×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шефът на изборната комисия в БСП: Обвиненията на тримата кандидати за председател са несъстоятелни


Шефът на изборната комисия в БСП: Обвиненията на тримата кандидати за председател са несъстоятелни
Емил Войнов и Димитър Данчев отхвърлиха обвиненията на Янков, Жаблянов и Тодоров
03 Септември 2020, Четвъртък, 16:51 ч.
Автор: Флагман.БГ

Емил Войнов отхвърли упреците от писмото на Жаблянов, Янков и Тодоров

"Централната комисия за провеждане на избора за председател на БСП проведе заседание, на което приехме решение относно съхранение на бюлетините и изборните книжа от Централната комисия, Общинските и Районните комисии и Секционните избирателни комисии. Приехме и график за предаване на книжата и материалите от Централната комисия на ОКПИ и РКПИ. На заседанието приехме становище по писмо от кандидатите за председател Валери Жаблянов, Георги Тодоров и Красимир Янков, адресирано до нас, в което има обвинения към работата на ЦКПИ". Това каза Емил Войнов, председател на Централната комисия за провеждане на избора за председател на БСП, на пресконференция в централата на партията, информират от пресслужбата на „червените“.

"Твърди се, че действията на Централната комисия за провеждане на избора недвусмислено са в подкрепата на един кандидат, а именно на доскорошния председател на партията. И още, в хода на издигане на кандидатурите, комисията е изпратила указания до партийните конференции за издигане на само 1 кандидатура", цитира писмото той.  Войнов заяви категорично, че такова указание не е изпращано: „Имаме публично решение номер 3, с което единствено изискваме решението да бъде взимано с мнозинство, както е записано в Устава на БСП. От това, че не сме ограничавали броя на кандидатурите, говори фактът, че имаше 55 кандидати за председател на БСП, предложени от общински и районни структури на партията.”

Относно твърденията, че Комисията по избора е допуснала създаването на инициативни комитети, социалистът разясни, че комисията не дава решение или съгласие за образуване на каквито и да е инициативи, както и че няма получен нито един сигнал срещу тях.

По отношение на обвинението,  че не е бил  приет финансов бюджет на кампанията, и че финансирането на дейностите се осъществява по непрозрачен за кандидатите начин, Войнов каза: "Още през месец февруари беше приета план-сметка, предложена от Централната комисия и утвърдена от Изпълнителното бюро на НС, така както е записано в правилата. Работи се по нея, като вече са изразходвани средства за отпечатване на плакати, агитационни материали, изработване на избирателни кутии, бюлетини и другите изборни книжа. Предстои ни да утвърдим бюджетите за всяка общинска и районна организация на партията."

Председателят на ЦКПИ потвърди, че са провеждани телефонни обаждания до членовете на БСП в рамките на информационна кампания, но само да ги информира за избора на 12 септември, като категорично не са задавани въпроси на социалисти и не е оказван натиск върху тях.

За обвинението, че 10 дни преди изборите няма обявени избирателни списъци, Емил Войнов заяви:  "Избирателните списъци се съставят от Общинските съвети на БСП и се съхраняват в Общинските и Районните комисии по провеждане на избора. В Централната комисия идват  само по електронен път тези списъци, но всеки кандидат може да отиде на място и да се запознае с тях."

Социалистът припомни, че избирателните списъци са съставени с членски състав към 31 декември 2019 г., както е записано в правилата, приети от Националния съвет на БСП. Той отхвърли твърденията, че ЦКПИ е оказвала натиск върху партийните организации с цел съкращаване на списъците със социалисти, имащи право на глас, и посочи, че избирателните списъци  се съставят от Общинските комисии, респективно от Районните комисии и ЦКПИ няма някакви правомощия по тях.

"Централната комисия счита, че всички обвинения от тримата кандидати за председател, отнасящи се до ЦКПИ, са несъстоятелни", категоричен е Емил Войнов.

Депутатът Димитър Данчев пък обясни, че прекият избор в БСП е пример за демокрация в действие.

„За мен прекият избор е кауза за всеки социалист. Той е пример за пряката демокрация в действие и несъмнено влива нова енергия в организационния живот на БСП. Изборът се провежда на основата на Устава на БСП и на Правилник за провеждане на прекия избор. Правилата за избор на председател ограничава възможността на членове на ЦКПИ да участват като кандидати за председател. Неотменно право на всеки социалист обаче е да изразява своята воля и да има предпочитания към един от кандидатите”, заяви секретарят на ПГ на „БСП за България” и член на ЦКПИ Димитър Данчев на пресконференцията.

Той подчерта, че изразената от него подкрепа за един от кандидатите, при подаването на официалния му отказ до ЦКПИ за участие в надпреварата, е неговата лична воля. По думите му това не е имало за цел да ангажира никой друг и става дума за личния му глас.

 


В категории: Политика


0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кога да си мием зъбите – преди или след закуска Кога да си мием зъбите – преди или след закуска оказва се, че отговорът не еднозначен ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка 26 пъти изпитващ сменил посоката, въпреки инструкциите на таблета ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? Тя е безспорен авторитет и може да застане на върха на държавата  Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Чаените торбички съдържат танин – това вещество ефективно се бори с плака и петна по съдовете 1,30 лв. за яйце, не е от златна кокошка, "органично" е 1,30 лв. за яйце, не е от златна кокошка, "органично" е За сравнение - простосмъртното обикновено яйце в момента се търгува по около 60 стотинки в магазините и на пазарите ГЕРБ внесоха доклада на временната комисия за "Боташ" в деловодството на НС ГЕРБ внесоха доклада на временната комисия за "Боташ" в деловодството на НС Станков посочи, че ГЕРБ винаги е искал да освети сделката с "Боташ", докато правителството на Денков е имало 10 месеца да го освети, но не го е направило и стотици милиони са изтекли Предлагат да падне тайната на възнаграждението и заплатите да са на светло Предлагат да падне тайната на възнаграждението и заплатите да са на светло В някои случаи служители, изпълняващи еднакви задължения, на една и съща позиция, получават различно заплащане Служебният кабинет смени областния управител на Бургас Служебният кабинет смени областния управител на Бургас Поста за трети път ще заеме Мария Нейкова БСП избира общински лидер на Бургас утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите БСП избира общински лидер на Бургас утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите Паруш Парушев е фаворит за нов общински председател, но има и други кандидати Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята "Луковитският тенекеджия", както местните наричат птицата, е от защитен вид
Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба  Голямата измама "Денсинг старс" Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори