Ще си оближете пръстите от най-хрупкавите тиквички на фурна
Вижте как да ги приготвите
Необходими продукти
- Тиквички – 2 малки
- Олио – 2 - 3 с.л.
- Сол
- Брашно – 2 с.л.
- Галета – 1 ч.л.
Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват и се отрязват дръжките. Подсушават се и се режат на колелца с дебелина 1/2-1 см. В купа се слагат брашното и солта, изсипват се нарязаните тиквички и с разбърква много добре.
Тавичката се намазва с малко мазнина. Тиквичките се редят със застъпване. Наръсват се с галета. Поливат се на много тънка струйка с олио.
Пекат се за около 40 минути на 200 градуса до зачервяване, след което се изваждат и се оставят да изстинат.
Поднасят се изстинали със сос по желание - кисело мляко с чесън и копър, смесено с мазнината от печенето е класическият вариант.
Източник: gotvach.bg
Юксел Кадриев наистина е влюбен като ученик
Призив към пенсионерите: Плащайте само по този начин след Нова година
Радиаторът не топли? Водопроводчик разкри 3 лесни трика за повече топлина
Щастлив ерген празнува раздялата с ергенка
22/12/2025, Понеделник 21:15
0
Ако шофьорите пренебрегнат това, може да съсипят двигателя на колата
Pantone обяви цвета на 2026 г.: Носи вътрешен мир
5 безотказни рецепти за детоксикация на тялото
На трапезата в сряда задължително сложете тези ястия!
Любим водещ на NOVA с голям гаф в ефир
Лошо спите, а не подозирате защо – отговорът е в леглото ви
Във вторник празнуват „скъпоценни“ имена, може да приготвите ей тая уникална вкусотия
Асоциацията на банките в България с важна информация за еврото
