×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Америка днес: Гробищата в Пенсилвания гласуват за Байдън, домът на Клинтън е обкръжен с викове: Закопчайте я!


Америка днес: Гробищата в Пенсилвания гласуват за Байдън, домът на Клинтън е обкръжен с викове: Закопчайте я!
Тръмп мина с кортеж покрай митингуващите, поздрави ги. А след това написа в „Туитър“ това, което те очакваха от него - че няма намерение да сдава властта
16 Ноември 2020, Понеделник, 11:15 ч.
Автор: Божидар БОЖКОВ

Тръмп отказа да сдава властта и заяви, че няма да произнесе концесионна (прощална) реч

Почивните дни добавиха нова доза напор към затягащата се обстановка в Америка. В петък станаха достъпни поредните странни резултати от протеклите избори там. Списъкът е с гласувалите по пощата в щата Пенсилвания. Намира се на правителствения портал /ВИЖ ТУК/. 

Той включва близо 10000 човека на възраст над 101 години и още около 50000 гласували, които са между 90 и 100-годишни. Най-възрастният участник в изборите на 3 ноември от Пенсилвания е роден на 14 август 1850 година. Днес той е на 170 години. Изпратил е бюлетината си по пощата на 30 септември. От списъка не става ясно от кое точно гробище е гласувал.

 За да се видят всичките 50000 гласували на странна възраст, трябва в третата графа от ляво на дясно да се избере подреждане по възходящ ред. От получените резултати се пропускат лицата с дата на раждане 1.01.1880 и 1.01.1990. Такива дати получават засекретени свидетели и пострадали от домашно насилие, на които е сменена самоличността.

Следващият под него е роден на 10 август 1854 (166 годишен). Следват гласоподавател на 130 г., друг на 126 г. и още десет хиляди техни връстници. Губернатор на Пенсилвания е демократът Том Улф. Подобни списъци с хиляди мъртъвци, които са участвали в изборите, има във всички щати, управлявани от демократи. „Флагман“ вече писа за някои от случаите в Мичиган и Уисконсин.

В събота на „Фрийдъм плаза“ във Вашингтон се проведе необичаен 30-хиляден митинг, какъвто никога в историята на САЩ не е бил правен след избори. Той бе свикан в подкрепа на президента, който либералните медии обявиха за изгубил вота. Обикновено след гласуване победеният президент подготвя концесионна (прощална) реч и се готви за сдаване. Не свиква митинг за подкрепа. По всичко изглежда, че концесионна реч няма да има. Наместо това в поредица туитове Тръмп приветства митинга и насърчи участниците в него, което мнозина наблюдатели разчетоха като първи стъпки за създаване на съпротивително движение.

 

Участниците скандираха „Още 4 години“, а самата акция премина под мотото „Милионен митинг МАГА (от Мейк Америка грейт агейн – Да направим Америка велика отново)“. Тръмп мина с кортеж покрай митингуващите, поздрави ги. А след това написа в „Туитър“ това, което те очакваха от него - че няма намерение да сдава властта.

 

Буквално текстът е следният: „Той победи единствено в очите на медиите с фалшиви новини. Предстои ни дълъг път. Това бяха манипулирани избори“. Либералните медии В Америка обаче, преписани дословно от българските си посестрими, отразиха туита му със следното водещо заглавие: Тръмп призна победата на Байдън.

 

В отразяването на самия митинг големите либерални американски медии погребаха всякакви журналистически правила. Нюйоркската агенция „Асошиейтед прес“, за която са абонирани и ползват за международните си хроники и почти всички български медии, още в първото изречение е потъпкала две от основните точки в правилата - „ще предоставяме на обществото точна и проверена информация и няма преднамерено да скриваме или изопачаваме факти“ и „ясно ще разграничаваме фактите от коментарите и предположенията“. Нейната дописка започва хем с коментар, хем с предположение, хем с непроверена информация: „... повтаряйки неверните му твърдения за откраднати избори“. Едни твърдения са неверни, ако съдът ги обяви за такива. Когато отразяват изявление в чиста новина, медиите нямат право да го коментират с прилагателни, като „неверните“. Отразявайки речта пред митинга на избраната в конгреса Марджъри Грийн от Републиканската партия, „Асошиейтед прес“ я описва като „изразявала расистки възгледи“. С което е нарушено поредното правило в журналистиката - „ако сме информирали за обвинения срещу някого, ще съобщим и за изхода от съдебния процес“. В дописката на агенцията не се споменава Грийн да е била някога обвинена и съдена за расизъм.

По същия начин в репортажа са изкоментирани и членовете на организацията „Гордите момчета“ – съорганизатори на митинга. „Асошиейтед прес“ ги нарича „неофашисти“, без да посочи кога американският съд ги е обявил за такива. Дописката на АП бе преписана едно към едно от БТА, която я тиражира в събота вечерта и тя веднага бе публикувана в този си, нарушаващ журналистическата етика, вид от всички български либерални издания.

Напрежението допълнително се покачи в неделя, когато десетки привърженици на Тръмп обградиха луксозното имение на семейство Клинтън в окръг Уестчестър. С мегафони те призоваваха Хилари Клинтън „да бъде закопчана“. По-късно протестиращите се насочиха и към резиденцията на бившия губернатор на Ню Йорк Андрю Куомо. Те носеха плакати „Куомо е гадина“ и „Мъртъвците не гласуват“.

 

Докато АП, Си Ен Ен, Ей Би Си и останалите глобалистки медии дебнат Доналд Тръмп, за всяка негова дума, в която търсят признание за загуба, малкото – и не така масови – консервативни издания зад Океана вече обсъждат съвсем сериозно какви трябва да са следващите му крачки, след като е дал да се разбере, че няма да сдаде властта.

Според тях има три сценария, като нито един не предвижда Байдън в президенството. Първият е изцяло съдебен. Надеждите са, че Върховният съд ще отмени изборите, признавайки, че са фалшифицирани. Вторият – Тръмп се позовава на конституцията, където няма текст, който да го задължава да предаде пълномощия. В цялата американска история досега смяната на президентите е протичала единствено по традиция, а не защото основният закон го изисква.

Третият сценарий е избор на президента от Палатата на представителите – долната камара на американския парламент. Такива прецеденти в историята е имало. Те са предвидени в 12-та поправка от конституцията на САЩ. Гласуването става не с обикновено или квалифицирано мнозинство, а по щати. Депутатите от всеки щат се събират и решават кой кандидат да подкрепят. В няколкото досегашни случаи републиканските щати са подкрепяли републиканския кандидат, а демократическите – другия. В момента щатите, управлявани от Републиканската партия, са мнозинство. Това значи, че при този сценарий, той ще спечели гласуването.

Това, което медиите зад Океана не коментират е, че и трите сценария включват сериозен риск от гражданска война. През четирите години на управление на Тръмп неговите опоненти създадоха няколко въоръжени организации, една от които – „Антифа“, дори и в момента е завзела централната част на Портланд. „Антифа“ не крият, че са комунистическа групировка с крайна цел налагане на марксистки режим в САЩ. В кратката си биография вече имат две убийства, макар съдебните дела за тях да текат срещу конкретни лица – активисти на „Антифа“, а не срещу цялата организация. Консервативните медии пък разкриха, че основен спонсор на „Антифа“ е Джордж Сорос. Другата въоръжена група, близка до Демократическата партия, е негърската милиция „Коалиция Не се е*авайте с нас“. Тя включва 20000 добре въоръжени мъже, като почти всички имат армейска подготовка.

 

„Коалиция Не се е*авайте с нас“ представи своите бойни редици на първия си военен парад през септември в Луисвил, щата Кентъки.

 

На последно място е „Животът на черните има значение“, които вече доказаха с акциите си в редица американски градове, че са готови да мародерстват, рушат и бият.

След Гражданската война през 1861-1865 Америка отново е разделена на две непримирими половини. „Флагман“ вече прогнозира какво точно може да се случи между тях в статията „Краят на Америка и хаосът в света след това“ /ВИЖ ТУК/.


В категории: Политика


17
Коментара по темата
17.
Аман от мрънколяци
16.11.2020 16:41:17
14
2
Бат Дончо с фалшивите новини.
Хайде да спре да вие като ранен чакал!Загубил - загубил... поне да понесе загубата с достойнство
16.
интересно ми е
16.11.2020 15:03:18
5
14
каква е целта на тези статии в тази проковид, прогерб медия?

да си изчистите малко ренюмето ли, да сте по-достоверни, а не очевидни?
15.
Призрак
16.11.2020 14:25:57
1
11
Шоуто ТЕПЪРВА ЗАПОЧВА. ТОВА Е НАЧАЛОТО НА КРАЯТ на "Къщата от карти" и на тези, които съставляват "Дълбоката държава".
14.
хер Флик
16.11.2020 14:16:49
18
8
Кефи ме как реднековете (американски и български) реват за своя гуру Бай Доньо, който гризна дървото на изборите...
Реднекове прОсти, не се ли замисляте, че това не е бананова република или бивша соц. държавица, а е 200-годишна демокрация с утвърдени институции и силна НЕЗАВИСИМА съдебна система, която ще отчете веднага възможните машинации на изборите? Но доказателства за машинации няма!
И не се ли сещате, че републиканците бяха на власт по време на изборите (защото президента - Тръмпанар е олицетворение на изпълнителната власт), и веднага биха могли чрез ФБР (с назначен от Тръмпанара директор) да проверят всички твърдения за фалшифициране ??? Но НИЩО такова не се е случило, т.е. нарушения няма!
А вие - защото сте прости и зле образовани като вашия гуру - си ревете ей така за спорта. Продължавайте, приятно е!
13.
Язон
16.11.2020 14:07:32
1
10
Има много да се учат от нашите политици. А нашата схема е съвсем проста. Трябва само преди изборите да регистрираш на НАСТОЯЩ адрес определена група хора и когато дойдат изборите да гласуват. И какво се получава, че тези , които гласуват не плащат данъците си дори нямат и собствени домове а се водят на адрес на един или няколко адреса.
12.
miko
16.11.2020 13:59:16
15
7
Наистина от къде го изкопахте този образ Божков?
Само манипулативни статии.
Съвсем скоро Байдън ще си застане на чело и всичко ще си продължи нормално.
Само тоз Божков лелее за безредици и граждански войни.
11.
Маринката
16.11.2020 13:37:01
3
5
Аз го знам тоз лайинар Станко едно време ми лапа зад виртуална. Чувам че пишел от време навреме за мен коментари тука във Флагман и от мое име пишел. Май скоро пак ши ми лапааа
10.
00:30
16.11.2020 13:31:19
5
23
Истината е че Доналд ТРЪМП им разбичка лайняната схема с яденето на деца и този сатанински наркотик адренохрома и те полудяха. И от нямане какво да направят фалшифицираха изборите Киларито и компания..... Пишете в youtub adrenoxrom и гледайте за какво става въпрос. Всичко сега едва започва.....
9.
Гошо
16.11.2020 13:16:51
2
8
До тъпака Станко, който се пише с чужди имена в случая с името Иво. Ей тъпак недоклатен сигурно този 170 годишния е доста жив да еб. А майка ти смърдяща да е. ба сигурно е и в добра физическа форма на 170 години или това е шотландски боец.абе ти що не са самоубиеш аааа
8.
Гошо
16.11.2020 12:28:38
2
10
Тука има един утрепан педераст на име Станко който пише с чужди имена ако извряка някаде от разбита анална халка дали флагман ще отразят събитието подобаващо със снимки и близък кадър на педерассста.
7.
Флагман
16.11.2020 12:19:46
3
12
Флагман винаги си проверява източниците, те са пример за медия и пишат винаги само най важното, мисля никога вече да не чета останалите информационни сайтове ще вярвам само на Флагман. Дори ще пиша на Тръмп че Флагман е проверил всичко да организира митинг в Бг незабавно
6.
До флагман
16.11.2020 11:54:18
19
10
Къде го намерихте тоя автор,убива рибата със "АНАЛизите" си.
5.
Иво до Иво
16.11.2020 11:51:05
4
7
Да 30 пъти да го пусна сигурно ще го видят повече хора. Деба и глупавия сайт :D
4.
Иво
16.11.2020 11:50:05
33
7
Всъщност намериха всички хора, които са гласували "умрели" и се оказаха бая живи. До тук няма нито един "умрял" гласувал в Пенсилвания. А това, че расистите са излезли по улиците с Ар15-ски е съвсем друг въпрос :) Тръмп е готов на всичко за да остане президент, защото SDNY си го чакат да си го приберат на 20-ти Януари в затвора. Все пак е unindicted co-conspirator по няколко дела, за които хора лежат в затвора. Ако не остане президент няма да изтече statute of limitations (ъъъ на български беше давност ако не се лъжа) по тях. За това ще се наяде на хой съвсем скоро.
3.
х
16.11.2020 11:41:38
1
31
До Роб. Разбира се, че пряко ни касаят световните дела, защото световния полицай избира президента, от който зависи цялата външна политика. Още повече, че наливаме сумати излишни /за нас/ милиарди във военния им бизнес. Това, че конспирациите на либерастите са разкрити и това не ви харесва, си е ваш проблем.
2.
До 1
16.11.2020 11:26:30
12
32
Като ГЕРБ.
1.
Да
16.11.2020 11:21:48
2
39
Голяма обич към Байдън .
Даже и мъртвите са гласували за него .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Скандал и провал на първото заседание на парламентарната комисия за „Турски поток“ Скандал и провал на първото заседание на парламентарната комисия за „Турски поток“ Община Несебър организира "Цветни дни за Марти" Община Несебър организира "Цветни дни за Марти" От администрацията призовават гражданите, гостите и приятелите на града да се присъединят към благотворителната акция За пример: Наградиха първокласници от Тервел, намерили и върнали голяма сума пари За пример: Наградиха първокласници от Тервел, намерили и върнали голяма сума пари Доброто стои в основата на човешките отношения, заяви министърът на образованието Млад мъж се хвърли от Аспаруховия мост, в болница е с множество фрактури Млад мъж се хвърли от Аспаруховия мост, в болница е с множество фрактури Не е ясна причината да посегне на живота си Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма Над 650 изпълнители ще пеят и танцуват по улиците на морския град, за да го превърнат в истинска цветна столица през уикенда Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Елена Йончева с номинация за евродепутат от ДПС-Благоевград, тя я прие като признание Елена Йончева с номинация за евродепутат от ДПС-Благоевград, тя я прие като признание Благодари на партийната структура Арестуваха журналиста на BIRD Димитър Стоянов за опит за убийство. Насочил пистолет срещу служител на НАП Арестуваха журналиста на BIRD Димитър Стоянов за опит за убийство. Насочил пистолет срещу служител на НАП МВР публикува видеото, в което Стоянов посяга на живота на държавния чиновник Кв. Крайморие ще има свое училище, ще се намира на метри от морето Кв. Крайморие ще има свое училище, ще се намира на метри от морето Днес Общински съвет-Бургас одобри проекта, школото ще е филиал на ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“   Този певец включи и дъщеря си в майтапчийските си клипове Този певец включи и дъщеря си в майтапчийските си клипове Марияна израсна копие на майка си
Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Престъплението било разкрито благодарение на добрата система за видеонаблюдение в британската столица Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Израелският президент Ицхак Херцог призова "свободния свят" за общи действия дори и да се бие, ако е нужно
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори