×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Жена от Бургас в битка за децата на убитата си племенница, едно от тях се удави в морето онзи ден


Жена от Бургас в битка за децата на убитата си племенница, едно от тях се удави в морето онзи ден
Жана Динева е категорична, че няма да спре своята битка за осиновяване на племенника си
22 Юни 2020, Понеделник, 10:03 ч.
Автор: Флагман.Бг

Социални служители ми казаха, че не можели да ми дадат племенниците ми, а друго дете, за да си стоя вкъщи и да взимам 500 лева, споделя тя

Жена от Бургас от три години се бори да осинови децата на убитата си племенница. Трагедията й става още по-страшна след като едно от момчетата се удави преди около две седмици до бургаския мост. Пред Нова телевизия тя каза, че няма да спре своята битка за осиновяване на едното от децата на застреляната Виолета.

57-годишната Жана Динева има трима сина и две внучета. Поела е и тежкото бреме на една от най-трудните професии за жени – кранист. В живота на Жана настъпва тежък обрат след като губи по шокиращ начин племеницата си. На 22 юли 2012 г. 31-годишната Виолета Иванова е застреляна навръх рождения си ден от съпруга си, с когото били в развод, припомня репортерът Елена Танева. 

Четири куршума попадат в гърба на младата жената пред очите на невръстните и синове. Едното момче е било тогава на почти 5 годинки, а другото - на 4. Обезумелият от ревност Тодор и до днес излежава в бургаския затвор 23-годишната си присъда. Двете деца остават за  отглеждане при почернената баба.

„Тя се грижеше за тях допреди три години, заболя, направи си операция и просто нямаше сили да се грижи повече за тях и ги даде в дома „Ронкали”, казва Жана Динева.

Тогава Жана решава да осинови децата на племеницата си и подава заявление в социалните служби. 

„Три служителки от институцията дойдоха да видят условията вкъщи. Казаха ми, че тези деца не могат да ми ги дадат, но могат да друго - да си стоя вкъщи и да взимам 500 лева. Аз им казах, че аз взимам 1 500, не е за пари, аз ги обичам тези деца, защото са кръвна връзка, на моята племеничка. Ние много се имахме с Виолетка”, разказва още тя.

Борбената Жана не се отказва и  продължава битката за децата в съда. До сега решение все още няма. Тежката дума имали Дирекцията по социално подпомагане в Бургас. Случаят се оказва сложен и за магистратите, защото при живи баба и баща, но и пълната им невъзможност да се грижат за двете деца, процедурата по осиновяване се оказва тромава.

„Действията, които трябва да се извършат, са от компетентността на служителите от Дирекция „Социално подпомагане“, които осигурявайки най-добрия интерес в изпълнение на един от основните принципи от Закона за закрила на детето би следвало да извършат действия по настаняването му в дома на Жана Динева“, каза адвокатката й Ели Димова.

Преди две седмици, когато чува, че 13-годишното момче е намерено мъртво в морето до бургаския мост, Жана изпада в бяс от безотговорността, довела до нелепата смърт на детето и липсата на контрол. Тялото му е изхвърлено от вълните и лежи с часове на пясъчната ивица. 

„Не е навършило 13 години. Служителите, които носят отговорност за това дете, не са ли разбрали колко време е минало, че го няма? Не е подаден сигнал, че то е изчезнало, че е избягало от дома. То има право да излиза само с придружител“, обяснява Жана. 

От Дом „Ронкали“ отказват коментар с обяснението, че тече проверка на бургаската прокуратура. 

„Предстоят допълнителни разпити на свидетели. Ще можем да дадем крайно заключение дали има нарушение, как се е стигнало до напускането на дома и станало ли е това със знанието на възпитателите, които са длъжни да упражняват контрол над децата“, заяви в „Здравей, България“ наблюдаващият прокурор Христо Колев. 

Жана продължава своята битка за останалия сам 11-годишен син на убитата Виолета, за който престоят в Дом „Ронкали“ става още по-потискащ. 

„Искам поне него да спася. Да го гледам и да стане добър, здрав човек. Да е полезен за себе си и обществото. Затова той трябва да расте в нормална, хубава среда. Там той е заключен. Не дават да го видим“, каза още Жана Динева. 
 


В категории: Бургас


15
Коментара по темата
15.
Сия
22.06.2020 22:32:16
2
1
Жалко за детето и Бог да го прости!
За лелята не знам колко е честна и читава, но от собствен опит казвам, че "Закрила на детето" е една паразитна и ненужна структура.
14.
Ана
22.06.2020 17:56:53
1
6
Може да е отказала веднъж, но след това да е размислила, като ги е искала защо не ги дават? А и кой знае как са й поднесли информацията от социалните.Защо директорката не вдига служебния телефон.Не вярвам на нашите социални аз!
13.
1111
22.06.2020 14:22:33
1
3
Едно е да изглежда свястна лелята, друго е да е наистина свястна .
12.
До 5
22.06.2020 14:19:20
1
1
Аутопсия не е необходима след като камери са заснели случая и се уточнява дали сам е скочил или е бутнат ...
11.
До 10
22.06.2020 14:17:21
1
2
Бабата и дядото са разведени ,а ти без да знаеш историята или четейки написаното даваш вече детето ... Някакви не е коректно
10.
трагедия
22.06.2020 12:40:43
1
9
бабата и дядото ги предават в дом за деца в риск , това показва колко много им е пукало за децата и с какви деца ще живеят там , много са загрижени.Лелята изглежда свястна жена дайте шанс поне на другото дете .
9.
1111
22.06.2020 12:31:32
2
5
А защо си мислите, че всичко което казва тази жена е истина. Детето има и баба и дядо които са най-близките му роднини.
8.
Трол
22.06.2020 12:21:01
2
6
Да се разследват Закрила на детето! Защо ще предлагат друго дете, а не децата от семейството!? Защо, тези деца са лишени от възможността да живеят в семейна среда? Що за престъпно безхаберие?!
7.
6
22.06.2020 12:19:43
1
4
имайте едно на ум за казаното от тази жена. нещата са доста по-различни от това, което в действителност прави. жалко за невинното дете, а и за по-малкото му братче , което също е жертва.
6.
Н
22.06.2020 12:13:14
1
6
Лелята защо не казва ,че се е отказала да ги взима когато съдията я е питал ?????
5.
питанка
22.06.2020 11:27:56
2
13
в предишно интервю лелята каза ,че удавеното дете е погребано на следващия ден, много на бързо.Аутопсия не е ли правена ,да се установи удавен ли е или се е удавил сам.Всичко това е много съмнително ,жалко за беззащитното дете.Щеше да има повече късмет ,ако се беше родил в друга държава с хора с нормални разбирания.Тези които имат вина са сложили голям грах ,няма ненаказано зло.
4.
в каква държава живеем
22.06.2020 11:16:24
3
22
Как така съдът не дава децата на лелята? Нали най-доброто за децата е да растат в семейна среда сред роднини.Защо от дома не позволяват на лелята да се срещне с другото дете ,да го успокой ,прегърне.Сигурен съм ,че то много се надява тя да отиде при него и да го вземе.Трябва ли да се упражнява този психически натиск върху едно беззащитно дете ,само защото службите ни са тромави и некомпетентни.Кмета защо не преприеме мерки .Бъдете хора не изроди.
3.
съберете
22.06.2020 11:07:29
3
14
подписка в подкрепа на жената и я занесете в Социални грижи ,ако трябва и в Прокуратурата.
2.
Kolibriiiii
22.06.2020 10:52:06
4
3
Идва Нов свят ЕДИН ден Всички ще отговаряте с телата и душите си за мъките които причинихте на беззащитни хора Аз знам там ЩЕ ви заличат от Матрицата
1.
Яд ме е!
22.06.2020 10:50:09
2
26
За смъртта както на майката, така и на детето отговорни са институции! И конкретни хора, които с бездействието си и безхаберието си са пропуснали възможността да спасят живота им! Първо е полицията, която винаги върви след убийствата от домашни насилници, и не прави нищо за да ги предотврати!
После са хрантутниците шуробадженаци от социалните служби!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума
Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори