×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Извънредно! Вижте новите строги противоепидемични мерки в България


Извънредно! Вижте новите строги противоепидемични мерки в България
От 27 ноември до 21 декември ще са затворени редица обекти, класифицирани като "нежизненоважни"
25 Ноември 2020, Сряда, 09:45 ч.
Автор: Флагман.БГ

Затварят заведенията, ресторантите, моловете и казината

Със заповед на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, от петък (27 ноември) у нас влизат нови, по-строги противоепидемични мерки. До 21 декември ще бъдат преустановени всички присъствени учебни занятия за учениците от 1 до 12 клас, както и за студентите; всички групови присъствени занятия; затварят детски градини, ясли и детски центрове.

Забраняват се конгресите и всички групови културни мероприятия. Изключение са театрите, които могат да работят на закрито при 30% капацитет, спазване на дистанция и всички останали противоепидемични мерки.

Забраняват се тържества на закрито от частен характер, на които присъстват повече от 15 човека. Това ще засегне сериозно плануваните сватби.

Затварят врати и фитнесите.

Заведенията за хранене и питейните заведения също ще преустановят дейност. Допускат се само доставки  на храна по домовете. Спират да работят и казината, и търговските центрове и молове. Обекти от нежизненоважен характер също трябва да преустановят дейност. Изключение се прави за аптеките, дрогерии, хранителни магазини, банки и др.
Очаквайте след малко пълния текст на новата заповед.

Новите мерки влизат в сила от петък вечер (полунощ на 27 ноември) и ще важат до понеделник, 21 декември 2020 г.
 




15
Коментара
Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
15
Коментара по темата
15.
само не разбрах
25.11.2020 12:26:50
7
5
Тъпите салони продължават да работят за да има къде да си правят Фъш Фъш депутатките иначе не отивали на работа ли ?
14.
Vangelov
25.11.2020 12:12:22
4
12
Мерките са средна работа. Затварят училища, МОЛ-е и ресторанти. Но извън тази заповед има още много, много дупки. При такава висока смъртност за съжаление ни трябва пълно затваряне. Иначе ще продължим да се мъчим - хем бизнесът ще страда, хем хората ще умират и лекарите ще изнемогват. Да бяха наложили абсолютна карантина като изтъвраха момента за 2 седмици, а не така бавно да съсипват хората - я чрез вирус, я чрез глад
13.
morski
25.11.2020 12:10:46
0
9
ограничението за събиране ще е като вечерния час за кръчмите - тотална проформа. 15 души си е вече голяма компания...
12.
Stela
25.11.2020 12:06:02
4
9
Зимата разходите са по-големи, повечето хора не могат да си позволят да стоят вкъщи. Ето ти пример - моите съседи. Семейство с двама големи сина, единият все още ученик. Жената е на държавна длъжност. Мъжът заедно с големият син се занимават с пътнически транспорт - трансфери, екскурии, спорни отбори по състезания. Жената на големия син работи в заведение. Още при първото затваряне, решиха частично да се преориентират за да оцелеят, отвориха магазиче за части. Сега, ако влязат в сила новите мерки, 4 от 5 са без работа. И това преди Коледа и Нова година. Както някой беше казал- гладът е по силен от коронавирус.
11.
Улицата ви чака
25.11.2020 11:41:21
3
12
От глад никой няма да умре. Просто ще спадне търсенето в икономиката, безработицата ще се вдига, хората ще стопят спестяванията си, защото сега с месеци пазарът няма да се възстанови, някои няма да могат да си плащат кредитите и ще останат на улицата.
10.
мислещ
25.11.2020 11:27:46
10
9
ОСТАВКА, изроди!!!
9.
Алтурс
25.11.2020 11:04:48
12
25
С един месец под карантина никой няма да умре от глад. Хайде стига сте ревали. Уж народа беден, гладен, а заведенията пълни. И стига са се оплаквали хотелиерите, имаха силен сезон, защото не можеше да се пътува навън.
8.
Гербаджия
25.11.2020 10:45:54
4
18
Глад, хахахахахаххаха, няма да бачкат машинките хаххах къде ще набутвам заплатата... Няма да мога се шматкам в галерията хахаха, къщички няма да има да се наливам с менташко вино и пекано кучешко... Хайайай александровска ще увяхне на цяло хахахха няма наеми няма нищо.... И от май без вода красота... Бургазлии гладни, и кирлясали. Хахайайаййахах най -добрия град за ТЪПЕЕЕНЕ....
7.
85
25.11.2020 10:42:07
14
37
Подкрепям мерките които се въвеждат от правителството
Писна ни да гледаме по медиите, как хотелиери и ресторантьори ревът че щели да обеднеят.
Има толкова по-бедни хора от тях. Има и много по важни засегнати сектори като медицина, земеделие, животновъдство и др, но те не ревът по медиите като тях.
Ревът, ревът а цените им са космически. Да ги затварят.
6.
АДМИНИСТРАТОРА
25.11.2020 10:36:24
28
10
КАТО ЛУД С КАРТЕЧНИЦА БУХА ОТРИЦАТЕЛЕН ВОТ НА НЕУДОБНИТЕ ЗА ВЛАСТА КОМЕНТАРИ !!!!!!!!ПЛАЩАТ ЛИ ТИ ИЛИ ПО ЛЮБОВ ГО ПРАВИШ ??????????ЩОТО КО ТИ ПЛАЩАТ ЩЕ СИ ПРОСТИТУТКА !!!!!!!!!!!!!
5.
"""кой""ИМА ИЗГОДА!!!!!!!
25.11.2020 10:33:16
28
10
ТОВА НЕ СА ГРАЖДАНИТЕ //при задълбочен анализ на ползи и вреди///!!!!!!ИЗГОДА ИМА ВЛАСТА И ""ЧЕКМЕДЖЕТАТА"
4.
A
25.11.2020 10:22:24
43
26
КОРОНАВИРИСА СИ ОТИВА......ОБАЧЕ ИДВА НАЙ-СМЪРТОНОСНИЯ ВИРУС.-.....КРИЗИС МАНГИЗИС.....ЗА НЕГО ВАКСИНА НЯМА.......
3.
pio pio
25.11.2020 10:14:56
9
8
Превръщат дискотеки и барове в COVID-отделения, експериментално лекуват болните с добро настроение


БРИФИНГ ПОДКАСТ - Нова мярка във връзка с небезизвестния вирус цели да зарадва абсолютно всички.

Вечерните увеселителни заведения ще бъдат отворени отново, като собствениците им ще получат държавно финансиране да ги преустроят в клиники за лечение на пациенти, поразени от коронавирус.

Според предварителни данни от мярката може да се спечели, тъй като и без това места за лечение няма, а музиката и доброто настроение само могат да помогнат.
Пациентите ще бъдат разпределяни според музикалния вкус - едни на чалга, други на ретро хитове, трети - и тримата на джаз.

Специално за най-тежките пациенти ще се разреши и пушенето на закрито, а мотото на кампанията ще е: "Когато сме най-зле - така да сме!"
2.
Роко
25.11.2020 09:59:19
20
34
До лятото ще е така, а не само до Декември. Правете си още дупки по коланите хаахаха
Лятото изведнъж ще изчезне вируса и заразените от 3000 ще станат по 3 на ден и всичко пак ще работи.
1.
bb
25.11.2020 09:50:10
26
16
Борисов се запъна: Фурмите са за Коледа, не ме интересува колко е тежко дотогава


ДЖИПОН - Въпреки усложняващата се с всяка изминала минута пандемична обстановка, Бойко Борисов обяви, че основното средство за справянето с нея ще бъде ползвано със свят повод, а не просто ей така.

Запитан дали най-после държавата е готова да вкара в употреба шумно прокламираните фурми, които през пролетта бяха самоотвержено осигурени посредством бартер с Обединените арабски емирства, премиерът тропна с юмрук по бибитката на джипа и рече ясно:

"Нема да пипаме фурмите. Те са за Коледа. Искате сега да ги издумкаме ли? И на Коледа какво ще ядем? Асфалт и мантинели ли? Я гледай как убоо е станáло тука. Ей, криза, тежко е, ама виж какво се строи само, глей, глей ц, ц, ц" - разсея се министър-председателя, горд от пореден инфраструктурен връх, който би изглеждал нефелно построен в коя да е нормална страна, но за нас си е екстра.
Както е известно, дори специалистите в държавата не могат да постигнат съгласие на темата относно кога трябва да прибегнем до спасителните сушени плодове. Според едни вече е прекалено късно, докато други считат, че фурмите трябва да останат последната опция за спасение на българския народ.

"Ако искате, може да пробваме от токсичния дезинфектант, дето дойде с фурмите.... Аааа, раздали ли сте го. Е, добре. Само не пипайте фурмите още, има точно месец до Коледа."
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори