Създават национално меню с автентични продукти и ястия от 9 региона
Целта е то да стане част от представата за страната ни като атрактивна целогодишна дестинация
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова участва в работна среща за създаване на национално меню в българските заведения, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.
В дискусията участваха проф. Пламен Моллов – ректор на Университета по хранителни технологии в Пловдив, и доц. Кремена Никовска от висшето училище, зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева, президентът на Българската асоциация на професионалните готвачи Димо Димов и шеф-готвач Иван Манчев.
"Националното меню ще включва от предястие до десерт и ще представя типични и автентични продукти и ястия от 9 региона в страната", посочи министър Николова. Предвижда се то да стане част от представата за страната ни като атрактивна целогодишна дестинация.
"Менюто се създава със съдействието на университета и се базира на селекция, проведена от него съвместно с професионалните гимназии по туризъм и браншовите организации. Така чрез храната ще се изтъкнат кулинарните традиции и регионалните особености на България", каза проф. Моллов.
Украински войници превърнаха BMW 7-Series в мобилна ракетна установка
Лионел Меси получи часовник за 1,1 милиона долара
Грешката, която качва разхода на гориво през зимата с до 2 литра на 100 км
Четвърти цвят на светофара: бъдещето на трафика с автономни коли
ЕК отстъпва от забраната на ДВГ, но с нови условия, които може да убият автомобилната индустрия
Празниците насаме: как да превърнем самотата в грижа за себе си
2026: Годината, в която Близнаци, Везни и Водолей спират да отлагат съдбата си
Предсрочните избори (не)избежни – 22 март или 5 април са най-вероятните дати
2025: Рекордна година за златото - поскъпване, търсене и интерес от българските инвеститори
Мария Цънцарова не е освободена от работа
РИОСВ потвърди: Производството на „Кроношпан“ е в екологичните норми
Игнажден чука на вратата: Вярвания, ритуали и как да посрещнем късмета

2. Пачата на Караянчева
3. Рахат локум по герберски
4. Захаросани толупчета - Бок толумба
5. Средно, свинско със зеле
6. Печена тиква, погалена от папата
7. Постна пица
8. Имамбаялдъ с късмети
9. Торта чекмедже контра