×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Кървава река „тече“ в най-загадъчната планина на България


Кървава река „тече“ в най-загадъчната планина на България
Този малък храм е построен по заръка на пророчицата Ванга
10 Октомври 2020, Събота, 22:20 ч.
Автор: Флагман.бг

По времето на цар Петър там са били избити 70 хил. богомили от цяла Европа, оттам идвала и тежката карма на България

През последните десетилетия за Странджа обикновено се говори като за най-мистичната планина на България. Заради магията на нестинарството, долмените, десетките параклиси, светилищата, легендата за египетската богиня Бастет. Малкото останали хора в селата на Странджа са по-скоро отчаяни и скептични, когато им се говори, че живеят на вълшебно място.

Повечето от тях не могат да свикнат с обезлюдяването. Пришълците и гостите в Странджа също се отнасят различно към приказките за нейния мистицизъм. Едни признават, че по никакъв начин не усещат и не разбират защо се говорят подобни приказки за тази планина, когато величието на природата в Родопите или Рила е много по-завладяващо.

Други обаче остават покорени от омаята на Странджа. Тя не се забелязва, тя се усеща. И все повече стават разказите за невидимата кървава река. Тя не е физическа, макар всички „видели“ я да казват, че някога е била такава. Във всички разкази се споменава за едно дере, в което и местните хора потвърждават, че някога е имало река. Дори легендите разказват, че години наред тя носела кървави води. Днес ясновидци, които се множат по нашите земи – заради новите космически енергии или заради изплатената българска карма, или от печалбарство, кой знае, описват как потъвали краката им в кръв. В същото това мистично дере в Странджа с пресъхналата река. Разказват, че усещането е като в страшен филм, като се допълва от странно бумтене сякаш от водите на падащ водопад. Други добавят, че виждат разхвърляни отрязани човешки глави и много-много обезглавени трупове. Видението предизвиква много сълзи, необясними за околните, които не виждат „кървавата река“.

Дали това са болни фантазии или истината са духовни преживявания, всеки сам преценява. Но тези разкази удивително си приличат, въпреки че са споделени от хора, които не се познават. И освен това приличат твърде много на описание, което дава най-известният български ясновидец Ванга.

„Леля Ванга ми обясни, че по времето на цар Петър там са били избити богомили от цяла Европа - около 66-70 хиляди души, между които били и 7 водачи от по-вътрешния кръг на посветените. Те били смятани за посредници между земята и небето. За избиването на богомилите Ванга казваше, че оттам идва и тежката карма на България“, разказва ветеринарният доктор Петър Бодуров. Той е човекът, който изпълнява заръката на Ванга на лобното място на богомилите да се построи параклис.

Днес параклисът е любима туристическа дестинация. Намира се на около 2 километра от село Бяла вода. Мистичният разказ за този малък храм започва още преди посещението при Ванга. Петър Бодуров разказва, че малко повече от година преди смъртта на пророчицата с него се свързва покойният вече Димитър Кърпичев от Бургас. Мъжът му разказва за свое съновидение, в което вижда стотици свещи, които горят на земята, изгасват и отново сами се запалват. Описва мястото, което в последствие Ванга потвърждава, че е местността Марино селище край Бяла вода. Двамата мъже отиват на мястото, където днес е параклисът „Свети Иван Рилски“, запалват свещи там и съновидението се повтаря. Пророчицата казва кои бизнесмени ще дадат пари и кои хора ще изградят храма. Така и става, но самата Ванга не успява да дойде на освещаването, предвидено за 15 август 1996 г. Четири дни по-рано тя напуска този свят. Указанията й обаче са спазени съвсем точно – параклисът е издигнат между седемте високи дървета, без да пострада нито едно от тях. Ванга казва, че тези дървета са живите богомилски водачи. Много от туристите, които идват на това място, прегръщат дърветата за здраве.

Историци и местни изследователи на историята изразяват съмнение, че убийството на хилядите богомили е станало по времето на цар Петър. Съвременните ясновидци се присъединяват към това съмнение и отнасят масовите убийства около 2 века по-късно. Богомилите от цяла Европа, Русия и България са докарвани на днешната Марино селище по подземен тунел от черноморско пристанище. Повечето мъже, жени и деца са транспортирани в железни клетки като животни, други – вързани точно като в песента за три синджира роби. Днес е трудно да се разбере ясновидското твърдение, че богомилите напълно съзнателно се оставят да бъдат убити. Няма викове и отчаяни крясъци, няма сълзи с молби за пощада. Така се извършва саможертва, подобна на тази на Исус Христос. Днес тази саможертва в името на духовното пробуждане за силата на истинската любов се отразява по особен начин над Странджа, настояват наследници на Ванга. Над планината те „виждат“ купол от невидим енергиен щит.

Столетията, изминали от убийството на богомилите и техните водачи, пречистват кървавата река и дори скриват водите й, така че нейното дере в Странджа днес е сухо и обрасло. Но водата спира да се крие и още преди построяването на параклиса в Марино селище извира на поляната. Бързо се намират хора, които решават да печелят, като продават водата от тези извори. Но водата „протестира“ и се скрива. Днес тя е на отсрещното възвишение. Ванга казва, че един ден на това място ще се изгради най-големия балнеосанаториум в света. Преди време възрастни хора от село Бяла вода разказват, че в Марино селище преди е имало 3 изворчета. С водата им лекували очебол, екземи, рани, също както в единствения странджански манастир - Голямобуковския. Затова не са допускали едрия добитък наоколо.

Олтарът на този параклис, изграден на лобното място на богомилите, не сочи на изток, а на югоизток. Петър Бодуров и строителите се притесняват дали ще бъде осветен от свещеници, но Ванга е категорична: „Ще дойдат, няма къде да отидат“. Пророчицата изпраща Бодуров при митрополит Иоаникий и той нарежда на свещеници от Царево да извършат освещаването на малкия храм. Ванга обаче така и не казва защо настоява олтара на храма да не е на изток, а на юг-югоизток. Това остава една от нейните тайни.

Параклисът е посветен на Света Петка - закрилницата на богомилите, но за да няма трудности при освещаването му, е наречен на Свети Иван Рилски – покровителят на България. Поне такова е обяснението на доктор Бодуров. Иван Рилски е син или брат на Боян Мага - основоположникът на богомилството. Местните отбелязват празника на параклиса на деня на Света Петка, като на специално отредено място правят курбан.

Източник: Лупа.бг


В категории: Малко Търново


15
Коментара
17 стъпки за щастлива връзка
17 стъпки за щастлива връзка 31/10/2020, Събота 21:40 0
Флагман.БГ Още един протестър с коронавирус Още един протестър с коронавирус 31/10/2020, Събота 19:41 8
15
Коментара по темата
15.
Виртуален крепостен селянин
11.10.2020 16:33:54
0
3
14-ти,същите.И те много добре си го знаят това нещо,само че от нашата история е тотално изтрито.
14.
до 13
11.10.2020 13:08:43
0
5
за Босна и Херцеговина ли говориш, богомилската държава, която веднага приема исляма, когато идват османците?
13.
Виртуален крепостен селянин
11.10.2020 09:44:32
0
3
Има и още весели неща,които псевдоисториците ни облъчени с подменената ни българска история даже и не си правят труда да проверят.Освен Македония има още една държава на Балканите,която е българска и е създадена от забегнали български богомили.Само че за нея по определени причини нямаме претенции,а и явно сме искали да забравим,че са българи.
12.
гражданин
11.10.2020 09:09:34
0
21
Флагман не пишете врели, некипели, ами пишете как се изсича безразборно Странджата. Всеки ден се изнасят тонове дървета, никакъв контрол от органите.
11.
Баба ванга кво
11.10.2020 08:05:15
0
7
Ще каже за добромир гущеров дето и е внук,дали не е по линия на дс доноси издигането
10.
До 6 абсолютно верно
11.10.2020 07:31:31
0
10
Няма велика държава която да не е унищожавала враговете си до крак и турци и французи и англичани и руснаци са спазвали това правило както и янките.За монголите няма да говоря то се знае . Дотам ни докара криворазбраното благородство
9.
ПАВЛИКЯНСКА БУГАРИJA
11.10.2020 07:26:16
1
12
Богомилите голяма част арменски павликяни съсипали държавата,определено от областта тондрак около 600 000 души от трима византийски императори. Докарани с ясната цел Манихейски им ереси да разсипят българия. Те първи приемат исляма и католицизма ненавиждайки православието. Голяма част от познатите в бг са техни наследници.ч
8.
Горския
11.10.2020 07:08:33
0
39
Хубава е Странджа, красива е. Само че богомилите ни не са виновни че я съсипахме. Вековни гори, които дори турците не посмяха да изсекат ние опраскахме за нула време. Бая народ се награби - то не бяха триетажни къщи, то не бяха хотели, то не бяха вили... И какво ли още не. За сметка на гората и природата. Избиха всичко живо в планината. И сега продължават да съсипват малкото останали кътчета. Напълниха Гърция с нашата гора. Богомилите нямат нищо общо с далавераджийско-келепирджийския манталитет осъществяван на принципа "след мен и потоп"...
7.
Едуард
11.10.2020 04:37:14
1
17
За българина духовността е свързана с 'кинти', здрав дух,здраво тяло, голям и пълен 'портфейл'
6.
Виртуален крепостен селянин
11.10.2020 04:35:08
5
16
Така е Чоко,много неща са изтрити за богомилите ама не са такива каквито си ги мислиш и както ни ги представят за добродушните просветлени овце.Богомилите са тези,които предават вяра и род и посрещат турците като освободители.Освен това голяма част от яничарите,които колят и бесят на Балканите са именно деца на богомили,при това доброволно изпратени.Та туй ни е лошата карма,че не сме ги изтрепали до крак,когато е трябвало и после тези сантименти са ни коствали 5 века.Колкото до баба ти Чобанга как да каже каква е истината като тогавашната власт ни ги представяше като средновековни комунета и може и да са имали право,защото комунетата имат същата склоност да предават род и родина за сметка на сходни прогнили комунарски утопии.
5.
Koko
10.10.2020 23:57:31
8
10
Историята е интересна и е правилно описана хората които я разказват са уважавани и тачени незнам историците що мълчат или всичко за богомилите отдавна е изтрито от историята ни все пак на баба ванга ги праща там от де е знаела за 7 дъба рупите не са близко
4.
Пейчо
10.10.2020 23:02:45
6
13
Флагмънт , пак свободни съчинения ...
3.
Glarus
10.10.2020 22:41:46
4
9
Takiva gluposti wie NORMALISTE
2.
Glarus
10.10.2020 22:41:45
4
5
Takiva gluposti wie NORMALISTE
1.
Лелеее
10.10.2020 22:38:16
7
12
А някаква по-голяма щуротия не можахте ли да съчините? Нещо НЛО и т.н. ?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бившата изгора на Димитър Милков - Славена Чанева спипана с 48 таблетки амфети Бившата изгора на Димитър Милков - Славена Чанева спипана с 48 таблетки амфети

За скромните си 22 години Славена има изключително богато криминално досие, въпреки че е лежала зад решетките, продължава да се занимава с дрога

Какво представлява сексът кареза? Какво представлява сексът кареза?

Проучване показва, че когато нещата опрат до любене, хората ценят повече връзката с партньора, отколкото физическото му проявление

17 стъпки за щастлива връзка 17 стъпки за щастлива връзка

Двойките си позволяват да бъдат уязвими понякога

Зодиите с най-високи стандарти в любовта Зодиите с най-високи стандарти в любовта

Ето кои са топ 5

Шокиращо! Поморийски учител задържан за разпространение на наркотици Шокиращо! Поморийски учител задържан за разпространение на наркотици

В 31-годишния даскал са открити 60 грама марихуана, продавал я на ученици

 

Пригответе си крем супа от броколи, много е вкусна Пригответе си крем супа от броколи, много е вкусна

Предпазва от вируси

Затягат цедката за почетни граждани, ще искат поне 300 подписа за номинация Затягат цедката за почетни граждани, ще искат поне 300 подписа за номинация

В момента е достатъчна подкрепата от 30 души, която лесно се покрива

 

Изследване: Онлайн обучението е довело до значителна промяна в начина на учене Изследване: Онлайн обучението е довело до значителна промяна в начина на учене

Учениците са прекарвали пред екрана учейки средно около 5 часа на ден

 

Здравният министър бесен на болнични шефове, ще им реже парите от НЗОК Здравният министър бесен на болнични шефове, ще им реже парите от НЗОК

Има шефове на болници, които продължават да се правят на неразбрали, няма писмена следа как искат от хората тестове, което обезсмисля всякаква проверка, ядосан е Костадин Ангелов

 

Още един протестър с коронавирус Още един протестър с коронавирус

Изпитвам обаче болка при движението на очните ябълки и болка на кожата на горната част на главата и на кожата на гърдите и корема дори при много слабо докосване, написа във фейсбук Лалов

 

Половин Гърция минава под ключ заради пандемията Половин Гърция минава под ключ заради пандемията

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обяви в телевизионно съобщение до гражданите новите мерки

 

България заплаши да блокира пътя на Северна Македония към членство в ЕС България заплаши да блокира пътя на Северна Македония към членство в ЕС

Ако Северна Македония признае българските корени, вето няма да има, каза Екатерина Захариева

Почина Шон Конъри Почина Шон Конъри

Издъхнал е на 90-годишна възрраст

 

Германия с нов рекорд на заразени Германия с нов рекорд на заразени

Страната регистрира 18 681 случая на коронавирус през последните 24 часа

Трети задържан за нападението в Ница Трети задържан за нападението в Ница

Извършителят Брахим ал Ауисауи, който е роден в Тунис през 1999 г., е пристигнал във Франция през октомври

Датската държавна телевизия пусна педофилско шоу Датската държавна телевизия пусна педофилско шоу

Възрастни мъже и жени се събличат пред дечица, а те им задават въпроси

С викове „Аллах акбар“ 50 младежи нападнаха църква във Виена С викове „Аллах акбар“ 50 младежи нападнаха църква във Виена

Те са успели да избягат

Пореден вторичен трус в Гърция от 4,1 по Рихтер Пореден вторичен трус в Гърция от 4,1 по Рихтер

Земетресение е регистрирано и в Норвегия

Каква е равносметката от управлението на Тръмп Каква е равносметката от управлението на Тръмп

Американският президент постоянно натъртва, че никое правителство на САЩ не е успяло да свърши толкова неща през първия си мандат, колкото неговото

Опустошителният трус в Турция и Гърция е усетен в цяла България Опустошителният трус в Турция и Гърция е усетен в цяла България

Над 15 са вторичните трусове от над 4 по Рихтер

Бойко Борисов Бойко Борисов Само на президента Румен Радев дадоха няколко часа карантина, сякаш е извънземен Виц на деня Виц на деня - Иване, работиш ли в неделя?
- Разбира се! Плащат двойно, а аз съм атеист. Грях е да не се възползвам.
Виц на деня Виц на деня - Щастливи ли сте в семейния живот?
- О, да! Толкова силно се обичаме, че вече трети път отлагаме развода.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Дядото се успокои, че не е толкова болен, като видя внука му колко таблетки пие преди дискотека.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори