×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • След 15 май в Царево и Ахтопол няма да се строи
  • Жълт код за значителни снеговалежи е в сила за 14 окръга на Румъния
  • 64-годишна жена загина при пожар в Сливен
  • Дългът на България за 2023 г. е 23.1% от БВП
  • Започва консервация на постамента на Паметника на съветската армия в София
  • Двама души са ранени при нападение с автомобил в Йерусалим
  • Отбелязваме Международния ден на Земята
  • Разследват смъртта на сърна в Старозагорско
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ вдига контрапротест срещу президента


ГЕРБ вдига контрапротест срещу президента
ГЕРБ и ОП внесоха предложения за поправки в Закона за НСО, не отговориха за контрапротеста срещу Румен Радев
10 Юли 2020, Петък, 10:40 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

"Отровното трио" пък организира втори митинг в подкрепа на държавния глава и срещу правителството и прокуратурата

И днес се очертава да е бурен ден по улиците на София. От ГЕРБ в цялата страна се организират да отвърнат с контрапротест в столицата след демонстранцията в подкрепа на президента Румен Радев снощи. Самият Бойко Борисов намекна на днешния си извънреден брифинг за мобилизацията на структурите за митинг срещу държавния глава.

В социалните мрежи пък плъзна и вътрешен чат за организиране на автобуси от ГЕРБ в Бургас, който засега не можем да потвърдим, че е автентичен. 

Пиарът на ГЕРБ Никола Николов призова във "Фейсбук": "Приятели, довечера от 19:00 часа да защитим легитимно избраното правителство на България! Никой не може да си позволи да нарича "мутри" хората, които работят за бъдещето на България. Събираме се пред Министерския съвет, за да покажем, че няма да се поддадем на режисираните сценки!"

---

Днес ГЕРБ и „Обединени патриоти“ (ОП) дадоха пресконференция в парламента, за да обявят, че внасят вече анонсираните проектопромени в Закона за Националната служба за охрана. Целта е да се вмени еднолична отговорност на началника на НСО за решенията кой да се охранява от държавната служба.

Повод за това стана скандалът във вторник край морския сарай на Ахмед Доган в Бургас, предизвикан от гардове на почетния председател на ДПС, който неясно защо продължава да е пазен.

Това доведе до реакция на Румен Радев, който в извънредно изявление посочи, че изпълнителната власт решава кой да се охранява от НСО. Това става след обсъждане в тричленна комисия, в която влизат председателят на ДАНС, главният секретар на МВР и началникът на службата за охрана.

Според Радев, Ахмед Доган и депутатът от ДПС Делян Пеевски не трябва да бъдат пазени от държавата.

Сега ГЕРБ и ОП предлагат шефът на НСО сам да решава кой да бъде охраняван с мотив - да се носи ясна и еднолична отговорност. 

На днешната пресконференция „Флагман“ попита - „Обединени патриоти“ ще подкрепят ли контрапротеста, който ГЕРБ организира срещу президента тази вечер.

Питането обаче бе отклонено от депутата от ГЕРБ Димитър Лазаров: „Извинявайте, въпросът е извън контекста“.

Представителите на ОП на брифинга Искрен Веселинов и Валери Симеонов предпочетоха да не коментират темата.

„Флагман“ попита и дали законопроектът е съгласуван с ДПС, тъй като той пряко ги засяга.

Димитър Лазаров обаче отговори: „Аз не мисля, че ги засяга пряко. Не, не е съгласуван с ДПС законопроектът. Той е подписан от „Обединени патриоти“ и ГЕРБ, което е свързано с решението, което бе взето вчера на Коалиционния съвет“.

---

Междувременно „Отровното трио“ - проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян, отново организира протест срещу властта и прокуратурата.

Те разпратиха до медиите следното съобщение:

„Ние, Отровното трио днес (10.07) в 15.00ч. ще бъдем на фонтана пред президентството.
За да е смислен и резултатен, протестът трябва да ексалира.
Така, че бъдете готови.
Утре ще обявим следващите стъпки.
И за да не е напразно, днес, минавайки покрай държавни, съдебни или общински сгради все едно къде задръжте натиснат клаксона на автомобила, докато чакате на светофара или просто минавате покрай тях.
Ако сте пеша, на велосипед, тротинетка покажете им високо вдигнат пръст!
Насърчаваме спазването на дистанция, но имайте предвид, че ангажиментът за опазване здравето на околните е лична кауза - не я пренебрегвайте!
Нека поздравим властта подобаващо!
И нека това е само началото...“

---

Вчера именно „Отровното трио“ натисна спусъка на гнева. Те организираха митинг още в 14 ч. по повод безпрецедентното влизане на прокуратурата в президентството.

Впоследствие във „Фейсбук“ недоволството набра сила и бе организиран масов протест в 18,30 ч., който в пика си събра около 4 хиляди души.

На него реч държа самият президент Румен Радев, който обяви, че в държавата и прокуратурата действат мафия и мутри.

Засега не е ясно дали ще има нов вечерен протест срещу премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. И как това ще се съчетае с контрапротеста, организиран от ГЕРБ.

 


В категории: Политика


11
Коментара по темата
11.
Балкан Турист
10.07.2020 12:24:50
0
4
по 500 евро за всеки контрапротестиращ и няма да ни стигнат самолети,влакове,автобуси
10.
ДС
10.07.2020 12:20:06
1
3
Туй с контрапротестите познайти кой го е измислил,НИЕ!Бачка безотказно вече 30 години.Нема значение тия ще останат или нови ке дойдат.Нека българино си мисли,че има алтернатива и гласува за който си иска.НИЕ сме на всеки метър.
9.
Калинки Бургас
10.07.2020 11:53:59
0
10
Каква ще е офертата? В € или BGN?
8.
Пеевски
10.07.2020 11:46:58
1
10
Аз лично ще докарам поне хиляда души на контрапротеста с автобуси и влакове, все пак с Бойко сме верни приятели, не мога да го изоставя в такъв тежък момент
7.
gerb
10.07.2020 11:34:44
22
3
ГЕРБ ,ПОДКРЕПЯМЕ ВИ !
6.
до 1
10.07.2020 11:24:05
7
2
Доган си е здрав Евро-Атлантик ! Тези за руският посланик ги разправяй някъде другъде. Ф16
5.
Много прост
10.07.2020 11:23:49
2
16
Тъпани искате сблъсъци и кръв ли? Какви контрапротести какви глупости правите.
4.
питанка
10.07.2020 11:22:45
1
14
Държавната и Общинска администрация днес ще работи до обяд ли ?
3.
Естествено
10.07.2020 10:59:14
3
26
Само обаче се осират още повече. Колкото и да се гърчат няма спасение. На хората им прекипя. Да, има и читави хора в управлението но далеч не са на най - високите места, а проблема е там - в главата.
2.
Мтроландия
10.07.2020 10:48:35
1
20
Снимай те ги и после ще ги видете на хранилката за обществени поръчки.... Ще защитават мафията, защото обират трошички.
1.
Глупаво
10.07.2020 10:43:56
6
16
В тази ситуация да се налива масло в огъня е глупаво. И от едната, и от другата страна! Защото са много кирливите ризи. Те ще се ритат, а Доган ще си пие кафето с руския посланик.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Светият синод извадил епископ Йеротей от листата за сливенски митрополит заради протестите Светият синод извадил епископ Йеротей от листата за сливенски митрополит заради протестите Те заглушиха Божия глас в душите на тези хора, а той не се разграничи от тях, коментира митрополит Антоний Малко дете с разбита уста в образователен център в Пловдив Малко дете с разбита уста в образователен център в Пловдив  Според персонала то е паднало на двора, но по тялото му няма следи от охлузвания Симеон Дянков очаква победа на ГЕРБ на изборите със значителна преднина Симеон Дянков очаква победа на ГЕРБ на изборите със значителна преднина Бившият финансов министър се похвали, че е преподавал на Кирил Петков в Харвард Пепи Еврото искал да залее прокурор с киселина Пепи Еврото искал да залее прокурор с киселина Илиана Кирилова обаче отказа да коментира скандалните снимки с пудела и пачките с пари, имало за това забрана Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско За пореден ден полицейската сводка е пълна със случаи за водачи, хванати да шофират след употреба на наркотични вещества 5 причини да няма романтика във връзката 5 причини да няма романтика във връзката Ако интимността във връзката ви е предимно физическа, имаща за цел да задоволи сексуалното ви желание, но само толкова, имате проблем с романтиката Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Ето кои са те  Това са най-съвместимите зодиакални съвпадения за Стрелец Това са най-съвместимите зодиакални съвпадения за Стрелец Ако сте Стрелец, който търси любов, помислете за съвместимостта на зодиакалния знак на вашия потенциален партньор Вкусни кроасани „Пълнеж“, с които радвам всеки, който идва на гости у дома Вкусни кроасани „Пълнеж“, с които радвам всеки, който идва на гости у дома Вижте рецептата И на втора инстанция : 20 г. затвор за Семерджиев причинил ужасяващата катастрофа на „Черни връх“ И на втора инстанция : 20 г. затвор за Семерджиев причинил ужасяващата катастрофа на „Черни връх“ Това заявиха адвокатите на двете жертви Хариет и Христина
Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Престъплението било разкрито благодарение на добрата система за видеонаблюдение в британската столица Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Израелският президент Ицхак Херцог призова "свободния свят" за общи действия дори и да се бие, ако е нужно
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори