×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мустафа от с. Чукарка иска прошка за смъртта на братовчедите си, но не и да стои в ареста


Мустафа от с. Чукарка иска прошка за смъртта на братовчедите си, но не и да стои в ареста
Заради бясна скорост, с която шофирал Мустафа, БМВ-то се заби жестоко в дърво и се превърна в ковчег за две 17-годишни момчета
Тема в развитие
виж още
скрий
05 Ноември 2020, Четвъртък, 21:59 ч.
Автор: Флагман.бг

Той е с най-тежката мярка за неотклонение, отново направи опит да излезе на свобода

20-годишният Мустафа, който при автомобилна катастрофа предизвика смъртта на двамата си братовчеди - 17-годишните Хюсеин и Реджеб, отново поиска да излезе на свобода.

Припомняме, че младежът е задържан сед жестоката катастрофа на 25 септември на пътя между Руен и Айтос. Шофираното от него БМВ буквално е летяло по шосето - с около 115 км/ч, Мустафа е загубил контрол над управлението и се е забил в крайпътно дърво. След тежкия сблъсък на място са загинали Хюсеин и Реджеб, а 18-годишният Исмаил получил наранявания. Шофьорът Мустафа се отървал само с уплаха. Четиримата младежи имат роднинска връзка. В злополучната нощ се връщали от къна. (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Днес бе заседанието по мярката за неотклонение в Бургаския апелативен съд, след като Мустафа е решил да обжалва решението от 30 октомври на Окръжния съд да го остави в ареста. Въззивната инстанция обаче не уважи молбата на Мустафа и потвърди първоначалната мярка. 

В определението си апелативните съдии посочват, че безспорно събраните до момента доказателства не променят обоснованото предположение, че обвиняемият Мустафа М. е съпричастен към престъплението, за което е предвидено наказание от 3 до 15 години лишаване от свобода. 

Въззивният състав споделя извода, че не е отпаднала и опасността от укриване на обвиняемия. Твърденията, че Мустафа М. пребивава във Франция единствено, за да работи и представеното доказателство, че трудовата дейност там е прекратена, съдът намира за недостатъчни, за да отпаднат обективната възможност той да напусне страната и желанието му за това. Предвиденото сериозно наказание за престъплението, извършените преди това нарушения на правилата за движение, придобития опит за пътуване и живот в чужбина са достатъчни да обосноват все още съществуваща реална опасност от укриване. 

Необремененото съдебно минало, постоянния адрес и положителните данни за личността на Мустафа М., заявената липса на претенции към него от родителите на починалите момчета, които са и роднини на обвиняемия, са обстоятелства вече обсъждани от съдилищата при първоначалното вземане на мярката, които не водят до нов правен извод. 

Според апелативните съдии срокът на задържане също не може да се приеме за прекомерен, тъй като е в рамките на предвидения в закона и е съответен на извършваното разследване. Все още не е изготвено заключението по назначената автотехническа експертиза, което ще детайлизира механизма на произшествието, степента на съпричастност на обвиняемия и може да наложи  преоценка на въпроса за адекватната мярка за неотклонение. Към момента взетата такава е съобразена със закона и доказателствата, се посочва в  постановения съдебен акт.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване. 


В категории: Айтос


9
Коментара по темата
9.
Şşştttt
11.02.2023 10:48:05
0
1
Малко му дадоха.. 4 години и 7 месеца. Нека сега разберат какво е болка. Малко му са даже. Vicdansız köpek
8.
Şşştttt
02.12.2020 23:35:03
1
1
Нали знаете всичко. Защо не знаехте, че ще го пуснат. Защо не писахте. Флагман!!! Това е БЪЛГАРИЯ
7.
haha
06.11.2020 11:41:03
1
10
ako nqkoi den otrepqt nqkoi tvoi blizuk 4ovek (da ne se slu4va) i da te vidim ti kak 6te prosti6 togava
6.
haha
06.11.2020 11:38:11
2
10
pro6ka 6te polu4i sus dojivotna :D bezplaten obqd nqma
5.
Ибрик ага
06.11.2020 07:53:51
10
7
Глупави вмирисани турчета...голям грях вар вар... Кажи чедо иначе на дръвника..... Манафи анадолски
4.
Квартален
06.11.2020 07:52:41
7
10
Надявам се родителите на загиналите момчета да намерят сили да му простят, но въпреки това една присъда от поне 5 години ще е справедлива.
3.
Еблю
05.11.2020 23:30:49
3
30
Защо ни занимавате с това Лай*о недоср*но.
Да седи в пандиза и да има време да си помисли защо е там .
2.
05.11.2020 22:52:05
4
8
uyuyan aptal keci
1.
АЗ
05.11.2020 22:49:53
9
30
КОПЕЛЕ МРЪСНО........ТРЯБВА ДА ИЗНИЕШ В ЗАТВОРА ,БОКЛУК НЕЩАСТЕН
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Епископ Константин Преславски“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Епископ Константин Преславски“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални 
Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори