×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Единственият инсинератор за ковид отпадъци у нас грохнал, а работниците искали да го счупят


Единственият инсинератор за ковид отпадъци у нас грохнал, а работниците искали да го счупят
Инсинераторът е на територията на Александровска болница и трябва да премине към здравното министерство, обясни Ревизоро на депутатите
15 Ноември 2020, Неделя, 10:42 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Служителите там са на първа линия, обаче за нас са шесто качество - даваме им заплата по 600 - 700 лв, оплака се екоминистърът Емил Димитров

У нас има само един инсинератор за унищожаване на ковид отпадъци, но ситуацията с него е тревожна. Това стана ясно от изказване на министъра на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро пред депутати.

На заседание на парламентарната Комисия по околната среда и водите миналата седмица той направи анализ на ситуацията с финансирането на ековедомството по повод обсъждането на проектобюджета на държавата за 2021 г. От думите му се разбра, че министерството страда от хроничен недостиг на пари.

В един момент обаче Димитров заговори за инсинератора за ковид отпадъци, който според него трябва да премине към Министерството на здравеопазването и да се управлява на търговски принцип.

“Инсинераторът никога не е имал място в Министерството на околната среда и водите (МОСВ), след като се занимава само с обезвреждане на медицински отпадъци. Някога го подарили датчаните и те го заприходили при нас. Ама ние не сме търговско дружество. И ще Ви кажа къде е големият проблем за мен”, заяви Емил Димитров и занарежда в характерния за него скорострелен стил: „Тази година никой не се интересува къде отиват ковид отпадъците, ама те отиват само и единствено там. Един милион фирми са се наредили по болниците и си делят комисионни, но като излезе къде да отидат тези отпадъци, всички се струпаха тук. Само че, когато си държавна структура, а не търговско предприятие, и за 3 дена, и за 33 дена заплатата ти е една и съща... Познайте дали искат да работят 33 дни за 600 лв. Не искат. Дадохме им по 1000 лв. отгоре, защото са на първа линия, само че нашият бюджет не е предвиден за това. Два месеца давахме, три, нямаме. Ами те сега ще счупят инсинератора, само и само да не работят, да си получават заплатите. Те нямат пряк финансов интерес да работят, за да си увеличат заплатата. Работил, не работил – 600 лв. Ама изведнъж държавата имала нужда и ти го струпала на теб. Този човек, който е там, служителят, него не го вълнува, че държавата иска всичко отведнъж да реши през неговия гръб и през неговото работно време по 24 часа в денонощието.”

По думите на министъра, част от служителите били от Елин Пелин, а другите били от цялата страна.

“Едвам ги събираме да дойдат да работят. Утре като повредят инсинератора, защото не им се работи и защото той е на 20 години и е грохнал, кажете ми къде ще отидат коронавирусотпадъците”, попита Емил Димитров.

Той няколко пъти заявил във връзка с инсинератора: „Ние нямаме нужда от търговски предприятия. Трябва да е в Министерството на здравеопазването“.

На кого министърът е казал това и защо няма резултат, не стана ясно.

Инсталацията за горене на отпадъци обаче се намирала “на територията на Министерството на здравеопазването – Александровска болница”.

“Никой не го интересува инсинератора. Щом има министерство, което отговаря за него, нищо че върши медицинска дейност, да си се оправя. Но аз нямам пари да им платя на тези хора! Сега имаме коронавирус, половината са болни. Утре като спре инсинераторът, знаете ли какво ще стане? Половината журналисти със затрогнат поглед ще кажат: „Ама какво да направим, къде е държавата?“ Той, инсинераторът, е в МОСВ. Ама МОСВ не може да осинови държавата”, оплака се Ревизоро.

Той попита риторично депутатите: „Тези хора първа линия ли са според Вас, след като постоянно през цялото си работно време горят точно само и единствено коронавирусотпадъци и инфекциозни отпадъци? Първа линия са, обаче за нас са шесто качество. Ние им даваме 600 - 700 лв. Давах им три месеца, никой не разреши да давам повече. Като спре инсинераторът, всички ще са загрижени, аз ще съм сериозно загрижен и ще викам: „Дайте да дадем!“ Това нещо трябваше да отиде към здравеопазването.”

Ревизоро обясни, че има проблем „с всичките коронавирусотпадъци, които сега излязоха, но там също имаме недофинансиране“.

„То е печелившо предприятие, няма задължения, няма загуби, няма проблеми, има си щат. Десет пъти съм предлагал: вземете си го, с рейсове, с камиони, със сгради, с всичко, направете си го апортна вноска, дайте го на някоя от болниците, здравеопазването, който иска. То няма роля при нас, ние нямаме търговска дейност, не се занимаваме. Ние му плащаме основна заплата на този човек, който работи там, а в същото време искаме да извършва стопанска дейност и да го товарим все повече и все повече, и в един момент това нещо ще грохне”, заключи Емил Димитров-Ревизоро.


В категории: COVID-19


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
8
Коментара по темата
8.
_nib_
15.11.2020 17:22:46
0
1
Ааалоууу.Теляка.Ти за шестин лева каква работа искаш бе?Само пазач.Невъоръжена охрана.Обикаляш с ръце в джобовете и киризиш.Ако не-сам си бачкай.
7.
възмутен теляк
15.11.2020 16:47:56
1
2
Излиза, че работниците като не работят взимат 600 лева, а като работят 1600 лева.
6.
Съдебен Спор
15.11.2020 13:30:53
1
9
Ша счупа тоя инсенаратор!
5.
Запознат
15.11.2020 12:24:45
0
10
Ами като им давате по 600лв заплата и са на първа линия ще крадат нафтата на инсиниратора и готово.Ние ги лъжем че им плащаме те ни лъжат че работят.Цялата държава е такава.
4.
Запознат
15.11.2020 12:24:39
0
10
Ами като им давате по 600лв заплата и са на първа линия ще крадат нафтата на инсиниратора и готово.Ние ги лъжем че им плащаме те ни лъжат че работят.Цялата държава е такава.
3.
Лесно е
15.11.2020 12:08:40
0
20
На деоутатите заплатите се увеличиха с толкова на месец,колкото е месечното възнаграждение на работещите там.Ето от къде могат да се вземат.
2.
Реви Зоро
15.11.2020 11:40:14
6
11
много просто парче си,бе

свърши нещо като хората,нещастник
1.
танцов ансамбъл ''Перничанче''
15.11.2020 11:21:09
1
14
Mи ши отидат в ТЕЦовете на Ковачки барабар с ИТАЛИАНСКИТЕ боклуци
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори