×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Светила в неврологията и хирургията преглеждат с последно поколение апаратура в МЦ „Д-р Стайков“ в Бургас


Светила в неврологията и хирургията преглеждат с последно поколение апаратура в МЦ „Д-р Стайков“ в Бургас
Неврологът д-р Христо Добрев и специалистът по коремната и детска хирургия д-р Янка Димчева приемат пациенти от понеделник до петък
22 Юни 2020, Понеделник, 22:00 ч.
Автор: Анна ДОБРЕВА; снимки: авторът

Кабинетът по Неврология е оборудван със съвременна апаратура за Доплерова сонография и Електромиография

Двама изявени специалисти в областта на неврологията и коремната и детска хирургия приемат пациенти в новооткритите кабинети на Медицински център „Д-р Стайков“ на бул. "Транспортна 33" в Бургас.

Д-р Христо Добрев е с над 30 години стаж в областта на неврологията, той е сред топ експертите по неврология в Бургас и региона. Професионалното му портфолио е сред най-експертните в града. Д-р Добрев е оглавявал няколко болници и медицински центрове, бил е и директор на Здравната каса в Бургас.

Д-р Христо Добрев

По време 30-годишния ми стаж съм бил административен ръководител на няколко медицински заведения. От месец съм част от екипа на Медицински център „Д-р Стайков“. Поех кабинета по Неврология тук, веднага щом получих предложението на д-р Йордан Стайков. Най-силно ме мотивираха базата и условията за лечение на пациентите, създадени в центъра, защото отговарят на всички медицински стандарти“, категоричен е специалистът.

Кабинетът по Неврология е оборудван със съвременна апаратура за Доплерова сонография. „С този неинвазивен метод се изследва скоростта на кръвния поток в артериалните и венозните съдове. В Неврологията извършваме предимно доплерова сонография на екстракраниалните съдове това са каротидните артерии и вертибралните артерии. Това изследване се прави при пациенти, които се оплакват от главоболие, световъртеж, високо кръвно налягане. С доплерова сонография можем да получим яснота за настъпили усложнения, които могат да доведат до инсулти. С този метод можем да профилактираме инсултите и да проведем по-рано необходимата терапия“, категоричен е д-р Христо Добрев.

Кабинетът по неврология в Медицински център „Д-р Стайков“ е един от малкото в Бургас, в който се извършва и Електромиография. Това изследване се прави при дискови хернии, радиколити, паркинсон и др. Изследването може да бъде неинвазивно и безболезнено, като в редки случаи се прилага иглова електромиография.

Показателите, които се следят, са скорост на провеждане по нервните влакна, амплитудата на отвеждане на импулса, сетивните нарушения. Така веднага става ясно на какво ниво е нарушението в съответния нерв и до каква степен е увреден. При следенето на тези показатели може най-точно да се оредели състоянието на пациента и да се назначи ефективно лечение“, разясни д-р Христо Добрев.

Д-р Христо Добрев преглежда и консултира в кабинет № 6 на първия етаж на Медицински център „Д-р Стайков“. Неврологът приема пациенти от понеделник до петък от 8:00 ч. до 13:00 ч. с изключение в сряда, тогава прегледите се извършват от 15:00 ч. до 18:30 ч. Часове се записват на регистратурата в центъра или на тел: 056 996006 или 0892 996006

Д-р Янка Димчева е специалист по коремна и детска хирургия. Тя приема пациенти понеделник, сряда и петък от 14:30 до 18:00 ч.

Д-р Димчева извършва широк спектър хирургични прегледи, има богат опит в оперативното лечение и диагностиката на заболявания и травми на коремните органи, предна коремна стена (хернии), операции на меки тъкани от различен характер (възпалителни, доброкачествени и злокачествени образувания на кожата и подкожието) и детско-юношеска хирургия.

Д-р Димчева е практикувала в най-големите болници в Бургас, заемала е ръководна длъжност като началник отделение

Признат специалист е в диагностицирането и оперативната намеса на хернии, калкулоза на жлъчен мехур, злокачествени заболявания по храносмилателната система, хемороиди и фисури, пилонидални кисти в седалищната област доброкачествени и злокачествени образувания на кожна и подкожна тъкан. При последните отстраняването може да бъде извършено от д-р Димчева и в амбулаторни условия, ако размерът на атеромите, липомите и форунколите е по-малък.

В МЦ „Д-р Стайков“ в амбулаторни условия отстранявам и образувания на кожата, които са на по-тънко или по-едро краче, защото разполагаме с хубав електрокалтер и  когато не е голям обемът на образуванието, можем да го отстраним в амбулаторията само с местна упойка и така да бъде спестено пролежаването в отделение на пациент“, разясни хирургът. Д-р Димчева увери, че центърът разполага с всички необходими консумативи за работа в амбулаторни условия.

Една от специфичните манипулации, които извършва хирургът в МЦ „Д-р Стайков“, е зашиване на скъсана ушна висулка. „Това е доста бавно извършваща се процедура, защото е пипкава. Изисква много, старание, внимание и разбира се внимание от страна на хирурга, както и консумативи. Затова не навсякъде би могла да се извърши качествено. Пластичната операция се извършва с местна упойка и при задължително записан предварително час, защото отнема повече време,“ обясни д-р Янка Димчева.

Друг често срещан проблем при пациентите са хемороидите. Специалистът съветва да не се пристъпва задължително към оперативно лечение. „Заради по-топлото време, често се случва по-възпалени и вътрешни хемороиди да излязат. Те причиняват ужасна болка на пациентите, които са готови дори на операция, за да получат облекчение. Не винаги обаче такава е наложаща, понякога и един добър инструктаж как да подходят в лечението ще им помогне при лечението им“, съветва още д-р  Димчева.


В категории: Здраве


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори