×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ден 87: По-малко "въстание", но все пак хиляди на площада в София


Ден 87: По-малко "въстание", но все пак хиляди на площада в София
Макар че пространството до бившия царски дворец отново е пълно, като че ли митингът е по-малоброен от предното "въстание"
03 Октомври 2020, Събота, 20:46 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Силите на реда пак проверяват щателно за "забранени" предмети

 

Хиляди се събраха в 87-я пореден ден на протест в София с искане за оставки на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Днес е обявено "Велико народно въстание 4". Първите бяха на 2, 10 и 22 септември.

Макар че пространството до бившия царски дворец отново е пълно, като че ли митингът е по-малоброен от предното "въстание". Клипове се излъчват с проектор върху стената на бившия Партиен дом - сега Народно събрание.

Трибунката на "Отровното трио" се ползва от знайни и незнайни говорители. Изявиха се актьорът Къци Вапцаров, бившият премиер Ренета Инджова, младежи и др. Проф. Велислав Минеков каза, че другата седмица отива в Брюксел, където ще се изяви като "предател", като разкаже какво се случва в държавата.

Силите на реда отново са запрещили отдалеч подходите към триъгълника на властта и проверяват багажите за "забранени" предмети - по-обстойно на младите мъже. Засега няма ексцесии. Интригата е дали ще има шествие и сблъсъци, както миналата седмица.

Хореографията на митинга включва основно български знамена, плакати и други протестни атрибути най-вече срещу премиера, главния прокурор и депутата от ДПС Делян Пеевски.




В категории: Бургас


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
21
Коментара по темата
21.
един пътник за София
05.10.2020 07:53:54
0
0
Бойко управлява и БДЖ.Влакът за София в събота беше отменен за да не пътуват хора за стачката. Гакова нещо не се е случвало. Срам и позор!
20.
356
04.10.2020 14:25:22
0
1
тоя идиот за какво ще ходи в Брюксел на нас ни стигат там Йончева и Радан няма нужда да се излагаме повече като видяха че тук не могат да изпълнят заръките на божков лятото мина и замина и файда никаква и сега тръгнаха и по Европата ама и там все тая бай ганьо из Европа боже боже що глупаци си имаме в клетата ни родина България
19.
356
04.10.2020 14:25:09
0
1
тоя идиот за какво ще ходи в Брюксел на нас ни стигат там Йончева и Радан няма нужда да се излагаме повече като видяха че тук не могат да изпълнят заръките на божков лятото мина и замина и файда никаква и сега тръгнаха и по Европата ама и там все тая бай ганьо из Европа боже боже що глупаци си имаме в клетата ни родина България
18.
Браво лисугеров
04.10.2020 13:31:33
2
3
Много добре манипулираш вотовете в полза на
Групировката ГЕРБ и Вожда борисоф
Явно добре ти плащат!
17.
Имам питане
04.10.2020 11:13:01
2
5
А защо искате оставката на Главния прокурор? Той пък освен на фуражката Радев, на Васил Божков, Цветан Василев, Баневи, Арабаджиеви, Стайкови и тем подобни, на кого другиго пречи?
Защо не искате оставката на Нинова и на БСП?
16.
хаха ЛИСИЦОВ Е МАНИПУЛИРАЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
04.10.2020 09:07:16
4
2
СТАТИЯТА !!!!!ПОВЕЧЕТО КОМЕНТАРИ И ЛАЙКОВЕ В ПОЛЗА НА ГЕПАДЖИИТЕ СА НЕГОВО ДЕЛО!!!!!!!!!!!!!ТОВА МОЕ МНЕНИЕ СЕ ОСНОВА НА ФАКТА ЧЕ СЪМ ГО ХВАЩАЛ ДА ГО ПРАВИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
15.
m
04.10.2020 08:13:55
1
3
kakwi hilqdi sa tiq 6aika lentqi4eta
14.
Чичо ви Врътко Арабаджиев
04.10.2020 01:40:36
0
5
Да, получиха се два свята, те се раздалечават и единият от тях е излишен. И все пак всичко това би могло да бъде и нормално (макар и жестоко, разбира се), ако в обществото имаше класи. Класите, погледнати отвътре са нещо като светове, които могат и да не се допират. Но при цялата си паралелност класите свързват обществото и са части на нещо цяло. Сега нямаме части на цяло, имаме просто различни светове, които се разбягват в различни посоки. Тоест, социалната структура на България не е точно класова, ние нямаме истински класи. При нас тази цялост липсва, има само осколки, отделни части и парчета, които летят в хаоса - като след експлозия.

Да , това са две Българии, две култури, които живеят на една и съща територия, но те просто си пречат. За сега те не успяват да намерят някакъв приемлив мотив за съвместно съществуване. Дори в едно кастово общество, каквото е индийското, кастите наистина не се допират, но имат механизми за общо съществуване. А нашите два свята просто не намират начин да живеят на едно и също място. Едната, малката група, аз наричам българяни. Те присъстват в българската територия с правата и морала, прилягащи фактически на агресор. Това е малко хищно племе, което е завладяло своята територия и няма никакво намерение да преживява в някакви компромисни форми с другите - арийци срещу дравиди, конкистадори срещу маи, османлии срещу гяури и пр. Тоест, имаме отношение между агресор и подчинените нему. Това са неприкрити форми на антагонизъм с невъзможност за каквато и да е търпимост извън условието за абсолютно и безусловно подчинение от страна на покорения етнос. Българяните могат ясно да бъдат описани като хора, тежко враждебни на всички останали, т.е на българите. Те са убедени, че са по-добрите, по-важните, те са хубавите, умните, енергичните, творческото начало - че са, всъщност, солта на Земята, но че Бог ги е наказал да се родят тук, а те могат да оправят Божията грешка като се легализират и другаде, оставяйки тук имотите си и своите управляващи. Това съсловие е тънката ципа на приемащите се за "първа ръка хора", които общо взето са пренесли всичко, което са могли на Запад. Връщат се тук само за да нагледат имотите си и тези, които им служат. Българи не са, но ако все пак успееш да ги уличиш в нещо българско, те се обиждат. Българяните започват колкото може по-рано да говорят с децата си на чужд език, българският е само за ниско-културно битово общуване, за разговор с прислугата - но не бива да се практикува публично пред хората. Иска им се децата им да не знаят български, за тях е чуждо всичко случило се в България през последните 150 години. Всъщност това са чужденци, които обаче нямат намерение да се връщат там, където са, а и истината е, че те нямат къде да се върнат. Техният генезис е тук, по нашите земи - това са хора тук, но от "отвъдното".

Останалото множество от хора всъщност е "долната класа", "простолюдието", "народецът" - които обитава низините на съвременната българска социална структура – една съвсем тънка ципа свръх богати българяни, второ - умираща, отчаяна, объркана средна класа, но все още много енергична и способна на политически прояви, и на трето място - увеличаващата се долна класа на България. Това е огромна маса - овълчен, отвратен, озлобен, дезинтересиран, политически отчужден народ, който може да бъде и опасен. Той е управляем и може да бъде запален, насъскан срещу цигани, турци, чужденци, включително и срещу самия себе си. На българите непрекъснато им се обяснява, че са нискокачествени, че са грешка на историята, че културата им не същества. В СУ"Климент Охридски" действа мощна академична школа, която доказва, че българската култура не съществува. Това се случва с добро финансиране и с добри позиции във върховете на родния културен живот. И това се доказва не просто на българите, а на децата им - че нашият културен проект не се е състоял, и че е просто една досадна грешка на Историята. Така двете Българии живеят не паралелно, а перпендикулярно и в точката на допир всеки заинтересован с минимални технологични умения може да предизвика тежък конфликт.
13.
Милиони, трилиони, около сто души
03.10.2020 22:48:09
6
13
Броят на протестуиращите наистина не е най-важното нещо, но посочваният от организаторите и журналистите брой - десетки и стотици хиляди - показват колко далеч от реалността са тези свръхвелики всенародни въстаници.
12.
Гарантирано от ГЕРБ
03.10.2020 22:07:35
33
7
Ден 87: По-малко "въстание", но все пак само
ПЕТДЕСЕТ хиляди на площада в София
11.
Nostradamus
03.10.2020 22:06:20
16
4
Тук пишещите Герберски Тролове и всички гербери, не знаете, че лъжата променя химическия състав на кръвта и скъсва връзката с Бога. Няма хитрец, дори и най големият, който да е надхитрил Съдбата си. Ще хитрува толкова, колкото му е дадено от Бога. И после няма право на снизхождение! Затова човек трябва да се стреми да бъде смирен, за да не умре в прегръдките на злото!
10.
До 9
03.10.2020 21:29:23
1
9
Аре Пий си ракията мамин глезльо!!!! Спукан капут такъв и гледай утре да имаш два лева за газ на опела да идеш да се разходиш в мола!!!
9.
Шкафчето го избра майка ти
03.10.2020 21:23:32
7
6
Заради огромният вибратор и меката Чушка на баща ти! 6 волтов лумпен си ти бе Шкафчо изветрял!
8.
Лора Стаматис
03.10.2020 21:19:12
1
4
Мите(Д. Найденов) дай някой лев да направим едно репортажче, че глада ма мори
7.
До4ти пиянката
03.10.2020 21:19:02
3
16
Къде си цял ден бе неудачник, пак ли се напи от обяд!? Поспа у мама и тати, стана, хапна, изходи се и вечерна ракийка, и коментарчета. Това с шкафчето е доказателство, колко прост и ограничен е един получовек, но такива са компроматчетата за електората на Чехльо и Импекса,толкова им е мозъка. Пияни, безработни, необразовани и провалени индивиди без амбиция и желание за нещо повече от плюскане и пиене на гърба на мама и тати.
6.
Хубава работа,ама арменска
03.10.2020 21:18:56
6
18
Правителството няма проблем с легитимността!Това че няколко маргинали,пропаднали типове и паднали ангели в бунището на историята,желаят да се реанимират,не е повод за оставки! Виж на Радев му се падна на боб с джолан, уволнение,той и без това е никой!
Тъпанарите отровители и фигуранта на Черепа,не отчетоха законите на физиката, особено третия закон на Нютон и метежът като бумеранг се върна върху тях!
БСП се разпада, след изборните и финансови далавери на Нинова и менторите и,ДъБъ се срина след осветяването на финансирането от Маджо, Черепа е бесен, лятото мина и замина, а той емигрант без колекция! Радев и триото да му мислят как ще се опазят от яростта на Черепа! Чао бамбино,сори :))))
5.
????
03.10.2020 21:16:27
14
8
А кой избра шкафчето???? Той сам не се е избрал !!!! Нали ние възтанниците се бихме в гърдите че сме победили а сега ??? Това в шкафчето са мойте твоите и на децата ни парите!!!! Скоро ще го усетим как сме преееб.... ни с 200!!!
4.
До 1
03.10.2020 21:11:23
15
5
А с шкафчето горд ли си ?
3.
Лесен въпрос за прости хора:
03.10.2020 21:11:14
5
25
Защо тези "въстания и всенароден гняв" започнаха след умножаващите се обвинения срещу избягалият Череп, акцията срещу съветниците на Радко бунака- Милушев, Узунов и бизнесмените тровили родната земя- братя Бобокови? Защо всичко това е по-малко от година преди изборите,малко ореди самата предизборна кампания?
Толкова ли са прости протестиращите, за да се подлагат на доказани изедници, като "триото от клозета" Маяма Галева, Румен главътъ- Маджо Вика Румен, Пинокио-Дай България и вся крадлива и провалена сволач?
2.
Хиляди? Хахаха
03.10.2020 20:58:01
13
23
Дори са милиони, няколко милиона протестиращи! Хахааа. Абе какви са тези медии, като имаше 5-6 хиляди, обявяваха 90-100 хиляди. Абе джурналя, сами си плюете на авторитета заради дребно спонсорство! Хахаха.
1.
!!!!!
03.10.2020 20:54:47
14
23
Станахме за смях на цял свят!!!! С тия въстания !!!! Пълни смешници сме !!!! Срам ме е ама наистина ме е срам че този горд народ оцелял в какво ли не вика пред една празна сграда а тея който трябва да са в нея пушат някъде пури пият си питието и ни се смеят!!!! Заслужаваме си съдбата !!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден ПП-ДБ и БСП му показаха "червен картон" Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК
Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори