×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще има ли бум на заразени есента? Пулмолог зове да си поставим ваксина срещу грип


Ще има ли бум на заразени есента? Пулмолог зове да си поставим ваксина срещу грип
Д-р Александър Симидчиев прогнозира, че в сезона на грипа ще се увеличат много разходите за тестове за коронавирус. Затова призова хората да се ваксинират още през лятото
22 Юли 2020, Сряда, 08:06 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

 Има групов имунитет срещу коронавирус в България, но вероятно е на много ниско ниво, каза д-р Александър Симидчиев 

Пулмологът д-р Александър Симидчиев призова хората да си поставят ваксина срещу грип, за да бъдем предпазени от циркулиращите грипни щамове, които се очакват през есента. 

Той прогнозира, че истинският проблем ще настъпи през октомври, когато заедно с другите респираторни вируси вероятно ще продължи и пандемията от коронавирус. Ще се увеличат много разходите за тестове тогава, добави пулмологът.

„След като се ваксинират хората, се изисква около месец и половина да се развие имунитета. Ако сега направите това, през септември – октомври ще сте защитени от грип. В момента няма ваксини, но ако планираме стратегически, те трябва да се доставят бързо, за да имат възможност хората да си ги поставят, за да са предпазят поне от един от циркулиращите щамове през есента“, каза д-р Симидчиев в сутрешния блок на БНТ. 

„Може да предотвратим обаче и тази епидемия от короинавирус, и всяка друга от респираторни вируси, ако носим маски на закрито, мием си ръцете и спазваме физическа дистанция“, добави той.

„Има групов имунитет в България, но вероятно е на много ниско ниво. Ясно е, че антителата не винаги помагат. Не е ясно колко от хората, които са преболедували, няма да се заразят втори път. Има много неизвестни. Събираме информация, но трябва време“, сподели пуломолът. 

„Проблем е когато сме в закрити помещения, на разстояние по-малко от 2 метра. 1/3 от хората носят маските под брадичката и дори не покриват устата си. 25% пък оставят носа отвън. Поне половината от българите носят маските неправилно, а голяма част нямат дори в закрити помещения, а аерозолните частици остават във въздуха дълго време“, добави той.

Далеч сме от рисковата зона да нямаме легла, но проблемът е, че те трябва да са придружени със съответните компетентни специалисти, каза още д-р Симидчиев. 
 


В категории: COVID-19


15
Коментара по темата
15.
До полмулога
22.07.2020 14:00:12
0
0
Ако има някой с корона без симптоми и го запечата или тоя covib 19 е измама
14.
За информация
22.07.2020 12:16:35
0
0
Екип учени от Университета в Торонто потвърждават, че повърхността на маската Triomed Active убива над 99% от коронавирусите. "И то само в рамките на няколко минути", се казва в прессъобщение на университета.
American Journal of Infection Control
13.
Да ти го.....
22.07.2020 12:10:24
3
2
Да ви е,а и пулмолозите и измислините доктори теоретици...няма болести няма вируси бе тъпи Българя.Всички болести влизат през устата ви с храната.Като допълнение добавям и обездвижването.
Вирус има в на Бойко тъпата пожарникарска каска и постоянното му навеждане пред Брюксел да не изтърве милиардите ,да е.а и шушумигата му пожарникарска
12.
Трол до 11
22.07.2020 11:32:12
1
0
Пречупена истина. Провери си информацията.
11.
истината
22.07.2020 10:54:13
0
5
Колко ти платиха да говориш тия глупости?!Вече всички знаят колко струва клиничната пътека за престой на болен в болница с covid-19- 1200лв. на ден!Пари ,които се дават от нашите осигуровки!Престанете с тия глупости и простотии!
10.
Трол
22.07.2020 10:12:26
1
5
Има групов имунитет, който обаче дефакто го няма. Да си сложим противогрипна ваксина през лятото, само дето я няма още. Бля, бля, бля.
9.
77
22.07.2020 10:00:01
5
4
Много ще има поне 400 / 500 човека на ден , докато не се върнат парите на ЕС които Бойко прибра ......
8.
Зора
22.07.2020 09:38:16
2
10
Преди 10 години, си сложих ваксина за грип, и въпреки това пак се разболях. Затова не вярвам на тези глупост за ваксините
7.
Mengele
22.07.2020 09:35:47
0
7
Tochno zaradi tezi vaksini ima I bolni vsichki bolni koito poznavam sa si bili vaksina sresty grip
6.
Таман
22.07.2020 09:09:22
7
2
да пукясат тия, дето не носят маски, а да оцелеем ние с маските :)
Голям кеф ще бъде!
5.
Аз
22.07.2020 08:46:32
4
11
Аз ще се ваксинирам осем пъти за да напълня добре гушите на алчните герберастки копелета....
4.
Sss
22.07.2020 08:44:48
4
12
САМО ИДИОТ МОЖЕ ДА СИ ПОСТАВИ ГРИПНА ВАКСИНА.....ПЪЛЕН ИДИОТ
3.
Ne ne ne
22.07.2020 08:38:45
3
12
А да бе .Приятелче в нашата компания , само той имаше противогрипна ваксина и сега е под карантина у тях с коронавирус.За обикновения грип не е нужна ваксина,организма трябва сам да го пребори .
2.
Ааа
22.07.2020 08:19:39
1
12
Само да не надвишат населението на България с тези 5000 на ден които се изследват, че тогава ще я фтасаме!
1.
Фарфои
22.07.2020 08:10:13
0
9
Още лятото ще се ваксинирам против грип, нищо че ваксините ги внасят края на септември, средата на октомври....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори