×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Всички хотели в Слънчев бряг и търговски обекти затворени


Всички хотели в Слънчев бряг и търговски обекти затворени
Теодор Пастърмадждиев от Съюза на собствениците в Слънчев бряг каза, че никога досега не се е случвало в курорта всички хотели да са затворени
15 Май 2020, Петък, 09:17 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Трябва да осигурим необходимата минимална заетост на бизнеса, за да се намери икономически смисъл да извършва дейност, каза Теодор Пастърмадждиев

Днес в Слънчев бряг няма отворен нито един хотел и търговски обект. Ако това продължи, всички разговори за мерки, указания са безсмислени, защото въобще няма да има за кого да бъдат прилагани. Това каза пред Нова телевизия Теодор Пастърмадждиев от Съюза на собствениците в Слънчев бряг.

Огромният проблем пред бранша и тревогите са свързани с очертаващата се липса на туристи и ниска заетост, което за огромна част от колегите прави функционирането на обектите икономически безсмислено.

„Всички наши усилия и разговори в момента трябва да бъдат насочени към това да се опитаме да привлечем туристи, да осигурим необходимата минимална заетост на бизнеса, за да се намери икономически смисъл предприемачът да извършва дейност“, заяви  Пастърмадждиев.

„След това с конструктивен диалог съм убеден, че ще успеем да намерим тази формула и съчетание, при които мерките да са такива, че веднъж да са приложими за бизнеса и второ да гарантират здравето и безопасността на туристите“, добави той.

Христо Чапкънов от Съюза на собствениците пък каза, че няма отговор на въпроса какво ще стане, ако самолетните компании откажат да върнат  чужденец, заразен с COVID-19, в родината му. 

„Според препоръките на Световната здравна организация не е желателно в такъв случай гостът да остава в мястото за настаняване, а в същият документ пише, че може да бъде изолиран“, добави той.

Концесионерът на плажа Кирил Спасов каза, че най-вероятно и другите български курорти са пусти като Слънчев бряг и добави, че държавата и хората от бранша трябва да се постараят да привлекат туристи. „Най-малко с 50% трябва да намалим цените на плажните принадлежности спрямо посочените в подписаните концесионни договори. Пропорционална на намалението ще е и концесионната такса. В момента правим калкулация. Имаме много съпътстващи разговори, които по някакъв начин трябва да покрием. За нулеви такси е невъзможно да се говори. Нужни са средства за медицинско обслужване, водно спасяване“, добави той.

Хотелиер от Несебър настоява да се създаде гаранционен фонд
 

Министърът на туризма Николина Ангелкова днес ще има среща с представители на туристическия бранш от Южното Черноморие. На нея ще бъде обсъдена подготовката за летния сезон и работата на туристическите обекти при спазване на здравните и санитарните изисквания след отмяна на извънредното положение. 

Разговорите идват на фона на преговорите със съседните ни страни при какви условия ще се случва туризмът това лято. 


В категории: Несебър


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
28
Коментара по темата
28.
Всекиму според делата
20.05.2020 11:16:46
0
2
Пич направо направи биричката на 25лв за чаша налята от 2л шише. Няма голяма значение дали продаваш бира за 6лв или 100лв като нямаш клиенти. Бил честен, обаче барманите му работили за квартира, цигари и храна?! Те да не са просяци? Или ти като не им дават пари, те ще гърбят клиентите? За репутация чувал ли си? На теб сигурно не ти трябва... Ей такива са бизнесмените и за това не ги съжалявам.
27.
до 26
15.05.2020 12:31:37
3
18
Значи няма проблем, отворко! Може да фалираш и пак да си направиш вече не три, а пет ресторанта, защото имаш опит. А относно т.нар. "бармани, които работят за квартира, цигари и храна защото те поиЗкаха така" - не поискаха ли и да им плющиш по 5-6 камшика на ден - да не излизат от форма. А относно 6-те лева за биричка - ти си знаеш - аз не бих я купил и за 2 лева, а българите , които имат парици - те отдавна ходят в Турция и Гърция, защото не искат да имат в чинията НАХАПАНИ КЕБАПЧЕТА. Вас дори украинците ви заплюха - миналата година отидох по работа в Слънчака през м. май - тогава вие набирате персонал. И видях огромен брой хора, за които си помислих, че са от Индия или Бангладеш - лъщят и ухаят. И ти много добре знаеш, че това е истина! Отдавна стигнахте дъното - пияни руснаци и английски аутсайдери. Смешници!
26.
До 25
15.05.2020 11:52:47
10
11
Аз да не съм роден с ресторанти професоре.С работа съм ги направил,с кредити и много лишения.И ти можеш ако изкаш да направиш.Относно заплатите на готвачите намалих заплатите с 1000 лева на месец а барманите ще работят за квартира,цигари и храна защото те поизкаха така при новината че може и да не отворим.Относно чесността едвали има по проверяван бизнес от ресторанският,няма институция която да не е дошла по 10 пъти на лято.И информативно аз няма фалирам даже да няма сезон,ще съм едни 150 000 вътре за наеми който съм платил.Внимателно чети професоре НАЕМИ.Ама догодина ще вдигнем биричката на 6 лева и ще избием загубата
25.
до 22
15.05.2020 11:39:42
5
10
Слушай дрОарю комунистически многознайник с трите ресторанта - вие сте"честни" само в ушите, но и това не е сигурно. Кои са "нормарлните" хора, които ще фалират, бе дрОгарю? "Нормален" човек с три ресторанта има ли? ВИЕ ДОКАРАХТЕ ТУРИЗМА ДА НЕЧУВАНО ДЪНО! Стигнахте до пияни руснаци и английски аутсайдери, които не могат да си позволят да се напият в родната си страна. И СЕГА РЕВЕТЕ ЗА ПОМОЩИ ОТ БЮДЖЕТА - т.е. от данъците на тия, които наемате за по 3-4 месеца и им хвърляте 600-700 лева. ЗАГРАБИХТЕ ЦЯЛОТО ЧЕРНОМОРИЕ! По плажовете няма място от чадърите ви - изроди мръсни! Да, хората се радват! И се надяват, въпреки всички злини, които донесе заразата - надяват се мнозина от вас да фалират! И ТОВА НЕ Е ЗАВИСТ! Защото на всички е ясно, че ВИЕ НЕ СТЕ БИЗНЕСМЕНИ - А ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА, които могат да живеят само в КОРУПЦИОННА СРЕДА и МАФИОТСКА ДЪРЖАВА.
И като наричате другите - "некадърни", а себе си - знаещи и можещи - ЗАЩО ТОЛКОВА РЕВЕТЕ? Захванете друг бизнес - вие се "кадърни", нали? Ама не искате! Защото много добре знаете КОЛКО ПАРИ СТРУВАТЕ! В нормална правова държава - масово ще фалирате, а доста от вас ще са и по затворите.
А сега с две ръце стискайте палци да се открие ваксина, защото иначе от тая цица, дето сте я стиснали, няма да смучете повече...
24.
Do 22
15.05.2020 11:38:14
1
14
Точно пък от Св.Влас познавам едни честни, дето 25г. не бяха един лев внесли данъци, нито за пенсия, нито за здравно осигуровки. И кат станаха на 70г.- ох нямам стаж, нямам пенсия, нямам доктор.
23.
цццц
15.05.2020 11:18:07
8
15
Много прости коментари!!!неосъзнавате ли,че 25% от хората в тази страна се хранят от летния туризъм
22.
До 20
15.05.2020 11:06:12
3
16
Кретен аз съм от Свети влас и имам 3 ресторанта и аз съм честен човек.И 99 процента от хората по черноморието и техния бизнес е честен.Кретен кой ще фалира хотелите на Валентин Златев,хотелите на Милен Велчев,концисионера на плажовете”Маджо и Маргините” те ли ще фалират или всички нормални хора.За тях ли се радвате толкова
21.
До 20
15.05.2020 11:00:46
0
14
Кретен не сме злобни а сме за честен и коректен бизнес а в слънчака го няма, 90 % от бизнесите са в сивата икономика.Само мутри, даже полицайте си имат хотели
20.
Селяндури
15.05.2020 10:42:06
13
8
Злобни душици за какво се радвате толкова?И да няма лятото единствените който ще фалира е дребният бизнес и малките семейни хотели.Това че цял живот два лева не сте изкарали два лева и сте пълни с злоба към всичко и всеки който печели пари няма да промени и след тази криза.Цял живот ще сте злобни и бедни,а бизнеса ще се възтанови
19.
Митко Палаузов
15.05.2020 10:38:19
5
22
Тръпна от очакване, кога по-скоро ще отида на Слънчака при любимите ми мутро-хотелиери. Защото си падам малко мазохист и ми е голям кеф да ми забият 2 - 3 ритника в задника, ако попитам примерно - защо в чинията ми има нахапано кебапче. Или да ми избият няколко зъба, ако кажа че при разстояние 1,50 м. между масите - като сложиш по един стол (всеки по 50 см.) . остават точно 50 см. от гъз до гъз. На опашка в магазина - 2 метра разстояние. В заведение - 50 см.
Или да ми строшат гръбнака, ако попитам кой ще е съсед на т.нар. "стая за карантина" в която ще изолират някой новозаразен. И как ще го държат вътре тоя болен - с белезници или ще го заключват. И мангалката, която ще му чисти стаята - ще ходили и по другите стаи - да киха и пърди?
Тръпна, тръпна от очакване да отида на Слънчака при родните мутро-хотелиери...
18.
Хахахахахахахахаха
15.05.2020 10:29:46
1
16
Какво силно лято та гони бре, мое ли да сте толкова зле и да ми мислите че има лято
17.
Бат Сали
15.05.2020 10:23:49
5
10
"Трябва да осигурим необходимата минимална заетост на бизнеса"

Не бойте се дрОгарЕ - ножът е дървен. Шкембе войвода го е измислил вече - ще премахва визите за руснаците. Те ще дойдат на Слънчака и ще стабилизират бизнеса - нищо, че се бият с жената в тоалетната, за да не дадат един лев. Следващата идея на Шкембе войвода е да се дават по литър водка и безплатен ваучер на всеки пристигнал руснак. И с (уж) "безплатните" чадъри - ще закърпим сезона, за да са доволни мутро-хотелиерите.
16.
Marinero
15.05.2020 10:20:35
3
22
Тези още ли сънуват сезон?
15.
ДО16 ХАХАХАХААААААААХАХА
15.05.2020 10:18:59
2
11
ЩЕ СЕ ЗАДАВЯ ОТ СМЯХ !!!!ПРОДАВАЙ БЕНТЛИТО ИДИОТ!!
14.
of 15 пълни простотии ХАХА
15.05.2020 10:14:36
3
9
ХАХА И ЩЕ ЗАПОЧНЕ ЕДНО ""ТЪРСЕНЕ""В ГНЕЗДОТО НА ЗАРАЗАТА КОЙ С КОГО ""КОНТАКТУВАЛ""!!!!!АБЕ ПАСТАРМАТАШАКОВ """ТИ НАС НА ИДИОТИ ЛИ НИ ПРАВИШ"""ще ми продаваш топла бира аааа?
13.
Флегман
15.05.2020 10:10:50
3
14
Не лъжи! Има много отворени хотели който приемат гости. Да не говорим че и някой заведения работиха незаконно докато всички бяха затворени и се криеха в вътрешните ресторанти на хотелите!
12.
Az
15.05.2020 10:07:35
21
24
ГЛЕДАМ...МНОГО РАЗБИРАЧИ КОМЕНТИРАТ....ТА ДА ВИ КАЖА,ЧЕ ОСТАНЕ ЛИ СЛЪНЧАКА ПРАЗЕН ТОВА ЛЯТО....УМИРАТЕ ВСИЧКИ ОТ ГЛАД.СЛ.БРЯГ ХРАНИ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.ТАКА,ЧЕ НЕ ЗЛОРАДСТВАЙТЕ,А СЕ МОЛЕТЕ ЗА СИЛНО ЛЯТО..
11.
Закос
15.05.2020 10:05:32
2
10
Има отговор на това какво ще стане ако самолетните компани откажат да транспортират заразен ...Няколко пъти го казаха до колкото съм запознат ,карантинират го в стаята която е настанен ако не в тежко състояние седи там ако се влоши болница и по каналния ред застраховките които се сключват от туроператорите и здравните им го покриват след това здрав е единия варянт другия не ясен ако почине ... Но болен да си помислиш само че ще бъде транспортиран някаде другаде освен в болница то трябва да си доста глупав от там всичко каквото казваш е смешно ...
10.
Българин
15.05.2020 10:02:17
3
25
Е сега поне измислените хотелиери ще имат време да пообиколят света да видят другаде как работят хората
9.
Magareto
15.05.2020 10:01:27
4
0
Haidi Njama Smisal as Iskam Nuza
8.
Magareto
15.05.2020 10:01:24
4
0
Haidi Njama Smisal as Iskam Nuza
7.
Glarus
15.05.2020 09:58:53
1
2
6.
Nel
15.05.2020 09:40:21
3
30
...Спокойствие и чисто море....за първа година...
5.
*********
15.05.2020 09:36:56
3
15
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
4.
*********
15.05.2020 09:34:35
2
13
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
3.
*********
15.05.2020 09:33:15
0
12
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
2.
Бургас
15.05.2020 09:30:14
5
30
Затворени??? А фадромите кога ще идват да заравняват кенефа наречен сл. бряг???
1.
Хахахахахахахахаха
15.05.2020 09:28:38
6
30
Мафията да го духа това заслужавате
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори