×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Времето във вторник - четете тук
  • Цената на биткойна достигна двуседмичен връх
  • Ваксината срещу Covid-19 на Novavax показва над 90% ефективност
  • Европа удължава подкрепата за компаниите и увеличава дълговото бреме
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Започна ли чистка на неудобни българи от интелектуалния ни елит чрез доноси


Започна ли чистка на неудобни българи от интелектуалния ни елит чрез доноси
Ако великите българолюбци Евлоги и Христо Георгиеви можеха да видят университета в розовочервено сигурно щяха да се обърнат в гроба
13 Ноември 2020, Петък, 10:28 ч.
Автор: Стоян ИВАНОВ*

Тонът на отвореното писмо от студенти от СУ „Св.Климент Охридски” отваря широко вратите за време, което смятахме, че е отминало

 

Дългогодишният журналист и публицист, бивш народен представител и настоящ автор на собствено предаване в СКАТ ТВ Стоян Иванов излезе с тревожно послание към обществеността в България по повод разпространяващата се втори ден в средствата за масова информация декларация от студенти, заклеймяваща преподавателя проф.Михаил Мирчев.

Ето какво написа Стоян Иванов във ФБ:

Мислехте, че няма да дойде и в България? Че няма да започнат кампании за чистки първо в университетите, после в училищата, държавната администрация. А накрая и в частния бизнес - с обвинения за "реч на омразата", твърдения, че някой не е повишен, защото е някакво "малцинство" - етническо, религиозно, джендър...

С искания за квоти по "малцинствен признак", независимо от знанията, уменията и заслугите? И дори с нападения над магазини и сладкарници, продаващи, да речем, сладкиш "не.ърче"; над фризьорски салони, които правят "раста" на бели хора и така "крадат културната идентичност на афроамериканците и ромите"? И т.н. и пр. - цялата прелест, която видяхме през лятото в САЩ?

Смеехте се на предупрежденията?

Е, добре... те вече са тук и стават все по-агресивни (За сведение - проф. Михаил Мирчев е от БСП, дори им беше кандидат за кмет на София през 2015 година, а това никак не е "моята партия". Но забележете - не го наричат комунист, ами нацист и "реакционерски и фашистки глас". Дори пълното име националСОЦИАЛИСТ са спестили заради втората съставка на думата. Вижте и цветовете, в които е "боядисан" университетът)”

Ето и пълния текст на отвореното писмо до ректора на СУ проф.дфн.Атанас Герджиков:

До

Проф. дфн Анастас Герджиков,

Ректор на СУ

Доц. дпн Милен Замфиров,

Декан на ФНОИ

Проф. д-р Нели Бояджиева,

Председател, Общо събрание на ФНОИ

Копие до

Красимир Вълчев,

Министър на образованието и науката

Проф. д-р Димитър Димитров,

Ректор на УНСС

Отворено писмо

Относно: тежките квалификации и реч на омразата на расова и етническа основа в лекциите на проф. М. Мирчев в неговия курс „Социална работа с ЕТНО групи“

От: Студентско общество за равенство при СУ

Студентско общество за равенство при СУ се обявява категорично против курса на проф. М. Мирчев „Социална работа с ЕТНО групи“ в настоящия му вид и съдържание. Програмата на курса и досега проведените лекции са изпълнени с расистко, ксенофобско и антисемитско съдържание, което нарушава принципите, на които се изгражда университетското образование.

От няколко дни проф. Мирчев публикува в своя youtube канал записи на лекциите си пред студенти от СУ, в които разгръща крайнодесни и фашистки теории, отдавна отхвърлени от научната общност. Сред множеството расистки и обидни примери, които той предлага на своите студенти, се открояват квалификациите срещу роми, бежанци и мигранти, чернокожи хора, афганистанци, пакистанци, араби, турци, помаци, евреи и пр.

Така например във втората си лекция професорът нарича пакистанците и афганистанците „примитивни културни норми още от седми век“ и възпроизвежда лъжовни расистки тропи, насочени срещу ромите. Той нарича чернокожите и арабски мигранти в Италия „агресивно и нежелаещо да се интегрира“ малцинство.

В третата си лекция казва за бежанците от Пакистан, Ирак, Сирия, Афганистан и Африка, че са „дълбоко необразовани хора“, „неспособни да учат, да имат ценност за учене“, „годни само за някакъв много примитивен ръчен труд“.

Малко по-рано в същата лекция нарича ромите в България „доста агресивна общност с много агресивно поведение“. Прекарва дълго време да обяснява за раждаемостта на „циганките“, която „раздува общността им“. Допълнително, проф. Мирчев се обръща към една от студентките вместо с името ѝ, с „майката на две деца“, а по-късно в същата лекция казва: „На мен ми се иска вие жените да вземете да раждате малко по-навреме и малко повече!“.

В конспекта от обявени следващи лекции се срещат заглавия като „Вълната от "БЕЖАНЦИ", които навлизат в България, устремени към Европа. Внасят ни ги от Азия и Труция. Коко от тях ще уседнат в България? Какъв е техният профил на социалната пирамида? Като на нашите цигани, или още по-злокачествен?“; „ОБЕКТ на социалната работа - концентриране на внимание, фондове, помощи към ЦИГАНИТЕ. Те са привилегировано малцинство. "Длъжни сте ни - давайте ни!“; „Ще УМИРА ли бългалрската НАЦИЯ? България възможно ли е да стане "еврейска държава"? Ако те, под 1%, владеят държавата и капитала, медиите и изкуството“ (запазен правопис).

В четвъртата лекция професорът заявява на бъдещите социални работници, че единственото, което може да „оправи“ ромите е „диктатурка“. Това е само малка част от вредните и опасни расистки схващания, които проф. Мирчев представя пред студентите си като факти.

За нас подобен език представлява недопустимо нарушение на принципите на академичността и обществото, в което живеем. Недопустимо е бъдещите социални работници да бъдат индоктринирани в расистки и анти-ромски, анти-турски и анти-бежански риторики, особено когато, както казва самият проф. Мирчев в третата си лекция от серията, именно тези общности са „основен обект на професията социална педагогика и социални дейности“.

С настоящото писмо призоваваме Ректорът на СУ и органите на ФНОИ да предприемат конкретни мерки за адресиране на проблема, а именно:

1. Незабавното прекратяване на договора* на професора и заменяне на курса му с учебна програма, която отчита достиженията на социалните науки и осигурява на студентите среда, свободна от предразсъдъци и расизъм.

2. Приемането на поправка в Правилника за устройството и дейността на СУ, която да защитава цялата академична общност от дискриминация и насилие и да осигурява среда, свободна от расизъм и сексизъм, както предлага от години от Студентско общество за равенство.

3. Изготвяне на университетска политика, която да включва конкретни мерки по адресирането и изкореняването на расизма, сексизма, ксенофобията и пр. от университета и гарантира, че подобен тип съдържание няма да бъде толерирано.

Зачестилите случаи на преподаватели, защитаващи расистки, фашистки и антисемитски псевдонаучни тези, както и конспиративни теории са симптом на нормализираните в обществото риторики.

Смятаме, че мястото на Софийския университет като образователно, прогресивно пространство е начело на борбата срещу расизма, ксенофобията и антисемитизма, а не в тяхна подкрепа. Затова призоваваме академичната общност и широката общественост да се противопоставят яростно на всичките им проявления в университета и отвъд.

Качеството на образование в Софийски университет и доброто му име са резултат от приноса на всички нас: няма да позволим на реакционерски и фашистки гласове да накърняват традициите на университета и достиженията на социалните науки!

С уважение,

Студентско общество за равенство при СУ

Подписи:

Постоянна ромска конференция

Диверсия

ЛевФем

Сдружение „Орион - грижа за лидери и авторитети“

Солидарност с мигрантите - България

Българска диаспора и приятели, Ню Йорк

Международна група ЗА свят без расизъм и ксенофобия

Сдружение ЛИДЕР

РОМА Столипиново

КГО Столипиново

Фондация за регионално развитие Рома Пловдив

Деляна Симеонова, социален работник.

Емилия Славова

Георги Христов

Орхан Тахир, юрист

Бояна Пеева, архитект

Владимир Колев, правозащитник и студент в СУ

Доц. Огнян Касабов, Катедра Логика, етика и естетика

Денис Киензлер

Евелина Бизова, студент

Рая Апостолова, Институт по философия и социология, БАН

Мария Здравкова Кирова

Мария Атанасова, студент

доц. д-р Елена Тарашева НБУ

Михаил Борисов

Nina Hieronymus

Светла Енчева, журналистка и социоложка

Аглая Калафатова - Предучилищна педагогика в СУ.

Красена Китова

Ивайло Стефанов, журналист

Петър Георгиев

Ангелина Стоянова, студент по социология в СУ

Славин Манов, студент по социология в СУ

Васил Василев Димитров, ФСлФ, Руска филология

Slavka Karakusheva

Nishan Dzhingozyan

Катерина Клинкова, докторант по теория на литературата в СУ

Томислав Андонов, студент

Васил Георгиев, студент по международни отношения в УНСС

Angelina Ilieva, Instructional Professor, Department of Slavic Languages and Literature, University of Chicago

Георги Таков, студент

Мариела Масларова, студент

Траяна Келейчева, магистър Обща психология на английски език

Маргарита Ганчева, студентка

Татяна Димитрова, студентка

Виктор Лилов, издател

Йордан Йорданов, издател

Мия Попова - студентка по Английска филология

д-р Неда Генова, преподавател в Goldsmiths UoL/London South Bank University

Анна Петрова, филолог

Станка Веселинова Георгиева, Магистър

Нева Мичева, преводачка

Дойнов Иванов, студент в СУ

Радостина Иванова, бивш студент на СУ, скандинавист

Гери Гълъбова

Велизара Стоилова

Златина Димитрова

Антон Колев, студент

Александър Рачков

Александра Станкова

Маргарита Калайджиева, адвокат

Маргарита Миланова

Мартин Вутов

Емилия Ганева

Теодора Авджиева, студент в СУ

Илиан Велев

Стела Танева, дигитален художник

Николай Михайлов, завършил СУ, доктор по социология

Десислава Димитрова

доц д-р Мария Ендрева, ФКНФ

Боряна Илиева, студент

Лия Стоянова, студент

Амира Ал Мадами

Борис Григоров, студент магистър в СУ.

Мария-Косара Тануцова

Весела Ванчева

Мариан Миланес, работник

Марина Даниелова Стоилова, студентка по културна и Социална антропология във Виенския университет

Глория Филипова, фондация Билитис

Владислав Петков, докторант в СУ

Полина Манолова, Университет Тюбинген

Ема-Мария Георгиева, студент НБУ

Лилия Макавеева, експерт Социални дейности

Кристин Миленова, студент

Анна-Мария Митрева, студент

Огнян Исаев, журналист.;

Сета Райнова, студент в Холандия

Ралица Пехливанова, бивш студент във ФНОИ, настоящ студент във ФСлФ

Аделина Генова, инженер

Елена Божинова

Михаил Мишев, студент и активист

Миглена Михайлова, адвокат

Асен Карагюзов, активист

Елвира Сашова, студент

Мария Митова

Върбан Христов, художник. Франция

Манол Глишев

Гергана Манолова, психолог

Христо Стоянов Серафимов

Мануела Попова, фондация Билитис

Боряна Атанасова, фондация Билитис

Лилия Драгоева, социолог

Дарина Занева, психолог, завършил СУ

Надежда Маждалани, студент по медицина

Ели Величкова, ИТ

Камелия Ценева, студент

Маргарита Панчева, студент, университет Хайделберг

Андрей Марков

Михаил Коларски, студент бакалавър, СУ.

Цветелина Георгиева, студент

Лиляна Ковачева

Павел Иванов, движение "Че Гевара"

Мария-Магдалена Веселинова, завършила студент

Alessandra Balabanova

Yumer Mestan

Тихомир Тодоров

Arzu Ömer

Сонер Шефкъ Азиз

Живка Валявичарска, Прат Институт, Ню Йоркч

Събка Радева

Светла Търнин, съосновател на Cinema Politica, Канада

Николай Кърков, преподавател по философия, Щатски университет на Ню Йорк в Кортланд

Гл. ас. Диана Върголомова, ФКНФ, СУ

Гл. ас. Димитър Атанасов, ИЕФЕМ-БАН

Др. Елица Станоева, историк, European University Institute

Проф. Анна Кръстева, политолог

Хон. ас. Мая Ценова, арабист

Десислава Атанасова, бивш студент на СУ

Теодора Дончева

Радослав Кокинов

Весислава Желева, учител

Любима Сливкова, студентка

Васил Василев, ЛГБТ активист

* В първоначалната версия на писмото пишеше „уволняване“, вместо „прекратяване на договора“. Авторите на писмото коригираха писмото, тъй като стана ясно, че проф. Мирчев няма трудов договор със СУ, а е хоноруван преподавател.

Меко казано буди недоумение публикуваният фотос на Алма матер  в розовочервени тонове, за които редакционният екип на Флагман.бг си спестява коментар.

*Заглавието е на редакцията

 


В категории: Политика


Исландия хвърли маските
Исландия хвърли маските 15/06/2021, Вторник 12:21 0
Лъчезар ЛИСИЦОВ Бойко Рашков обяви край на кадровите промени в МВР Бойко Рашков обяви край на кадровите промени в МВР 15/06/2021, Вторник 11:49 3
17
Коментара по темата
17.
танцов ансамбъл''Тарикатче''
13.11.2020 15:46:30
0
5
Други интересни факти вицето КАМАЛА ХАРИС е внучка на Оскар Йозеф Харис син на виден плантатор на роби в Ямайка
За да се омъжи за бруклинския ню йорски евреин Дъглас ЕМХОФФ Камала на 22 август 2014 год в Санта Барбара Калифорния ПРИЕМА ЮДАизма (вярата на съпруга си) за да спазят строгата еврейска традиция на Тора(ЗАКОНА)
16.
Гунчо
13.11.2020 14:52:15
1
11
Интересно, под писмото дали са се подписали всичките 59 пола??
15.
Цирк''Демокрация''
13.11.2020 13:26:54
0
9
Вицето на САЩ Камала Харис е истинския ПРЕЗИДЕНТ на САЩ дъртия 79 год БАЙДАН е явно не му остава много време а и поради напреднала старческа възраст не е адекватен(което е нормално за такава възраст) младата енергична КАМАЛА (на ДРАВИДСКО-ИНДИЙСКИ санскрит ЛОТОС) ЩЕ бъде ОСТРИЕТО ,ракетата -носител ЯСТРЕБА на Либерализма на Демократите и еврейското банкерско лоби представителна които е МЪЖА на Камала - бруклинския изралтянин банков адвокат Дъг ЕМХОФФ
Преди да я КАНДИДАТИРАТ за вице КАМАЛА ХАРИС като щрист от Оукланд и САН ФРАНСИСКО активно ЗАЩИТАВА правата на многобройните ГЕЙ-ЛГБТ общност в най-либерасткия щат Калифорния
КАМАЛА води ключови кампани в защита на 500 хил ГЕЙ общност от квартал ''КАСТРО'' в Сан Франсиско
''КАСТРО '' е НАЙ-голямата ГЕЙ общност в СВЕТА с 500.000 ДУШИ
Друга кауза която е защитавала КАМАЛА е ЛЕГАЛИЗАЦИЯ на МАРИХУАНАТА в Калифорния
Друга крайна стратегия на ДЕМОКРАТО-Либералистите е инфилтриране на ВИСОКИ постове на хора и лица с НЕ традиционна сексуална индентичност
ЛГБТ Премиерите на ЛЮКСЕМБУРГ,БЕЛГИЯ ,ИРЛАНДИЯ ,СЪРБИЯ чиято многочисленост ЩЕ се умножава в геометрична прогресия ако САЩ Демократите продължат и след 4 год да са на ВЛАСТ
14.
Републиканец за България
13.11.2020 13:09:31
0
8
Новата директива на ДЕМОКРАТИТЕ от САЩ е слагане настаняване инфилтриране на властови високи позици ПРЕМИЕР ,МИНИСТРИ ,ЗАМ.МИНИСТРИ ,ШЕФОВЕ НА БАНКИ и корпорации межд.организации мъже и жени от ИНДИЙСКИ ПРОИЗХОД изповядващи крайни езически ПОЛИТЕИСТИНИ(вяра в много божества включително почит и обожествяване на ПЛЪХОВЕ ,богове с маймунски дяволски ,кравешки слонски глави )ХИНДИУСТКИ практики
Ето и малък списук с хора от ИНДИСКИ произход
Премиера на Ирландия ГЕЙ от ИНДИЙСКИ произход ЛЕО ВАРДАРКАРИ
12 МИНИСТРИ и зам.министри на Великобритания с ИНДИЙСКИ произход
Вицепрезидента на САЩ полу-индийката КАМАЛА ХАРИС
Кмета на ЛОНДОН -пакистанеца Садик КХАН
САЩ посланичката (Колониалната ГУБЕРНАТОРКА)във България иракска кюрдка омъжена за ИНДИЕЦА Джавад
Така управниците и началници от ИНДИЙСКО-пакистански произход да УНИЖАВАТ и упражняват БЕЛИте хора извършвайки разделение и отдалечване от национално единство
Дългогодишния президент на ЕБВР Лондон индиеца С.Чакрабарти
13.
****
13.11.2020 13:07:46
1
14
Амат от педали!!!!
12.
платен Соросид
13.11.2020 12:50:20
4
8
Вицето на САЩ Камала е по майка е ИНДИЙКА изповядваща крайния ШИВАизъм култ към богинята на СМЪРТА КАЛИ изобразявана с 6 ръцев 2 от които държи отрязани детски глави от които капе кръв а бог ШИВА е бога на (КРЕАТИВ ДИСТРАКШАН )Съзидателно РАЗРУШЕНИЕ чрез смърт и жертвоприношения на хора.В някой форми на ШИВАизма поклониците ядат човешко месо от трупове на починали .
В други форми на хиндуизма и Аювердата се препоръчва ПИЕНЕТО на КРАВЕШКА УРИНА т свещена крава от храм на Вишну или практика аювердическа пиеене на собствена урина за ''ПРЕЧИСТВАНЕ''в
В Афганистан,Пакистан и някои африкански мюсилмански страни се практикуват ИЗРАЗЯВАНЕ на срамните устни на жените за да не изпитват плътски похоти с други мъже а да се отдадат изцяло на исляма
МНОГОмъжеството в НЕПАЛ тоес 1жена омъжена за трима братя в Тибет за да може да има достъп до обработваема земя
Ето такива ЛИБЕРАЛНИ практики ЩЕ будат разспостраняване и поощряване от Демократите Байдан и Камала
11.
Баси, тези соросоидчета превзели СУ
13.11.2020 12:33:40
3
12
Ти да видиш какво Соросоидно поколение и общество е превзело СУ !??? Амчи вие сте готови БАЙДЪНИСТИ че и отгоре ... ах само да не ви срещне някъде духа на чичо Ади !!!
10.
Баси, тези соросоидчета превзели СУ
13.11.2020 12:33:38
3
9
Ти да видиш какво Соросоидно поколение и общество е превзело СУ !??? Амчи вие сте готови БАЙДЪНИСТИ че и отгоре ... ах само да не ви срещне някъде духа на чичо Ади !!!
9.
Баси, тези соросоидчета превзели СУ
13.11.2020 12:33:34
3
9
Ти да видиш какво Соросоидно поколение и общество е превзело СУ !??? Амчи вие сте готови БАЙДЪНИСТИ че и отгоре ... ах само да не ви срещне някъде духа на чичо Ади !!!
8.
989
13.11.2020 11:55:50
5
29
Ако сме държава на място, тези студенти, подписали този пасквил, трябва незабавно да бъдат изгонени от СУ, като им се отнеме правото да следват в които и да е български висши учебни заведения.
7.
Още един подпис
13.11.2020 11:53:52
11
13
Сдружение "Комлушка победа" също се подписва под това писмо и заклеймява този професор националсоциалист.
6.
Емигрант
13.11.2020 11:16:51
3
35
Ае тези студенти май не са излизали от България! Аз емигрирах в Обединеното кралство преди 6 години и нека споделя опита ми със афро и мисюлманския етнос тука в Англия.
1-во) От целият Интер-национал в Лондон, управата има най-много проблеми със чернокожите. Защо? Огромен процент от криминалните прояви са свързани с тях, източване на соц с-ма, ниско ниво на образованост, не желание да работят и т.н.!
2-ро) Мисюлмански общности: поради прилагането на законите на Курама, мисюлманите не спазват общо човешки светски европейски норми! Какво значи това??? Жените нямат права(подтискани са от мъжете и семействата им), облекло и мисюлмански схващания за външен вид на половете, патриархат, който определя бъдещето на една жена! Не приемането на външни култури- субекти ,като например християни. Затворени малки общества без допускане на външно влияние и намеса. Отказ от традиционни практики и методики(жена мисюлманка, не трябва да бъде лекувана от мъж- лекар).Иерархия в семейството след пълнолетие. Като цяло Исляма няма място във Християнския свят! Защо? Християнството поддава ръка на Исляма(“обичай ближния си”) но Исляма агресивно отхвърля всякакъв разговор на тази тема.
Спрете с американските филми! Те са вредни за вашите мозъчета.
White lives matter
5.
Йордан Цонев ДПС
13.11.2020 11:16:44
0
12
Ние от ДПС никога няма да признаем турско малцинство в България.
4.
Странно
13.11.2020 11:08:39
4
37
Странно, лично аз не видях в цитатите от лекциите му нито едно твърдение, което да не е вярно.
Той дава характеристики на общностите, а не говори за отделни индивиди от тези общности, които може да са много напреднали и които би трябвало, по тази причина, да направят всичко, за да помогнат на своите общности да ги догонят, а не да се нахвърлят върху хората, които им казват истината.
Ама така е по-лесно, скачаш,плюеш, получаваш грандове от Сорос.
Ти вече си напред,защо да се занимаваш с другите от твоята общност, нито те ще го оценят, нито парички ще има....
3.
Türken
13.11.2020 11:04:36
2
23
И в Германия на циганите също им викат българи
2.
Браво на тези Млади Хора!
13.11.2020 11:04:01
41
6
България има нужда само от такива Хора. Само във България Расизмът не само се Толерира,но той беше Заложен по времето на тази Псевдо ,, Демокрация" През Социализма Хората бяха Равни и се Уважаваха!
1.
Турчин
13.11.2020 11:00:44
19
1
Само Ердоğан.долу дс дпс
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Илко Желязков, който беше санкциониран от САЩ, подава оставка от бюрото за контрол на СРС Илко Желязков, който беше санкциониран от САЩ, подава оставка от бюрото за контрол на СРС Желязков беше един от санкционираните от САЩ по закона „Магнитски“   Ваксинираните у нас общо 1 586 687, с по две дози са 704 409 души Ваксинираните у нас общо 1 586 687, с по две дози са 704 409 души Активните случаи остават 12 190, от които хоспитализирани са 2 239   Правителството не е доволно от шефката на Агенцията по вписванията Козарева, сменят я Правителството не е доволно от шефката на Агенцията по вписванията Козарева, сменят я Не иска да работи по прозрачен начин и в интерес на хората, обяви служебният премиер Стефан Янев На живо! Коалиция ГЕРБ-СДС дава старт на кампанията си в Бургас На живо! Коалиция ГЕРБ-СДС дава старт на кампанията си в Бургас Кандидат-депутатите представят акценти от регионалната програма в Дома на Нефтохимика   Бойко Рашков обяви край на кадровите промени в МВР Бойко Рашков обяви край на кадровите промени в МВР Жилищата в София поскъпнаха с 59% Жилищата в София поскъпнаха с 59% Общото увеличение на стойността на имотите в страната е с над 41% Потресаващо - две момичета палят огън в дървена беседка във "Възраждане" Потресаващо - две момичета палят огън в дървена беседка във "Възраждане" И винаги, когато ви хрумне на направите нещо нередно, си спомняйте, че общинските камери в Бургас стават все повече   Служебният кабинет след месец на власт: Заварихме не просто хаос, а системен безпорядък и липса на правила Служебният кабинет след месец на власт: Заварихме не просто хаос, а системен безпорядък и липса на правила Държавата била обрасла в корупция, маскирана в благовидна и законосъобразна форма МФ публикува нов разширен списък с лицата, които попадат или биха попаднали под санкциите на САЩ МФ публикува нов разширен списък с лицата, които попадат или биха попаднали под санкциите на САЩ Списъкът може да бъде допълван или коригиран при получаване на нови данни Елате на миден уикенд на остров "Света Анастасия", може да опитате безплатно Елате на миден уикенд на остров "Света Анастасия", може да опитате безплатно Първите посетители ще се отдадат и на горещи музикални емоции с бургаската група "Горещ пясък"
Исландия хвърли маските Исландия хвърли маските Ресторантите в страната отварят до полунощ   25 застаряващи хубавици в спор за короната на "Мис 40+" 25 застаряващи хубавици в спор за короната на "Мис 40+" Претендентките са жени между 40 и 67 години Спор за носене на маска завърши със стрелба, има убит и ранени Спор за носене на маска завърши със стрелба, има убит и ранени Касиер в хранителен магазин е застрелян след спречкване с клиент, който отказал да се маскира  Облекчават правилата за носене на маски в Германия Облекчават правилата за носене на маски в Германия Страната отчита рязък спад на заразените с COVID-19 Почина актьорът Нед Бийти на 83-годишна възраст Почина актьорът Нед Бийти на 83-годишна възраст Той има ключови роли във филми като "Избавление", "Супермен" и "Телевизионна мрежа" Протести преди началото на срещата на върха на НАТО Протести преди началото на срещата на върха на НАТО Лидерите на държавите-членки ще поискат уверения от президента Джо Байдън, че могат да разчитат на Вашингтон Путин ще говори с Байдън в Женева за злодеи, обвинени в киберпрестъпления Путин ще говори с Байдън в Женева за злодеи, обвинени в киберпрестъпления Руският президент имал позитивни очаквания за срещата Радев ще участва в среща на НАТО, президенти умуват за космическа отбрана Радев ще участва в среща на НАТО, президенти умуват за космическа отбрана Сред темите на срещата на пакта са отношенията с Китай и Русия, както и изтеглянето на натовските войски от Афганистан Секси водеща подпали рейтинга на Евро 2020 в Албания Секси водеща подпали рейтинга на Евро 2020 в Албания Ева Мурати предизвика сензация в социалните мрежи Звездата на Дания Кристиан Ериксен приключва с футбола? Звездата на Дания Кристиан Ериксен приключва с футбола? Такива са законите на Апенините
Бойко Борисов Бойко Борисов Ето по един бонбон, одъртях и не ми се празнува Виц на деня Виц на деня - Взимате ли този мъж за законен съпруг?
- Ами... може ли да видя и другите?
Виц на деня Виц на деня - Марче, мисля, че си имаш любовник!
- Ти луд ли си бе, Жоре? На още един да пържа тиквички??
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Надпис на вратата на магазин: "Вход само с маски!". Отдолу добавено на ръка: "А с дрехи може ли?"
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори