×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Фиш за всички глоби, книжка ще се взима и за липса на Гражданска отговорност


22 Май 2020, Петък, 20:30 ч.
Автор: Флагман.БГ

При плащане на глобите в двуседмичен срок ще ще има “промоция”

Наказанието за всички нарушения при движение по пътищата ще се налага с фиш вместо с акт. Шофьорска книжка, ще се отнема и за липса на застраховка Гражданска отговорност. При плащане на глобите в двуседмичен срок ще ще има “промоция”, като в този срок дължимата на държавата сума ще е 70% от наложената глоба, пише Offnews.bg.

Това са част от предложения за промени в Закона за движението по пътищата, внесени от Държавна агенция „Безопасност при движението по пътищата“. Крайният срок за внасяне на становища по текстовете е 22 юни.

Целта е по-лесно налагане на санкции на нарушителите на правилата за движение и намаляване на възможностите наказанията да се избегнат заради изтичане на давност, според мотивите на агенцията.

С фиш, съставен от Пътна полиция, ще се налагат глоби, както и ще може да се отнема шофьорската книжка в определените от закона случаи, както и контролни точки за нарушения.

Въвежда се и по-висока глоба при отказ на водач да му бъде направен тест за алкохол и наркотици - лишаване от право да управлява превозно средство 3 години и глоба до 3 хил. лева. В момента отнемането е за 2 години, а глобата е 2 хил. лева.

Съставеният фиш ще може да бъде обжалван в 14-дневен срок от неговото връчване чрез органа, който го е издал, пред районния съд, в района на който е извършено или довършено нарушението.

Ако санкцията бъде платена в 14-дневен срок от връчването на фиша, глобата ще е в размер на 70% от наложената. Обжалвани, но потвърдени от съда санкции, ще се изплащат в пълен размер.

Фишове ще се издават и при отсъствие на нарушителя

При неправилно паркиране фишът ще може да се издаде и в отсъствие на нарушителя. В този случай фишът се издава на собственика (физическо или юридическо лице), а когато има вписан в свидетелството за регистрация ползвател на моторното превозно средство – на ползвателя (физическо или юридическо лице).

Предвижда се възможност фишовете да се връчват както присъствено, така и при отсъствие на нарушителя или отказ на същия да получи фиша. За да бъде гарантирано правото на защита на нарушителите, законопроектът предвижда с връчването на фишовете да могат да бъдат ангажирани освен традиционно използваните пощенски оператори, така и служители на определените от министъра на вътрешните работи структури, длъжностни лица на административни органи, при осъществяване на административно обслужване, както и по електронен пъt. Връчителите ще трябва да осъществят поне две посещения на постоянния адрес. Когато нарушителят не е открит на своя адрес, съобщаването може да бъде осъществено чрез поставяне на таблото за обявления или в интернет страницата на съответната структура за срок, не по-кратък от 7 дни, след изтичането на който фишът ще се смята за връчен.

Контролни изпити

В промените се предвижда да се правят проверовъчни изпити на водачи, на които им е отнета книжката или са хващани с алкохол или наркотици.

От агенцията очакват с промените да се създаде процес по установяване на извършените нарушения на правилата за движение по пътищата и санкциониране на виновните участници в движението, който е по-бърз и по-ефективен спрямо настоящия. Това трябва да редуцира “възможностите за изграждане на чувство за безнаказаност, намаляване на пътнотранспортния травматизъм и изпълнение на целите на ЗДвП – да се опазват животът и здравето на участниците в движението по пътищата”.


В категории: Животът


2
Коментара
2
Коментара по темата
2.
Иван
23.05.2020 10:06:14
0
2
Глобите не могат да уплашат джигити те! Пак ще има разминаване!За алкохол и други 15000лв и пандизен 5 г. Не е необходимо проверовъчен. Тотално лишаване!
1.
*********
22.05.2020 22:15:52
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори