×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Алма матер вече е люпилня на доносници или как розовата революция унизи уважаван професор


Алма матер вече е люпилня на доносници или как розовата революция унизи уважаван професор
Това е логото на кампанията на студентите, които „докладваха” лекциите на преподавателя си. Напдпис „Без нацисти в университета”, сградата на СУ боядисана с цветовете на дъгата на розов фон
17 Декември 2020, Четвъртък, 19:35 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Практиката - студентски доноси срещу преподаватели е от първите години на Хитлеровото властване, за да прочисти университетите от „вредомислещи”

 

Сериозна подкрепа получи проф.Михаил Мирчев, след като стана ясно, че СУ „Св.Климент Охридски” ще прекрати гражданския му договор.

Проф.Мирчев водеше дисциплината „Социална работа с етно групи” към Факултета по науки за образованието и изкуствата. Той преподаваше в СУ повече от 20 години по над 10 дисциплини, но през ноември срещу него бе подаден донос от ЛГБИ активисти и ромски организации заради това, че в лекциите му имало реч на омразата.

В част от тях проф.Мирчев определя циганите за „доста агресивна общност с много агресивно поведение, а афганистанците – „неспособни да се учат, годни само за някакъв много примитивен ръчен труд“. (ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ В НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Студентите, които „докладваха” лекциите на преподавателя си започнаха кампания за очернянето му. Избраха си и слоган – „Без нацисти в университета”. Надписът грее на шокираща за мнозина снимка – сградата на СУ „Св.Климент Охридски” боядисана с цветовете на дъгата на розов фон.

Проф.Михаил Мирчев бе предаден на Етинчаната комисия към университета, даде подробни обяснения и изтъкна, че учи преди всичко студентите си да мислят с главите си.

„Аз имам студенти и студенти. Нормално е да са  с различно мислене и понякога с различен идеен догматизъм. Моята работа като учител е да ги уча да мислят  сами, с главите си. Но въз основа на факти. А фактите са всякакви. От ежедневието. От статистиката. От специални изследвания. От изкуството и етиката.  От политиката и институциите. От религията“, обясни проф.Мирчев.

Аргументите му не бяха приети, а договорът му прекратен.-

„Лично благодаря на ректора проф.Атанас Герджиков. Три пъти разговарях с него. Впечатлен съм от високото му интелектуално и професионално равнище. По казуса той прояви лично желание да бъда максимално балансиран, но съм наясно под какъв натиск е бил подложен. Все пак му благодаря за колегиалността”, обяви проф.Мирчев, след като разбра, че вече няма да преподава в СУ. „Аз продължавам да си върша работата и да бъда честен към фактите от живота. Младите имат нужда от това най-вече в днешното време”, допълни той.

През целия ден проф.Мирчев получава подкрепата на колеги и бивши студенти.

„За съжаление ще кажа, че няма интелигентност в решението. Има "назидание", за да няма риск някой да си позволи повече свобода. Автономия в преподаването, естествено, когато се преподава политкоректно...”, написа в негова подкрепа проф.Маруся Любчева.

„Много тъжно! Не отива на Алма Матер такова решение и такова поведение...през 2020 г. Ваша студентка съм от далечната 88-90 година, когато заминахте за САЩ. Тогава преподавахте на език и стил, който беше нетипичен, изпреварил времето си. Очевадно и сега е така...жалко за студентите, които няма да имат шанса да общуват с Вас.”, допълни Петя Тодорова.

„Проф. Мирчев, жал ми е за следващите випуски. Можеше наистина да научат много от Вас, но не само студентите, но и Вашите колеги.... обидно е, и боли, защото вярвах в институцията. Сега вече и тя е в черния списък. желая Ви дълъг живот и здраве, бъдете спокоен, когато една врата се затваря, друга се отваря!”, обяви Таня Вълкова.

„Нищо добро не ни чака щом и академичната общност си е надянала намордник. Все по- малко остават честните, почетните хора с мнение, позиция, знания, възможности да анализират ситуациите и да отстояват позициите си. От там следва, че все по- малко Учители ще учат учениците си на общочовешки ценности, морал способност да защитават и доказват мнението си, позицията си, изводите си и мястото си в обществото! Бъдете жив и здрав, Професоре и не позволявайте дребни душици да осакатяват бъдещето на България в лицето на научния и интелектуален елит на България”, коментира Георги Тодоров.

„В днешния ден има едно изключително събитие-за пръв път в историята на Софийски университет е уволнен преподавател по студентски донос. Такава черна страница в битието на Алма Матер не се беше случвало, което на практика означава,че същата тази Алма Матер е вече люпилня за доносници,щом и ректорът и се е превил пред доносите. Но пък тази практика-студентски доноси срещу преподаватели я е имало в първите години на Хитлеровото властване-след призива му за прочистване на германските университети от "вредномислещи" преподаватели. След 85 години дойде и у нас,представяте ли си що за блато вече бъка в СУ?”, написа Елена Банева.


В категории: Политика


24
Коментара по темата
24.
Българина
20.12.2020 16:51:24
0
0
Тоя 'ректор' не се ли усеща, че утре и неговия ред ще дойде? Да предадеш подчинен не е най-добрата практика за всеки шеф.
23.
Българин
18.12.2020 08:51:51
1
8
Тази " демокация" ги изпедерасти .Голяма 4аст от жтях за нищо и не стават!!
22.
Доброто старо време
18.12.2020 08:28:03
1
10
Още малко и ще дойде време когато ще се осъзнаете и ще плачете като се сетите за чичкото с мустачките. Всички войници умряли във Втората световна война ако можеха да видят в кво ще им се превърнат държавите и 1 куршум не биха изстреляли срещу Германия. За жалост е твърде късно вече, затова се наслаждавайте на педофили които искат да се изкарат нормални, гейове, трансове, джендъри, гей паради, маймуни искащи права които убиват и крадат, радикални ислямисти изнасилвачи позиращи като бежанци съсипващи градовете ви и цял живот на кредит затънали в дългове към еврейски банки. Нека ни е сладко.
21.
Тъпи комуняги
18.12.2020 07:36:49
14
23
Ей флагманци използвате думата "доносник" безобразно. Тези студенти не са съобщили за тази нередност анонимно и това не е донос, защото са казали истината. Само в тъпите комунистически глави да съобщиш на полицията за престъпление е донос. Иначе ревем, че няма полиция и закони.
20.
Хипокрит
18.12.2020 00:15:59
14
6
Гледах интервюто му по някаква телевизия. Там се опитваше по всякакъв начин да смекчи и обясни по друг начин лекциите си. Ако беше уверен в правотата си, трябваше да говори по същия начин, както когато преподава. Но той не го направи. Как мислите, защо?
19.
2ПР
17.12.2020 23:39:58
0
10
И математиката да докадват. Виша 2ра част.
18.
Толкова доносници е нямало даже и по Татово време
17.12.2020 22:24:17
2
24
Днес слушах министърът на икономиката (даже не се сещам за името му), който каза че освен полиция, РЗИ и не знам какви служби, които щели да глобяват хората по магазините, щял да извика и хора от КЗП, които да докладвали за нарушения на граждани... WTF? Тоя нормален ли е? Комисията за защита на потребителите, щели да донасят на службите за потребители... Щото те трябвало и да защитават здравето на хората. Все си мислех, че има други служби на които е вменено това. Та не е зле въпросният министър да бъде прегледан от някой психиатър! Надявам се да му няма нищо
17.
Декан
17.12.2020 22:10:19
3
15
То пък едни студенти..., тези от четвърти прием. Хубавото е, че и те няма да ни управляват.
16.
Декан
17.12.2020 22:10:10
0
10
То пък едни студенти..., тези от четвърти прием. Хубавото е, че и те няма да ни управляват.
15.
Помориец
17.12.2020 22:09:21
29
8
абсолютно правилно решение. Човек трябва да си мери приказки, още повече на такива позиции. Не може да говори такива простотии
14.
До 12
17.12.2020 22:01:50
2
7
А какво точно е станало на 10.11.1990? ПЪПЕШ!!!....
13.
Студенти педеруги
17.12.2020 21:02:54
2
19
Мръсни педита-студенти.
12.
хер Флик
17.12.2020 20:54:05
33
53
До жалеещите М. Мирчев:
Едва ли някой от вас е слушал "лекция" на Мирчев - безумна смес от комунистически и национал-социалистически идеи, гарнирани с расизъм и спомени колко добре е било преди 10.11.1990 година...
Нормален човек не би могъл да го изтрае. НО в България има много ненормалници, така че разбираемо го жалите, най-вече вие приятелите му от БСП - комунисти, путинисти и всякаква друга паплач.
11.
:) :) :)
17.12.2020 20:36:59
2
31
По-зле е от комунизма.
Диктатура на малцинствата. Само се чудя, как ще се разбират помежду си като вземат властта, като са спечелили и трябва да делят баницата. Кой ще надделява и управлява? Хомо-мъжете? Хомо-жените? Ромите? Мигрантите от Азия? Мигрантите от Африка? Трансджендърите? Някой нов пол, неизвестен до момента?
А какво ще прави мнозинството? :) :) :)
10.
бай Оня
17.12.2020 20:31:29
0
29
Джендърството малко по малко ни превзема. Първо СУ, после педалчетата завършващи го ще го разнесат и току виж един хубав ден внука ви ви ощастливил със зет.
9.
Бургазлия
17.12.2020 20:19:50
9
22
И как така тази госпожа или госпожица Банева, пропусна да спомене че по времето на тоталитарния режим, прословутите доноси са били ежедневие на професори и преподаватели. Колко "небрежно" само, пропусна периода между тези 85 години!
8.
еко
17.12.2020 20:09:37
2
31
Отвратителна политическа цензура и терор над инакомислещия, бяхме позабравили тези простотии.
7.
До Гошо тъпото
17.12.2020 20:08:04
2
27
Пускай си Бтв и Нова,там гостуват само такива,които ще ти харесат :).Сутрин ти броят чувалите и те плашат със “страшната зараза”,вечер отчитат “успехите” на НОЩ и “адекватните” икономически мерки на правителството!
6.
Тъжно
17.12.2020 20:07:16
0
18
Много тъжно.
5.
Ибрик ага
17.12.2020 19:58:27
2
32
Бай мангал е вече на мода. Или хомобандит с податливи задни части. Такива едно време на какво ги правеха. Ама то не е отдавна няма и 80 години. Отпуските нали се сещате че чичо ви Адолф ги е въвел, пенсиите също. Медицината е дръпнала напред не благодарение на теории а на практика върху хора на принципа проба грешка. Ама така се прогресира. Хахха не е удобно да. Се говори но технологичния скок се дължи на немски учени Факт.
4.
оченик c '' Adidas''
17.12.2020 19:55:12
1
29
СУ са в крак модните тенденции на Либерстията .Знаят че бъдещето е на ЛГБТ,джендери,гейове,истанбулски конвенти ,защитници на исляма,мултикултурализма и нюейджа все пак ДЕМОКРАТИТЕ и Байдан са на власт
И коъто пее в хора на либерастията ЩЕ лапа яко грантове от СОРОСски Фондации
ПУТИН има 200 милирда в швейцарски банки но НЕ дава нищо ,а бат СОРОС е ШтЕдРиЯ и фърга кинти в изобилие
3.
Гошо
17.12.2020 19:53:22
47
10
"Уважаван професор", ама от кого? Тотално изпушил ненормалник, дето вярва във всякакви шантави конспиративни теории и ги преподава на студентите си. Повечето му публични прояви са тотална излагация - срам за цялата академична общност. Да не говорим, че природна наука не е помирисвал през живота си.

Ясно е защо Флагман го защитават - те са рупор на подобните нему кресливи илитерати, които се пенят постоянно с всякакви безумни заговори тип "Сорос", "Ваксини" , "Чипове", "Бил Гейтс" и прочее.

Не е ясно само каква е тази фиксация във всякакви лгбт-сексуални и прочее отклонения - някакъв перверзен интерес какво правят хората в спалнята явно. Видяхме на Орбан човекът как брутално се изложи - сигурно има нещо вярно във факта, че болшинството мразещи гейове са латентни такива, които не смеят да се покажат ;-)
2.
Shajs
17.12.2020 19:44:25
57
11
Беше най - правилното решение да го уволнят. Браво !
1.
17.12.2020 19:41:15
2
23
Що, вие малки доносници ли сте?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори