×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • След 15 май в Царево и Ахтопол няма да се строи
  • Жълт код за значителни снеговалежи е в сила за 14 окръга на Румъния
  • 64-годишна жена загина при пожар в Сливен
  • Дългът на България за 2023 г. е 23.1% от БВП
  • Започва консервация на постамента на Паметника на съветската армия в София
  • Двама души са ранени при нападение с автомобил в Йерусалим
  • Отбелязваме Международния ден на Земята
  • Разследват смъртта на сърна в Старозагорско
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как побой от 2015 беше представен за полицейско насилие на протеста


Как побой от 2015 беше представен за полицейско насилие на протеста
Вляво е Румен Койчев, който пострада при бой между фенове на Ботев и Локо, а вдясно - студентът Евгени Марчев
18 Юли 2020, Събота, 14:59 ч.
Автор: Флагман.БГ

Сайтове за фалшиви новини, зад които се подозира, че стои едно от лицата на протестите, през ден обявяваше 21-годишният студент Евгени Марчев за мъртъв

Близо седмица социалните мрежи бяха заливани със снимка на пребито момче, което се твърдеше, че е в критично състояние след полицейско насилие - набили го заради това, че протестира.

Сайтове за фалшиви новини, зад които се подозира, че стои едно от лицата на протестите, през ден обявяваше 21-годишният студент Евгени Марчев за мъртъв и отново използваше същия кадър от болничното легло на момче, което изглеждаше в критично състояние. Сигналът бе ясен - Евгени е мъртъв, да отмъстим за него!

В телевизионните студиа гостуваха родителите на момчето, които подробно обясняваха за инцидента, но нито родителите, нито питащите ги журналисти, видяха смисъл да уточнят пред обществото, че всъщност будещият симпатии към тях и омраза към полицията кадър изобщо не е на синът им.

Тази снимка се разпространяваше в последната седмица в социалните мрежи, както и сайтовете за фалшиви новини, зад които се подозира, че стои едно от лицата на протеста

Колегите от Tribune.bg са установили, че всъщност момчето от кадрите е 16-годишният Румен Койчев, който за малко не изгуби живота си след бой между фенове на Ботев и Локо (Пловдив) преди 5 години. Пострадалият младеж имаше травми по главата, спукана устна и разрез на клепача. При зверския побой животът му висял на косъм, тъй като момчето си ударило главата в стена и си глътнало езика. Лечението му отне месеци, 

Снощи, Евгени Марчев се появи за пръв път в телевизионно студио. Той гостува при Цветанка Ризова в бТВ и разказа за инцидента.(ВИЖТЕ ТУК)

Едва снощи стана ясно, че той всъщност не е момчето от снимката, която караше хиляди българи да настръхнат срещу полицията. Евгени изглеждаше добре - нямаше видими следи от насилие.

Той впечатли с интелекта си, оказа се, че учи "Право" в Хага, има активна гражданска позиция и по всичко личи, че е пострадал при нелепо стечение на обстоятелствата. По неговия случай е започнало вътрешно разследване и виновниците ще бъдат наказани. 

Авторите на новината с фалшивата снимка обаче постигнаха своето - използваха инцидента с 21-годишния Евгени, за да бунтуват обществото и предизвикват размирици. 

В пропагандата се включи и т.нар."Гражданско движение ДНЕС"

 


В категории: Политика


27
Коментара по темата
27.
Джони Ринго
21.07.2020 16:18:13
0
2
Какво се чудите с дядо виден комунист ? Те на това са научени още от малки мръсните комунистически отрочета, да лъжат, крадат, че всички са им длъжни и те са над всички.
26.
Петя
19.07.2020 08:52:21
1
9
Ето това е лицето на БСП ,само мазни комунистически интриги. Това мазно момченце, или момиченце немога да го определя се опита да опетни цялата полиция в България
25.
Така 2
18.07.2020 20:12:47
2
12
Чух че има оплаквания за ЕС.
Нека бъдем искрени, плащаме по-малко отколкото получаваме.
Ще има хора които ще кажат "Нищо не е направила за мен". Нека ви издам една тайна. Никой няма да ви изкара от леглото и да ви даде всичко.
ЕС предоставя невероятна социална и икономическа мобилност. За всички нива на образование и квалификация. От задължителното средно до инжинери и доктори. Това е лукс колко е лесно, който държавите извън ЕС нямат. Оценявайе го.
И като застъпихме на тема образование. Всяка година има прокети за извънкласни дейнсоти и състезания за 1-12 клас. ЕРАЗЪМ+ има за по големите и студенти. Тече непрестанно обновяването на училищата и интеграция на нови методи за обучение и методики.
Успешна е и трудната задача училищата да се цифровизират. И нямам предвид купуването на едната техника. Това е лесно, тежката работа идва в разработката на учебни планове и изравняването на знанията на учителитев тази сфера. И дистанционното обучение затова беше успешно и в рамките на една седмица се започна.
Хубаво викат хората "Ама аз съм от село, тука университети няма и училище голямо няма. Земеделец съм какво има за мен?" Накратко една от най-големите проценти в бюджета отива за вас и субсидиите ви. За произвеждане и гарантиране хранителен ресурс на държавите. Обучението, инвестицията в оборудването ви, застраховки за реколтата ви ако се случи нещо.
В логистиката пък има ясни защити против експлоатацията на шофьори на тирове. Гарантирани почивки и закономерно работно време. А не както преди.
Бизнеса работи на един общ пазар. Ако няма търсене в една държава, има в друга. Ако имаш нужда от кадри имаш работният пазар на целият ЕС да избираш кандидати. Без да губиш оборот или договори защото нямаш нужната квалифицирана работна ръка.
Дано и прехода от лев в евро стане бързо, за да освободим и финансовият сектор, освен бизнеса, от глупави такси и преобразувания.
Българският гражданин има право на всичко изредено тук и повече, като хранителни стандарти, защити при летене, здравни права в държавите членки, ясна защита на личната информация.
Това го пиша защото имаше клип как режат знамето на ЕС, не е проблем плат е просто(купен от вас), но с написаното по горе поставям под въпрос мотивите им.
24.
dnstuff
18.07.2020 19:54:03
9
16
Малкия е комунистическо отроче което е изкарано жертва и се очаква да го вкарат като ново лице в парламента. Не е първия протестър нито последния нареден в парламента. Сценарият е ясен, сега рибите да кълват
23.
Така
18.07.2020 19:46:11
7
14
Ако искате махнетеи зъбите нa прокоратура, но после никой няма да разследва крадците от БСП и радев ще си щрака с пръсти.
Други не харесват мерките за пандемията, но не искат да носят маски които позволяват и малкото възможен бизнес в засегнатите сектори. Колкото до туристите, никой няма да иска да бъде обслужван от персонал неспазващ мерките, които спазват от тяхната държава.
Колкото до пенсиите, не може високи пенсии когато системата издържа пенсионери от едно време с 80лв заплата. Сега им се дава тройна пенсия. От осигуровките на сегашните работещи, а не както трябва от вноските на пенсионерите.
Това е чиста тежест на една система която е стартирана от нулата след краят на комунистическото робуване за трици.
Колкото до заплатите. Мили мои съграждани. Времето ви е ценно, За начало разберете че държавата не определя заплатите. Вие си ги определяте. Вашето време давата в замяна на доходи. Не може един човек да отиде на интервю и да се даде за най-малкото. И аз бих ви взел на минимална, щом не си знаете себестойността. И знайте че ако сега не си плащате осигуровките и работите на сиво, утре не искам да ми се оплаквате от пенсията.И тя е ваша отговорност.И без ама работодателя x y z и тнт следете си бъдещето.
22.
До 16
18.07.2020 19:43:08
7
17
Ти какво очакваш , полицията да ги гали с перце ли. Имат късмет че полицията е с вързани ръце иначе протеста ще угасне за 2 часа
21.
до 20
18.07.2020 19:38:47
2
6
Нестава с лъжи във ФБ и глупави тълпи защитаващи подобни агитки.( другите които си вървяха мирно по орлов как не са бити, а?) Отклоняват вниманието и времето на хората. Както и на разследващите. Само и сам ода получат симпатии за каузата им. Ако трябва да се лъже за подобни неща, за да получавате подкрепа. Очевидно имате проблем. Така протест и изразяване на гражданска позиция,която в момента е развита до общи приказки, не се прави. Вместо да харесвате подобни снимки, напишете и излезте с ясни законови промени които искате. Защото в момента протестирате срещу законовите действия на прокаратура.
20.
cgjbccm
18.07.2020 18:54:39
11
13
И кадрите от камерите по тв, на които се виждаше как полицаи влачат беззащитен младеж с равица и го скриват зад колоната и това ли е фалшиво. Хайде моля ви се, пак манипулации. Полицията трябва да се уважава, те ни пазят, но и между тях има такива, които уронват престижа на полицията, превишават правата си и се държат като бандити, не като полицаи. Добре че ги разследват и ги изхвърлят от редиците на полицията.
19.
Kedrinoszigra
18.07.2020 18:52:16
4
16
От началото даже фейкваха, че някой е бил убит от бой. Пък той жив и здрав. Няма страшно, и умрял ще го изкарат здравия. Все пак протестите се водят от опитни адвокати на НПО. Хелзинкския комитет с хаджията, отворено общество с най бабикян. Даже и ще осъдят България, без нищо. Всичко могат НПО Тата.
18.
Ами...
18.07.2020 17:33:48
3
22
Фалшивите новини са истински бич за днешното дигитално общество и невероятно силно оръжие, способно да разруши държави не по-зле от конвенционалното. С всяко следващо поколение се забелязва световен спад в нивото на образованието, хората все по-малко мислят самостоятелно, не си задават въпроси, а приемат всичко наготово, за чиста монета. Живеят в някаква безпаметност за миналото, защото не познават историята и не ги и интересува! А който не познава историята си, е обречен да я повтори! Само като видя кои са организаторите и ораторите на протестите и ми идва да повърна. Иначе подкрепям част от искания на протестиращите.
17.
*********
18.07.2020 17:26:43
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
16.
LAJETE KATO CIGANI
18.07.2020 17:14:35
14
9
Iskate da kajete che uniformenite gospoda ne biqt li kakvo ? Fakt e che biha sumati hora i prodaljavate da tvardite che ne biqt . Aide stiga manipuliraite i vzemete da se zastapvate za naroda ni .
15.
гражданин
18.07.2020 17:05:28
14
30
Ей такива като този дрисльо яхват протестите изкарват се герои и после на опашката да влязат във властта. Тежко и горко на България от тук на татък с такива "борци за правда и справедливост".
14.
до 13
18.07.2020 16:58:37
7
22
Ами излязоха на следващият ден от Пирогов и го опровъргаха. Защото с тази снимка се твърдеше в социалните медии че е бил умрял. Ако имат проблеми протестиращите, да не се занимават с фалшиви ФБ лайк постове ами с реални случки, но те явно липсват.
13.
Първо
18.07.2020 16:27:02
21
25
1-во. Този човек е бил приет в Пирогов.
2-ро. Той е лекуван от доктори. Те могат да кажат какъв е бил при постъпването си.
3-то. Там има камери и винаги може да се провери в какъв вид е бил при постъпването си.
4-то. Мислите ли, че ако не е така приятелчето на Баце от Пирогов проф. Балтов и жената на Веждичката, която работи там нямаше да го разгласят това веднага или на следващата сутрин, а щяха да чакат една седмица.
Много са смешни отчаяните опити някои за оставане на хранилката.
12.
висок
18.07.2020 16:16:41
13
15
Абе това момче при Джуките каза ли какъв спорт тренира, боксьорче ли е? Каза ли с какво е било облечено, черна тениска и шапка??? Джуките що не го пита? Кой вярва на Божков ТВ?
11.
Зрител
18.07.2020 16:06:34
7
26
Точно Флагман да говорят за манипулиране и фалшиви новини е нелепо или може би си мислите,че като свалите статиите и всичко е наред и имате моралното право да раздавате правосъдие.Дори и в момента продължавате с внушенията.
10.
това е
18.07.2020 16:03:09
23
29
лъжливо комунистическо отроче,лъжата,кражбите и конспирациите са в гените им
9.
Жик-так
18.07.2020 15:54:14
14
36
Точно пък полицаите в България са крайно пасивни и не бият изобщо. Отидете в Русия, Турция, Китай или Сащ да видите за какво става дума,
направо ще ви сцепат дудите от бой и това е най-малкото което ще изядете, може и да ви гръмнат.
8.
“Евгени Марчев”
18.07.2020 15:41:56
23
31
Тоя смешник в дясно ако беше бит нямаше да стане от леглото поне седмица. Ще бъде надут като балон с райски газ. Евала на Божков ТВ.
7.
Когато
18.07.2020 15:37:23
5
26
Когато виждаш, че пачките за реклама от общината и от еврофондовете ще свършат и се чудиш как да ги запазиш!
6.
Лост
18.07.2020 15:36:20
6
29
Добре това не е същото момче. Тогава какво ще кажете :имаше ли бито момче зад колоната или не?
5.
k
18.07.2020 15:27:25
27
29
нагло симулантче,безработно божковче
4.
Бармалей
18.07.2020 15:26:47
9
34
Лошото е, че докато се опровергае лъжата, многото глупави "добре осведомени" от социалните мрежи хора реагират първосигнално, а после не искат да признаят, че лесно са измамени.
3.
?
18.07.2020 15:18:57
27
37
Наистина ли мислите, че можете да повлияете на общественото мнение, "флагмани"?
2.
_nib_
18.07.2020 15:08:04
33
51
Мишките обичат да бъдат манипулирани.И аз не харесвам бат бойко....но все още нема друг който да го смени.Ще ви видя на изборите кой ще турите да ви го тури.
1.
Топър
18.07.2020 15:03:13
15
47
Ей идиоти ! Ако толкова искате да бъдете бити от полицаи отидете в Америка ! Как може такива фалшиви новини ! Срамота ! В някои държава полицаите не само бият , но и по лошо правят , а тука се опитват да инсценират . . . . . тцтцтцтц .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Светият синод извадил епископ Йеротей от листата за сливенски митрополит заради протестите Светият синод извадил епископ Йеротей от листата за сливенски митрополит заради протестите Те заглушиха Божия глас в душите на тези хора, а той не се разграничи от тях, коментира митрополит Антоний Малко дете с разбита уста в образователен център в Пловдив Малко дете с разбита уста в образователен център в Пловдив  Според персонала то е паднало на двора, но по тялото му няма следи от охлузвания Симеон Дянков очаква победа на ГЕРБ на изборите със значителна преднина Симеон Дянков очаква победа на ГЕРБ на изборите със значителна преднина Бившият финансов министър се похвали, че е преподавал на Кирил Петков в Харвард Пепи Еврото искал да залее прокурор с киселина Пепи Еврото искал да залее прокурор с киселина Илиана Кирилова обаче отказа да коментира скандалните снимки с пудела и пачките с пари, имало за това забрана Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско За пореден ден полицейската сводка е пълна със случаи за водачи, хванати да шофират след употреба на наркотични вещества 5 причини да няма романтика във връзката 5 причини да няма романтика във връзката Ако интимността във връзката ви е предимно физическа, имаща за цел да задоволи сексуалното ви желание, но само толкова, имате проблем с романтиката Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Ето кои са те  Това са най-съвместимите зодиакални съвпадения за Стрелец Това са най-съвместимите зодиакални съвпадения за Стрелец Ако сте Стрелец, който търси любов, помислете за съвместимостта на зодиакалния знак на вашия потенциален партньор Вкусни кроасани „Пълнеж“, с които радвам всеки, който идва на гости у дома Вкусни кроасани „Пълнеж“, с които радвам всеки, който идва на гости у дома Вижте рецептата И на втора инстанция : 20 г. затвор за Семерджиев причинил ужасяващата катастрофа на „Черни връх“ И на втора инстанция : 20 г. затвор за Семерджиев причинил ужасяващата катастрофа на „Черни връх“ Това заявиха адвокатите на двете жертви Хариет и Христина
Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Престъплението било разкрито благодарение на добрата система за видеонаблюдение в британската столица Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Израелският президент Ицхак Херцог призова "свободния свят" за общи действия дори и да се бие, ако е нужно
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори