×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ и БСП спасяват игралните зали и казината


ГЕРБ и БСП спасяват игралните зали и казината
Менда Стоянова пак бе срещу течението в ГЕРБ и подкрепи Валери Симеонов (горе), Румен Гечев и Николай Тишев от БСП (долу) обаче разкритикуваха поправките
11 Юни 2020, Четвъртък, 16:11 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

И бюджетната комисия в парламента отхвърли законопроекта на НФСБ

Бюджетната комисия в парламента отхвърли предложението за ограничаване на казината и игралните зали за хазарт. Това стана въпреки подкрепата на председателя на комисията Менда Стоянова.

Около час продължи дебатът по законопроекта, внесен от Валери Симеонов и група депутати от „Обединени патриоти“, но само от партия НФСБ.

Стоянова повтори донякъде казаното пред „Флагман“, че подкрепя системните усилия на Симеонов за ограничаване на хазартните зависимости. Тя обаче добави, че вероятно колегите й няма да одобрят промените, понеже като членове на бюджетната комисия за тях основен приоритет били приходите в държавната хазна.

Така Менда Стоянова пак се оказа „срещу течението“ в ГЕРБ, както се случи наскоро, когато тя подкрепи финансовия министър срещу намаляването на ДДС за няколко бранша, наложено лично от премиера и лидер на партията Бойко Борисов.

От другата голяма политическа формация в парламента – опозиционната БСП, обаче също не одобриха законопроекта на НФСБ.

Румен Гечев обясни, че иска повече разчети. Бургаският депутат Николай Тишев пък обясни, че поправките са срещу малките играчи и в полза на големите. Според него, хазартните зависимости няма да бъдат преборени, тъй като съответните хора пак ще пътуват до игралните зали – там, където биха били разрешени. Припомняме, според законопроекта на Симеонов, този хазарт ще може да съществува само до 20 км от границата, в няколко курорта или в петзвездни хотели.

При гласуването в комисията 5 депутати гласуваха „за“, но останалите бяха „въздържал се“ и така той не получи одобрение.

Друг законопроект за хазарта - на ГЕРБ, пък бе приет с 11 „за“ срещу 6 „против“. Той регламентира преструктуриране на органа, който регулира сектора; предлагат се и други разпоредби, свързани с държавния тотализатор, които бяха разкритикувани от Валери Симеонов. 

За да защитят бизнеса си, в Комисията бяха дошли и представители на хазартни компании. Един от тях заяви, че ограничаването на игралните зали и казината няма да пребори зависимостите. Това ставало не със забрани, а с превенция. Беше направен и намек за лобизъм в посока вносителите на законопроекта, което доведе до реакция от страна на Валери Симеонов, че това е некоректно. 

Лидерът на НФСБ защити предложенията си и бе категоричен, че географското преструктуриране на хазарта би имало позитивен ефект. Според него то би ограничило социално слабите хора, които не биха пътували до границата или на други отдалечени места, за да си попилеят последните пари за хазарт. 

Представители на Министерството на финансите изнесоха данни, че ако законопроектът бъде приет, държавният бюджет би бил лишен от около 60 млн. лв. приходи от данъци. Загубите от осигуровки пък щели да бъдат около 25 млн. лв. 

637 обекта щели да бъдат затворени. Това обаче, според предложението на НФСБ, би се случило не изведнъж, а постепенно - до края на 2025 г., с изтичане на лицензите на игралните зали. 

На това обърна внимание представителят на "Атака" в бюджетната комисия Николай Александров, който бе сред гласувалите "за" законопроекта. 

Вчера парламентарната комисия за младежта и спорта също обсъди предложенията на НФСБ. Там те бяха отхвърлени още по-категорично. 

 


В категории: Бизнес , Политика


11
Коментара по темата
11.
Цирк
12.06.2020 09:30:50
1
2
Играят театър всички. Закриха лотарията на Божков, но държавната си върви. Значи издиша тезата, че ги закриват защото вредят на хората. Просто сменят човека. Менда се изказа вчера, че като ограничат хазарта много хора със зависимости можели да се възползват, за да овладеят порока си. Явно е много изостанала с технологиите и не знае че човек ако иска може да играе хазарт онлайн в безброй платформи по света. Изобщо не е нужно даже да има българска платформа, за да се играе хазарт. Само че в хазарта има много пари и никой няма да остави незапълнена нишата. Там се правят пари, перат се пари, че даже и данъци в хазната влизат. А циркът? Циркът е за пред народа...
10.
Николай
12.06.2020 06:47:40
0
3
Валтер Папазки, освен казина имат фабрика за производство на електронни рулетки.
9.
*********
12.06.2020 06:46:19
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
8.
До
11.06.2020 23:32:03
1
6
До Валери Симионов това не е до ограничаване на хазарта че зависимите да спрели товаса глупости.Все едно една жена да иска да се наебе и да и забраниш. Комара е болест която човек сам трябва да я пребори
7.
*********
11.06.2020 19:32:21
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
baihui
11.06.2020 18:12:36
4
6
Да се направят 2-3 центъра за хазарт в България! Да се затворят всички игрални зали в градовете!
До #5 - 10000++++++++!
5.
Marinero
11.06.2020 17:58:37
3
13
Една уважаваща себе си държава не би си позволила да преговаря с босовете комарджии. Те ще подкупят точните хора. Не им ли стъпите на врата с кубинка, няма отърване от тази напаст. Разкарайте ги поне от жилищните квартали, нацвъкали са зали навсякъде все едно сме в Лас Вегас. Кой има полза от това? Ще ви кажа -Този който изпушил една пура и съучастнически мълча и когато ви взимаха парите за да търкате билетчета като изоглавени а сега се прави на ни пари видял ни пари мирисал.
4.
М......... ¢¥€$
11.06.2020 17:58:23
5
6
Кои имат казина в големите хотели които ще останат? Предимно турски граждани. За кого лобира валерчо....
3.
Тука има -тука няма
11.06.2020 16:59:46
6
9
Както каза Валерката и се оказа прав -
"Кучетата си лаят, керванът си върви" ;)
2.
ганчо
11.06.2020 16:38:12
2
7
колко сме плитки, колко сме прозрачни и алчни !!!
1.
Asas
11.06.2020 16:12:38
2
14
Хазартните босове кешат много добре все пак примера на националната лотария е много пресен хахаха
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година „Правораздавателната дейност на съдиите от Окръжен съд – Бургас и осемте районни съдилища в региона може с пълно основание да бъде определена като много добра“, отчете Административният ръководител на Окръжен съд – Бургас Росица Темелкова Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ 11 хиляди места в "Арена София" с цени между 40 и 150 лева са разпродадени като топъл хляб Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Двете са близки приятелки Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Не е ли това фалстарт за политическия проект на бившия главен прокурор, с който ще атакува парламента  Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена В кутията имало 200 лева Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Пацо Килията обещал на бившия шеф на БФС да проучи по свои канали кой е извършил удара Започва мащабен ремонт на Младежкия дом в Бургас Започва мащабен ремонт на Младежкия дом в Бургас Очакваният резултат е сградата да хаби с над 75% по-малко ток годишно Купуваме храна за вкъщи в наши съдове Купуваме храна за вкъщи в наши съдове Ще предлагат кутии и бутилки за многократна употреба Парламентът спешно гласува закон за служебните премиери заради проблемите с Конституцията Парламентът спешно гласува закон за служебните премиери заради проблемите с Конституцията Целта е да се елиминират несъвместимостите Възможно ли е да се окажем с 480 депутати с двойни заплати Възможно ли е да се окажем с 480 депутати с двойни заплати ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се заплашиха едни други с нови временни комисии
Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Изборите в неделя може да са още по-важни Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори