×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Внимавайте! Ако лъжете за тези 8 неща, връзката ви е обречена


19 Август 2020, Сряда, 22:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Вижте ги

Срещаме любовта на живота си и се надяваме тя да продължи вечно. За целта понякога прибягваме до съвсем немислими лъжи. Но именно неискреността убива любовта накрая... Представяме ви осемте най-опасни за връзката ви лъжи.

„Абонатът е временно несвободен“
Класика в жанра – човекът е обвързан или женен, но започва нова връзка, правейки се на напълно свободен. Може да крие личния си статут или пък да казва, че всеки момент ще се разведе. Връзките, започнали на фона на друга, неприключила връзка, най-често завършват плачевно. Убиват ги неопределеността, лъжите, увъртанията, нервите и болката на всички участници в триъгълника. По-честно ще е за вас и за новия ви обожател да не ходите на срещи с него и да не го използвате, само за да притъпите болката си или да се разсеете.

Ще свикна и ще го обикна?
Сякаш не ви е зле с този човек, а той смята, че трябва да направите следващата стъпка в отношенията си. Например, да се сгодите или дори да се ожените. А вие все още не сте сигурни, че го искате. Объркани сте, не знаете дали обичате истински този човек и дали желаете да прекарате живота си с него. Бъдете честни пред него и пред себе си. Послушайте сърцето си, не се страхувайте да си вземете тайм аут. Може би дълбоко в себе си не сте уверени в неговите или в своите чувства. Разбира се, най-добре ще е да обсъдите този въпрос с психолог. Със сигурност обаче е излишно да бързате и да се правите на влюбени до гроб, само за да угодите на някого.

Скрито минало
Връзките процъфтяват, когато са стъпили на взаимното доверие. За целта трябва да имате смелостта да се откриете пред партньора си, да му признаете какъв човек сте всъщност. Разбира се, не е нужно да му демонстрирате всичките си кирливи ризи още на първата среща – но е необходимо да разкривате своите малки тайни постепенно. Само така връзката ви ще има потенциала да оцелее в трудни моменти. Отричането на истината влияе на отношенията също толкова зле, колкото и лъжата. „Никога не бива да лъжете примерно за това, защо е приключила предната ви връзка. За партньора ви е важно да знае какво е куцало в миналото ви и дали продължавате да се държите по същия начин, както тогава“, твърди доктор Кимбърли Хершесън, психотерапевт. Тя включва в списъка „за споделяне“ и различните проблеми с психичното ви здраве. Половинката ви трябва да знае, ако сте лежали в затвора, ако сте претърпели банкрут, ако сте прекъснали средно училище, без да завършите – всичките ви дълбоки и мрачни тайни, които не бихте искали да споделите с някого. Когато ги разкриете пред любимия си, ще изпитате ново чувство за свобода чрез признаване на уязвимостта ви – и именно така се заражда истинската любов.

Парите имат значение
„Семейството предполага общ бюджет, а той изисква голямо доверие. Това доверие се губи много болезнено, ако партньорите крият някакви аспекти от финансовото си състояние или лъжат за тях“, твърди доктор Франсис. При това да се преструваш, че имаш по-малко пари е също толкова зле, колкото да се правиш, че си по-богат, отколкото си. Разговорът за финансите е неизбежен. Без него няма да можете да планирате реално бъдещето си заедно. Най-добрият подход към този разговор е да си признаете честно дали имате огромни дългове или несметни богатства. Не лъжете за финансите си, защото те стоят в основата на сигурността на семейството. Това колко и как харчите и колко и как успявате да спестите е въпрос за цял живот – и в обсъждането му трябва да сте честни от самото начало.

Дали наистина искате да имате деца?
Детето е важна персона. Ако вие сте наясно, че партньорът ви иска или не иска да има деца, а вашето желание е противоположно на неговото, трябва да признаете този факт, а не да чакате половинката ви да си промени мнението. Така ще можете да решите дали наистина имате бъдеще заедно. „Понякога партньорите открито лъжат за своите цели, желания и потребности, за да проявят гъвкавост. Тази форма на неискреност може да стане причина за страх, обида и тревожност във връзката. Когато партньорът не се чувства свободен да изкаже директно мнението си, след време възниква разочарование“, твърди психоложката Карла Мари Менли.

Несъгласувани термини
Важно е от самото начало да се разберете за термините. Това, което за един е изневяра, за друг може да е естествена полигамност, в която според него да няма нищо лошо. Разберете се за термините и ги възприемайте еднакво, за да няма недоразумения. Ако за половинката ви полиаморността е предателство, няма да останете задълго заедно. „Едно от най-ужасните неща в една двойка е да не си признаете един на друг за най-смъртоносната заплаха за отношенията ви – намесата на трети човек!“, казва Уенди Л. Патрик, доктор по философия. „Трябва да знаете за евентуалната поява на друг, не само за да си имате взаимно доверие, но и с оглед на физическото ви здраве. Лъжата излага втория партньор на риск от заразяване с венерическа болест“.

Престорено боледуване
„Партньорите винаги трябва да са честни един пред друг относно здравето си. Да лъжете половинката си, че страдате от инфекция, наранявания или смъртоносна болест, е жестока манипулация“, твърди доктор Франсис. „Тази лъжа не е рядкост. Хората често я използват, за да предизвикат съчувствие или вина“. Ако прибягвате до такива лъжи, най-добре ще е да помислите за реалните мотиви за поведението си. Запитайте се защо го правите, какво се надявате да постигнете, честни ли сте пред партньора си? Ако безуспешно се насилвате да спрете с лъжите или пък откривате, че ползвате едни и същи лъжи в различни връзки, трябва да осъзнаете, че този ваш модел на поведение ви превръща в небезопасен партньор – а това е лошо и за вас. Повечето хора не лъжат, ако открият, че разполагат и с други начини да удовлетворят потребностите си. Трябва само да осъзнаете какво искате всъщност.

Симулиран оргазъм
Вие се преструвате, че всичко ви е наред – но не е така, особено пък в леглото. Тази лъжа е опасна за връзката ви. „Партньорите никога не бива да лъжат за това, което ги тревожи във връзката им, за някои значими въпроси“, казва Марни Фейерман, доктор по философия. „Лъжите за чувствата ви могат да варират от това къде искате да вечеряте, през това къде ви се живее и чак до удоволствието от секса. Престорената задоволеност от интимния живот в крайна сметка ще съсипе връзката ви. Лъжата често се превръща в хлъзгав път, по който сякаш е по-лесно да излъжете, отколкото да кажете истината. В резултат обаче хората започват да се дистанцират, защото не могат да си поговорят откровено за най-важните неща. Да си признаете, че никога не сте изпитвали оргазъм и през цялото време сте се престрували, си е страшно. Можете да потърсите помощ от сексолог или психолог. Важно е обаче да започнете този разговор и да преминете постепенно към пълна искреност – без обвинения и с готовност за сътрудничество.


В категории: Лайфстайл


Коментари
Завръща ли се Нана
Завръща ли се Нана 26/04/2024, Петък 17:41 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални 
В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори