Как да си направите най-вкусната яхния
Тази рецепта е невероятна - трябват ви малко продукти и става бързо
Вероятно си спомняте хубавата яхния с патладжан от детството? Кулинарен спец до когото се допита Флагман.бг даде точната рецепта, за да приготвите това невероятно ястие, което гали небцето. Необходими са ви ограничен брой продукти, а яхнията се готви изключително лесно.
Продуктите:
4 патладжана
2 глави лук 600 г домати
6 скилидки чесън
1 с. л. сушена червена чушка
1/2 връзка магданоз сокът от
1 лимон 80 мл зехтин сол и черен пипер на вкус
Патладжаните се нярязват на едри кубчета, посоляват се и се оставят за 30 минути, за да се отдели горчивият сок. Изплакват се и се подсушават.
Доматите се пускат закратко във вряща вода, изваждат се, шокират се в студена, обелват се и се нарязват на кубчета. Лукът се нарязва наситно, а чесънът – наедро.
Лукът и чесънът се запържват в зехтина. Добавят се патладжаните и се запържват до златисто (ако е необходимо, това се прави на два пъти, за да не се сварят).
Зеленчуците се прехвърлят в тава, прибавят се доматите, наситнената сушена чушка, сокът от лимона, нарязаният магданоз, сол, черен пипер и се долива малко зехтин. Пече се в згрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 30 минути.
Финансов пробив: Гърция връща дълг от спасителната програма с години по-рано
3-годишно дете почина от глад
Производителят на кашата с арсен отрича риск: БАБХ тълкува погрешно регламента
Кой е Боян Радев
Има загинали при дронови атаки на Украйна в Ростов и Батайск
ЦСКА с ново бразилско крило - Лео Перейра идва с амбиции и скорост
Традицията "Коледуване" оживя на площада в Царево
Британските власти натискат Абрамович: Преведи парите или ще те съдим
Гъста мъгла, лед и ограничения за тирове по магистралите - внимателно на пътя!
18 декември: Имен ден празнуват Модест и Севастиян - време за духовна сила и равносметка
Община Поморие награди най-добрите си спортисти за 2025 година
Мъгливо начало и слънчев край: стабилно време в четвъртък с до 13 градуса
