×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Гласът на младите: подкрепени ли са българите до 25 години?


30 Юли 2020, Четвъртък, 09:42 ч.

 Едно проучване има за цел да види от какво имат нужда младите хора

Докато обаче е в родината, тя решава да не губи времето си и започва стаж към Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца към Нов български университет. В центъра се провеждат научни анализи и изследвания, насочени към децата, които растат в центрове от семеен тип. "Докато говорехме с доктор Галя Маркова какво се случва с младите хора, настанени в институции, разговорът постепенно се измести към това дали младите хора, които са израснали в т.нар. "традиционно семейство" всъщност усещат подкрепа.

Фактът, че растеш с майка и баща не означава, че всичко в семейството е наред. Искахме да обърнем фокуса именно към това - какво не споделя нашето поколение и защо", разказва още Ивана.

Над 60% от българските младежи се чувстват неподкрепени и рано започват да вредят на себе си, сочи изследване на Световната здравна организация, пише vesti.bg.

"Самата аз усетих това, когато попаднах в Щатите", дава личен пример Ивана и допълва: "В България, ако имаш проблем, трябва да показваш твърдост, нямаш право на признаци на слабост. Това обаче се натрупва във времето и може да стане опасно. Първо за теб самия, после и за околните. В Щатите не е така - там ако имаш проблем, казваш. Казваш, че не се чувстваш добре, отиваш на психолог.

Нещо не е наред с администрацията - оплакваш се и търсиш решение. А тук сякаш трябва да стискаме зъби и да чакаме да мине от само себе си. "

Затова проектът на Ивана и Ноу-хау центърът насочва фокуса върху проблемите на младите хора между 18 и 25 годишна възраст. 

Целта на "Диалог за себе си" е да проучи каква част от младите хора на възраст между 18 и 25 години не усещат подкрепа на идеите си, какво им липсва, чува ли се гласът им при взимането на сериозни „възрастни“ решения.

Проучването

Първата фаза от проучването, наречена „Какво значи подкрепа и има ли почва у нас?“ ще се проведе под формата на диалог в групи от 10 души.

Всеки младеж на възраст между 18 и 25 г., който проявява интерес, може да се включи, чрез попълване на този регистрационен формуляр

Предвидени са две срещи на живо и една онлайн дискусия. Първата сесия ще бъде на 30 юли ( четвъртък).

За всеки участник е предвиден сертификат за участие в изследователския проект, а сформиралите се в хода на дискусиите групи сами ще изберат как да продължат тази инициатива и как да я използват, за да се постигне промяна — младите хора да се чувстват по-подкрепени.

Селдващия месец, на 13 и 14 август се планират още две срещи, за които все още можете да се запишете. 

Целта

"Целта е да създадем група,в която никой не се чувства застрашен или трябва да се поставя в отбранителна позиция.

Идеята е да споделим в кои сфери от живота ни не сме усетили подкрепа. Например - ако у дома или в училище никой не провежда с нас разговора за сексуалното образование - и имаме нужда да знаем повече, но нямаме към кого да се обърнем, ние ще знаем, че младите хора имат нужда от информация. И ще потърсим институции о организации, за да видим какво можем да направим по този въпрос.

Същото се отнася обаче и за оставането в България. Родителите ни казват, че трябва да заминем, че тук образованието не е на достатъчно добро ниво, че искат да се развиваме в друга държава. Искаме да разберем - защо хората мислят така и защо младите предпочитат чужбина, какво им липсва тук."

Ако сте на възраст между 18 и 25 години, вижте в линка по-долу как можете да бъдете част от инициативата, която има за цел да отговори на въпроса - в кои сфери на живота младите хора в България се чувстват неподкрепени:


В категории: Животът


Коментари
Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори