×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Апелативният съд намали присъдата на Алекс, убил две жени на Задушница в Карнобат


Апелативният съд намали присъдата на Алекс, убил две жени на Задушница в Карнобат
Алекс е шофирал мерцедеса си с 90 км/ч в града
Тема в развитие
Ето как Алекс Димов от Карнобат ще получи по-лека присъда Карнобатският циганин Алекс Димов нае цяла армия от адвокати, делото му тръгва утре Циганинът Алекс, убил две жени в Карнобат, припозна детето си, пускат го под гаранция (ОБНОВЕНА) Пуснаха Алекс Димов на свобода, не било заради празниците, а заради ... Алекс се покая за катастрофата в Карнобат, но съдът го остави зад решетките (ВИДЕО) Издъхна тезата на адвокат Марковски за дупка – виновна за двойното убийство в Карнобат Стана ясно как Марковски ще се опита да измъкне Алекс от менгемето на бургаския съд Богатият карнобатски ром си нае адвокат Марковски да го защитава Ромът Алекс, убил две жени в Карнобат, забрани на журналистите да го снимат 18-годишният ром, който уби две жени в Карнобат, е 12-класник в техникум, но не ходи на училище Алекс карал курсовете за шофьор в карнобатска школа, потил се здраво за изпитите, твърди адвокатът му (ВИДЕО) Брутално! Държавата издържа бебето на богатия ром, който уби две жени. А кой му даде книжка? По чудо няма трета жертва на Мерцедеса-убиец в Карнобат Адвокатът на рома с Мерцедеса, убил две жени в Карнобат: Ганка издъхнала в ръцете му, опитвал да я спаси Алекс, премазал две жени в Карнобат, си нае известен бургаски адвокат да го защитава. Ще го освободи ли съдът от ареста? 13-годишен бил в Мерцедеса на Алекс, премазал две жени в Карнобат Няма дрога в циганина Алекс, който заби мерцедеса си в две жени и ги уби Трагедия! Почина и втората карнобатлийка, премазана от мерцедеса на Алекс Вътрешният министър Младен Маринов за катастрофата в Карнобат: Явно самочувствието зад волана е било високо! Само във Флагман.БГ: Как Алекс почерни задушница в Карнобат и напои с кръв ул. „Петър Берон” Само във Флагман.бг: Вижте Алекс, който предизвика автокасапницата в Карнобат Първи снимки от тежката катастрофа в Карнобат Шофьорът, причинил кървавото меле в Карнобат, е 18-годишен с един месец стаж и с "Мерцедес" (ОБНОВЕНА) Извънредно! Много смърт до гробищата в Карнобат - кола помете няколко жени, има загинали и тежко ранени
виж още
скрий
05 Ноември 2020, Четвъртък, 12:06 ч.
Автор: Флагман.бг

Вместо 5 години циганинът ще лежи зад решетките 3, 4 г. 

Бургаският апелативен съд измени присъдата на Алекс Димов, за катастрофата в Карнобат, при която загинаха две възрастни жени. (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Въззивната инстанция намали наложеното наказание от пет години лишаване от свобода на три години и четири месеца лишаване от свобода, както и срока на  наказанието лишаване от право да управлява МПС от осем години на четири години и четири месеца. 

Тежкият пътен инцидент е от 3 ноември 2018 година. Шофирайки с превишена за населеното място скорост - около 90 км/ч  Алекс Димов загубил контрол над управлението на автомобила – Мерцедес Е-270 CDI и блъснал  двете жени, които се намирали на тротоара на ул.„Петър Берон“ в Карнобат. 

Делото пред първоинстанционния съд е преминало по реда на съкратената процедура. Съдът е определил окончателен размер на наказанието -   пет години лишаване от свобода, след като е приложил предвидената в НК редукция на санкцията с 1/3.  

Въззивния съд е приел заключенията на експертите, че посочената висока скорост на движение /90км./ч/е поставила подсъдимия в невъзможност да премине безпрепятствено през пътния  участък, в който пътната настилка на мястото, от където започвал наклонът на изкачване, била на две нива, а на платното за движение имало образувана вдлъбнатина. Безспорно е установено, че другата основна техническа причина за настъпване на инцидента е загубата на управление на автомобила от страна на водача му поради рязкото завиване на волана наляво. По експертен път е доказано, че ако подсъдимият беше управлявал автомобила с максималната за населено място позволена скорост от 50 км/ч и дори при по-висока от нея скорост - от 71,5 км/ч, то би имал техническа възможност да овладее управлявания от него автомобил и да спре преди мястото на удара, респективно да предотврати ПТП. Поведението на подсъдимия е било виновно, категорични са двете инстанции. Той е разполагал с обективната възможност да предотврати ПТП и смъртта на пострадалите пешеходки. 

Решавайки въпроса за наказанието на подсъдимия, апелативните съдии са съобразили, че престъпленията по транспорта поначало са такива с висока степен на обществена опасност и укоримост, като често тези деяния са извършени от самоуверени водачи, както е в случая. 

„Тази опасност е законодателно отчетена с предвидените за въпросните престъпления високи наказания в санкционната част на съответните специални разпоредби от Особената част на НК“, отбелязва в решението си апелативния съд.  

Преценявайки механизма на престъплението и причините за него, броя, вида и тежестта на допуснатите от водача нарушения на правилата за движение и тяхната значимост, въззивната инстанция е установила, че конкретното деяние не се различава съществено от типичните случаи на непредпазливи транспортни престъпления от настоящия вид, поради което и приела, че степента му на обществена опасност е в рамките на характерната за този вид противообществени деяния. 

На следващо място съдът е приел, че подсъдимият е личност с ниска степен на обществена опасност, предвид липсата на предходни престъпления и противообществени прояви, извършени от него, липсата на допуснати нарушения на правилата за движение и на наложени административни наказания по ЗДП и ППЗДП, както и наличието на добри характеристични данни.
По изложените съображения и отчитайки ниската степен на обществена опасност на дееца, наличните смекчаващи и отегчаващи вината обстоятелства и най-вече семейната му ангажираност и родителски задължения, въззивният съд е преценил, че за извършеното престъпление следва да се определи, наказание лишаване от свобода за срок от пет години, което е под средния размер на предвидената санкция и значително над минималния размер от три години лишаване от свобода. В съответствие с изискванията на НК наказанието от пет години лишаване от свобода следва да се намали с една трета и на подсъдимия да се наложи наказание от три години и четири месеца лишаване от свобода. Такова по вид и размер наказание апелативният съд е намерил за правилно определено и съобразено с целите на специалната и генералната превенция, а също и за справедливо. Наказание с размер, различен от посочения, ще бъде безполезно високо или неоправдано ниско, не би допринесло за поправянето и превъзпитанието на дееца, не би въздействало възпитателно и предупредително-възпиращо върху другите членове на обществото, са посочили в акта си апелативните съдии. 

Въззивният състав е преценил за адекватно на извършеното и на дееца и най-вече за справедливо наказанието лишаване от право да се управлява МПС да е за срок от четири години и четири месеца. 

Решението подлежи на касационно обжалване и протестиране пред ВКС в 15 – дневен срок от съобщаването на страните, че е изготвено.  


В категории: Карнобат


Флагман.БГ Ковид-19 погуби още един български лекар Ковид-19 погуби още един български лекар 05/12/2020, Събота 13:39 0
10
Коментара по темата
10.
Ала - Бама
06.11.2020 20:32:48
1
2
Тоз мангал трябва да умре . Циганите са гадна , Долна , мирезлива измееет . Циганите на сапун майка ви дейййбааа къпушиии мръсни гадни долни кърлежи миризливи!! Що не е жив чичо Адолф Хитлер !! Ах , ах на сапун мръсниии уруудии !!!
9.
Ала - Бама
06.11.2020 20:32:42
2
0
Тоз мангал трябва да умре . Циганите са гадна , Долна , мирезлива измееет . Циганите на сапун майка ви дейййбааа къпушиии мръсни гадни долни кърлежи миризливи!! Що не е жив чичо Адолф Хитлер !! Ах , ах на сапун мръсниии уруудии !!!
8.
Възмутена
05.11.2020 21:06:14
2
4
Въпросният подсъдим "с ниска степен на обществена опастност" размаза двете женички като ваденки на оградата на техен съсед. Напомням, че това се случи точно пред детска градина и училище. Да беше дошъл "уважаемият" Апелативен съд да види какво е от двете страни на улицата да стоят два ковчега. Междувременно, докато две години си чакаше справедливата присъда, "семейно ангажираният" ром тепърва си призна детето (а дотогава беше с баща неизвестен) и даже свари да направи поне още едно. Пари няма- безработен, но на Марковски си плаща чинно, а и подкупи на съдиите сигурно е подсигурил. Държавата ще има да чака да му вземе някога пари за осигуровки. Но пък, трябва да се поощряват тия хора, да ги чакаме да се поправят и да си вземат поука. Ама така е като си въдим гласоподаватели-паразити, дето безнаказано си безчинстват на воля. Но, докато не дойде нещастието до главите на "уважаемият съд" ще има да си чакаме да има справедливост...
7.
Ввнец
05.11.2020 19:43:06
1
1
Всичко се връща..... Нека се върне на тези,които отсъдиха,за да изживеят болката на пострадалите!
6.
Мими
05.11.2020 13:59:59
2
12
Тоя апелативен съд, така ли определя цената на човешкия живот -3 години -за две жертви.
Какво му е смекчаващото, че имал семейна ангажираност. И двете жертви са били семейно-ангажирани. Сега техните семейства са до-живот обременени с тази смешна присъда и стази подигравка с човешкия живот. Семейно-ангажирания човек (нормален) не кара с 90км. в час в града и не гази хората по тротоара. Тези съдии щяха ли да са удовлетворени от присъдата ако ставаше въпрос за хора от тяхното семейство. Срам и позор
5.
Страхил
05.11.2020 13:21:08
2
13
Какви са тия съдии бе? Тоя цинго е за 20години а не 3.4
4.
Хе хе
05.11.2020 12:59:03
2
15
А , че умишлено е вдигнал тези 90км/ч ? А , че като правоспособен водач на МПС познава закона за движение по пътищата и е знаел ,че го нарушава с тези 90км/ч? Това не е съд . Това е една неморална институция . Къде е морала и възмездието? Две жертви на тротоара заради умишлено нарушаване на закона за движение по пътищата. Въобще защо го има този закон , когато не се търси отговорност от тези , които го нарушават. Съда като институция отдавна е забравил какво е възмездие и морал.
3.
местен жител
05.11.2020 12:48:22
2
6
Кажи му съдия, и повече не го обиждай. Няма по-долно, подкупно и гнусно племе от съдиите!
2.
*********
05.11.2020 12:19:50
2
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
1.
Кирчо
05.11.2020 12:14:11
1
7
Браво ! .... след 3 ,4 пак
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургас ще празнува различен Никулден, ето какво е предвидено в програмата Бургас ще празнува различен Никулден, ето какво е предвидено в програмата

По идея на кмета Димитър Николов всички средства, предвидени за отбелязването за Празника на Бургас, Коледа и Нова година ще бъдат преразпределени за закупуването на специализирана апаратура за лечение на К-19

 

Държавата пусна на е-търг голям апартамент в центъра на Бургас до Морската градина Държавата пусна на е-търг голям апартамент в центъра на Бургас до Морската градина

Началната тръжна цена е 143 183 лв. без ДДС, площта на жилището е 104,34 кв. м

КАТ отчита 964 нарушители на ЗДвП в Бургас за седмица КАТ отчита 964 нарушители на ЗДвП в Бургас за седмица

15 велосипедисти и 29 пешеходци сред глобените

 

Спипаха 5 дрогирани шофьори в Бургаско Спипаха 5 дрогирани шофьори в Бургаско

Те са предадени на прокуратурата и ще бъдат съдени

 

Арестуваха бургазлийка в ж.к."Възраждане" със 120 грама марихуана Арестуваха бургазлийка в ж.к."Възраждане" със 120 грама марихуана

В дома й на ул.Цар Асен е открита саксия с канабисово растения и два буркана с марихуана

 

Извънредно! Гъст дим се издига от автобус край ж.к."Меден рудник" Извънредно! Гъст дим се издига от автобус край ж.к."Меден рудник"

Шофьорът е реагирал адекватно, евакуирал е пасажерите

 

Доц.Ангел Кунчев попари надеждите за пълно отваряне на 21 декември Доц.Ангел Кунчев попари надеждите за пълно отваряне на 21 декември

Ще започнем поетапно отваряне, според броя на заразените, каза главният държавен здравен инспектор

 

На пазара „Краснодар” ври и кипи! Вижте каква е цената на рибата в навечерието на Никулден На пазара „Краснодар” ври и кипи! Вижте каква е цената на рибата в навечерието на Никулден

Шаранът и чернокопът най-търсени от клиентите

 

Експерт: Вирусът изчезва до идната есен Експерт: Вирусът изчезва до идната есен Светът ще се спаси от заразата Ген. Румен Миланов: Пари и кюлчета злато не са предмет на проверка за НСО Ген. Румен Миланов: Пари и кюлчета злато не са предмет на проверка за НСО Имаме някаква дама, която е компрометирала премиера, смята той
Тръмп отново обжалва президентските избори в Джорджия Тръмп отново обжалва президентските избори в Джорджия Води серия от дела за да си върне властта Семейството Тръмп ще се мести във Флорида Семейството Тръмп ще се мести във Флорида Слуховете гласят, че Мелания вече се е заела с търсенето на добро училище Трима бивши US президенти готови да се имунизират публично срещу COVID-19 Трима бивши US президенти готови да се имунизират публично срещу COVID-19

Барак Обама, Джордж Буш и Бил Клинтън се надяват това тяхно решение да отправи мощно послание към нацията

 

Шок! Адолф Хитлер спечели изборите в Намибия Шок! Адолф Хитлер спечели изборите в Намибия

Като дете смятах, че е напълно нормално име. Едва когато пораснах, разбрах, че този човек е бил злодей, признава новият Хитлер и обещава, че няма да "иска да подчини целия свят"

 

Кобрата: Джошуа ме подценява, но отивам, за да го победя Кобрата: Джошуа ме подценява, но отивам, за да го победя

Подготвен съм много добре и абсолютно правилно, уверява Кубрат Пулев

Обама, Буш и Клинтън правят шоу, ваксинират ги пред тв камери Обама, Буш и Клинтън правят шоу, ваксинират ги пред тв камери

Около 10 процента от американците вярват, че ваксините са по-опасни от болестите

Италия без Коледа, въвеждат вечерен час и затварят градовете Италия без Коледа, въвеждат вечерен час и затварят градовете

Специалният режим ще е в сила от 21 декември до 6 януари

Появиха се кадри от „къщата на ужасите“, където почина Марадона (СНИМКИ/ВИДЕО) Появиха се кадри от „къщата на ужасите“, където почина Марадона (СНИМКИ/ВИДЕО)

Имотът бе определен като "къща на ужасите", тъй като не притежава никакви удобства за пациент с мозъчна операция

В Москва започва записване за ваксиниране срещу COVID-19 В Москва започва записване за ваксиниране срещу COVID-19 През близките седмици списъкът на получателите ще бъде разширен Ад в Англия: Мощен взрив в склад взе жертви, десетки са ранените Ад в Англия: Мощен взрив в склад взе жертви, десетки са ранените

Спасителни екипи в момента са на място и търсят още пострадали, в акцията се включи и хеликоптер

Жозе Моуриньо, мениджър на "Тотнъм" Жозе Моуриньо, мениджър на "Тотнъм" Ние сме като пони на конно състезание. Виц на деня Виц на деня - Вие с компютрите на "ти" ли сте, или на "вие"?
- На "твойта мама" съм!
Виц на деня Виц на деня - Тате, един в училище ме нарече гей.
- И преби ли го?
- Не можах, толкова е сладък...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Не знам вас какви аромати ви възбуждат, ама мен кисело зеле със свинско направо ме побърква!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори