×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ердоган: Завоеватели се опитват да нахлуят в нашето отечество


30 Август 2020, Неделя, 16:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Турция отбелязва 98 г. от битката при Думлъпънар срещу гръцките сили

Турция отбелязва днес 98 години от решаващата битка при Думлъпънар срещу гръцките сили във войната за независимост, в момент когато заплахата от нов конфликт с Атина нараства в Източно Средиземно море, предаде АП. Турската борба за независимост и бъдеще продължава и днес, заяви турският президент Реджеб Ердоган в послание по повод Деня на победата. Абсолютно не е съвпадение това, че тези, които искат да ни изключат от Източното Средиземноморие, са същите завоеватели като онези, които се опитваха да нахлуят в нашето отечество преди един век, каза Ердоган.

През последните седмици и турски, и гръцки военни сили организираха морски учения в райони между Кипър и гръцкия остров Крит. Конфронтацията възникна, когато Турция изпрати проучвателен кораб, съпроводен от военни кораби, да търси запаси от газ и петрол. Членката на ЕС Гърция твърди, че водите са част от нейния континентален шелф и поиска подкрепа от ЕС, който осъди незаконните действия на Турция и предупреди за потенциални санкции срещу Анкара.

Турция пък твърди, че Гърция и други страни отнемат нейните права да проучва за енергийни ресурси в Средиземно море. Освен Гърция и Кипър неотдавна Франция, Италия и ОАЕ също проведоха военноморски и въздушни учения в региона. В събота Турция започна военноморско учение до 11 септември край южното си крайбрежие. Никой не трябва да има каквито и да било съмнения за нашата решителност по този въпрос и нашата непоклатима вяра в победата, каза Ердоган. По програма Ердоган трябва да посети мавзолея на Мустафа Кемал Ататюрк в Анкара по-късно днес.

Ататюрк поведе турските войски в борбата за независимост след Първата световна война и създаде модерна Турция, отбелязва АП. Предвидени са и други възпоменателни церемонии в 20 турски пристанища с участието на военни кораби в Турция и в северната част на Кипър.


В категории: Политика


8
Коментара
Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
8
Коментара по темата
8.
Шмиргел
31.08.2020 11:29:15
0
3
Някога Ататюрк (баща на турците)направи от племена нация и модерна държава.Днес Ердоган се опитва да върне модерна Турция в средновековието.
И той като всеки вкопчил се във властта диктатор, умело насочва погледите на обикновените турци далеч от основните проблеми и опитвайки се да свири на "националистическата струна".Съвсем наясно е ,че изпусне ли положението светът ще му се види тесен. Сигурно от някои разузнавателни централ вече съжаляват ,че му помоигнаха да остане на власт преди няколко лета.
7.
До турчин
31.08.2020 11:27:17
1
4
Ти не си турчин! Турците са си в Турция, не говорят български и не пишат на кирилица! Ти си обикновен ЦИГАНИН който е приел исляма. Вас турчеещите цигани с български паспорти турците ви мразят повече и от кюрдите.
6.
До 4
31.08.2020 00:28:55
0
2
Внимавай какво си пожелаваш!
Нали се сещаш че ако руския мечок с голямата паламарка почука на вратата и рязаната бургия с мустака не му отвори, ще разберете къде серът гладните!
Още от царска Русия проливите са били мечтата на русите. Гледайте да не си ги поискат че е тогава ще хвърчат фесове!
5.
Реалист
30.08.2020 21:38:09
4
8
До пост 4 -турчин
Преди да пишеш глупости се замисли (ако можеш)
Като започнем с това че турция (нарочно е с малка буква) се МИСЛИ за велика но е една отритната дори и от почти всички свои по вероизповедание държава.Отделно от всичките глупости които върши (е)рдоган като се вре където не му е работата е че ще затрие почти 100 годишен труд на Ататюрк да направи от примати хора.Последно да ти кажа че това че знаеш турски те прави турчин колкото мен англичанин че знам английски.Отделно ако си ходил в Истанбул и си разговарял с млади и образовани турци щеше да знаеш че всички го мразят твоя идол. Ако мислиш че те лъжа се сети какво се случи на изборите за кмет в Истанбул.
4.
Турчин
30.08.2020 20:48:19
11
1
На който му стиска да се изправи срещу нас но дупе да му е яко.Кучетата не престанаха да лаят .Но ние сме на Бяло Море ЧАКАМЕ
3.
Ихааа...
30.08.2020 20:30:34
1
8
Не знам на какви хапчета е тоя психопат, обаче искам и аз от тях
2.
до Магелан
30.08.2020 18:40:57
2
7
Магелан, 6 века са много време. По тази логика гърците може да си поискат владенията на някогашна Византия и у нас.
Ето защо не трябва да се гледа назад, а в настоящето и да се опитваме да се разбираме, вместо като Ердоган да насъскваме хората едни срещу други, използвайки отдавна отминали исторически събития, причина за които са били пак такива като него.
1.
Магелан.
30.08.2020 18:00:35
7
9
На този гаджал много му къса паметта че преди 6 вега отнеха Констатинол от гърците с кръв и масови убийства и поробиха целия Балкански полуостров.Време да бъдат изтласкани от там от където са дошли.И законната историческа истина да бъде върната.До няколко години Турция ще се разпадне като държава.Това са предасказнията на ясновидци.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра  Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка
Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Браншът очаква хиляди работници от Узбекистан и Непал, но документите се бавят Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Хороскоп за деня – 26 април 2024, петък Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори