×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Валентин Касабов: БСП е майката на корупцията, столетницата прави пети опит да зачене правителство


Валентин Касабов: БСП е майката на корупцията, столетницата прави пети опит да зачене правителство
Валентин Касабов предупреди, че ако правителството падне, ще последва разграбване на страната както по времето на Жан Виденов
20 Юли 2020, Понеделник, 08:53 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Главният режисьор е в Дубай, а единият от двамата „младоженци“ е държавният глава, но вотът на недоверие ще е неуспешен, прогнозира депутатът

Столетницата е майката на корупцията и измамите вече 30 години. Тя прави пети опит да зачене и да роди правителство, което би съсипало държавата. Това каза в кулоарите на парламента Валентин Касабов. 

„Главният режисьор е в Дубай. Единият от двамата младоженци е държавният глава. Той няма вътрешната сила и възможността да направи нещо. Другият е Христо Иванов, който гледа в лявата посока“, заяви пред Нова телевизия депутатът от НФСБ.

Поредният вот на недоверие ще е неуспешен, прогнозира той.

„БСП се опитва се да запази тези 10%, които й дават социолозите. Като загуби и този вот, ще падне на 5%. Да им е честито! Ние продължаваме напред, защото всичко, което се случва, е ясно, видимо“, подчерта Касабов. 

Спряхме мигрантите с оградата на границата, добави той.

„Учудват ме тезите на БСП. Фактът, че искат оставката и на главният прокурор, означава, че са за намаляване на държавността, защото Гешев показа как трябва да се спазва законът. Мечтата на БСП и на Радев е за идването на власт на едно контролируемо правителство“, коментира депутатът. 

Той предупреди, че ако правителството падне и БСП влезе през задния вход във властта, ще последва разграбване през следващите месеци както по времето на Жан Виденов и предходните години с управление на червените.

„Ще е ужасно, ако се случи. Това е зловещият сценарий“, добави Касабов. 

Прогрес в борбата с корупцията няма, каза пък Явор Божанков от БСП.

„Мотивите са очевидни. Преди три години управляващите се гордееха, че са отхвърлили вота на недоверие. Три години по-късно изводът на неправителствения сектор е, че България остава на същото място. Участието на мафията във властта и съдебната система днес стана повод за протеста“, добави той. 

„От предишния вот на недоверие до този, причините за вот на недоверие не намаляха, а лавинообразно се увеличиха – подпорната стена – хотел, 700-те милиона лева липсващи данъци. Дори в най-голямата пандемия управляващите инвестираха 70 млн. лева държавни пари в една куха фирма. Няма да ми стигне денят, за да изброя всички поводи, но изводът е, че силовият начин, на който премиерът е свикнал, е пренесен в държавното управление“, коментира Божанков. 

„В момента не протестите са притеснителни, а реакцията на властта, която се опита да омаскари протеста. Това е бунта на младите. Опитаха се да им опишат всякакви грехове. Министър-председателят не е добре. Първо обяви, че го преследват с дрон, а вчера каза, че дядото на битият студент бил виновен за това, че хората не учели в чужбина. Това ми подсказва, че всеки ден оставане на власт на ГЕРБ е загубен за България“, каза още той.

„Колегите от БСП внасят вот на недоверие, за да имат инструмент за участие в протестите и за да не ги обявят, че са безучастни. Не виждам да са готови, ако отидем на избори след 3-4 месеца, да ги спечели. Как ще управляват в състоянието, в което се намират? Нашето притеснение не е за вота на недоверие, а за това, че страната се намира в сложна икономическа ситуация, предизвикана от коронавируса“, заяви Тома Биков от ГЕРБ.

„Наша отговорност е да направим така, че България да излезе по-бързо и по-леко от икономическата криза. Искането за предизвикване на политическа криза ще задълбочи само икономическите проблеми“, предупреди той.

„През последните години видяхме доста богати хора да бъдат подвеждани под отговорност и то доста ефективно. Част от тях са в ареста, а други – емигрираха. Вероятно те имат интерес от политическата криза, защото едно дестабилизиране на държавата ще им помогне да си върнат позициите“, коментира Биков. 

„Тезата на управляващите, че служебен кабинет е равнозначно на криза, е несъстоятелна. Държавният глава е избран с повече подкрепа от БСП и ГЕРБ взети заедно. Един служебен кабинет би бил легитимен. Нашата Конституция и мъдрите хора, които са я създали, са предвидили какво правителство да управлява по време на политическа криза. То трябва да успокои обществото и да направи плавен преход, когато се налага“, каза пък Божанков. 

„Служебният кабинет работи обаче без парламента, а това означава през следващите 3-4 месеца да не бъде взета нито една икономическа или социална мярка, свързана с кризата. Не знам президента по какъв начин ще управлява. Той две години и половина има стратегически съвет, който е написал четири думи. Ако си бяха подготвили домашното, сега щеше да излезе с някакво предложение“, заяви пък Биков. 

Премиерът трябва да си изкара мандата, защото всичко друго би било подмяна на волята на мнозинството, на българските избиратели, които гласуваха през 2017 г., каза още бургазлията. 


В категории: Политика


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
18
Коментара по темата
18.
ТТ
21.07.2020 10:25:21
0
2
Вие сте по-лоши и по-големи крадци от мръсните комунисти,което никак не е лесно! Оставка на мутрата-шофьор на Мето Илиянски и Маджо! Оставка на каскета и независимо разследване!
17.
бивш симпатизант на нфсб
20.07.2020 11:56:38
1
14
като бяхте извън парламента много плюехте по управляващите това ви е последният парламент патриоти никой вече не ви вярва
16.
*********
20.07.2020 11:32:00
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
15.
Въпрос?
20.07.2020 11:24:10
0
18
Защо като бяхте извън политиката плюехте по управляващите,а като се наместихте в нея запяхте в един хор???За толкова късопаметни ли ни имате ?Чудя се,как ви вярват в Европейския съюз явно добре сте усвоили актьорската игра,ама ние вече не ви вярваме,защото сте в един отбор и играете в синхрон.ПОНИМАЕТЕ АНАДЪНМУ.......
14.
radi
20.07.2020 11:09:27
18
5
червените Боклуци за кой ли път доказват колко Струват .. реално след тях Нац. Катастрофа Винаги .. Гледаите си на Изток и броите копеики кои ли има нужда от вас .. Никой .. долни номенклатурчици ..Страната има една позиция Европа =ГЕРБ =Борисов
13.
Горчиво другари
20.07.2020 11:07:29
7
7
Фатмакът се омъжи за Пинокио!
Горчиво младоженци,да народите много изродчета!
Две импотенции в брака,правели една добродетел,така учи Енгелс!
Ха да видим,какво ще родите :)
12.
Гарантирано от Шайката ГЕРБ
20.07.2020 11:07:15
6
16
БКП е майката на корупцията, начело с Вожда на Хунтата ГЕРБ борисоФ !
11.
Ами
20.07.2020 11:04:39
5
14
Касабов да не се дистанцира много, защото всички политически партии са разклонения на БКП на Т.Живков и компания!
10.
Xaxaxaxaxqq
20.07.2020 10:46:41
5
18
Флагман мина през коментарите с голямата метла.Всеки,който не подкрепя патерицата на ГЕРБ-аут хахаах
9.
XY
20.07.2020 10:40:35
6
21
Касабов и Симеонов, като не можете на помогните, поне не пречете. Срам сте за Бургас. Много Ви хареса във властта. Като се върнете с какви очи ще ни гледате.
8.
Коч
20.07.2020 10:36:09
3
11
Валио вкарай прическа както преди
7.
един от шумен
20.07.2020 10:32:52
5
21
ЗА КАСАБОВ ИМАШЕ МНОГО ШУМЕНСКО В ШУМЕН,НО МНОГО СИ ПОВЯРВАХА И КАЗАХА ХОП ПРЕДИ ДА СКОЧАТ.СЕГА В ШУМЕН НФСБ НЯМА СТРУКТОРИ.НА ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ ИМАТ 190 ГЛАСА.ПОПИТАЙТЕ КАСАБОВ ТОЙ ЗНАЕ ЗАЩО.ЗА ТОВА НЯМА ДА ИМА БИРА ШУМЕНСКО ЗА КАСАБОВ.
6.
ССС
20.07.2020 10:07:50
4
25
Вие двамата какви сте с Валерката че говориш за другите сем....
5.
авер
20.07.2020 10:05:13
3
27
Не искам акъл и поучения от човек членувал в БСП, след това в СДС, Гергьовден, Атака.....
4.
Maтематика за социолози на ГЕРБ
20.07.2020 09:40:29
3
23
БКП=ГЕРБ,БСП,ДПС,НДСВ,Атака,Воля,НФСБ...
3.
LSFC
20.07.2020 09:36:32
4
38
Касабов,оставка...къф политик си ти бе
2.
Естествено
20.07.2020 09:24:22
5
34
Нали все още имате мнозинство в тн парламент, естествено че вота няма да мине. Като удавници за сламка сте се хванали за кокала, няма пускане. Поне си кажете истината, не ни скачайте с разни уж умни думи дето не ви се удават. Пътници сте, разберете го най - после. Махнете се и оставете тази държава да си поеме дъх, да тръгне нагоре, както заслужава. Не разбирате ли, че скапвате всичко още повече с вашите тъпи инати. Да не ви познавахме - да се излъжем, ама драги, знаем ви и млечните зъби. Ако имате поне малко достоинство се махнете, щото после ще е късно........
1.
*********
20.07.2020 09:14:18
1
22
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори