×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Туристическата камара предлага: Край на ол инклузива и изкупуване на свободните места в самолетите


Туристическата камара предлага: Край на ол инклузива и изкупуване на свободните места в самолетите
Корона кризата може да сложи край на ол инклузива, който туристическият бранш изобщо не харесва
27 Април 2020, Понеделник, 10:26 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Ако загубим лято 2020, целият сектор ще се срине, ефектът върху икономиката ще е пагубен, предупреждава Иван Иванов

Бъдещето на туризма е качествено обслужване на малки групи, поддържане на стриктна хигиена, премахване на ол инклузива, огромни меню листи и био храна“. Това е написал в доклада си за предстоящия летен сезон Иван Иванов, председател на регионалната туристическа камара в Бургас.

Той смята, че създаването на собствен бранд „Черноморска кухня“, както е средиземноморската, например, щяла да доведе до устойчивост и разпознаване на продуктите от региона. Според него провал на лято 2020 ще е пагубно за целия сектор, ще фалират хотели, ресторанти, ще се срине и икономиката на страната ни.

Иван Иванов подчертава, че е нужна национална политика за спасяването на туризма. Да се обсъдят възможности как държавата да плаща незаетите седалки в чартърните самолети, да се предвиди солиден бюджет за реклама на българския туризъм, да се разговаря с концесионерите, за да намалят летищните такси и проучим опита на Турция за сертифициране на курортите, предлага Иванов.

Председателят на регионалната туристическа камара смята, общините трябва да подготвят пакет от мерки в подкрепа на бизнеса, както направи Община Бургас, посочва той. Сега е времето да се промени и концепцията на плажните заведения, подчертава Иван Иванов – да преминат на самообслужване с ограничена меню листа, за да застояла храна, както и да намалят броя на седящите си места. Концесионерите трябвало да осигурят по-голямо пространство между шезлонгите, за да се гарантира сигурността на туристите, допълва още Иван Иванов.

 


В категории: Бизнес


Защо се гаврят с тази тв легенда
Защо се гаврят с тази тв легенда 25/04/2024, Четвъртък 12:39 1
16
Коментара по темата
16.
666
27.04.2020 14:45:09
1
5
N 10 е изчерпал темата.
15.
Глупости!!!
27.04.2020 14:33:24
4
13
На държавата ще й излезе 3 пъти по-евтино да плати социални помощи на безработните!!!! Нека това лято да няма туристически сезон, а държавата да дава социални помощи на безработните. Поне за 1 година да се прочисти морето и плажовете
14.
008
27.04.2020 14:26:58
1
9
Гонихте добрите и платежоспособни туристи години наред. Вкарването на чартъри с баби и дядовци от uk и Германия погуби бизнеса. Сега вече био храна, специално обслужване, плащане на празни места и др..Къде беше качествената храна предни години, къде бяха специалното обслужване и качеството на услугата, квалифицирани персонал? Визите за руснаците?
13.
фалшив алкохол на корем
27.04.2020 14:21:05
1
8
All Inclusive 2020 ще същия като и 2019
12.
Рокфелер до 10 Ротшилд
27.04.2020 13:43:09
0
6
Точно така е.
Личи си, че си много интелигентен човек и правилно си го описал....за тези, които го разбраха.
11.
:-)
27.04.2020 13:22:30
0
15
Всичко разбирам, самолетите летят, пристигат милиони почиващи. Но "огромни меню листи и био храна", те това не го разбирам. Кой ще готви манждите от огромните листи, а пък био храната откъде ще дойде???
10.
Ротшилд
27.04.2020 13:18:06
0
22
Ако изобщо има такава, помощта на държавата трябва да е процентно съотношение от това, което постъпва в бюджета спрямо общата печалба на сектора туризъм и всички бизнеси свързани с него.И двете страни държава и бизнес трябва да са заедно в справянето с проблема. Обаче като знам народо психологията и мисленето не на всички, но на повечето от българския бизнес едва ли те са готови да извадят нещо от собствения си джоб, а ще чакат единствено и само държавата да помага. Едва ли бизнеса ще извади пари от спечеленото през минали сезони, а като ги слуша човек все едно едва са свързвали двата края досега. Да се чуди и мае човек, за какво е това масово строене на хотели и прочие, "натискане" за концесии на плажове след като според свързаните със сектора не се печели, а сега в тези трудни времена ако не извади държавата пари, сектора щял да фалира.На прост език казано печалбата на всички свързани със сектор туризъм спрямо това, което влиза в държавния бюджет е 80% към 20% процента. В такъв случай най-резонно и справедливо би било в такова съотношение да се разпределят и задълженията по мерките спрямо бизнес и държава, които ще се предприемат за справяне с идващата кризата.
9.
Трол
27.04.2020 13:16:42
1
11
Ол инклузив - да живее разхищението. Е*ал съм го, нали съм си платил. Всичко в кофата. Кърпи? Коо? Два дена една и съща кърпа?! Неее.
Прав е човекът. Туризмът и туристът трябва да се променят. Само не ми е ясно в Слънчев бряг как ще стане. Нали е предвиден за пияни тапири дето нямат спирачки.
8.
Гери
27.04.2020 13:12:44
0
24
Някой взеха от държавата за без пари хотели и ресторанти, други бетонираха държавното крайбрежие, и сега искат същата тази държава да ги измъкне от ситуацията...
7.
Бай Коста
27.04.2020 13:03:27
2
37
Данъкоплатците не искат да ви спасят , а не държавата. Този сезон ще изкарате само с по една любовница и ще си карате джипа от 2018 г. А и който е достатъчно глупав да управлява бизнес за милиони без финансов резерв да се сърди на себе си. А това за черноморска кухня е най голямата глупост - Украйна, Русия , Турция и Румъния също имат курорти на Черно море, а кухнята им е много различна. Как ще се изяснят рецептите и т.н. Вие се откажете от ол инклузив и ще видите как Турция пак ще дръпне всички клиенти с безплатна храна и алкохол и съвсем ще потънете. Кой ви ги дава тия акъли не знам ама мениджмънта ви е на ниво колеж Цурка Бургас
6.
малък бизнес
27.04.2020 13:01:54
2
17
Дядо Иване, идеи отпреди създаването на Слънчев бряг няма да проработят. Минали са 60 години оттогава.
5.
45 годишни по барове и дискотеки
27.04.2020 12:39:46
1
17
Те при ромите на 45 стават прабаби...
4.
Бай Пешо
27.04.2020 12:35:43
2
33
Готови са на всичко сега. Видяха зора и "олеле майко, ще подобрим обслужване и всичко, само се върнете".
Като някоя 45 годишна дето се сетила на стари години за мъж, а до вчера се е правила на важна и недостъпна.
Хаха, късно е либе за китка!
3.
Морски
27.04.2020 12:35:18
4
24
Това са глупости,тази година ще пиете една студена вода .
2.
Няма да ви отварям очите
27.04.2020 12:21:21
2
24
Черноморската кухня ли ще ви оправи бакиите? Верно ли измислихте такава глупост? Кои държави са на Черно им в кухнята? Балканска кухня звучи много по-добре за България, отколкото черноморска. Името Черноморска кухня би могло да бъде само за рибните ястия, но не само те се предлагат в курортите. Други по-важни действия са необходими, но явно не ги виждате. Няма да ви отварям очите
1.
Къв е тоя олигофрен?
27.04.2020 12:19:13
3
39
Направо държавата да им плаща легловата база за целогодишен престой, а туристи да няма хич. Така искат ли? Пп тяхната логика държавата трябва да плаща целогодишно заплатите на работниците без да ходят на работа!!!! На тия мръсни комунисти трябва да им се отнеме бизнеса. Те още живеят с комунистическото мислене, че държавата трябва да им дава всичко!!! Като фалират ще хващат мотиките!!!! Ще дойдат кадърни бизнесмени да им изкупят бизнесите!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Очаква се НС да гласува изменение на Закона за чужденците, за да има работна ръка за туристическия бранш ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер В работилницата на задържания са намерени общо девет въздушни пушки, три мобилни телефона, документи - фактури, сертификати и други Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Цветът на печатите показва дали месото е българско, или вносно Община Бургас ще продължи да павира улиците в историческия център на града Община Бургас ще продължи да павира улиците в историческия център на града „Вярвам, че с изпълнението на ремонтите ще направим тази част на града още по-интересна, посещавана и благоприятна за развитие на бизнес“, каза кметът Димитър Николов Топ мениджъри от аутсорсинга представиха възможностите за развитие на сектора в Бургас Топ мениджъри от аутсорсинга представиха възможностите за развитие на сектора в Бургас „Бургас е традиционна спирка от националното ни Роудшоу, защото се радваме на голяма подкрепа от местната власт и образователните институции", заяви Наталия Георгиева – изпълнителен директор на АИБЕСТ Свалиха Росен Желязков, изпратиха го с бурни овации Свалиха Росен Желязков, изпратиха го с бурни овации 129 депутати подкрепиха предложението за махането му като председател на парламента
Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 25 април 2024, четвъртък Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори