×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Апелативният съд намали присъдата на Алекс, убил две жени на Задушница в Карнобат


Апелативният съд намали присъдата на Алекс, убил две жени на Задушница в Карнобат
Алекс е шофирал мерцедеса си с 90 км/ч в града
Тема в развитие
Ето как Алекс Димов от Карнобат ще получи по-лека присъда Карнобатският циганин Алекс Димов нае цяла армия от адвокати, делото му тръгва утре Циганинът Алекс, убил две жени в Карнобат, припозна детето си, пускат го под гаранция (ОБНОВЕНА) Пуснаха Алекс Димов на свобода, не било заради празниците, а заради ... Алекс се покая за катастрофата в Карнобат, но съдът го остави зад решетките (ВИДЕО) Издъхна тезата на адвокат Марковски за дупка – виновна за двойното убийство в Карнобат Стана ясно как Марковски ще се опита да измъкне Алекс от менгемето на бургаския съд Богатият карнобатски ром си нае адвокат Марковски да го защитава Ромът Алекс, убил две жени в Карнобат, забрани на журналистите да го снимат 18-годишният ром, който уби две жени в Карнобат, е 12-класник в техникум, но не ходи на училище Алекс карал курсовете за шофьор в карнобатска школа, потил се здраво за изпитите, твърди адвокатът му (ВИДЕО) Брутално! Държавата издържа бебето на богатия ром, който уби две жени. А кой му даде книжка? По чудо няма трета жертва на Мерцедеса-убиец в Карнобат Адвокатът на рома с Мерцедеса, убил две жени в Карнобат: Ганка издъхнала в ръцете му, опитвал да я спаси Алекс, премазал две жени в Карнобат, си нае известен бургаски адвокат да го защитава. Ще го освободи ли съдът от ареста? 13-годишен бил в Мерцедеса на Алекс, премазал две жени в Карнобат Няма дрога в циганина Алекс, който заби мерцедеса си в две жени и ги уби Трагедия! Почина и втората карнобатлийка, премазана от мерцедеса на Алекс Вътрешният министър Младен Маринов за катастрофата в Карнобат: Явно самочувствието зад волана е било високо! Само във Флагман.БГ: Как Алекс почерни задушница в Карнобат и напои с кръв ул. „Петър Берон” Само във Флагман.бг: Вижте Алекс, който предизвика автокасапницата в Карнобат Първи снимки от тежката катастрофа в Карнобат Шофьорът, причинил кървавото меле в Карнобат, е 18-годишен с един месец стаж и с "Мерцедес" (ОБНОВЕНА) Извънредно! Много смърт до гробищата в Карнобат - кола помете няколко жени, има загинали и тежко ранени
виж още
скрий
05 Ноември 2020, Четвъртък, 12:06 ч.
Автор: Флагман.бг

Вместо 5 години циганинът ще лежи зад решетките 3, 4 г. 

Бургаският апелативен съд измени присъдата на Алекс Димов, за катастрофата в Карнобат, при която загинаха две възрастни жени. (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Въззивната инстанция намали наложеното наказание от пет години лишаване от свобода на три години и четири месеца лишаване от свобода, както и срока на  наказанието лишаване от право да управлява МПС от осем години на четири години и четири месеца. 

Тежкият пътен инцидент е от 3 ноември 2018 година. Шофирайки с превишена за населеното място скорост - около 90 км/ч  Алекс Димов загубил контрол над управлението на автомобила – Мерцедес Е-270 CDI и блъснал  двете жени, които се намирали на тротоара на ул.„Петър Берон“ в Карнобат. 

Делото пред първоинстанционния съд е преминало по реда на съкратената процедура. Съдът е определил окончателен размер на наказанието -   пет години лишаване от свобода, след като е приложил предвидената в НК редукция на санкцията с 1/3.  

Въззивния съд е приел заключенията на експертите, че посочената висока скорост на движение /90км./ч/е поставила подсъдимия в невъзможност да премине безпрепятствено през пътния  участък, в който пътната настилка на мястото, от където започвал наклонът на изкачване, била на две нива, а на платното за движение имало образувана вдлъбнатина. Безспорно е установено, че другата основна техническа причина за настъпване на инцидента е загубата на управление на автомобила от страна на водача му поради рязкото завиване на волана наляво. По експертен път е доказано, че ако подсъдимият беше управлявал автомобила с максималната за населено място позволена скорост от 50 км/ч и дори при по-висока от нея скорост - от 71,5 км/ч, то би имал техническа възможност да овладее управлявания от него автомобил и да спре преди мястото на удара, респективно да предотврати ПТП. Поведението на подсъдимия е било виновно, категорични са двете инстанции. Той е разполагал с обективната възможност да предотврати ПТП и смъртта на пострадалите пешеходки. 

Решавайки въпроса за наказанието на подсъдимия, апелативните съдии са съобразили, че престъпленията по транспорта поначало са такива с висока степен на обществена опасност и укоримост, като често тези деяния са извършени от самоуверени водачи, както е в случая. 

„Тази опасност е законодателно отчетена с предвидените за въпросните престъпления високи наказания в санкционната част на съответните специални разпоредби от Особената част на НК“, отбелязва в решението си апелативния съд.  

Преценявайки механизма на престъплението и причините за него, броя, вида и тежестта на допуснатите от водача нарушения на правилата за движение и тяхната значимост, въззивната инстанция е установила, че конкретното деяние не се различава съществено от типичните случаи на непредпазливи транспортни престъпления от настоящия вид, поради което и приела, че степента му на обществена опасност е в рамките на характерната за този вид противообществени деяния. 

На следващо място съдът е приел, че подсъдимият е личност с ниска степен на обществена опасност, предвид липсата на предходни престъпления и противообществени прояви, извършени от него, липсата на допуснати нарушения на правилата за движение и на наложени административни наказания по ЗДП и ППЗДП, както и наличието на добри характеристични данни.
По изложените съображения и отчитайки ниската степен на обществена опасност на дееца, наличните смекчаващи и отегчаващи вината обстоятелства и най-вече семейната му ангажираност и родителски задължения, въззивният съд е преценил, че за извършеното престъпление следва да се определи, наказание лишаване от свобода за срок от пет години, което е под средния размер на предвидената санкция и значително над минималния размер от три години лишаване от свобода. В съответствие с изискванията на НК наказанието от пет години лишаване от свобода следва да се намали с една трета и на подсъдимия да се наложи наказание от три години и четири месеца лишаване от свобода. Такова по вид и размер наказание апелативният съд е намерил за правилно определено и съобразено с целите на специалната и генералната превенция, а също и за справедливо. Наказание с размер, различен от посочения, ще бъде безполезно високо или неоправдано ниско, не би допринесло за поправянето и превъзпитанието на дееца, не би въздействало възпитателно и предупредително-възпиращо върху другите членове на обществото, са посочили в акта си апелативните съдии. 

Въззивният състав е преценил за адекватно на извършеното и на дееца и най-вече за справедливо наказанието лишаване от право да се управлява МПС да е за срок от четири години и четири месеца. 

Решението подлежи на касационно обжалване и протестиране пред ВКС в 15 – дневен срок от съобщаването на страните, че е изготвено.  


В категории: Карнобат


Би Ти Ви връща Цитиридис?
Би Ти Ви връща Цитиридис? 19/04/2024, Петък 12:14 0
10
Коментара по темата
10.
Ала - Бама
06.11.2020 20:32:48
1
3
Тоз мангал трябва да умре . Циганите са гадна , Долна , мирезлива измееет . Циганите на сапун майка ви дейййбааа къпушиии мръсни гадни долни кърлежи миризливи!! Що не е жив чичо Адолф Хитлер !! Ах , ах на сапун мръсниии уруудии !!!
9.
Ала - Бама
06.11.2020 20:32:42
2
0
Тоз мангал трябва да умре . Циганите са гадна , Долна , мирезлива измееет . Циганите на сапун майка ви дейййбааа къпушиии мръсни гадни долни кърлежи миризливи!! Що не е жив чичо Адолф Хитлер !! Ах , ах на сапун мръсниии уруудии !!!
8.
Възмутена
05.11.2020 21:06:14
2
5
Въпросният подсъдим "с ниска степен на обществена опастност" размаза двете женички като ваденки на оградата на техен съсед. Напомням, че това се случи точно пред детска градина и училище. Да беше дошъл "уважаемият" Апелативен съд да види какво е от двете страни на улицата да стоят два ковчега. Междувременно, докато две години си чакаше справедливата присъда, "семейно ангажираният" ром тепърва си призна детето (а дотогава беше с баща неизвестен) и даже свари да направи поне още едно. Пари няма- безработен, но на Марковски си плаща чинно, а и подкупи на съдиите сигурно е подсигурил. Държавата ще има да чака да му вземе някога пари за осигуровки. Но пък, трябва да се поощряват тия хора, да ги чакаме да се поправят и да си вземат поука. Ама така е като си въдим гласоподаватели-паразити, дето безнаказано си безчинстват на воля. Но, докато не дойде нещастието до главите на "уважаемият съд" ще има да си чакаме да има справедливост...
7.
Ввнец
05.11.2020 19:43:06
1
2
Всичко се връща..... Нека се върне на тези,които отсъдиха,за да изживеят болката на пострадалите!
6.
Мими
05.11.2020 13:59:59
2
13
Тоя апелативен съд, така ли определя цената на човешкия живот -3 години -за две жертви.
Какво му е смекчаващото, че имал семейна ангажираност. И двете жертви са били семейно-ангажирани. Сега техните семейства са до-живот обременени с тази смешна присъда и стази подигравка с човешкия живот. Семейно-ангажирания човек (нормален) не кара с 90км. в час в града и не гази хората по тротоара. Тези съдии щяха ли да са удовлетворени от присъдата ако ставаше въпрос за хора от тяхното семейство. Срам и позор
5.
Страхил
05.11.2020 13:21:08
2
14
Какви са тия съдии бе? Тоя цинго е за 20години а не 3.4
4.
Хе хе
05.11.2020 12:59:03
2
16
А , че умишлено е вдигнал тези 90км/ч ? А , че като правоспособен водач на МПС познава закона за движение по пътищата и е знаел ,че го нарушава с тези 90км/ч? Това не е съд . Това е една неморална институция . Къде е морала и възмездието? Две жертви на тротоара заради умишлено нарушаване на закона за движение по пътищата. Въобще защо го има този закон , когато не се търси отговорност от тези , които го нарушават. Съда като институция отдавна е забравил какво е възмездие и морал.
3.
местен жител
05.11.2020 12:48:22
2
7
Кажи му съдия, и повече не го обиждай. Няма по-долно, подкупно и гнусно племе от съдиите!
2.
*********
05.11.2020 12:19:50
2
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
1.
Кирчо
05.11.2020 12:14:11
1
7
Браво ! .... след 3 ,4 пак
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Къщата е ултрамодерна, дворът е достатъчно голям, има и басейн. 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене По време на инцидента е имало много хора, седящи на масите Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Задържаният е Дейлън Амир Остин, състезател по американски футбол на отбора към Университета на Орегон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Министърът на туризма Евтим Милошев с важна среща  Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Те похарчат това, което предприемчивите хора са направили в хазната и са внесли с данъците си, коментира Левон Хампарцумян  Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Води се спор кой да замени "губернатора" на Бургас Пламен Янев, който е недолюбван от кметовете и бизнеса Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Диалогът продължава, лаконичен бе служебният премиер С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът Още когато се усамотили да вечерят на плажа Валерия не издържала и споделила на Алек, че го желае страстно Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град
Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Положението е отчайващо  Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби По време на пътуване до Канада започнали проблеми: задните й части станали болезнени и втвърдени Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Възрастният приятел на Маги и подсигурявал луксозен живот, докато не си намерил по-млада от нея  Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме  на Украйна Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме на Украйна Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта Атанас Запрянов Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори