×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Наследството на "Наглите" - много разбити животи и 3 млн. в неизвестност


05 Октомври 2020, Понеделник, 12:25 ч.
Автор: Флагман.бг

Разказва една от жертвите на пуснатия предсрочно Ивайло Евтимов - Йожи

Едно съдебно решение от изминаващата седмица, събуди болезнени спомени у жертвите на прословутата банда за отвличания "Наглите". Софийският апелативен съд пусна предсрочно от затвора Ивайло Евтимов - Йожи, който беше осъден на 18 години затвор. 2 години и половина по-малко обаче лежа той в затвора, защото се бил поправил според съдиите. Стоян Нешев припомня всичко за групата, отвличала хора за пари. Говори и с жертвите и се връща в прословутата "Къща на ужасите", където жертвите бяха държани и измъчвани, докато получат парите за тяхната свобода.

"Тази дума справедливост за мен е избледняла. Да, бях доволен при първоначалната присъда – че те си получиха заслуженото и ще влязат в затвора. Оттам нататък имаше и много разочарование", казва пред Нова тв Киро Киров. Той е една десетките жертви на "Наглите". През годините сме ви разказвали историите им. Те обаче не се забравят лесно. "Наглите" са хората, които отвличат за пари. Над 3 милиона евро от откупи и до днес остават ненамерени. Наглите са хората, които режат пръстите и ушите на жертвите си. Унижават ги. Общуват с близките им чрез обяви във вестниците. Наглите са хората, заради които някои от жертвите и близките им вече не са между живите, а други - живеят с тежки заболявания.

Киро Киров разказва спомени и емоции от случилото се ден, след като Софийският апелативен съд освободи предсрочно от затвора един от осъдените – Ивайло Ефтимов - Йожи. Той излиза на свобода 2 години и 5 месеца по-рано. Присъдата му беше 18 години затвор. Изтърпял е повече от половината наказание. Работил е зад решетките. Според съда Йожи е изградил достатъчно добри задръжки. Бил е мотивиран за промяна. Не е търсил оправдание за действията си, изразил е съжаление по отношение на жертвите, аргументират се магистратите.

"Нямам желание дори да кажа: Абе, той трябва да си излежи присъда. Решил съдът, намерил е причини – жив и здрав да е", казва Киров. И въпреки, че на пръв поглед Киро Киров посреща новината с безразличие, дълбоко в себе си той е разочарован. "Животът ми не е това, което беше. Животът ми не е това, което бих искал. Това, че държавата и органите не успяха да намерят всички. Това, че тези пари – над 3 млн. от всички отвлечени не се показаха. Нашите пари са били белязани. Някой обаче покри тези пари. Някак ги преработи. Това е организирана група, която според мен има по-висока ниво ръководство, до което държавата и органите не са успели да стигнат", смята Киров. След 14 дни в плен синът му Иван Киров събира 517 хиляди евро за свободата на баща си. Взема парите от семейната фирма. Слага ги в черен сак и на 11 април 2009 г. към 23.30 часа по указание на "Наглите" ги оставя на 17-и километър на бул. "Цариградско шосе"

. Щетите от отвличането Киро Киров изпитва и до ден-днешен. "Когато те видят на улицата и се побутнат и сигурно си казват: "Ей, тоя е отвлеченият". Първото нещо, което си помисля всеки друг човек от околните, които не ме познават, е дали тоя мисли още за онова време. А какво ли чувства", споделя Киров. Киров не е получил и стотинка от обезщетението, което му дължат "Наглите". Бизнесменът разказва, че ако днес срещне някой от похитителите си на улица, едва ли ще го разпознае. Освен Ивайло Ефтимов-Йожи присъди по 18 години затвор получиха Прокопий Прокопиев - Културиста и Даниел Димитров - Релето. За серията отвличания, която изправи на нокти България преди 2010 г., беше осъден и Любомир Димитров - Гребеца.

Още двама бяха осъдени за други по-леки престъпления, но не и за похищения. "Наглите" са доказано отговорни за 11 отвличания и 1 опит. Според последната дума на съда те са държали в плен все богати наследници или бизнесмени - Илиян Цанев, Мехмед Чакър, Михаил Краус, Джорджо Марков, Венислав Величков, Ангел и Камелия Бончеви и Киро Киров. Имат и неуспешен опит за отвличане на не толкова заможен автокрадец.


В категории: Крими


8
Коментара
Слънце по морето днес
Слънце по морето днес 26/04/2024, Петък 09:27 0
8
Коментара по темата
8.
Ami
05.10.2020 14:23:59
0
1
Ами той тоз лайнар Кирив сее пифиграеал с работниците мислел се за бог.А,сега хайде в ковчега хаха.Долни лайнари са вдичките.Тез йрадци дето ги пишат бизнесмени и тез,дето отвличат.Направете им един остров и там да се избиват гадна сган.Бойко ги води
7.
До1ви "най-простия"
05.10.2020 13:39:27
3
6
Колко просто парче трябва да си, да твърдиш, че Трактора бил покровителстван сега. При положение, че беше шеф на отдел в ДАНС по времето на Станишев и БСП, точно тогава бяха отвличанията и гаврата с държавата заради изтичането на информация. Цветанов и ГЕРБ удариха Наглите за два месеца, но след като назначиха свои хора и изритаха хората на Трактора и БСП. Хамстера също бе задържан, но съда го освободи. Факт е че след рабиването на групата отвличанията за откуп спряха. А тези глупости че трите милиона били скътани, са бкагодарение на бездарни журналисти, които, като правят интервю с някого, не знаят, какви въпроси да задават, че да изяснят обърканите обяснения на Киро Киров.
След задържането на групата имаше много изнесена информация от разследването в което сътрудничиха членове на групата и се разбра за екскурзии по скъпи дестинации, покупки, залагане в казина. Дядо Киро Киров казва, че не са засечени банкнотите, но той не е експерт във всичко та да разбира. Нали няколко столевки бяха открити в Хамстера, затова го задържаха, но съда ги пусна. 3 милиона разхвърлени на 20 човека не са чак толкова пари, а при различните отвличания към основната група е имало и помагачи, и те са взимали пари. Или някой мисли че 20 човека са приели радушно и покорно да не взимат пари, а да изчакат 10-12 години и тогава да ги получат и харчат. Нали винаги конфликтите и издънките стават заради парите от удара. Ами този който е взел 3 милиона белязани пари да ги изпере, да не би дава насреща 3 милиона изпрани, нали взима една част за риска и изпирането!
Само тъпаци вее, после защо ги връткали Боко, Нинова, Доган и все едни и същи, ами прости сте бее овци!
6.
Robi
05.10.2020 13:26:04
0
6
Няма държава, както никога е нямало. Сега имате шанс да си ги накажете. Хора с пари сте все пак, сега вие ги отвлечете и ги измъчвяйте, но много. по-жестоко, отколкото те вас. И накрай в плитък гроб, така или иначе никой няма да ги търси тези изверги. Храна за рибите
5.
Robi
05.10.2020 13:26:00
0
7
Няма държава, както никога е нямало. Сега имате шанс да си ги накажете. Хора с пари сте все пак, сега вие ги отвлечете и ги измъчвяйте, но много. по-жестоко, отколкото те вас. И накрай в плитък гроб, така или иначе никой няма да ги търси тези изверги. Храна за рибите
4.
Do 3
05.10.2020 13:19:23
0
11
По-добре на парчета и на прасетата.
3.
Смъртта
05.10.2020 13:17:58
0
10
Ей сега ще има обстрел на Нагли. От кога ви чакам, пиленца. Почвайте сами да си копаете дупките.
2.
Отчаян българин
05.10.2020 12:46:43
0
15
Разбити човешки съдби,разбити семейства,разбит бизнес,това е равносметката.За съжаление подигравката с потърпевшите е колосална.Доказано извършител на нечовешки престъпления бива освободен предсрочно,само девет години след зверствата.На всичкото отгоре 3млн€ седят скрити някъде и чакат да бъдат усвоени.Чудесна правосъдна система,истински правова държава.
1.
Най-наглият
05.10.2020 12:33:35
0
15
Прекрасно знаете, че похитителите са просто лимонки, а парите са ви в трактора и хамстера. За съжаление трактора в момента е покровителстван на най високо ниво, някъде към банкя.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан На 9 май на пл. "Тройката" концерт ще изнесе група "МОЛЕЦ", а после на сцената се качва и Веселин Маринов Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Тя е реалният победител на кметския вот за София, призна лидерът на ГЕРБ  Тя започва прощалното си турне през лятото Тя започва прощалното си турне през лятото Лили Иванова се оттегля от сцената  Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев След изборите изобщо не знаем дали ще разговаряме с ПП-ДБ, каза бургазлията Краката предадоха тази велика българка Краката предадоха тази велика българка Актрисата е закъсала сериозно с краката и не можела да пази равновесие без помощ Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Тя обяви, че лидерът на ГЕРБ и Пеевски и добави, че след изборите нямало да управляват с него, но с партията на Борисов можело, ако поемат ангажимент за реформи Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Не става ясно нито къде се е случило то, нито с кого, но подозренията, естествено, падат върху настоящата й половинка Стефан Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън "Не ми се работи, не ми се готви, но това не е концерт пожелание. Важните сте вие. Затова продължаваме", заяви шефът
Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Смяната на министрите, ясно показва, че има борба на различни интереси в остатъка от Сглобката Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори