×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

УМБАЛ-Бургас със становище след трагичната смърт на 36-годишния Калин: Не търсете изкупителни жертви сред лекарите!


УМБАЛ-Бургас със становище след трагичната смърт на 36-годишния Калин: Не търсете изкупителни жертви сред лекарите!
Медиците в момента работят денонощно, подложени са на огромен стрес и натиск и се опитват да помогнат на всеки според своите знания и възможности
22 Ноември 2020, Неделя, 12:59 ч.
Автор: Флагман.БГ

От лечебното заведение представиха пълната хронология на събитията, довели до трагичната развръзка

Не търсете изкупителни жертви сред лекарите за трагичната смърт на 36-годишния Калин Карапачов в Бургас. Най-малкото, от което има нужда сега обществото ни, е да бъде настройвано срещу онези, които дават всичко от себе си и повече, за да помагат на болните, дори с цената на собствения си живот.

Това пише в становище на УМБАЛ-Бургас относно трагичния случай, при който млад мъж загуби живота си в морския град.

Ето го пълния текст на становището от УМБАЛ-Бургас:

Загубата на всеки човешки живот е тежка и още по-тежка е за лекарите, които са направили всичко, за да предотвратят това да се случи. Представяме хронологията на случилото се с 36-годишния пациент, като подчертаваме, че повече от 4 часа екип от Спешно отделение на УМБАЛ Бургас заедно с реаниматор и реанимационна линейка правят всичко по силите си, за да бъде пациентът настанен в болница. Това се случва в късните часове на 18 ноември, със съдействието и на РЗИ. Категорично не приемаме упрека за насаждане на вина на лекарите от болницата и търсене на изкупителни жертви сред тях.

На 18 ноември около обед личният лекар на пациента се свързва със Спешно отделение на УМБАЛ Бургас с молба да се постави абокат на пациента, за да може да се лекува в домашни условия. От думите на семейството пред медиите разбираме, че пациентът е дошъл в УМБАЛ Бургас за прием с направление и отрицателен тест за коронавирус, но в нашата система липсват данни за първото идване на пациента. В подобни случаи практиката е пациенти с пневмония, но без доказан коронавирус да бъдат насочвани за хоспитализация към Белодробната болница. УМБАЛ Бургас от години не работи по клинична пътека за пневмонии и не приема пациенти с пневмонии, поради наличието на специализирано лечебно заведение – Белодробната болница. Той е насочен за хоспитализация към нея, защото настаняването му в УМБАЛ Бургас при пациенти с коронавирус, при условие, че няма доказан такъв, би било рисковано. УМБАЛ Бургас не разполага с отделно отделение за „чисти“ пневмонии и никога не е имало такова.

След като в Белодробната болница отказват да го приемат, около 20.30 същата вечер пациентът е докаран в Спешно отделение на УМБАЛ Бургас с тежка дихателна недостатъчност. На място се прави бърз антигенен тест за коронавирус, който излиза положителен. Прави се и ПСР, който е по-бавен и резултатът ще излезе на следващия ден. Пациентът се включва на кислород, идва за консултация специалист-реаниматор и се преценя, че той има нужда от интензивно лечение – трябва да бъде настанен в реанимация. Към този момент в реанимацията на УМБАЛ Бургас няма нито едно свободно реанимационно легло и началникът на Спешно отделение се свързва с РЗИ с молба да бъде търсено място в реанимация на друга болница. Намерено е място в болницата в „Меден рудник“, която първоначално отказва да вземе пациента без резултат от ПСР, но впоследствие променя решението си. Извикана е реанимационна линейка с кислород и екип придружава пациента до болницата в „Меден рудник“ в късните часове на нощта.

Близо четири часа лекари от Спешно отделение и Реанимация правят всичко възможно, за да помогнат на пациента. Взето е решение в случай на отказ за настаняване в друга реанимация той да бъде оставен в Спешно отделение на кислородолечение и постоянно наблюдение от реаниматор. Направени са абсолютно всички изследвания, консултации и всичко това подробно е описано в документацията на пациента.


В категории: Здраве


България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори