×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

300 000 души поискаха от ООН да спре 5G


11 Май 2020, Понеделник, 19:20 ч.

Апелът се разпространява главно в социалните мрежи и всеки, който желае, може да го подпише

Международен апел за спиране на 5G на земята и в космоса набира скорост и вече е подписан от близо 300 000 души. Той е адресиран до ООН, СЗО, ЕС, Съвета на Европа и правителствата на всички страни, пише lupa.bg.

Апелът се разпространява главно в социалните мрежи и всеки, който желае, може да го подпише. В него граждани от 204 страни призовават за спешно спиране на внедряването 5G безжична мрежа, включително 5G от космически спътници.

5G ще увеличи значително облъчването с радиочестотна радиация отгоре на вече функциониращите 2G, 3G и 4G мрежи за телекомуникации, предупреждават подписалите апела. 

"Радиочестотната радиацията е доказано вредна за хората и околната среда. Внедряването на 5G представлява експеримент върху човечеството и околната среда, който може да се определи като криминално престъпление съгласно международното право", са техните основните аргументи. 

Авторите на апела са категорични, че ако плановете на телекомуникационната индустрия за 5G се реализират, никой човек, нито едно животно, птица, насекомо или растение на Земята няма да могат да избегнат облъчването - 24 часа на ден, 365 дни в годината, на нива на радиация десетки и стотици пъти по-големи от съществуващите днес. 

Неслучайно някои страни вече сериозно се замислят над въвеждането на новата технология. Словенското правителство например спря инсталирането на 5G по предложение на министъра на държавната администрация, докато не бъдат изследвани ефектите на технологиите върху хората и околната среда. Швейцария също наскоро забави въвеждането на 5G технологията след многобройни протести през последната година. 


В категории: COVID-19


8
Коментара
Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
8
Коментара по темата
8.
Пенчо
11.06.2020 10:24:04
0
0
Аман от празни присазки. Дайте научни доказателства.
7.
Smith
12.05.2020 08:20:47
2
2
Дано поне на кухите европейски политици им светне накрая червената лампа за истинските мащаби на московската пропаганда и пораженията, които нанася на по-простоватата част от населението. Няма никакво съмнение, че почти всички зомбирани в подобни конкпирации (кемтрейлс, плосказемя, корос, рептили, ванга, кашпировски, илюминати, 5 джи, билгейтс и тн) са русофили, ровещи се в помийната яма на фалшиви новини, списвани от тролска армия на джуджето с токчета.
6.
N4 do N5
11.05.2020 22:41:15
3
11
Брат, сериозно - вземи малко почети. Научи първо каква е мощността на микровълновата на 2.45 Ghz (като бонус може да провериш защо точно размерите на домашните микровълнови са такива) и после какви са мощностите на 3G, 4G и 5Г.
Вземи най-добре изкрай няколко семестъра за сигнали, системи, антени, фидери и прочее и пак да си говорим.
UV лъчението Е високочестотно електромагнитно лъчение (300 THz - 300 Phz). По твоята логика на тези честоти би трябвало направо да зомбира всички...
Нелепо е някак си, но няма как да се усетиш - липсва ти елементарна база за да даваш такива оценки. Явно си се заредил с конспиративни теорийки, но си подминал истинската наука.
5.
N 3 до N4
11.05.2020 22:21:24
7
4
Не знам дали са ми невежи писанията, ама да ми сравняваш UV лъчение с високочестотно микровълново лъчение си е меко казано несериозно. А и не е задължително да имаш голяма мощност за да има има поражения дори върху кожата. Като се замислиш въпросния сигнал за да стигне до телефона ти преминава през дрехи с много по-голяма дебелина. И остави Дънинг-Крюгер в архива за малко, защото в случая имаме бръснача на Окам (Надявам се и това ти е известно)
4.
No 1 do No 3
11.05.2020 21:51:49
6
7
А ти сметни с каква мощност трябва да е това лъчение на 2.4 GHz за да пробие жива тъкан на дълбочина 1 см. После сметни каква трябва да е тази мощност за диапазона, който цитираш. Или ти е трудно? Проблеми с математиката и физиката? Да не говорим за разни странични фактори като тип кожа, влажност и т.н. Нещата са много по-сложни, отколкото изобщо може да си представиш, което си личи и от невежите ти писания де. Затова казвам Дънинг-Крюгер.
Жокер - около 1000 пъти по-опасно е да прекараш 1 час на плажа през слънчев, летен ден в умерените ширини отколкото да имаш 5G антена закачена на покрива.
3.
До гения с номер 1
11.05.2020 21:03:03
7
10
Виждам че си чел за Дънинг-Крюгер, ама физиката ти е избягала нещо. За сведение лъчението на нормална микровълнова с магнетрон работещ на 2.4 GHz пробива жива тъкан на дълбочина 1 см. 5G антените във високата си лента (high band)работят от 25 до 39 GHz. А сега сам си сметни какво им е въздействието върху жив организъм и ако си фен, предлагам да си монтираш една антена в стаята, с която да приключиш празноглавото си бръщолевене миста фейсбук нюз.
2.
Питащ
11.05.2020 19:55:23
4
7
Кои са ООН,че да вземат такива решения ?Или хората на един обирджия представян за филантроп си правят реклама как човечеството все повече разчита на назначени,а не избрани представители да ми решават злободневните проблеми.
1.
Гошо
11.05.2020 19:44:36
18
10
Колко много малоумници има. Помните ли едно време като се чудихте в училище: защо ми е да уча физика, химия, биология...

Ето на - тези, които са ги пропуснали стават анти-ваксъри, анти-5G, фенове на всякакви безумни конспиративни теории и прочее.

А най-страшни от тях са тези, които си мислят, че имат някакви знания и че половин час гледане на малоумни клипчета в интернет заместват няколко семестъра в по биохимия и физика в университета.

За пореден път - Дънинг-Крюгер за всички, дами и господа...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори