 10:11:23
1
5
до 8 nedovolna.Абе не знам за софиянци,ама ние тука с колегите дето сме съкратени се организираме за Коледно....сурвакане.
8.
nedovolna
28.11.2020 09:37:50
1
3
Хайде София защо спряхте протестите вие сте най близичко до хрантутници и тикви!!!
7.
гласоподавател
28.11.2020 08:00:43
0
4
Оставете ги тези тактики -разделяй и владей (кои щял да взима мизерните ПОДАЯНИЯ) ,целящи да имитират загриженост към народа и същевременно раздор (защо на тях,а не на нас),Другаде е скрит ключа за бараката - ПУБЛИЧНО ДА СЕ ИЗНЕСАТ данните за НЕТНО получените възнаграждения на 240-те ХРАНТУТНИКА в парламента от началото пандемията до настоящия момент + тези на обслужващите ги (секретари,шофьори,пиари и т.н).Имам предвид всичко получено - участия в комисии,бордове и каквито там други форми за ЛАПАНЕ НА НАРОДНА ПАРА имат ,като опции.Да видим тогава гладния (народа) дали ще вярва на сития (хрантутниците в парламента) ,като му се казва,че положението е тежко за всички.....p.s.хрантутниците са толкова нагли и самозабравили се,че даже си гласуваха да работят от вкъщи- щели да присъстват....виртуално
6.
Ами
28.11.2020 07:18:55
1
4
Това,трябва да,е автоматично без,да,се налага хората да ходят някъде.Има,си компютри работодателя е да хората които осигуряеа и веднага автоматично държавата започва да им плаща.Държавните чиновници не са от най умните и са фоста мързеливи.Навън това се орави от 3 или 4 души за цял град понеже е автоматично.В бг вероятно трябват 50 човека при положение че има същите компютри.Е кой не работи сега.Бат Бойко всички тези хора са йрайно мързеливи начело с теб понеже не им се плаща и не работят.Не трябва абсолютно нищо да се затваря това няма да помогне.Само трябва едун път дневно вечер да се казва колко са болните.И всичко е наред
5.
Make
27.11.2020 22:29:00
1
8
Отлагат Коледа, отбелязваме я на Македонската дата?


СКОПЕЛЕ, ТАЯ ГОДИНА СТАВА ВСЕ ПО-НЕЛЕПА - Новите мерки срещу COVID-19 ще включат и отлагане на Рождество Христово.

Причината е опасението, че въпреки призивите и ограниченията, все пак мнозина ще се съберат с роднините си, ще пътуват и ще пазаруват масово, за да отбележат светлия празник.

"Помните за Великден как беше с КПП-тата. Неизбежно е. Единствено може да отложим Коледа, за да се поуталожи малко Ковида" - казаха властимащите.
Най-вероятно празникът ще бъде отложен с 2 седмици и по този начин ще съвпадне с отбелязването му в Македония - нещо, което страната ни може да използва, за да изгладим отношенията си с братовчедите.

Разбира се, вероятно Коледа ще бъде отложена за лятото, когато ще може навън да се събираме.
4.
Отврат си
27.11.2020 22:14:39
0
3
.
3.
Роби
27.11.2020 21:21:58
1
29
Бойко искам ти да изкараш една седмица с по 24лв на ден. Но без служебни коли, пари и карти и т.н. Просто ти, едно дете и жена, която има същите 24лв. Една седмица. Бих дал всичко което имам за да видя тази седмица
2.
Super e
27.11.2020 20:53:28
2
23
А почивните дни има ли 24 лв. или тогава е 0 лв. бойко мафиота започва от утре да пита "щастливците" - добре ли е. Ако герб жени си продадат чантите и обувките ще съберат милиони евра.
1.
Гого
27.11.2020 20:29:40
3
20
Смях в залата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори