×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • МВнР предупреди българите в Трир да не ходят в широкия център на града заради атентата
  • Дарители събраха над 55 000 лв. за лабораторията за кръвна плазма в Плевен
  • Ограничено е движението по пътя Велико Търново-Търговище, изтеглят ТИР
  • Пернишка болница спира да работи за две седмици заради лекари с COVID-19
НА ЖИВО

Ден 87: По-малко "въстание", но все пак хиляди на площада в София


Ден 87: По-малко "въстание", но все пак хиляди на площада в София
Макар че пространството до бившия царски дворец отново е пълно, като че ли митингът е по-малоброен от предното "въстание"
03 Октомври 2020, Събота, 20:46 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Силите на реда пак проверяват щателно за "забранени" предмети

 

Хиляди се събраха в 87-я пореден ден на протест в София с искане за оставки на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Днес е обявено "Велико народно въстание 4". Първите бяха на 2, 10 и 22 септември.

Макар че пространството до бившия царски дворец отново е пълно, като че ли митингът е по-малоброен от предното "въстание". Клипове се излъчват с проектор върху стената на бившия Партиен дом - сега Народно събрание.

Трибунката на "Отровното трио" се ползва от знайни и незнайни говорители. Изявиха се актьорът Къци Вапцаров, бившият премиер Ренета Инджова, младежи и др. Проф. Велислав Минеков каза, че другата седмица отива в Брюксел, където ще се изяви като "предател", като разкаже какво се случва в държавата.

Силите на реда отново са запрещили отдалеч подходите към триъгълника на властта и проверяват багажите за "забранени" предмети - по-обстойно на младите мъже. Засега няма ексцесии. Интригата е дали ще има шествие и сблъсъци, както миналата седмица.

Хореографията на митинга включва основно български знамена, плакати и други протестни атрибути най-вече срещу премиера, главния прокурор и депутата от ДПС Делян Пеевски.
В категории: Бургас


21
Коментара по темата
21.
един пътник за София
05.10.2020 07:53:54
0
0
Бойко управлява и БДЖ.Влакът за София в събота беше отменен за да не пътуват хора за стачката. Гакова нещо не се е случвало. Срам и позор!
20.
356
04.10.2020 14:25:22
0
1
тоя идиот за какво ще ходи в Брюксел на нас ни стигат там Йончева и Радан няма нужда да се излагаме повече като видяха че тук не могат да изпълнят заръките на божков лятото мина и замина и файда никаква и сега тръгнаха и по Европата ама и там все тая бай ганьо из Европа боже боже що глупаци си имаме в клетата ни родина България
19.
356
04.10.2020 14:25:09
0
1
тоя идиот за какво ще ходи в Брюксел на нас ни стигат там Йончева и Радан няма нужда да се излагаме повече като видяха че тук не могат да изпълнят заръките на божков лятото мина и замина и файда никаква и сега тръгнаха и по Европата ама и там все тая бай ганьо из Европа боже боже що глупаци си имаме в клетата ни родина България
18.
Браво лисугеров
04.10.2020 13:31:33
2
3
Много добре манипулираш вотовете в полза на
Групировката ГЕРБ и Вожда борисоф
Явно добре ти плащат!
17.
Имам питане
04.10.2020 11:13:01
2
5
А защо искате оставката на Главния прокурор? Той пък освен на фуражката Радев, на Васил Божков, Цветан Василев, Баневи, Арабаджиеви, Стайкови и тем подобни, на кого другиго пречи?
Защо не искате оставката на Нинова и на БСП?
16.
хаха ЛИСИЦОВ Е МАНИПУЛИРАЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
04.10.2020 09:07:16
4
2
СТАТИЯТА !!!!!ПОВЕЧЕТО КОМЕНТАРИ И ЛАЙКОВЕ В ПОЛЗА НА ГЕПАДЖИИТЕ СА НЕГОВО ДЕЛО!!!!!!!!!!!!!ТОВА МОЕ МНЕНИЕ СЕ ОСНОВА НА ФАКТА ЧЕ СЪМ ГО ХВАЩАЛ ДА ГО ПРАВИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
15.
m
04.10.2020 08:13:55
1
3
kakwi hilqdi sa tiq 6aika lentqi4eta
14.
Чичо ви Врътко Арабаджиев
04.10.2020 01:40:36
0
5
Да, получиха се два свята, те се раздалечават и единият от тях е излишен. И все пак всичко това би могло да бъде и нормално (макар и жестоко, разбира се), ако в обществото имаше класи. Класите, погледнати отвътре са нещо като светове, които могат и да не се допират. Но при цялата си паралелност класите свързват обществото и са части на нещо цяло. Сега нямаме части на цяло, имаме просто различни светове, които се разбягват в различни посоки. Тоест, социалната структура на България не е точно класова, ние нямаме истински класи. При нас тази цялост липсва, има само осколки, отделни части и парчета, които летят в хаоса - като след експлозия.

Да , това са две Българии, две култури, които живеят на една и съща територия, но те просто си пречат. За сега те не успяват да намерят някакъв приемлив мотив за съвместно съществуване. Дори в едно кастово общество, каквото е индийското, кастите наистина не се допират, но имат механизми за общо съществуване. А нашите два свята просто не намират начин да живеят на едно и също място. Едната, малката група, аз наричам българяни. Те присъстват в българската територия с правата и морала, прилягащи фактически на агресор. Това е малко хищно племе, което е завладяло своята територия и няма никакво намерение да преживява в някакви компромисни форми с другите - арийци срещу дравиди, конкистадори срещу маи, османлии срещу гяури и пр. Тоест, имаме отношение между агресор и подчинените нему. Това са неприкрити форми на антагонизъм с невъзможност за каквато и да е търпимост извън условието за абсолютно и безусловно подчинение от страна на покорения етнос. Българяните могат ясно да бъдат описани като хора, тежко враждебни на всички останали, т.е на българите. Те са убедени, че са по-добрите, по-важните, те са хубавите, умните, енергичните, творческото начало - че са, всъщност, солта на Земята, но че Бог ги е наказал да се родят тук, а те могат да оправят Божията грешка като се легализират и другаде, оставяйки тук имотите си и своите управляващи. Това съсловие е тънката ципа на приемащите се за "първа ръка хора", които общо взето са пренесли всичко, което са могли на Запад. Връщат се тук само за да нагледат имотите си и тези, които им служат. Българи не са, но ако все пак успееш да ги уличиш в нещо българско, те се обиждат. Българяните започват колкото може по-рано да говорят с децата си на чужд език, българският е само за ниско-културно битово общуване, за разговор с прислугата - но не бива да се практикува публично пред хората. Иска им се децата им да не знаят български, за тях е чуждо всичко случило се в България през последните 150 години. Всъщност това са чужденци, които обаче нямат намерение да се връщат там, където са, а и истината е, че те нямат къде да се върнат. Техният генезис е тук, по нашите земи - това са хора тук, но от "отвъдното".

Останалото множество от хора всъщност е "долната класа", "простолюдието", "народецът" - които обитава низините на съвременната българска социална структура – една съвсем тънка ципа свръх богати българяни, второ - умираща, отчаяна, объркана средна класа, но все още много енергична и способна на политически прояви, и на трето място - увеличаващата се долна класа на България. Това е огромна маса - овълчен, отвратен, озлобен, дезинтересиран, политически отчужден народ, който може да бъде и опасен. Той е управляем и може да бъде запален, насъскан срещу цигани, турци, чужденци, включително и срещу самия себе си. На българите непрекъснато им се обяснява, че са нискокачествени, че са грешка на историята, че културата им не същества. В СУ"Климент Охридски" действа мощна академична школа, която доказва, че българската култура не съществува. Това се случва с добро финансиране и с добри позиции във върховете на родния културен живот. И това се доказва не просто на българите, а на децата им - че нашият културен проект не се е състоял, и че е просто една досадна грешка на Историята. Така двете Българии живеят не паралелно, а перпендикулярно и в точката на допир всеки заинтересован с минимални технологични умения може да предизвика тежък конфликт.
13.
Милиони, трилиони, около сто души
03.10.2020 22:48:09
6
13
Броят на протестуиращите наистина не е най-важното нещо, но посочваният от организаторите и журналистите брой - десетки и стотици хиляди - показват колко далеч от реалността са тези свръхвелики всенародни въстаници.
12.
Гарантирано от ГЕРБ
03.10.2020 22:07:35
33
7
Ден 87: По-малко "въстание", но все пак само
ПЕТДЕСЕТ хиляди на площада в София
11.
Nostradamus
03.10.2020 22:06:20
16
4
Тук пишещите Герберски Тролове и всички гербери, не знаете, че лъжата променя химическия състав на кръвта и скъсва връзката с Бога. Няма хитрец, дори и най големият, който да е надхитрил Съдбата си. Ще хитрува толкова, колкото му е дадено от Бога. И после няма право на снизхождение! Затова човек трябва да се стреми да бъде смирен, за да не умре в прегръдките на злото!
10.
До 9
03.10.2020 21:29:23
1
9
Аре Пий си ракията мамин глезльо!!!! Спукан капут такъв и гледай утре да имаш два лева за газ на опела да идеш да се разходиш в мола!!!
9.
Шкафчето го избра майка ти
03.10.2020 21:23:32
7
6
Заради огромният вибратор и меката Чушка на баща ти! 6 волтов лумпен си ти бе Шкафчо изветрял!
8.
Лора Стаматис
03.10.2020 21:19:12
1
4
Мите(Д. Найденов) дай някой лев да направим едно репортажче, че глада ма мори
7.
До4ти пиянката
03.10.2020 21:19:02
3
16
Къде си цял ден бе неудачник, пак ли се напи от обяд!? Поспа у мама и тати, стана, хапна, изходи се и вечерна ракийка, и коментарчета. Това с шкафчето е доказателство, колко прост и ограничен е един получовек, но такива са компроматчетата за електората на Чехльо и Импекса,толкова им е мозъка. Пияни, безработни, необразовани и провалени индивиди без амбиция и желание за нещо повече от плюскане и пиене на гърба на мама и тати.
6.
Хубава работа,ама арменска
03.10.2020 21:18:56
6
18
Правителството няма проблем с легитимността!Това че няколко маргинали,пропаднали типове и паднали ангели в бунището на историята,желаят да се реанимират,не е повод за оставки! Виж на Радев му се падна на боб с джолан, уволнение,той и без това е никой!
Тъпанарите отровители и фигуранта на Черепа,не отчетоха законите на физиката, особено третия закон на Нютон и метежът като бумеранг се върна върху тях!
БСП се разпада, след изборните и финансови далавери на Нинова и менторите и,ДъБъ се срина след осветяването на финансирането от Маджо, Черепа е бесен, лятото мина и замина, а той емигрант без колекция! Радев и триото да му мислят как ще се опазят от яростта на Черепа! Чао бамбино,сори :))))
5.
????
03.10.2020 21:16:27
14
8
А кой избра шкафчето???? Той сам не се е избрал !!!! Нали ние възтанниците се бихме в гърдите че сме победили а сега ??? Това в шкафчето са мойте твоите и на децата ни парите!!!! Скоро ще го усетим как сме преееб.... ни с 200!!!
4.
До 1
03.10.2020 21:11:23
15
5
А с шкафчето горд ли си ?
3.
Лесен въпрос за прости хора:
03.10.2020 21:11:14
5
25
Защо тези "въстания и всенароден гняв" започнаха след умножаващите се обвинения срещу избягалият Череп, акцията срещу съветниците на Радко бунака- Милушев, Узунов и бизнесмените тровили родната земя- братя Бобокови? Защо всичко това е по-малко от година преди изборите,малко ореди самата предизборна кампания?
Толкова ли са прости протестиращите, за да се подлагат на доказани изедници, като "триото от клозета" Маяма Галева, Румен главътъ- Маджо Вика Румен, Пинокио-Дай България и вся крадлива и провалена сволач?
2.
Хиляди? Хахаха
03.10.2020 20:58:01
13
23
Дори са милиони, няколко милиона протестиращи! Хахааа. Абе какви са тези медии, като имаше 5-6 хиляди, обявяваха 90-100 хиляди. Абе джурналя, сами си плюете на авторитета заради дребно спонсорство! Хахаха.
1.
!!!!!
03.10.2020 20:54:47
14
23
Станахме за смях на цял свят!!!! С тия въстания !!!! Пълни смешници сме !!!! Срам ме е ама наистина ме е срам че този горд народ оцелял в какво ли не вика пред една празна сграда а тея който трябва да са в нея пушат някъде пури пият си питието и ни се смеят!!!! Заслужаваме си съдбата !!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кампания по кръводаряване за плазма стартира в Бургас, хирург е сред първите дарители Кампания по кръводаряване за плазма стартира в Бургас, хирург е сред първите дарители

 Надявам се до две седмици да имаме достатъчно количество плазма от всички кръвни групи, каза д-р Людмила Желязкова

Първият щам на COVID-19 изчезва, антителата пазят от ново заразяване около една година Първият щам на COVID-19 изчезва, антителата пазят от ново заразяване около една година

 От СЗО изтъкнаха, че грипният сезон протичал по-леко в сравнение с предходните години, каза проф. Радостина Александрова 

3475 са новите с коронавирус, 318 заразени в Бургас 3475 са новите с коронавирус, 318 заразени в Бургас

 Починали са 153 болни през денонощието

Автоджамбазинът Милко Киров с поредна изцепка, открадна агрегат за ток от изоставен микробус Автоджамбазинът Милко Киров с поредна изцепка, открадна агрегат за ток от изоставен микробус

Возилото било паркирано в двора на новострояща се сграда край бл. 91 в бургаския жк „Меден рудник”

Шаш! СРЗИ пак е в ръцете на д-р Данчо Пенчев, Илонка Маева напуска Шаш! СРЗИ пак е в ръцете на д-р Данчо Пенчев, Илонка Маева напуска Цяла България говори за гигантското бебе, родено на Андреевден Цяла България говори за гигантското бебе, родено на Андреевден

Момченцето е с внушителното тегло от 5 кг. 110 грама и дължина 53 сантиметра

Индустрията в Бургас пилее много енергия – готвят й "справедлив преход" с пари от Европа Индустрията в Бургас пилее много енергия – готвят й "справедлив преход" с пари от Европа

За още 10 области у нас се чакат идеи за трансформация заради "Зелената сделка"

КЕВР с важна новина за цената на тока, парното и топлата вода КЕВР с важна новина за цената на тока, парното и топлата вода

Няма да има промяна в цената

Ген. Мутафчийски разчувства всички с тези силни думи за К-19, лекарите и ВМА Ген. Мутафчийски разчувства всички с тези силни думи за К-19, лекарите и ВМА

Ако днес изглеждаме големи, то е защото стоим на раменете на нашите предци, които са титани, посочи шефът на ВМА

От АПИ с важни новини за цената на винетките за 2021-а От АПИ с важни новини за цената на винетките за 2021-а

Шофьорите могат да купят и проверят валидността на електронната винетка на сайта www.bgtoll.bg и мобилното приложение БГТОЛ

Англия затяга мерките срещу COVID-19, а в Австрия ги облекчават Англия затяга мерките срещу COVID-19, а в Австрия ги облекчават

Затварят на острова магазините, които не продават стоки от първа необходимост и в градовете, където досега те работеха

Петима загинали в Трир, почина и бебе, след като автомобил се вряза в пешеходци Петима загинали в Трир, почина и бебе, след като автомобил се вряза в пешеходци

Алкохолната проба на шофьора е положителна, не е терорист

Скандал в Брюксел: Евродепутат в дива оргия с 25 мъже, полиция нахлу в бардака и... Скандал в Брюксел: Евродепутат в дива оргия с 25 мъже, полиция нахлу в бардака и...

Политикът бил задържан от полицаите, но се изрепчил, че има депутатски имунитет

Тотално затваряне в Турция: Забраняват на хората да излизат от домовете си Тотално затваряне в Турция: Забраняват на хората да излизат от домовете си

Хората ще си стоят затворени вкъщи от петък вечерта до неделя сутринта, новите мерки влизат в сила от днес, 1 декември

101 годишна италианка пребори испанския грип и три пъти COVID-19 101 годишна италианка пребори испанския грип и три пъти COVID-19

Лекарите са напълно зашеметени

Емир Кустурица: Да направя филм за Кристиано Роналдо? Има мускули, пари, но къде е личността Емир Кустурица: Да направя филм за Кристиано Роналдо? Има мускули, пари, но къде е личността

C Мaрaдoнa cтaнaхмe близки. И двaмaтa cмe изрacнaли нa улицaтa, в прeдгрaдиятa, категоричен е режисьорът

 

Слуховете не спират: Тежко болен ли е Путин? Слуховете не спират: Тежко болен ли е Путин?

През януари Владимир Путин ще оповести своите планове за предаване на властта, твърди историкът Соловей

Здравето на Берлускони се влоши след COVID-19 Здравето на Берлускони се влоши след COVID-19

За това информира единият от адвокатите му

 

Brexit хвърли Лондонското сити на вълците Brexit хвърли Лондонското сити на вълците

Може да се окаже, че ако няма споразумение между Лондон и Брюксел, съдбата на финансовия център ще зависи от американските мениджъри

 

Забраниха 5G антените на Huawei във Великобритания Забраниха 5G антените на Huawei във Великобритания

Антените са определени за високорискови

 

Жозе Моуриньо, мениджър на "Тотнъм" Жозе Моуриньо, мениджър на "Тотнъм" Ние сме като пони на конно състезание. Виц на деня Виц на деня - Вие с компютрите на "ти" ли сте, или на "вие"?
- На "твойта мама" съм!
Виц на деня Виц на деня - Тате, един в училище ме нарече гей.
- И преби ли го?
- Не можах, толкова е сладък...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Не знам вас какви аромати ви възбуждат, ама мен кисело зеле със свинско направо ме побърква!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори