×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

САЩ местят част от войските си от Германия в България


21 Октомври 2020, Сряда, 14:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

11 900 US военни трябва да бъдат изведени от федералната република

САЩ обмислят варианти за прехвърлянето на части от своите военни от Германия в България, Румъния и Прибалтика в рамките на обявената вече предислокация. За това съобщили във вторник пред ТАСС източник от американските военни кръгове като пояснение на думите на шефа на Пентагона Марк Еспер за възможното преместване на Втори бронетанков полк от Германия в друга европейска страна, близка до Русия.

"Както вече обявихме от 29 юли смятаме да преместим военните на САЩ на източния фланг на НАТО на постояна ротационна основа, за да изпълним принципите, изложени от министъра на отбраната", обяснява военен чиновник.

"Както министърът обяви пред Атлантическия съвет, пописаното с Полша споразумение за разширяване на сътрудничеството в областта на отбраната, както и двустранното взаимодействие с министрите на отбраната на Румъния и България и консултациите с нашите съюзници от Прибалтика ни дава възможност да прехвърлим нашите войски в тези страни", допълва той.

Според информацията, няма окончателно решение. "Процесът на планиране продължава. Това включва консултации с нашите съюзници и партньори, както и с членове на Конгреса в САЩ", уточнява военният представител.

Както Еспер подчерта по-рано във вторник САЩ изучава възможността за предислокация на основата на Втори бронетанков полк от Германия по-близо до Русия без да дава детайли.

Министърът на отбраната обяви, че 29 юли е датата за извеждане на 11 900 военни от Германия. Според думите му 6400 от тях се връщат обратно в САЩ, около 5600 ще бъдат предислоцирани в Италия и Белгия и при това положение в Германия остават максимум 25 000 военни. Това обяви президентът Доналд Тръмп миналата година, след като разкритикува немците, че не дават достатъчно пари за НАТО. През миналия юли Еспер говори за извеждането на Втори бронетанков полк, който трябваше да се прибере обратно. Той е с около 4500 военни.


В категории: Политика


5
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
5
Коментара по темата
5.
Мони Паси инцеста
22.10.2020 13:06:00
1
2
И тук си проличава васалното и обсадено безгласнобуквие на уж суверенната държава България. Казва ти чичко Шеф разполагаме си тук каквото си искаме, ядрени ракети, пехота, ще правим полугон за тестове на биооръжия, каквото си щем и става каквото се поиска. Никий не казва гък и не може. Нямане миже! Дори ще ни платите 3 милиарда на година за честта дадойдем при вас, обсадени дебили! Къде е разликата при членство в НАТО и с васалното подчинение при СССР и участието в СИВ? Ами пак си безгладна буква и тогава и сега, слушаш и се подчиняваш безропотни, обаче тогава имаше и собствена армия, машини и ПВО, а сега нямаш никаква боесписобна техника, почти никаква армия и напълно унищожени и нарязи ракети и ПВО.
4.
_nib_
21.10.2020 19:15:26
4
6
Мамицата им мръсна....Референдум за това дали миже да се разполагат кравари тука....Крави няма....значи....янки гоу хоум.
3.
Вън ГЕРБ и сие!
21.10.2020 17:02:53
4
8
Вън на еврейските служители от нашата земя! Не искаме да даваме подслон на световните унищожители!
2.
ха такааа...
21.10.2020 16:15:40
3
15
Сега разбрахте ли за кво са ни самолети ,радари , бронирани машини и прочее....предстои пренастройване на руските ракети в югозападна посокааа....така братята американци ще защитават собствените си интереси с чуждо пушечно месо и пари с активното съдействие на хора чиито банкови сметки се намират в офшорният щат Делауеър...само не знам дали ще успеят да избягат навреме щото работодателите им не се славят с лоялност от време оно....
1.
Дернев
21.10.2020 14:39:35
2
19
Американските войски йямат работа в Европа. Нейната сигурност е работа на европейците. Това Фр и Г трябва да го разберат и решат най-после и да тръгнсат към създаването на Европа за европейците. Времето ни изтича.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори