×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Доц. Кунчев: Явно в момента сме в епизод на втора вълна, вирусът се променя в 2 посоки!


11 Юни 2020, Четвъртък, 08:21 ч.

Определено има циркулация на К-19 в страната. Там, където намери специфична почва, той заразява много хора

"Предишната най-висока стойност на заразени за денонощие беше през април - 90 случа дневно. Една от причините за новата рекордна бройка е късното излизане на пробите от вчера от Доспат, които бяха 30 и бяха добавени от днешния ден". Това заяви в телевизионно интервю главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. 

"Определено има циркулация на вируса в страната. Там, където намери специфична почва, той заразява много хора. 

Неспазването на мерките автоматично води до по-висок риск. Ако този феномен важеше само за България, щях да съм склонен да мисля, че прекалено рано сме отхлабили мерките, но тази вълна важи за целите Балкани, пише Блиц.

Това значи, че има лека промяна в поведението на вируса. Тя е в две посоки - намалява инфекциозността на вируса, но бройката заразени ще намалява все по-бавно" коментира доц. Кунчев.

"Явно в момента сме в епизод на втора вълна", обясни той. 

Доц. Кунчев обясни, че засега няма да има пълна изолация в село Изгрев.

"Не ни се иска да прилагаме пълни забрани и изолация. И в Ясеновец, и в Изгрев са доста неизпълнителни хората и ще ни принудят, ако се наложи, да минем на по-тежък вариант", предупреди Кунчев.

Членът на Националния оперативен щаб посочи кои са двете предприятия в Нова Загора с бум на новозаразени с COVID-19.

"Едното предприятие е от хранително-вкусовата промишленост - "Градус", другото е трикотажна фабрика - завод "Наталия".

Доц. Кунчев подчерта, че няма основание предприятията да бъдат затворени.  


В категории: COVID-19


7
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
7
Коментара по темата
7.
Мара Мичковица
11.06.2020 14:37:57
2
3
Втората вълна дойде много удобно след издънките на правителството на ГЕРБ-ДПС-Лъжепатрьоти: Договорките Горанов-Черепа, после рушветите на ПР-ката на Мутрaта, издънката с признаването на измами от министърката на земеделието, незаконното бетониране на Алепу и Влас. Трябваше да се намери с какво да напълнят клоаката продажните обслужващи властта медии и ето "новина" - бройките се увеличават.
6.
5-ти
11.06.2020 12:28:23
5
5
Ама ти още ли се надяваш, че няма да се заразиш с вируса? Ега ти оптимиста дето си! Как се спира вирус? С парцал на устата и 2 метра дистанция? Вирусът сигурно се превива от смях като ни гледа как се правим на маймуни.
5.
До 1 и 4
11.06.2020 12:05:08
4
8
И в Гърция ли дават пари за фалшиви болни? И в Северна Македония и Украйна ли дават? Тъпанари прости, заради такива като вас ще се влачим още с този вирус. И то заради неспазване на едни обикновени мерки като пазене на дистанция, носене на маски и миене на ръце - да помисли човек че ви карат да пазите карантина като в Ухан със запечатани врати на къщите и военни по улиците! Трябваше да ви кажат да не носите маски, да не си миете ръцете, да не пазите дистанция и тогава щяхте да правите обратното - напук, да ви видят що за бабаити сте...Не дай Боже нещата да се усложнят, първи ще ревнете, защо не са ви опазили. Идиоти! Крадците и с вирус, и без вирус пак ще си крадат, ама дайте да се изпозаразим всички, щото така ще ги уплашим!
4.
777
11.06.2020 11:03:36
5
8
Този още ли го пиускат по разни медии? Не ви ли стана ясно, че няма никаква втора вълна? Защото нямаше първа! Всички данни са манипулирани и единствената им цел е да вземат едни пари от Брюксел. Само не зная какъв изрод трябва да си за да фалираш държавата и да оставиш хората без работа.
3.
Гарантирано от Шайката ГЕРБ
11.06.2020 10:26:22
3
10
Положението с Covid-19, благодарение на Вожда борисоф е под контрол, но ако не го слушкате и много се ровите в далаверите му, ще има втора вълна!
2.
Трол
11.06.2020 10:26:06
0
9
Рамазана защо го пропускате, като фактор? Проглушихте ушите на хората за Великден, а сега - ни вопъл, ни стон. Нормална последица от празника. Пристигнали от чужнина, пълни джамии и големи семейни сбирки.
1.
Ваня
11.06.2020 09:33:21
5
18
Къде става записването за болен от вируса ,по колко пари дават да те пишат болен ,чувам дават по 1800лв.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Добрата новина е, че 49-ото НС ще излезе в почивка до няколко дни и доколкото е възможно авторитетът на парламентаризмът ще бъде запазен При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие „Пратете екип, защото престъпността расте, появяват се и все повече нарушители на ЗДвП, зоват местните жители Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Фолкдивата неузнаваема, сравниха я с нейна колежка Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жертвата, която е на 64 години, е получила медицинска помощ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Ветроходното състезание ще започне с Парад на участниците пред Морската гара ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското Районната избирателна комисия ще е с четирима зам.-председатели
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори