Рецепта за чийзкейк с рикота
Вкусен италиански десерт
Продукти:
900 г рикота
150 г пудра захар
50 г брашно
6 яйца
¼ чаена лъжица канела
2 чаени лъжици портокалови корички
2 чаени лъжици ванилия
1 щипка сол
Приготвяне:
Загрейте фурната на 150 градуса. Намажете с масло форма за печене и я поръсете с брашно. Поставете решетката във фурната по средата.
Сложете рикотата в голяма купа и я разбъркайте добре. Добавете към нея пудра захарта и брашното. Добавете яйцата едно по едно. Добавете ванилията, канелата, портокаловите корички и солта. Разбъркайте много добре с миксер.
Прехвърлете сместа в подготвената форма за печене. Печете за 1 час до 1 час и 30 минути при нужда, докато печивото добие златист цвят. Проверете дали центърът на чийзкейка е добре изпечен. Оставете го да изстине много добре преди да сервирате, защото може да се разпадне при разрязване, пише az-jenata.b
Община Бургас стартира процедура по урегулиране на нова индустриална зона
Болница "Селена", от която изчезнаха над 3 млн.лева: Съдействаме на разследването
Селин Дион е готова за нова глава в живота си
През 2026 г. ни очакват две пълни слънчеви затъмнения
Фалшиви петдесетолевки заляха сергиите в Одрин, търговците скочиха срещу нашенците
БАБХ изтегли бебешка каша заради наличие на неорганичен арсен
От утре токът за бизнеса поскъпва с 22%
Мариета Георгиева - 110 километра лед, пълна изолация и български флаг на най-южната точка на Земята
Колко струва охраната на Пеевски? ДПС „Ново начало“ извади сметката
Две близо 90 годишни италианки превърнаха хляба и Instagram в туристическа сензация
Какво се случва със сметки, кредити, депозити, лизингови вноски и инвестиции с въвеждане на еврото
Кристен Стюарт разказа за брака си: "Вече не съм сама срещу света!"
