×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

За да сме здрави през есента: Изследвания за анемия, полови хормони и хепатитни маркери в лаборатория „ЛИНА”


За да сме здрави през есента: Изследвания за анемия, полови хормони и хепатитни маркери  в лаборатория „ЛИНА”
Кампаниите важат през месеците септември и октомври 2020 г. и се извършват в самостоятелните филиали на „ЛИНА”
01 Септември 2020, Вторник, 11:00 ч.
Автор: Флагман.Бг

През септември и октомври профилактичните кампании включват още: пакет  биохимични показатели, костен метаболизъм и изследвания за щитовидна жлеза

На прага на есента от медицинска лаборатория „ЛИНА” обявяват шест профилактични кампании с изследвания на преференциални цени, които са подходящи за различните членове на семейството. Кампаниите важат през месеците септември и октомври 2020 г. и се извършват в самостоятелните филиали на „ЛИНА” в областите Бургас, Варна, Сливен и Ямбол.  За тях направление от лекар или предварително записване на час не са необходими. Таксата манипулация е 2 лв.

Повече за актуалните профилактични кампании в периода септември – октомври

Изследвания за анемия    

Те включват пълна кръвна картина с 16 показателя, Витамин B12, желязо и желязосвързващ капацитет на намалена обща цена от 34 лв. на 18 лв. Изследванията са подходящи за всички членове на семейството, като най-често  анемия могат да развият бременните жени, деца и възрастни, които не се хранят пълноценно, както и спазващите диета. Не рядко тя се проявява и при хора в напреднала възраст като това често е симптом на друго съпътстващо заболяване. Установяването на анемия изисква уточняване на вида и причините,  водещи до понижена концентрация на хемоглобин и червени кръвни клетки /еритроцити / в кръвта, тъй като от това зависи правилното й лечение . Препоръчително е изследванията да се извършват сутрин, на гладно и поне 20 дни преди тях  да не са приемани Витамин B12 и желязо под формата на медикаменти или хранителни добавки.

Костен метаболизъм  

Още един пакет изследвания, който е подходящ за цялото семейство. Той включва Витамин D, остеокалцин, калций, фосфор и магнезий на намалена обща цена от 54 лв. на 28 лв. Тези изследвания показват здравината и състоянието на костите. Тук специално е включен остеокалцин, който  е  показател за метаболизма на костната тъкан. Неговите стойности се повишават при заболявания  като остеопороза, остеомалация, рахит и др.  Той има ниски стойности  при дефицит на растежен хормон,  хипопаратиреоидизъм,  хипотиреоидизъм, антирезорбтивна терапия, прием на кортикостероидни препарати, хепарин, заместителна хормонална терапия в постменопаузата, бременност. Изследванията се извършват сутрин на гладно, като в последните 2 седмици не трябва да са приемани същите витамини като медикаменти или хранителни добавки.

Основни биохимични показатели 

Едно от най-полезните изследвания, показващи  общото здравословно състояние на човека. В основните биохимични показатели са включени: кръвна захар, урея, креатинин, пикочна киселина, холестерол (CHOL), HDL-холестерол, LDL-холестерол, VLDL-холестерол, триглицериди,  ензимите АсАТ и АлАТ, ГГТ. До края на октомври изследванията са на обща намалена цена от 28,50 лв.  на 15 лв. Те дават информация за състоянието на бъбреците, черния дроб, нивата на добрия и лошия холестерол и са отличен вариант за скрининг на здравословния статус на целия организъм. Препоръчително е  да се извършват сутрин, на гладно.

Хепатитни маркери

Лаборатория „ЛИНА” продължава да насърчава скрининга на хепатит B и хепатит C. Затова през месеците септември и октомври предлага изследванията HBsAg (Австралийски антиген) за Хепатит B и anti-HCV antibodies за хепатит C на намалена обща цена от 27 лв.  на 15 лв. За тях се взема  венозна кръв, а резултатът  показва дали сме носители на заболяванията. Хепатит  В и С крият сериозни рискове за здравето, а много от заразените живеят с тях без да подозират. Навременното им откриване е важно, тъй като ако не бъдат лекувани, могат да доведат до цироза и рак на черния дроб. Именно поради тази причина, профилактичните изследвания за хепатит не бива да се пропускат.

Пакет щитовидни хормони   

Той включва хормоните свободен трийодтиронин (FT3), свободен тироксин (FT4)  и  тироид-стимулиращ хормон  (TSH), които показват дали функцията на щитовидната жлеза е нормална, повишена или понижена. Общата им цена е намалена от 36 лв. на 18 лв. Изследванията се извършват сутрин, на гладно преди приема на кафе и напитки, съдържащи кофеин.

Пакет полови хормони 

До края на октомври в „ЛИНА” половите хормони LH, FSH, Progesterone, Estradiol и Prolactin са на намалена обща цена от 70 лв. на 40 лв. Те са подходящи за жени в широк възрастов диапазон, когато трябва да се уточнят причините за нарушения в менструалния цикъл: при първична и вторична аменорея, при болезнена менструация (дисменорея), при обилни и нерегулярни кръвотечения. Също при жени, планиращи ин витро процедура. За изследването им е необходимо да се спазват следните условия: LH, FSH, Estradiol трябва да се определят от 3-5- ти ден от месечния цикъл, а Progesteron – на 21-22 ден от цикъла. Изследването на Prolactin е желателно да става сутрин, след спокоен сън, като се избягват стресови ситуации в дните преди пробовземането. Употребата на глюкокортикоидни препарати, някои антибиотици, естроген съдържащи медикаменти или хранителни добавки, могат да повлияят резултатите за някои полови хормони.

Медицинска лаборатория „ЛИНА” е първата в страната, която въведе месечни профилактични кампании с грижа за пациента. Те важат в самостоятелните й филиали на  в областите Бургас, Варна, Сливен и Ямбол. Таксата манипулация при изследванията е 2 лв.

 


В категории: Здраве


България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори